Läxhjälp med Albert

I samarbete med Albert

Som jag nämnt tidigare så har jag inte det starkaste självförtroendet inom matematik, och att lära ut det till barnen är en utmaning. Att Gillis redan nu förbereder sig inför skolstart i höst gör mig glad. Jag ser fram emot att följa hans skolgång och att se honom utvecklas. Är det något jag önskat under mina år i skolan skulle det vara att ha en hjälpande hand med matten. Någon som tar sig tiden att gå igenom varje matteuppgift på ett pedagogiskt sätt – enbart för mig.

Albert Blogg 1

Jag tycker det är problematiskt hur många grundskoleelever som inte får godkänt i matematik under nationella prov. Det går verkligen åt fel håll. Alla har inte den ekonomiska möjligheten att få privat läxhjälp eller privat hemskolning – som kan vara en bidragande faktor till resultaten i skolan. Matteläxhjälpen Albert skapades initialt i syftet att kunna stötta dessa familjer. Grundarna Arta och Salman såg hur många skolelever som hade svårigheter med just matematik – och utvecklade Albert. Det värmer otroligt. De kommer själva från enkla förhållanden, som jag själv, där det inte fanns möjlighet till den läxhjälp på samma sätt som det finns idag.

Albert Blogg 3

Därför är jag ett sånt stort fan av digitalisering – som hjälper fler i samhället att komma åt tjänster som läxhjälp. Såna bolag älskar jag att stötta. Albert hjälper till att lägga grunden inom matematik för dagens skolelever – med effektiv inlärning! Med endast 30 minuter i veckan kan Albert ge effekt hos barnen, de yngsta barnen får lära sig matematik på ett roligt och pedagogiskt sätt, och de äldre barnen får möjlighet att förbereda sig inför matteprov.

Albert Blogg 2

Nu när barnen äntligen är tillbaka i St Tropez fortsätter vi räkna matte med hjälp av Albert. Jag tycker det viktigaste för mina barn just nu är att visa dom att det är kul att lära sig. Nu funkar Alberts uppgifter perfekt – det är som ett spel för barnen! Här kan ni förbereda era barn genom att räkna matte under sommaren. Ni kan testa Albert kostnadsfritt fram till skolstart 20/8. Både Sally och Gillis kommer kunna få stöd inom matematik ända till andra året på gymnasiet – underbart!

I samarbete med Albert

 1. Nu vet ju inte jag exakt hur länge dina barn sitter med appen eller riktigt hur appen ser ut, men matematik är sååå mycket mer än 1+1=2 med siffror och tecken. Den talade och upplevda matematiken är oerhört viktig och den ersätter en app sällan. Denna app kostar ju dessutom pengar, så jag har svårt att tro att de som du (i mina ögon) verkar mena ska hjälpas av denna app tror jag inte gör det ändå.

 2. Maria skriver:

  En del gillar matte och en del gör det inte. Men menar du på allvar att du inte kan matten på barnens nivå? De har ju inte ens börjat förskoleklass.

 3. Hanna skriver:

  Små barn behöver träna på att förstå matte och detta görs praktiskt,genom lek eller att pröva olika saker…vad händer om jag har fyra vindruvor och äter upp två osv…enkelt att få med i vardagen. Det är de elever vet att 4-2=2 men inte förstår vad som faktiskt händer som kan få svårt i undervisningen….appen kanske är bra för äldre elever som stöd/komplement men låt små barn möta matematiken i vardagen istället,träna på att skriva siffrorna för hand mm,då förbereder man barnet för skolan!

  1. Helena skriver:

   Vad duktig du är 👏👏

 4. Sofie skriver:

  Om Gillis ska börja skolan till hösten är jag säker på att du klarar av att lära ut heltal och grundläggande 1 plus 3 och liknande. Gör du inte det har skolorna idag gratis program för sina elever. Albert är inte en gratisapp eller programvara för alla barn den kostar pengar. Var vänlig gör trovärdiga samarbeten och gärna när du har lite erfarenhet från skolvärlden .

  1. E skriver:

   Gratis program? Min son har aldrig fått någon tillgång till nått sånt hemma när han ska göra läxorna, och läxhjälp finns bara 1 timme/vecka

   1. Hon menar (vad jag förstår) att det finns appar i skolorna som eleverna använder. Att betala en summa pengar en gång i månaden för att få hjälp av en app är knappast något som är till för alla. Läxhjälp på skolan är jättebr att det överhuvudtaget erbjuds. Vår skola kan inte erbjuda det alls.

 5. Sofie skriver:

  Gillis ska väl börja förskoleklass? Låt lärarna sköta inlärningen, kommer bli dötrist för honom att sitta av tiden om han redan kan det som de andra lär sig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..