Sommarredo med VaccinDirekt

I samarbete med VaccinDirekt

Nu är det sommar och vi spenderar mer tid utomhus och många åker till sommarställen ute i naturen. Där jag bor på Lidingö kryllar det verkligen av fästingar och i sommar har vi faktiskt fått plocka några efter att jag och barnen har lekt utomhus. Därför är det så viktigt att påminna om att vaccinera sig mot TBE, fästingburen hjärninflammation. TBE-fallen har dessutom ökat i Sverige de senaste åren vilket känns så onödigt nu när det är så lätt att vaccinera sig. Hela familjen vaccinerade sig i början av sommaren, barnen fick börja.
Jag fick gå tillbaka när jag inte har med barnen, var inte lika modig så behöver gå när de inte ser… : – )

IMG_0488

TBE är en allvarlig hjärninflammation som har lång återhämtningstid och vissa drabbade blir aldrig helt återställda, flera personer dog i Sverige förra året. Idag finns det faktiskt inget botemedel mot TBE heller. Det är viktigt att komma ihåg att grundskyddet består av flera doser, så glöm inte att fylla på efter att ni tagit den första dosen. Ett tips är att boka in datum i kalendern direkt för påfyllnadsdoserna. Och vaccinet kan faktiskt ges redan från 1 års ålder.

Jag har faktiskt en läskig erfarenhet när det kommer till fästingar, jag blev själv drabbad av Borelia för några år sedan. Då blev jag delvis förlamad i kroppen, något som var otroligt läskigt men som gick att bota. Idag mår jag bra men jag har verkligen respekt för de sjukdomar fästingar kan bära, så kan inte upprepa för mycket hur viktigt det är att vaccinera er mot TBE.

IMG_0489

Hela familjen vaccinerade sig hos VaccinDirekt, det var otroligt smidigt och personalen var verkligen så trevliga. VaccinDirekt har öppet hela sommaren och har 15 mottagningar och 7 Fästingbussar. De har alltid vacciner i lager och lättillgängliga mottagningar i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Linköping, Helsingborg, Lund och Malmö. Ni kan läsa mer om TBE och VaccinDirekt här. VaccinDirekt har alltid Drop-in, man behöver inte boka tid, så enkelt och tillgängligt när det passar mig!

I samarbete med VaccinDirekt

 1. Olivia skriver:

  Bra att du uppmuntrar till detta! Min morbror dog av TBE år 2016. Han blev biten av en fästing och fick en allvarlig hjärnhinneinflammation som gjorde att de var tvungna att snabbt söva ner honom för att minimera risken för hjärnskador, tyvärr var det försent och han dog bara 4 veckor efter fästingbettet. Ca 40% av alla som drabbas av hjärnhinneinflammation får bestående men.

  För övrigt vaccinerar jag alltid mig hos vaccindirekt pga. nära där jag bor och tycker de är mycket proffsiga. De har även studentrabatt 🙂

 2. Anna skriver:

  Om du mu haft borelia o varit orolig för TBE varför har ni inte vaccinerat er tidigare?

 3. Marie skriver:

  Ja de är lätt vaccinera sig om man har pengar. Vi som lever på existensminimum el strax över har inte den möjligheten. De ingår inte i socialbidragsnormen att vaccinera sig mot fästingsjukdomar de är ”lyx” och något man får bekosta själv. Nu har jag tack och lov inga barn och rör mig sällan i miljöer där de finns fästingar men känns lite orättvist att vissa kan skydda sig med vaccin medan andra för hoppas på turen 🙁

  1. Anna skriver:

   Så trött man blir på en sådan kommentar. Den svenska avundsjukan! Tycker du då att vore bättre att ingen fick vaccinera sig för att en del inte har råd? Allt handlar om prioriteringar här i livet.

 4. Maria skriver:

  Ingen som läser bipacksedeln före vaccinet?

 5. I skriver:

  Tack men nej tack! Jag väljer vaccinationsställe utifrån egen kritisk granskning, aldrig utifrån betald reklam i en blogg.

  1. nina skriver:

   Men det är inget tvång att välja VaccinDirekt, man kan ju ändå uppskatta att hon försöker sprida awareness om TBE

   1. I skriver:

    Reklamera en firma mot betalning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..