ANNONS

ILF resa till Kenya

/

Som ni vet har jag de senaste månaderna berättat om min stiftelse Isabella Löwengrip Foundation (ILF). Jag är medveten om att jag varit något spretig i vad jag sagt om stiftelsen. Som vanligt kan jag vara ganska snabb med att berätta för er om mina planer även innan allt är helt klart. Men det har varit en välbehövlig process för mig att landa rätt. Nu så:

Entreprenörskap är och har alltid varit central i mitt liv och det är min övertygelse om att det finns en unik kraft i företagandet både för individen och samhället i stort. När jag går tillbaka till mig själv och funderar över vad jag är stolt över och vad min röda tråd har varit så är det att jag vågar bryta ny mark och att jag tidigt såg vikten av att vara självständig. Därför vill jag med stiftelsen uppmärksamma och främja individer som just bryter ny mark genom entreprenörskap. I Sverige men också globalt. Eftersom allt färre kvinnor startar företag i Sverige idag (ja, det är sant!) blir det också naturligt för oss att fokusera på just kvinnor nu – om några årtionden hoppas jag att kvinnligt inte längre behöver vara fokus (I Sverige) men så länge det behövs prioriterar ILF det.

Copyright 2019. All rights reserved.

Inbjudan är in progress

Stiftelsen kommer, förutom att dela ut utmärkelser till individer, driva frågor entreprenörskap och skapa en plattform för att inspirera och coacha blivande entreprenörer. Min egen entreprenörsresa har knappt börjat så jag hoppas vi blir ett stort gäng som gör detta tillsammans! Man kan vänta tills man är 80 år och starta en stiftelse men jag vill göra det nu och växa tillsammans. Stiftelsen kommer även att stötta projekt och organisationer som arbetar med liknande frågor internationellt vilket känns enormt kul. Därför åker jag tillsammans med stiftelsens generalsekreterare Marisol till Kenya nästa vecka för att besöka Hand in Hands verksamhet som ILF kommer att engagera sig i. Idéerna är många och engagemanget är stort både hos oss men också ute i näringslivet när jag berättar om vår satsning. Det som händer närmast är, förutom resan till Kenya, att vi planerar stiftelsens stora lansering den 21 oktober. Men roligast av allt är att ni snart kommer att ha möjlighet att nominera individer som ni tycker borde uppmärksammas då.

Så på torsdag nästa vecka väntar alltså Kenya i några dagar, rättare sagt Nairobi. Jag längtar verkligen efter att få åka dit, träffa kvinnorna och jag har en känsla av att det kommer att bli många många liknande resor framöver. Det känns helt otroligt att få stötta kvinnligt entreprenörskap i olika delar i världen, på olika nivåer men med samma mål – Tron på att entreprenörskap är en väg till självständighet och ett bättre samhälle.

33

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@isabellalowengrip
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00