Franska

Det har verkligen varit en lugn dag här. Charlotte stannade kvar under eftermiddagen för lite pool-häng och jag åkte iväg för manikyr. Sedan har jag läst i princip hela kvällen. Jag läser om Mina Drömmars Stad. Det är 29 grader här så jag har legat utomhus till sent och bara myst. Hämtat, kaffe, snacks, sett solnedgången och fortsatt att läsa. Det är underbart med långläsning. Jag är så tacksam över att det bara har gått 1,5 vecka av totalt fem. Jag är så kär i huset och området. Tänk att jag har hittat min sommarbas. Det enda krångliga är att jag inte talar franska, det ställer till det ibland. Jag vet inte om det är värt att försöka att lära mig språket eller om det är försent? Jag tycker att de franska uttalet är så otroligt svårt. Jag hoppas att Sally och Gillis passar på att lära sig franska om vi ändå ska ha ett sommarhus här i framtiden och då kanske jag kan lära mig av dom. Göra det till en gemensam sak. Vad tror ni? Går de att lära sig ett till språk? I alla fall lite fler artighetsfraser än tack, hej, hejdå.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Golden hour. Nu ska jag fortsätta att läsa!

 1. Självklart går det att lära sig ett nytt språk!! 🙂 Allt går om man vill. Språk har alltid varit ett utav mina största intressen. Är 26 år och pratar 6 språk flytande, med svenska som modersmål. Fantastisk känsla! Kram

 2. Ebba skriver:

  Kan tipsa om appen Duolingo! Jag har använt den i ca 2 månader och har lärt mig massvis med franska!!! Har också tyckt att uttalet har varit svårt, men det börjar bli lättare! 😀

 3. Lena skriver:

  Det går att lära sig om man verkligen går in för det. Att vistas i landet är viktigt särskilt för uttalet. Försök tala lite med de fransmän du träffar på restauranger etc o låt även barnen försöka. Små enkla fraser som man kan härma. Det var så mitt intresse för franska uppstod, när jag varit som 17åring m mina föräldrar på rivieran. Jag älskade språket. Sååå vackert. Sedermera blev jag fransklärare.
  Så börja nu o ge inte upp!

 4. Ida skriver:

  Nu är ju Bella inget språkgeni…. har tom svårt för engelskan!

  1. Eli skriver:

   Nu är ju inte engelska Isabellas modersmål så man kan ju inte förvänta sig att den ska vara helt perfekt heller 🙂

   Dock tycker jag att Isabellas engelska är väldigt bra. 😊

 5. Sara skriver:

  Det beror nog på hur bra man vill lära sig språket. Vill man lära sig språket flytande, måste man bo i landet där språket talas. Även om man bara vill lära sig att kunna föra konversationer på språket och kunna förstå det mesta som sägs, måste man lägga oerhört mycket energi på det och inte ge upp. Det är inget man ”bara lär sig”, speciellt om man inte bor i landet där språket talas. Mitt mål är att kunna tala perfekt schweizertyska. Jag går en onlinekurs och övar så ofta jag kan. Självklart är det inte tillräckligt att gå en onlinekurs, men jag kommer att åka till Schweiz på utbyte i höst och jag hoppas att kursen kommer att hjälpa mig på traven när jag väl är där.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..