ANNONS

Sommarsmink

/

I samarbete med Lyko

Jag har alltid älskat smink och förut var jag en riktig smink-junkie som testade olika produkter och varumärken hela tiden. Nu jobbar jag jämt med make-up artister och har inte riktigt tiden att laborera så har jag tappat tekniken litegrann. Därför är det så kul att genom mitt samarbete med Lyko får jag inte bara testa skönhetsprodukter men även smink! Jag blir som ett barn på julafton. Känslan av att öppna förpackningar, känna konsistensen av serum och se glimret från olika highlighters – det är lycka!

Precis som min doftgarderob och vanliga garderob så skiftar det smink jag använder under året. Under våren och sommaren använder jag ljusare toner och en lättare foundation. Här är mina favoriter från Lyko som bidrar/skapar/lägger grunden för en fin sommar-make.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Highlighter för mig är som mjölk och smör för den typiska svensken, riktiga basvaror! Jag använder kanske inte highlighter på det sättet man ska göra. Jag börjar med att använda en ljus highlighter, denna från Loreal, som jag mixar med min ansiktskräm. Den smörjer jag hela ansiktet med för en riktig glowig bas. Sen mixar jag en bronzig highlighter med min foundation, jag har använt även denna från Loreal. När det gäller glow så kör jag på lager-på-lager principen och använder prepping spray mellan varje steg!

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Den här primern från YSL har varit en favorit i över ett år. Det är en perfekt primer som gör att sminket lägger sig jämt. Det bästa med den här från YSL är att den inte är matt! Huden blir glowig och det älskar jag. De flesta silkesprimers skapar den sammetslena känslan på huden, men de brukar sällan innehålla glow vilket denna har! Helt ljuvlig, ni måste testa.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

När det kommer till foundation så använder jag aldrig en nyans. Eftersom jag alltid använder tan drops eller brun utan sol så behöver jag olika foundation nyanser för att hitta rätt färg till ansiktet. Jag brukar blanda 2-3 olika, nu använder jag den här och även i denna nyans från Lancome. Den är lite lättare än den jag brukar använda från Armani, perfekt för värmen i NYC.

Rouge är en viktig detalj som verkligen lyfter sminkningen. Det kan underlätta att hitta en ton som funkar oavsett nyans i ansiktet. Jag använder alltid korallfärger, korall passar oavsett om man är blek eller brun. Rosa rouge kan man bara använda när man är brun och bleka ska egentligen ha mer bronziga. Hot Mama från The Balm har jag använt länge, den har en perfekt korallton med ett jättefint skimmer.

Processed with VSCO with b3 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Det finns verkligen en hel uppsjö av ögonskuggor och alla används på olika sätt. När jag sminkar ögonen vill jag alltid ha en ljus grund. Den här från Helena Rubenstein är en perfekt ögonskugga i cremeformat som kan användas som bas. Jag täcker hela ögat enda upp till ögonbrynen. Det blir lättare att jobba med ögonskuggorna sen när man har en cremebas som binder ihop färgerna. Då faller det inte lika lätt under ögonen.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Nästan året runt har jag röda naglar, men nu går jag mot en ljusare period. Jag älskar olika nude färger och OPI har en ny kollektion som heter Always bare for you med de perfekta nude nyanserna. Dessa tre är mina favoriter- ljusrosa, bubbelgumsrosa och denna ljusgråa. Jag får mina naglar fixade och många salonger erbjuder OPI nagellack, så oavsett om man gör egna eller får de fixade kan mana använda OPI. När man inte går till salong är ett tips att använda under och överlack för att få lacket är hålla längre.

Det har varit så kul att välja ut mina sminkfavoriter! Vad vill ni att jag recenserar härnäst från Lyko? Och missa inte att Lyko har e-handel i Sverige, Norge och Finland!

I samarbete med Lyko

45
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00