ANNONS

Preppa din hud inför sommaren

/

I samarbete med Lyko

Som ni vet har jag alltid pratat om min söndags-spa rutin. Det är en viktig rutin som har följt mig genom åren och är mitt sätt att förbereda mig själv inför veckan som kommer. Rutinen började när jag var småbarnsmamma, gift och i behov av egentid i badrummet. När barnen var som minst kom jag ibland inte ens hemifrån, därför blev min söndagsrutin ännu viktigare. Det lyxigaste jag visste då var mina 30 minuter varje söndag för hemma-spa. Idag är barnen oftast med mig i badrummet, de kladdar lite bland krämerna och lägger ansiktsmasker.

Eftersom jag jobbar med skönhet så måste jag faktiskt testa produkter! Jag får ofta frågan varför jag använder andra märken när jag har ett eget skönhetsvarumärke. Men det är superviktigt för att hålla mig uppdaterad inom olika trender, konsistenser, doftnoter osv. Jag är en riktig konsistens-nörd, det är min grej. Jag älskar fluffiga konsistenser, “whipped” är det bästa! Olika typer av oljor är också en favorit.

Jag är jättestolt över att få börja jobba med Lyko. De har skönhetsprodukter för allt och är snabba på att ta in nya varumärken vilket är kul. Nu har jag fått testa lite olika produkter som är perfekta för att preppa huden inför sommaren och jag har valt ut mina sex favoriter.

Den första produkten är en kroppsskrubb från Biotherm. Doften är en blandning av pepparmint och ingefära, två dofter jag tycker mycket om. Framförallt nu när det börjar bli varmt är det väldigt skönt med en skrubb som svalkar, pepparmint ger känslan av det.

Jag älskar bodylotion och har en hel bodylotion samling hemma! Jag tycker om att välja utifrån vilken känsla jag har just då. Den här från Biotherm känns väldigt lätt på kroppen och doftar grapefrukt. Perfekt när man vill ha något lätt som doftar fräscht! En bodylotion som helt enkelt alltid funkar.

använd denna lyko

Balmen från Shu-uemura är en universal balm för både hår och kropp. Jag har skandinaviskt hår med tunna strån så den här kan bli lite väl tjock, men för kroppen är den ljuvlig. Jag har flera balms hemma men den här är inte så fet och går snabbt in i huden, så den är perfekt att applicera på dagtid när det behöver gå fort. Den har dessutom en smidig förpackning som går att resa med, annars brukar oljor eller balms vara svåra att resa med.

Knepet med eye pads är faktiskt att ha de i kylskåpet! När jag reser förvarar jag de alltid i minibaren, där får de trängas bland alla M&Ms och nötter. När jag reser mycket och sover dåligt blir jag lite puffig och röd vid ögonen. Dessa eye pads från Filorga är det perfekta knepet, jag brukar börja morgonen med dem samtidigt som jag äter frukost eller får håret fixat.

Processed with VSCO with a6 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Balmen från Shu-uemura

Något som har blivit väldigt populärt under Instagram-tiden är alla krämer som korrigerar huden. Krämer som jobbar på pigmentfläckar, hudstruktur och jämnar ut huden. Denna ansiktskräm från Filorga är en korrigerande kräm och kan användas som både morgon- och kvällskräm. Den är fet och det gillar jag. Det finns inget samband mellan feta krämer och tilltäppta porer, det handlar bara om ingredienserna.

Sist ut är krämen Niactil 4% från Elixir Cosmeceuticals. Det är en riktig beauty-hack för många av oss som har synliga porer. Den här är i gelformat med 4% niacinamid som förminskar porerna och äter på hudcellerna. När du vaknar på morgonen är huden klarare och har mycket mer lyster. Det är som en quick-fix för glow och minskade av porer. Har du fet hy är den jättebra att använda, du kan använda den som en gel. Jag har däremot torr hud så jag tar den som gel och lägger ansiktskräm efter. Då funkar Filorgas väldigt bra till.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a6 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

En gång i månaden kommer jag, tillsammans med Lyko, tipsa er om mina favoriter och guida er rätt i skönhetsjungeln! Missa inte att besöka deras hemsida, de har e-handel för Sverige, Norge och Finland. Ni hittar alla mina favoriter hos Lyko samlade här.

I samarbete med Lyko

20
80

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00