Framsteg i matematik

I samarbete med Albert

Tillbaka i huset i St Tropez. Härligt! Vi är äntligen här igen. Sista veckan och semestern börjar lida mot sitt slut. Vi ska passa på att njuta till fullo nu. Varva med lite läsning och matematik blir det också. Kan vara bra att låta hjärnan jobba lite trots semester och sommarlov – Speciellt när vi får in kvalitétstid tillsammans.

Albert blogg 1

Jag och barnen fortsätter räkna på mattetal här och förbereder Gillis ännu mer inför skolstart. Är så glad att vi gör honom redo för att börja skolan för första gången. Stort kliv från förskolan. Lektioner och läxor, så spännande! Kul att vi kan tjuvstarta lite…

Att Sally också vill sitta med och räkna gör mig glad. Alltid mysigt att göra saker ihop tycker jag. De har gjort stora framsteg sedan vi började räkna med Albert. Påminner om Alberts sommarkampanj som pågår till den 20/8 – Testa gratis fram till skolstart här. Läxhjälpen som Albert erbjuder i matematik gäller för barn i förskoleåldern upp till gymnasiet! Dessutom är det väldigt lättillgängligt, som nu på semestern.

Albert blogg 2

Att räkna med Albert har verkligen varit uppskattat hos mina barn. Samtidigt som de får lösa matteuppgifter så har de en rolig stund! Många förknippar nog matematik med tråkiga läxböcker och kluriga tal – men Albert gör det hela till en annan upplevelse. Bygger vi upp en rolig koppling till matematik för barnen redan nu, kommer det uppskattas när de är äldre. Tack Albert!

I samarbete med Albert

 1. Anna skriver:

  Skolgången som du minns Isabella är inte på något sätt lik den skola som finns idag. Idag är det mest lek de första två åren men lek under lärande. Iaf är det så hos oss i Finland och här lär sig barnen väldigt snabbt. Det ska vara kul att lära sig i skolan idag. Inget tvång som det alltid var förr. Utan idag får eleverna leva sig in i alla lektioner och leka. Vårt barn fick läxa redan första dagen 🙂 Men det gick ju bra iaf och allt är roligt enligt vårt barn.

 2. Millan skriver:

  Skulle vara intressant att höra om beslutet kring NTH. Tror det är många fler än mig som inte alltid hänger med i svängarna kring dina bolag.

 3. Sofie skriver:

  Ska Gillis hoppa över förskoleklass eller och direkt börja ettan? Tycker du har lite väl höga förväntningar på vad som komma ska. Det är väl meningen att han ska lära sig läsa o räkna i skolan? Där mina barn gått förskoleklass har de varken haft regelrätta ämneslektioner eller läxor, ta det lugnt med honom och trötta inte ut honom innan han ens börjat skolan.

 4. Malin skriver:

  Förskoleklassen är dock inte något jättestort kliv från förskolan. Inga ”läxor och lektioner” utan mer fokus på roligt, få ihop gruppen, skaffa nya kompisar etc. Självklart utforska siffror/bokstäver, och kolla lite vad barnen kan och inte kan sedan innan, men barnen behöver inte kunna något mer än att gärna klara sig själva på toaletten 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..