Morgon i parken och visum

Jag vaknade halv åtta, tog på mig kläder och gick mot parken. Från vår lägenhet så har man en perfekt ingång till Central Park, nämligen precis vid reservoaren. Tog några telefonmöten med Sverige och vid nio var jag tillbaka. Scott var nere i lobbyn när jag kom, han är min make up artist här borta. Jag tog en snabb-dusch och sedan gjorde han mig fin och sedan blev det en sen frukost med kollegorna och telefonmöten. Vi skulle egentligen åkt till Gateway där vi har våra kontorsplatser men det var så mysigt att stanna i lägenheten så vi fortsatte från vardagsrummet.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Under dagen har vi varit på några möten. Även träffat min advokat som sköter visum-processen. Allt lär bli klart inom några veckor men nu fick jag rekommendationen att inte åka tillbaka hit under processen. För Louise del är det okej, hon är medborgare. Vi är på gång med ett LtD här (amerikanskt bolag) och Louise bor i lägenheten och förbereder så mycket som möjligt. Det är mycket admin som behövs göras. . Jag får vara med på telefon under de 5-6 veckor som är kvar. Jag är så kär i lägenheten och vill inte alls lämna den, men jag får maxa dagarna som är kvar i NYC och sen njuta av sensommar i Sverige. Jag längtar verkligen efter att allt blir klart med visum. Jag har ju varit här mycket under den senaste tiden för att ta möten men jag har ju inte kunnat jobba här och ta betalt.

Snart blir allt mycket lättare … :- )

 1. C skriver:

  Har alltid beundrat ditt driv, men det här känns…platt. Som att ni leker kontor typ.
  Vi som har bott och jobbat i den där stan vet ju vilken enorm process det är och att visum inte på något sätt är givet.
  Men lek, du.

  1. Jessie skriver:

   Du satte precis ord på vad jag tänker! Skrev en kommentar om att jag inte förstod hur man kan dra i så höga växlar när visum inte ät klart mem den blev inte godkänd…
   När jag och min man till slut fick visum via ett storbolag var det inget som fixades lite huxflux i efterhand. Gissar att BB har någon amerikan som går i god men det krävs ju oxå att det kan påvisas att just hon behövs där vilket egentligen känns rätt orättvist när ’agencyn’ mest känns som ett påhitt för att få börja vara levande reklampelare i NY

  1. R skriver:

   Japp. Min kille jobbade på ett företag (ett framgångsrikt multinationellt miljardbolag, på riktigt) som skulle öppna kontor i NY. Det var en process utan dess like. Visumen ordnades ett år i förväg. Och de hade svårigheter att etablera sig. NY är inte Nyköping.
   Men visst…

  1. Precis!!
   Huvudet på spiken

  1. Anette skriver:

   Kul att cyklisten vinkar på sista bilden.

   Det där med visumet kan väl inte vara på riktigt….det är ju första saken man fixar innan man påbörjar nytt projekt 🙂

 2. Och jag som tyckt att det varit tillräckligt med byråkrati för att ens flytta till grannlandet… Att på deltid jobba i USA, vill inte ens veta vilket pappersjobb det innebär!

 3. Maria skriver:

  20 % negativa och 80 % positiva kommentarer var det visst. Och ngt som provocerar, alla har sin åsikt. Blondinbella är inte så dum…..

 4. Polly3 skriver:

  Borde inte det logiska vara att ordna med visum först och sedan det andra?

  1. Next skriver:

   Världens mäktigaste kvinna tänkte inte på det.
   Thihi, so fun!

   1. Richard skriver:

    Sakta i backarna, hon är inte världens mäktigaste kvinna än. Det kanske däremot vore på sin plats att någon verkligen nyper henne i armen så hon vaknar upp i sin lilla bubbla. Fattar inte heller hur man inte fixar arbetsvisum före allt annat, helt otroligt.

 5. Emi skriver:

  Pengar är makt..och rekommendationer finns
  så för henne tar det ”några veckor”;)Lycka till!

  1. Anonym skriver:

   Nja… det går ganska lätt att omvända att pengar är makt, finns många sätt att få makt över pengarna 😁

  1. A skriver:

   Amerikanska myndigheter är stenhårda. Räcker inte med kontakter eller något annat. Förmodligen vet BB något som vi inte vet att visumprocessen har kommit längre än vad hon medger eller annat.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..