Annan packning väntar…

Jag är så oglammig denna helg när jag återhämtar mig från febern så ni får se denna bild istället. Från plåtningen med Löwengrip i våras. Jag älskar Hollywood-håret.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

På torsdag när jag ska till Kenya väntar dock en annan typ av packning än den jag är van med. Gympadojor, tunna skjortor och solskydd. Alla tjusiga kläder, väskor och smycken får stanna hemma. Jag ska börja ta mina malaria-tabletter 48 timmar innan, alltså på tisdagen. Vi kommer att bo inne i Nairobi men kommer att besöka byarna som Hand in Hand jobbar med under dagarna. Helg ärligt känner jag mig lite lost i vad jag ska förvänta mig. Antingen är min bild av Kenyas byar alldeles för daterad, lite som Hans Rosling beskriver i Factfullness. Då kommer jag för skämmas för att jag inte har koll. Eller så är det så fattigt som jag kanske tror. Oavsett så ska det bli intressant att se hur Hand in Hand jobbar och jag ser fram emot att ILF får stötta egna byar framöver. Varför Hand in hand? Vi delar samma syn kring att hjälp till självhjälp är bästa tillvägagångssättet genom entreprenörskap. Här kan ni läsa mer hos Hand in Hand.

 1. En av de finaste bilderna jag sett på länge. Glädje, lyster, skönhet och en fin klänning!

 2. Agnes skriver:

  Du kommer se både lyx och flärd och fattigdom. Nairobi är en spännande växande storstad med mycket nybyggnation. Här finns såväl lyxhotell, kontorskomplex, malls, parker och grönområden. Visst är det segregerat mellan de som har mer och de som har mindre, men extrem fattigdom är det troligare att du påträffats på landsbygden. Men mycket riktigt som du säger har Afrika förändrats och medel Kenyanen har både skor, hela rena kläder och mobil telefon…

 3. Ta till dig det du kommer att uppleva där nere.

 4. Merlin skriver:

  White saviour. Not so much a compliment.

  1. Stina skriver:

   Håller så med! Tycker vi ska lämna de länderna åt sitt öde och ägna våra resurser åt att förbättra för våra egna här hemma.

  1. Merlin:
   Vad tråkigt att du har den inställningen till personer som gärna vill hjälpa andra människor som inte har samma typer av förutsättningar som vi har i den mer utvecklade delen av världen. Det finns så många runtom i Afrika och Asien som varken har de ekonomiska möjligheterna eller utbildning för att bygga upp företag, men som gärna VILL göra det. Varför tror du att så många afrikaner åker till Europa för att finna lyckan? För det finns inga jobb ens till de som är utbildade. Rent krasst så behöver många där hjälp och vägledning.

   Nu har inte jag varit i Kenya, men jag tillbringade ett halvår i Sydafrika förra året. Tänk dig att växa upp i ett samhälle där de allra flesta inte har möjlighet att utbilda sig för att det kostar tiotusentals kronor i terminsavgift att gå på universitet. Där en årslön är lika med vad en genomsnittlig svensk tjänar på två månader (en månadslön i SA kan vara så lite som 3000 kr och då är det enda det rikaste landet i Afrika). Folk bor i skjul utan tillgång till vatten och el. Med bajamajor som alla i kåkstäderna delar på. Nu lever såklart inte alla så, men klyftorna är större där än här och det finns så många osjälviska människor från västvärlden som jobbar gratis över hela världen för att ge en hjälpande hand. Absolut finns det negativa aspekter med volontärarbete som man ska ha i åtanke (som att det inte är bra med volontärer som arbetar med människor i korta perioder exempelvis) men jag kan lova att de inte är annat än tacksamma.

   Varför inte hjälpa varandra? Även vi kan få mycket i utbyte av att lära oss från människor i de länderna. Ödmjukhet och perspektiv på livet till exempel. Och livsglädje över de mest fundamentala sakerna som vi tar för givet och gärna klagar över.

   Isabella, fint att du åker dit med ödmjukhet. Jag är säker på att det kommer vara en fantastisk upplevelse!

   1. F skriver:

    *Finna lyckan via skrönor om fria bidrag i Europa ja

    1. F: Jag skulle tro att de allra flesta vill ha ett jobb, och på ett eller annat sätt jobbar. Men de får ta ”skitjobben” som rika västerlänningar är för fina för att ta. Som busschaufför, städare, nanny, taxichaufför, sophämtare, gatusopare etc.
     Det finns dessutom en hel kontinent utanför Sveriges bidragssystem där inte allt ser likadant ut som här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..