Vissa dagar

Vissa dagar är inte roliga. Det har egentligen inte med tillvaron att göra mer bara känslan. Under hela mitt liv har jag ständigt brottats med att försöka minimera dessa dagar. Jag har till och med varit rädd för dom. Är jag inte superglad varje dag när jag vaknar så är det något som är fel och måste fixas – Nu. Jag närmar mig 29 år och det är på riktigt nu som jag inser att halvbra eller till och med dagar som känns rätt dåliga – Är en naturlig del av livet. De är lika normalt som bra dagar. Båda behövs.

Jag behöver inte agera för att jag har dagar där jag är låg, det är bara att titta på dom med helikopterperspektiv och låta de passera. Hitta glimtar i vardagen eller försöka skapa några. Oftast är det de små spontana sakerna som höjer en dag. Som idag tillexempel frågade jag några av mina kollegor om jag fick bjuda de på lunch. Den stunden gjorde dagen lite lättare.

Vi gick till Strandvägen 1 och åt råbiff. Vi pratade om ångest, oro, pms och allt som är tufft i livet. Som chef till majoriteten kvinnor så är det skönt att få lägga jobbet åt sidan en stund och prata om sådant majoriteten av oss känner stundtals. Alla har alltid erfarenheter att utbyta och tips och råd att ge. Alla personer jag har i mina bolag, presterar oerhört högt. Därför är det viktigt ibland att få våga gå ur sin jobbroll och bara vara – även på arbetsplatsen. Det är viktigt att man ska kunna komma till jobbet även en tuff dag och känna att det är helt okej. Vi alla finns där och förstår. Jag är inte världens bästa chef men allas hälsa går alltid först. Det går inte att tumma på.

Kaffe i stora lass. Efter jobbet gick jag till NK och köpte NK mint. Det hjälper alltid. Något som gjorde mig glad idag var dessa bilder från H&M på Hamngatan. Just nu är det 20% rabatt på alla Löwengrips produkter på H&M i Sverige och Norge fram till nästa onsdag.

Under eftermiddagen väntade vaccination med Sally och sedan middag hemma. Under kvällen har vi ritat och byggt med lego. Standard.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Nu ska jag äta upp resterande NK mint (varit mitt favvogodis sedan jag var 14 år) och läsa tills det är dags att sova. Kram på er.

 1. Tycker detta inlägg visar på att du är en bra chef!

 2. Har du lyssnat på Anders Hansen sommarprat? Om inte så gör det. Han pratar mycket om ångest och förklarar hur kroppen och hjärnan reagerar utefter våra naturliga försvarsmekanismer.
  Sedan tror jag att vi i västvärlden behöver förstå att mycket av vår ångest kommer från att vi har för många val, och skapar oss behov som vi egentligen inte behöver. Allt det leder till ängslighet och press. Det ska hela tiden vara mer och större. Ingen blir nöjd. Hur ska vi då bli lyckliga?

 3. Hej Berit, om nu det är ditt riktiga namn!
  Snälla du, helt allvarligt så känner inte du mig. Hur kan du ens reta dig på en person du aldrig träffat! Du kanske skulle fundera på hur du är mot andra i din omgivning om du till och med känner dig hotad och irriterad av någon som skriver på en blogg att dom vaknar glada 364 dagar om året!? Du behöver inte gilla alla i din omgivning, men man kan uppträda hyffsat för det!
  Vi är tack och lov alla olika. Vi är individer! Å ja, jag vaknar glad 364 dagar om året, ledsen att göra dig besviken där! 🙂
  Ha en underbar fredag!
  //Berith

 4. johanna skriver:

  Alla dagar är verkligen inte bra, men om man kan minimera sina dåliga dagar är det ju fantastiskt! Och när dom dåliga dagarna kommer får man göra det bästa av situationen, jag brukar låta den dåliga dagen bara vara och precis som du försöka hitta små ljusglimtar. Och godis brukar ju hjälpa, för min del är det punschpraliner som är favoriten! 🙂

 5. Ja, choklad blir man glad av. Har du aldrig funderat på att anställa fler män? Att ge kvinnor chansen är givetvis viktigt men det kan bli ett ännu bättre samarbete och flöda fler idéer och om det finns både kvinnor och män i företaget. Nu vet ju inte jag fördelningen och vilka som sökt tjänsterna och deras meriter……

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..