Barnen är hemma

Barnen och jag har suttit länge idag och tittat på alla klipp och filmer från resan. Jag har en massa material med barnen i alla byar som jag har valt att inte lägga ut. Min resa handlar om kvinnligt entreprenörskap. Men jag ville visa mina egna barn hur barn i deras ålder lever där borta så därför fotade jag en del extra.

Det blir stora kontraster för dom att se barn utan skor och samtidigt ha en kock i huset. Jag vill heller inte lägga någon tyngd på dom så det är en klurig balansgång när de är så små. Men samtidigt är det viktigt att börja förstå. Det är inget fel att vara priviligerad, dom kommer alltid att vara det – Men dom måste ha insikt i att det är så. Och vad vi kan göra för andra.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Och på tal om kock. Det går inte riktigt att göra en vettig övergång på det här. Men. Blogg är en blogg. Dagens middag bestod av sashimi, svart ris och syrade grönsaker.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Efter maten lekte Lovisa och jag med barnen. Sally och Lovisa spelade svarte Petter och lekte frisör och Gillis och jag byggde med lego.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Ninjago-lego är fortfarande poppis. Vi löste hela men det tog ett bra dag.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Sedan var det dags för nattning av både Skrållan och barn. Vi lyssnade på Sune – Tjejtjusaren. Det kryllar nämligen av kärlek i båda barnens liv. Ena har ”gift sig” och den andra är väldigt kär i en i klassen så vi pratar mycket om kärlek.

Så gulligt.

 1. Bra med insikter och kunskaper. Bra jobbat!

 2. Olivia skriver:

  DU SOM HANDLAR DIN MAT PÅ INTERNET, SE HIT!
  Hej!
  Vi är två studenter som studerar sista terminen på dietistprogrammet, Umeå Universitet. Just nu skriver vi vår kandidatuppsats där syftet är att undersöka om inköp av livsmedel på internet påverkar konsumentens inköp av utrymmesmat som chips, läsk, godis och glass.

  Vi vore väldigt tacksamma om du som har erfarenhet av att handla mat på internet kunde ta dig tiden att fylla i denna enkät som tar max fem minuter.
  Du måste vara över 18 år för att delta.
  Dela gärna! 🙂

  Tack på förhand!
  Mvh Olivia Fallander och Madelen Jonsson
  https://forms.gle/4fkbga31n559zYFbA

 3. Verkligen kontraster, och viktigt att förklara för barnen att alla inte föds till samma föutsättningar och att man skall vara tacksam för det man har. Fantastiskt din lunch ser ut by the way! Wow, den vill man verkligen ha!
  //Berith

 4. Vilken härlig dag, mysigt med barnen som leker och har underbar fantasi. Sune… den var länge sen, mina har inte kollat på den för den fastnade helt enkelt inte, men jag läste Sune böckerna när jag var liten 😀
  Ha en fin dag bella Isabella

 5. Nairobi skriver:

  Det är inte kul att svälta men det är rätt tveksamt om barn blir lyckligare av att ha kock. Om det vore så så skulle väl fler ha det, i verkligheten är det nästan ingen som har det i Sverige, oavsett förmögenhet. Jag är uppväxt i Djursholm och det kryllade förstås av folk som är bra mycket rikare än Isabella, men de lagade sin mat själva.

  Jag vet i alla fall att jag aldrig tänkt ”vad trist att äta mammas hemlagade mat, jag önskar att vi hade en kock”. Tvärtom är väl mammas mat något man minns och längtar tillbaka till hela sitt liv.

  1. Bath skriver:

   Väldigt bra och sund kommentar.

  1. Maria skriver:

   Vilken tur att att Isabellas barn har förmånen att få bägge delarna då – pappas hemlagade mat, kock-mat och så kanske Isabella lagar mat/bakar emellanåt också. Kock-maten är ju inte direkt som restaurang-mat då jag är säker på att det är ännu bättre råvaror och blir ”som hemlagat” den också. ☺️

   1. Gh skriver:

    Bella LAGA mat? 😂

  1. Malin skriver:

   Alla mammor kanske inte vill stå med maten? Dessutom har jag aldrig tyckt om min mammas mat och absolut inget jag längtar tillbaka till. Är det något hon inte kan så är det att laga mat!

   1. N skriver:

    Alla som inte är lata kan lära sig.

  1. A skriver:

   Men det handlar väl om att spara tid och ha maten klar när de kommer hem från jobb och skola, och att Isabella inte anser sig vara bra på att laga mat och inte gillar matlagning och de vill få äta god och bra mat antagligen. Det har väl inte med förmögenhet att göra. Klart att många rika ofta lagar sin mat själva, och en del tar in kockar vid tillfällen.

  1. B skriver:

   Skulle inte stå ut med att ha en massa främmande människor omkring mig ständigt…..

  1. Men har man inte kock för att underlätta i vardagen och inte för att barnen blir lyckligare av att äta kockens mat istället för mammas hemlagade. Om man driver många företag som upptar stor del av ens tid och inte själv har ett starkt intresse för matlagning så är det väl rimligt att ha en kock. Pengar verkar ju inte vara ett problem här iaf.

  1. Mi skriver:

   Precis så. Eller i mitt fall, pappas mat. Bästa i världen.

  1. Att IL har kock beror nog på, att hon inte är intresserad utav matlagning.
   O inte har den tiden som krävs. Men på helgerna kan man tycka att det är överdrivet. Men nu är det hennes val.
   Viktigast att barnen o hon får den mat dom behöver, rätt sammansatt o god.

  1. p skriver:

   Fast var har hon skrivit att barnen blir lyckligare av att ha en kock hemma?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..