Preppa din hud inför sommaren

I samarbete med Lyko

Som ni vet har jag alltid pratat om min söndags-spa rutin. Det är en viktig rutin som har följt mig genom åren och är mitt sätt att förbereda mig själv inför veckan som kommer. Rutinen började när jag var småbarnsmamma, gift och i behov av egentid i badrummet. När barnen var som minst kom jag ibland inte ens hemifrån, därför blev min söndagsrutin ännu viktigare. Det lyxigaste jag visste då var mina 30 minuter varje söndag för hemma-spa. Idag är barnen oftast med mig i badrummet, de kladdar lite bland krämerna och lägger ansiktsmasker.

Eftersom jag jobbar med skönhet så måste jag faktiskt testa produkter! Jag får ofta frågan varför jag använder andra märken när jag har ett eget skönhetsvarumärke. Men det är superviktigt för att hålla mig uppdaterad inom olika trender, konsistenser, doftnoter osv. Jag är en riktig konsistens-nörd, det är min grej. Jag älskar fluffiga konsistenser, “whipped” är det bästa! Olika typer av oljor är också en favorit.

Jag är jättestolt över att få börja jobba med Lyko. De har skönhetsprodukter för allt och är snabba på att ta in nya varumärken vilket är kul. Nu har jag fått testa lite olika produkter som är perfekta för att preppa huden inför sommaren och jag har valt ut mina sex favoriter.

Den första produkten är en kroppsskrubb från Biotherm. Doften är en blandning av pepparmint och ingefära, två dofter jag tycker mycket om. Framförallt nu när det börjar bli varmt är det väldigt skönt med en skrubb som svalkar, pepparmint ger känslan av det.

Jag älskar bodylotion och har en hel bodylotion samling hemma! Jag tycker om att välja utifrån vilken känsla jag har just då. Den här från Biotherm känns väldigt lätt på kroppen och doftar grapefrukt. Perfekt när man vill ha något lätt som doftar fräscht! En bodylotion som helt enkelt alltid funkar.

använd denna lyko

Balmen från Shu-uemura är en universal balm för både hår och kropp. Jag har skandinaviskt hår med tunna strån så den här kan bli lite väl tjock, men för kroppen är den ljuvlig. Jag har flera balms hemma men den här är inte så fet och går snabbt in i huden, så den är perfekt att applicera på dagtid när det behöver gå fort. Den har dessutom en smidig förpackning som går att resa med, annars brukar oljor eller balms vara svåra att resa med.

Knepet med eye pads är faktiskt att ha de i kylskåpet! När jag reser förvarar jag de alltid i minibaren, där får de trängas bland alla M&Ms och nötter. När jag reser mycket och sover dåligt blir jag lite puffig och röd vid ögonen. Dessa eye pads från Filorga är det perfekta knepet, jag brukar börja morgonen med dem samtidigt som jag äter frukost eller får håret fixat.

Processed with VSCO with a6 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Balmen från Shu-uemura

Något som har blivit väldigt populärt under Instagram-tiden är alla krämer som korrigerar huden. Krämer som jobbar på pigmentfläckar, hudstruktur och jämnar ut huden. Denna ansiktskräm från Filorga är en korrigerande kräm och kan användas som både morgon- och kvällskräm. Den är fet och det gillar jag. Det finns inget samband mellan feta krämer och tilltäppta porer, det handlar bara om ingredienserna.

Sist ut är krämen Niactil 4% från Elixir Cosmeceuticals. Det är en riktig beauty-hack för många av oss som har synliga porer. Den här är i gelformat med 4% niacinamid som förminskar porerna och äter på hudcellerna. När du vaknar på morgonen är huden klarare och har mycket mer lyster. Det är som en quick-fix för glow och minskade av porer. Har du fet hy är den jättebra att använda, du kan använda den som en gel. Jag har däremot torr hud så jag tar den som gel och lägger ansiktskräm efter. Då funkar Filorgas väldigt bra till.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a6 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

En gång i månaden kommer jag, tillsammans med Lyko, tipsa er om mina favoriter och guida er rätt i skönhetsjungeln! Missa inte att besöka deras hemsida, de har e-handel för Sverige, Norge och Finland. Ni hittar alla mina favoriter hos Lyko samlade här.

I samarbete med Lyko

 1. Käthe skriver:

  Hej!
  Alla länkar för olika produkter och klädmärken som ligger med i texterna ÖNSKAR JAG hamnade i en NY FLIK så man slipper backa när man vill scrolla och läsa vidare i bloggen. Det är mycket smidigare och många andra bloggare har gjort den inställningen så man bara behöver hoppa tillbaka till bloggfliken.

  På förhand tack, för detta måste ni bara fixa 🙂

  Käthe

 2. Maria skriver:

  Vad fräsch du är. Och kul med tips på smink produkter. Ha det toppen.

 3. Tess skriver:

  Hur reagerar din hud när du testar så många olika produkter? Det verkar som om vi har ganska snarlik hudtyp och för mig (som älskar att testa allt) blir huden stressad och det blir sämre. Sen så könns det som man behöver testa en längre period för att veta om det är rätt produkt.

 4. Su skriver:

  Så det är bättre att köpa de här produkterna istället för Löwnengrip? Tack för tipsen.

  1. Hej Su 😊 har du det bedre nu ? Nu hvor du liiige fik din ligegyldige mening frem ?

   1. Karin skriver:

    Mie din lede ko!

     1. Är du arbetslös? Är du 16 år gammal?
      Jag försöker förstå hur du orkar engagera dig och hur du hinner lägga ner så mycket tid på att läxa upp främlingar på en blogg.

   1. Su skriver:

    Ja, det är bra att få tips av ett proff om bra produkter. Det är väl härligt?

  1. m skriver:

   Väljer gärna andra alternativ i samma prisklass efter att ha provat flera produkter ur hennes sortiment. Dock nöjd med hårsprayen. 🙂

 5. Hej!

  Kan inte du göra en video/skriva om de sminkprodukter din sminkös använder dagligen? Denna sminkning är så fin! Om sminkningen varierar så kan du gärna skriva om de olika, vore så kul att se! Även om hur du får håret så där fint fixat 🙂

  1. C skriver:

   Näää, alldeles för tungt sminkad!

  1. Emilia skriver:

   Håret fixar hon ju själv med hjälp av dysons superverktyg!

   1. V skriver:

    😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..