ANNONS

ILF starta eget kurs

/

Förra veckan blev det mycket jobb med stiftelsen. Jag kan ta ett annat inlägg och berätta kring hur jag fördelar min tid mellan bolagen. Men hur som helst så är det fullt upp med att planera stiftelsens galamiddag den 21 oktober på Villa Pauli för 200 gäster. Det gör vi för att få chans att presentera den och knyta oss an partners. Vi har även börjat planera för vad stiftelsen kommer att jobba med under 2020 och ILF kommer att starta Starta eget kurser. Målet är att starta ILF Business School i framtiden, tänk er en Berghs School of Communication men att stiftelsen driver en business School.

Men de målet är några år bort.

Vi startar enkelt med Starta Eget kurser i flera olika städer nästa år. Den är till för alla som vill lära sig grunderna för att starta ett företag eller om du redan har ett företag men vill lära dig grundkunskaperna. Under några veckor (kvällstid så att du kan ha ett vanligt 9-17 jobb) kommer vi att hålla kurser i företagsekonomi, redovisning, juridik, marknadsföring, sociala medier och CSR. Det är jag som designar utbildningen och vi har flera lärare med oss. Dock kommer jag lära ut marknadsföring och sociala medier.

Vi kommer öppna ansökningsprocessen i januari och kursen drar igång i vår.

Varför gör ILF det här?

Jag har alltid brunnit för kvinnliga företagande. Att få fler kvinnor att bli självständiga. Tyvärr sjunker antalet kvinnor som startat företag varje år och jag är faktiskt less på den trenden. Jag vill dra mitt strå till stacken att få starta egna Starta eget kurser i hela Sverige samt i framtiden starta ILF Business School, det tror jag kommer göra vi skillnad. Jag vill kunna räkna antalet nya bolag vi skapar varje år, visa att vi vänder trenden tillsammans. De bolag som startas och växer kommer ILF att stötta.

40

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00