Resfeber 48 timmar innan

Ännu en kontorsdag. Möten med Löwengrip Beauty, Löwengrip Invest och stiftelsen. Jag märker nu att jag börjar bli nervös inför resan på torsdag. Jag pendlar mellan enorm längtan efter att komma dit och en stor dos av nervositet. Jag har fått en bra genomgång av Hand in Hand kring allt vi ska tänka på, alltifrån hur man hanterar barn, seder och vad som förväntas av mig som gäst. Vi kommer att besöka ett flertal byar, både nära Nairobi och ute på landsbygden. Jag ska försöka dokumentera så mycket som möjligt.

Hand in hand berättade att kvinnorna och deras barn känner sig stolta över deras företag och att de gärna vill visa vad de jobbar med. Det kändes skönt att veta. Att det finns en enorm livsglädje och inte känslan av uteblivit hopp och sorg som man lätt kan inbilla sig att det är på fattiga platser. Med Hand in Hands stöttning startas 1000 företag varje dag av kvinnor runt om i världen. Det är verkligen helt fantastiskt.

Snart byter jag gatorna i Stockholm mot landsbygden i Kenya. Vilken resa.

 1. Sofia skriver:

  Hej Isabella!
  Ett besök i Kenya du inte får missa är kvinnobyn Umoja i Samburu. Kvinnorna har satt sig emot de patriarkatiska samhället och byggt upp sin egen by, där bara kvinnor är välkomna. För att kunna driva sin egen by har kvinnorna börjat sälja smycken. Jag har aldrig innan mött så inspirerande kvinnor och så mycket kärlek.

 2. Ida skriver:

  Så roligt att se kvinnan i affären
  ”Vad gööör hon där ute???” 😀

 3. Jenny skriver:

  Du har verkligen allt Isabella. ✨😃
  Jag har alltid velat starta en hjälporganisation, ska börja kolla vad som krävs.💪😊✨

 4. Låter som en både spännande och annorlunda resa. Hopps allt går bra!

 5. Du kommer troligsvis mötas av glada, positiva och framförallt nyfikna människor på din resa.
  Det finns många föreställningar från västerlänningar om hur det är i fattiga länder men det jag lärt mig är att möta det med ödmjukhet och ett öppet sinne. Det är då vi reser medvetet och lär oss av andra 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..