Nystart av 2019

Imorgon åker barnen hem till sin pappa. Vi har haft en fantastisk vecka tillsammans och nästa måndag är dom tillbaka. Lovisa och Lisa flyger hem med dom och sedan flyger Lovisa tillbaka. Imorgon har jag bokat in mig på spa och sedan ska jag förbi Chanel-butiken. Jag ser väldigt mycket fram emot min barnfria-vecka här också. Jag behöver tid för reflektion. Det blir en mix av egen tid och stunder med människor jag tycker om. Charlotte, som blir delägare i min byrå i NYC är på plats här så vi ska luncha på tisdag.

Sedan ser jag fram emot att skriva en massa listor. Mål och visioner. Hösten för mig är mer nystart än själva nyårsafton så jag brukar passa på att gå in i en ny fas efter sommaren. Och då är ledigheten så bra för reflektion. Gå igenom det man kommer ifrån, vad som har känts bra/mindre bra och vad man önskar av resten av året.

Här är mina tankar/mål inför hösten. Men listan kommer att ändras och fyllas på under min semester. Det är en process:

För mig handlar det mycket om hur mina bolagsengagemang ska se ut i Sverige, hur jag ska prioritera min tid när jag är i USA på halvtid. Jag börjar landa i att det ska bestå av Löwengrip Invest (så bra med ny VD på plats!), Löwengrip Beauty och min stiftelse. Jag vill ha ett kontor på Strandvägen. En sekelskifts-miljö med trägolv som knarrar, mörka svensk tenn-möbler och ett vackert konferensrum med fin utsikt där vi kan äta luncher och ha middagar med ett finporslin och linnedukar. Jag är mycket för att tänka i mål-filmer i huvudet och då blir sådana detaljer extra viktiga – Allt det visuella…. :- )

Lägenheten på Upper East i NYC får vi nycklarna till 1 augusti och sedan är det dags för mina kollegor att packa väskorna och flytta över (!). Vi kommer att sitta kvar på Gateway (svenska handelskammaren) året ut. Bättre start när man ska etablera sig som bolag i NYC går inte att få – Teamet är otroliga därborta. Men sedan vill jag ha ett eget kontor i Midtown. Där vill jag dock ha enorma fönster och helt ljust. Mer Skandinaviskt inrett på byrån där och mörkare på kontoret i Stockholm. Att etablera byrån blir i sig ett stort mål men vi är redan igång och det är faktiskt det sista jag är nervös över. Jag har aldrig gjort något i mitt liv som känts mer självklart. Men det är amerikanska delägare med och mycket formaliteter som ska bli klart.

Målet med hösten är att få till livet mellan Stockholm och NYC – Nya rutiner och körschema ska till. Jag hoppas på att leva ett lugnare familjeliv hemma och få bygga/växa i USA.

Det jag ska fundera över är hur jag ska göra med mina sociala medier. När jag kommer tillbaka från semestern har jag tänkt att ta bort .se och bara skriva på engelska från .com. Med större närvaro i USA känns det mer naturligt. Däremot behöver jag klura på min instagram. Jag behöver hitta ett annat förhållningssätt överlag som är ännu mindre personligt. Barnen växer och det finns en säkerhetssituation vi alltid måste förhålla oss till. Hur jag ska förhålla mig till mina sociala medier har jag alltså inte landat i men har semestern på mig att fundera. Grundtanken är att fortsätta växa som varumärke internationellt men minska det privata för att få en mer trygg och hållbar vardag för alla inblandade. Vi får se om det är en ekvation som ens är möjlig.

Vad tror ni?

 1. Ester skriver:

  Jag förstår siktandet internationellt, men snälla överge inte att skriva på svenska. Det är så mycket mer personligt, och du är väldigt duktig på att formulera dig och uttrycka dig på svenska. Det är så dina följare känner dig, och i business på dina andra kanaler är engelska såklart mycket bättre, men just att bloggen ändå är DU och din personlighet främst… Känner att mycket skulle förloras om den går över till enbart engelska.

  Båda?

 2. Linda skriver:

  Hoppas verkligen inte du slutar skriva på svenska! Ha isåfall 2 olika versioner. Jag tror du tillslut kommer tappa otroligt många svenska läsare. De som följt dig från början och gillat den personliga sidan och mixen av material du har haft. Risken är att den engelska varianten blir för kommersiell och då tappar bloggen helt syfte. Folk som går in och läser är inte intresserad av bara dina bolag och framgång med dem, utan de vill läsa om dig, din vardag och hur du mår. Det som gör dig lycklig. Hur du får ihop vardagspusslet och allt runt om. Ha nu en underbar semester och passa på o njut!

 3. Stina skriver:

  Gillar att följa din resa, den är så inspirerande! Men hoppas det går att lösa så att du fortsätter skriva på svenska.

 4. Malin skriver:

  Tack för en bra blogg o för fantastiska produkter! Tycker absolut att du ska fortsätta skriva på svenska! Kanske ha båda som alternativ?

  Ha en fortsatt fin semester:)

 5. Fascinerande liv du lever, vad driver dig framåt? Vad e viktigast att åstadkomma?
  Allt jag läser om dig blir mer o mer strange , barnen dina klarar du inte sköta själv, du köper barnen m gåvor osv , vad e det längsta du varit själv i ett hus/ lägenheten?
  Du verkar må otroligt dåligt , går tårar i ögonen av dina inlägg , då opersonliga och intresse enbart gör pengar ! Sorgligt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..