Jag är klar!

I november förra året överraskade Bibbi och Fabian mig i Uppsala efter att jag hade talat under Anders Wall-dagen och frågade om jag ville bli sommarvärd under 2019. Herregud vilken chock jag fick! Jag blev enormt glad och tackade ja direkt. Jag såg i Simons blick att han redan visste att frågan skulle ställas. Han såg så stolt ut. I bilen hem kunde vi inte prata om något annat – JAG SKA FÅ SOMMARPRATA!

Under året har jag skrivit massor. Det är en enorm process att ta fram ett material som ska godkännas överallt i flera distanser, det ska filas och putsas på. Jag har haft med mig dokumentet var jag än befunnit mig, skrivit under alla flygresor världen över, under egna helger i NYC, efter barnen har somnat och ibland mellan dom i sängen när det har tagit lång tid att natta. Pusslat, pusslat och pusslat.

Varje gång jag skickade in en sida kom några få ynka rader tillbaka. Ett så kallat ”kill your darlings”. Snacka om att det har varit frustrerande. Fabian har varit ett tufft bollplank men jag uppskattar att jobba med människor som är engagerade och noga. Så fort jag insåg att jag hade en vass producent så blev jag ännu mer taggad och vi har skickat dokument till varandra i stort sett varje dag. Fabian har verkligen fått en crash course i mitt liv, vem jag är med garden nere och känner mig bättre än många … :- )

Att få skriva mitt sommarprat har varit bland de roligaste jag har gjort i mitt liv.

Jag har gråtit, skrattat, gått och lagt mig arg och frustrerad och nästintill fått en hatkärlek till mitt hemmakontor. Jag har i princip suttit där varje kväll, oftast har jag bara haft en halvtimma-timma kring 22-23 för att jag har haft så mycket annat att stå i. Kollegor har ringt mellan raderna för avstämning, telefonmöten med USA, barn som vaknar. Det har inte varit lätt att få ihop det med mitt redan enormt fullspäckade schema men det gick och idag 22.000 blev jag färdig.

Jippie!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Mitt fina diplom. Den 24 juni smäller det! Då är det min tur. Jag hoppas från hela mitt hjärta att ni kommer att tycka om det.

 1. Marie skriver:

  Det var så kul och lyssna på dig.
  Vilken tjej! Du är för mig världens mäktigaste 26 åring iaf….sååå imponerad av dig.
  Heja dig❤
  Lycka till over there🍾

 2. Teresa skriver:

  Åh va roligt det ska bli att få lyssna på ditt sommarprat! ❤️ Grattis till det!!!

 3. Jea skriver:

  Kan noen forklare hva denne sommerpraten er? Er det et vanlig intervju på radio?

  1. L skriver:

   Det lurer jeg også på. Kan vi utenom Sverige høre på det noe sted?

  1. Det är ett program som går varje dag under sommaren, i radiokanalen P1 på Sveriges radio. Programmet heter Sommar och vinter i P1.

   Varje dag är det en ny sommarpratare. Sommarprataren berättar under ca 1-1,5h timme och det är musikinslag med låtar som sommarpraten på något sätt valt ut, för att det passar till det hen berättar. Vad sommarpratarna berättar om är väldigt varierat, ofta är det livsberättelser av något slag. Det är ingen intervju utan fritt berättande från sommarprataren (med manus som gåtts igenom innan).

   Jag vet inte om man kan lyssna från andra länder. I Sverige finns det iallafall i SR-appen (Sveriges radio) och man kan lyssna på det direkt när det sänds, kl 13 tror jag det är.

   Jag tycker själv att det är ett jättebra program och väldigt intressant att ta del av olika livsberättelser!

  1. Hanna skriver:

   Det är på Sveriges radio.Går att höra även utanför Sverige.Ni får söka på sr.se på p1

  1. Vi har noe ganske tilsvarende i Norge også, det heter «sommer i P2». Men er vel kanskje ikke like big deal som jeg har inntrykk av at det er i Sverige 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..