Kvinnor förändrar världen

Inlägget innehåller adlinks.

Hade jag kunnat, hade min resa till Kenya varit längre men schemat är som det är. Två dagar på plats fulla av besök och 150 kvinnor blir intensivt men jag ser fram emot att få komma tillbaka. Kvinnorna som jag träffade är mina förebilder och jag är så tacksam över att få se effekterna av entreprenörskap i sin renaste form. Både på individ och samhällsnivå. Det var lite märkligt att komma hem igår. Att vakna i Nairobi och senare gå och lägga mig i min nybäddade säng hemma i Sverige är kontraster. Min första tanke när jag kom hem var ”varför bor jag så himla stort”. Sedan går det såklart någon timma och så har man vant sig igen. Jag klev upp imorse vid sju, gick och tränade och sedan väntade kontoret.

Jag har varit osminkad hela Kenya-resan men nu på jobbet är det tillbaka till rutiner. Tröjan kommer ifrån min egna kollektion från Ellos/Stylein (adlink). Denna vecka åker jag till Milano för att gå på aids-galan AmFAR. Galan var helt otrolig i Cannes i våras så jag ser fram emot den igen. Bara under kvällen donerade gästerna 150 miljoner kronor till aids-forskning.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Ikväll när barnen har somnat ska jag plöja denna bok. Men först: hämta på skolan!

 1. Olivia skriver:

  Apropå ”kvinnor förändrar världen” kan jag starkt rekommendera att läsa om situationen i Rwanda om du är intresserad!
  Rwanda var ett land som genomgick ett enormt förödande folkmord år 1994 där bland annat extremt många kvinnor våldtogs som ett ”vapen” och maktutövande. Idag består parlamentet av 60% kvinnor och har högst kvinnligt deltagande i hela världen (globalt sett består världens parlament av 20% kvinnor – katastrof). Preventivmedelssatsningar har gjorts vilket lett till att kvinnor kommer ut i arbetet, korruptionen har minskat rejält, den ekonomiska tillväxten ökar stabilt varje år, allt fler barn går i skolan, diskrimineringslagar har tillsats och landet anses som ett av världens mest ekonomiskt jämställda land kvinnor/män emellan.

  Säger inte att det är enbart pga en majoritet kvinnor i styrning som Rwanda kommit på fötter så otroligt snabbt, tror dock att kvinnors representation är extremt viktig för positiv utveckling av ett land 🙂

 2. Siri skriver:

  Du är så mkt finare utan så himla mycket smink.

 3. Jag håller med dig Bella, varför bor du så himla stort. Synd att inte känslan höll i sig längre. Men du bor väl stort för att du kan helt enkelt. Något måste man sätta pengarna i? Lite tråkigt vill jag säga men samtidigt så förstår jag att du gör det, kan man så varför inte? Jaja jag vet inte.
  Snygga kläder i alla fall, annorlunda liv. Skönt att vara hemma igen antar jag?. Välkommen hem igen.
  Ha en fin vecka. 🙂

  1. V skriver:

   Varför måste man sätta pengar i något?

 4. Sandra skriver:

  Kontrasterna blir såklart extra stora för dig som har flera hem och storkonsumerar skor och väskor och lever väldigt lyxigt.

 5. Dilan skriver:

  Vacker du är! Fräsch och fin 🙂

  Instagram/dilankupelis

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..