ANNONS

Intimlunch med Ellen

/

I samarbete med Ellen

Idén till intimlunchen som hölls den 26 juni på Operaterassen med Ellen, kom under ett möte mellan mig och Jenny Fingal (Ellens vd). Vi diskuterade hur vi tillsammans ska lyfta kvinnlig intimhälsa och kom in på deras probiotiska intimkräm med kokosolja som hjälpt så många kvinnor i alla åldrar. En produkt jag verkligen ville vara med och lyfta tillsammans med Ellen.

549b9e72-198c-4c9a-a36b-c4bd7e675ced 2 (1)

Intresset kring probiotika växer inom flera områden och är något jag själv läst på mer om under den senaste tiden, framförallt inom kost och hudvård. Ellens produktsortiment består av bl.a. världsunika probiotiska tamponger. Varför är det viktigt? I mitt samarbete med Ellen har jag lärt mig att ett obalanserat pH-värde är en bidragande faktor till underlivsbesvär och just probiotika hjälper till att bevara pH-balansen.

ebf060ee-ea98-4991-be6b-20568f8b54f7 (1)

Jag och Jenny var överens om att kvinnlig intimhälsa alltför länge handlat om att acceptera besvär och bita ihop och det är inte längre ok, vi borde kommit längre! Kanske finns det fortfarande ett stigma när det kommer till intima besvär som gör att vi inte pratar om det? Många kvinnor vet kanske inte vad som är normalt för sin kropp och väntar istället ut problemen. Vi ville med lunchen inspirera till ett ökat intresse och kunskap inom intimhälsa och välbefinnande – och det genom att samla personer som jobbar för och lyfter ämnen för kvinnors bästa.

e0b76fac-4fc7-4e07-bf33-726bcb30d248 (1)

Vi hade en paneldiskussion med mig, Jenny och barnmorskan Cecilia Hagert från barnmorskegruppen i Öresund. En av frågorna vi fick var hur vi skulle vilja förbättra informationen kring intimhälsa. Cecilia vill lyfta ämnet tidigt genom skolorna. Ellen jobbar aktivt med att lyfta intimfrågor i alla åldrar genom olika kanaler för att nå ut, och med vårt samarbete hoppas vi öppna upp den där dörren som så länge varit stängd. Ni kan läsa mer om Ellen här!

I samarbete med Ellen

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00