ANNONS

Resfeber 48 timmar innan

/

Ännu en kontorsdag. Möten med Löwengrip Beauty, Löwengrip Invest och stiftelsen. Jag märker nu att jag börjar bli nervös inför resan på torsdag. Jag pendlar mellan enorm längtan efter att komma dit och en stor dos av nervositet. Jag har fått en bra genomgång av Hand in Hand kring allt vi ska tänka på, alltifrån hur man hanterar barn, seder och vad som förväntas av mig som gäst. Vi kommer att besöka ett flertal byar, både nära Nairobi och ute på landsbygden. Jag ska försöka dokumentera så mycket som möjligt.

Hand in hand berättade att kvinnorna och deras barn känner sig stolta över deras företag och att de gärna vill visa vad de jobbar med. Det kändes skönt att veta. Att det finns en enorm livsglädje och inte känslan av uteblivit hopp och sorg som man lätt kan inbilla sig att det är på fattiga platser. Med Hand in Hands stöttning startas 1000 företag varje dag av kvinnor runt om i världen. Det är verkligen helt fantastiskt.

Snart byter jag gatorna i Stockholm mot landsbygden i Kenya. Vilken resa.

27

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00