Poolbygge i konkurs

… Det händer bra saker och mindre bra saker i livet, som vanligt. Men nu har jag hamnat i en situation jag skulle vilja fråga er om råd kring. Det är nämligen så att poolen jag och barnen har gått och väntat hela sommaren på, blir nu inte av tyvärr. Byggföretaget har nämligen gått i konkurs. Vi fick besked om de förra veckan, jag har ju anat att något inte har varit helt hundra men det är så svårt att bedöma när ingen av oss har anlitat en byggfirma för denna typ av bygge innan. Nu har jag betalat hundratusentals kronor och kvar är en pool som inte är klar. Jag vet inte heller om den är korrekt byggd.

Så himla svår sits. Jag kan ju inget om det här!

Såhär ser det ut idag. Jag undrar om någon av er känner några bra firmor som skulle färdigställa poolen samt en bra jurist jag kan anlita som är van med dessa uppdrag. Vet ni någon eller kan ge oss ett bra råd så maila gärna ida@lowengripinvest.se – tusen tack!

 1. Helena skriver:

  Hör av dig till konkursförvaltaren för bolaget som gått i konkurs, och se om du får tillbaka något av det du lagt ut.

  Du bör nog ta in en besiktningsman för att kolla poolbygget och sedan tycker jag du ska anlita Folkpool, det mest pålitliga företaget när det gäller poolbyggen. Lycka till!

 2. Synd att ni råkade ut för det mest vanliga i Sverige
  90 % av alla småföretagare i Sverige är oseriösa
  Nu har ni upplevt det själv

 3. Camilla skriver:

  När det kommer till jurist skulle jag råda dig att anlita Stefan Flemström, som sitter i Täby.
  Han hjälpte mig under ett helt år med en tvist om ett jobb, betalning osv. Guld värd, till hands hela hans vakna dygn och proffsig som bara den. Mitt mål vann!

  1. Birgith skriver:

   Isabellas pappa är oxå jurist.

 4. Enni skriver:

  Hejsan! Man bör ta referenser och kolla upp pool-bolaget både med personer som har använt deras tjänster och levererantörer till samma bolag. Tråkigt att höra men det händer ofta. Det bästa du kan göra är att ta kontakt med konkursförvaltaren först INNAN du gör något som att ta kontakt med nytt bolag som ska ”fixa” resten. Och som -”Anna skriver, du borde ha bättre koll och vara insatt”- med vem du hyr, så många företag som du dealar med dagligen. Det sista efter ”-” är min mening.

  Lycka till

  Enni

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..