En hjälte på kontoret

Från ingenstans fick jag feber idag. Helt oväntat var det inte för jag fick höra att man kunde få det efter vaccinet jag tog i helgen. Jag körde på dagen som vanligt men jag var inte mitt skarpaste jag. Under dagen ringde de från förskolan och berättade att Sally hade fått en fästing, jag kände mig lite osäker på att dra ut den rätt men så erbjöd sig Gunilla (HR ansvarig hos oss) att hjälpa till. Hon är nämligen sjuksköterska i grunden också. Åh, sådan lättnad! Jag drabbades nämligen av borrelia som liten och minns att ett litet ben stannade så jag har dåliga erfarenheter av det. Hur som helst så hämtade jag barnen och körde tillbaka till kontoret (vi bor ändå på Diplomat bredvid) och så fick Gunilla hjälpa oss. Det gick smidigt!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Julboxarna

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jeanette, vår Vice VD och Gunilla. Nu var inte besökssyftet speciellt roligt för barnen att komma till kontoret men de älskar att vara där och träffa teamet. Sally var dock lite besviken att hennes stora favorit inte var där: Pingis!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Pincetten åkte fram!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vi har kört roomservice, spelat kort och tittat på film. Nu ska vi alla tre faktiskt sova.

Kram

 1. Marie skriver:

  Vart bor ni som får en massa fästingar? Bor i storstan, rör mig ofta vid kusten (västkusten) sen barnsben fått en enda fästing på över snart 50 år var dessutom i uppland. Verkar bevisligen bo på rätt sida av Sverige 🙂 Så har lite svårt förstå denna hysteri över fästingar.

 2. Katrin skriver:

  Ett tips kan var att skaffa en fästingkofot. Jag hade alltid svårt att få bort fästingar med pincett men med en fästingkofot går det hur smidigt som helst och jag får alltid bort hela fästingen, oavsett om det är en pytteliten eller jättestor. Brukar finnas på de flesta apotek (står ibland i djurhyllan) 🙂

 3. Emi skriver:

  Du och Eric ni är så lika:)

  1. F skriver:

   Eh?

 4. m skriver:

  Ett ben/huvud som sitter kvar innebär inte att du får borrelia. Endast 10-20 % av fästingarna beräknas bära på bakterierna.

  Tur att det fanns en sjuksköterska till hands. Jag har haft cirka 50 fästingar i mitt liv, men tagit bort alla själv. Har fått borrelia två gånger, men måste ju haft enorm tur som inte blivit sjuk – eftersom jag inte är sjuksköterska i grunden.

  1. Lotta skriver:

   Fast man ska få med hela fästingen absolut huvudet.
   Så Isabella gjorde rätt som bad om hjälp när hon kände sig osäker.

   Fast du kanske aldrig ber om hjälp med något i ditt liv.

   1. Merlin skriver:

    Önskvärt ja men inte nödvändigt.

  1. Erika skriver:

   Förstår inte alls hur du tolkar Bellas kommentar som att hon tror att det är utifrån fästingens ben hon fick borrelia. Hon menar ju att själva upplevelsen med ben som sitter kvar var ett jobbigt minne.

 5. Martina skriver:

  Men ringer de från förskolan för en fästing? Ta bort den bara 🙄

  1. Sofie skriver:

   De har ingen skyldighet att göra det och kanske var det ingen på plats som visste hur de skulle göra heller.

  1. Ringer hellre en gång för mycket

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..