Hur gammal är min kropp…

Det blev en sen kväll och en tidig morgon imorse. Trots att jag får mindre sömn väljer jag hellre att kliva upp utan att snooza och få äta frukost i lugn och ro. Starten på dagen är så himla viktig. Jag vill hinna samla mig och gå igenom allt jag ska göra under dagen. Bara mentalt förberedd.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

En kopp (okej, två) Lavazza-kaffe och så en skål med vaniljkesella, nymalet mandelsmör från Paradiset. Varför har ingen berättat för mig hur mycket godare ”nytt nötsmör” är jämfört med det som är stående i en burk länge? Blåbär, hallon, banan, gojibär och kakaonibs.

Vid 08.30 väntade träning på Grand Hotell (har lämnat Sturebadet men tränar även med Pontus på ett crossfit-gym ibland), jag gjorde ett kroppstest vilket var väldigt intressant. Jag var så nervös över att jag skulle ha ett resultat som visade att jag var tio år äldre. Jag hade faktiskt mentalt utgått från att det skulle stå 38 år på pappret. Jag sover lite i perioder, tar insomningstabletter varje kväll sedan min fruktansvärda höst förra året som lett till trauma. Jag har stressat och jobbat 12 timmars-dagar sedan jag var 16 år. Dessutom befinner jag mig i olika tidszoner varje månad och då äter och sover olika tider på dygnet. Så ja, ni hör ju – Det är utmaningar att få ihop hälsan mitt i allting. Jag får göra så gott jag kan.

Men hur som helst, vad visade resultatet:

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Jag är ”29 år gammal” vilket kändes bra. Puh!

… Jag har en låg fetthalt runt mina organ i kroppen vilket visar på att min kost är vettig och jag dricker tillräckligt med vatten.

… Jag har en bra muskelmassa men behöver stärka upp nederdelen om jag vill ha en ännu bättre balans. Alltså mer benträning!

… Min kroppsfettmassa är bra. Jag pendlar alltid i vikt och ligger varje månad mellan 62-64 kilo. Jag går upp vid mens och när jag har mycket jobb. Om det är något som jag har insett så är det att när jag har ett högt tempo så måste jag se till att jag äter rejält för att orka. Att jag har energi är prio. Det är precis som att spurta. Jag behöver ladda. Det blir fler mellanmål, mer kolhydrater och då brukar vågen såklart visa mer. Egentligen skulle jag kunna ligga lägre i kaloriintag inför vissa plåtningar och galor. Det låter säkert sjukt men det är rätt så vanlig att man drar ”igen” inför bröllop och större händelser. I mitt fall är det ju inget bröllop på gång men jag har mycket plåtningar och händelser jämt. Dock är det inte möjligt i min värld, skulle jag börja dra ner på kalorier för att kläderna ska sitta bättre på en plåtning så orkar jag plötligt inte med mina träningsmål att lyfta tungt eller köra 12 timmars dagar. Jag får helt enkelt välja.

Min kommande plan är försöka sova mer, behålla styrketräningen men lägga in lite flås i veckan också. Det behövs framför allt för att hantera stressnivåer. Förra året när jag hade som mest i maj så sprang jag varje morgon, det gjorde en stor skillnad. Minns att jag blev inspirerad av boken Hjärnstark. Sedan vill jag öka styrka för benen lite mer och fortsätta jobba på rörlighet.

Oavsett så är jag stolt över att behålla kroppen i så bra skick. Jag känner mig stark, vacker och är alltid frisk trots tempot!

 1. Hej
  Jag blir så otroligt glad när jag ser hur transparent du är med dina ”siffror”, att du är ”modig” i just det, trots detta enorma flöde av kommentarer som är helt orelevanta i många fall, och helt onödiga.
  Varför gör kvinnor så här? Mot varandra? Inte unnar varandra lyckan och flärden? Eller ynnesten av att det går bra?
  För mig med ett förflutet som allvarligt sjuk i ätstörningar under 12 år ger jag all eloge till att du öppet visade dina siffror. Din vikt. Det är orelevant om den är hög eller låg. Det är horribelt att det blir påhopp om kroppsfett, muskelmassa eller -Jag trodde du vägde mer?
  Kan vi snälla sluta sänka varandra?
  Kramar
  Maja

  1. Helt rätt!
   Många olika Hanna i tråden så jag lägger till ett S.

 2. Tove skriver:

  ”Jag har stressat och jobbat 12 timmars-dagar sedan jag var 16 år.”

  Detta låter inte bra.. Jag hoppas att du kan dra ner på tempot innan du bränner ut dig totalt.

 3. M skriver:

  Du är fin som du är! Men väger du verkligen så lite? Jag väger 69 kg och tycker själv att jag inte ser så mkt större ut än dig😕 Du är väl 1.70 cm? Aja skit samma du kanske har mkt muskler

  1. Elin skriver:

   Om man har mkt muskler väger man mer. Muskler väger mer än fett.

   1. Muskler väger inte mer än fett utan ett kilo muskler väger lika mycket som ett kilo fett. Ett kilo muskler har däremot en mindre volym och tar mindre plats än ett kilo fett.

    1. Elin skriver:

     Ja, då väger det ju mer. Ett kilo är såklart alltid ett kilo, men om du tar 2 personer som är exakt lika långa och exakt lika breda överallt på kroppen, varav den ena är ett muskelpaket å den andre en soffpotatis, vem tror du väger mest?
     Det är det man menar med att muskler väger mer.

    1. Elin skriver:

     Med eran teori väger ju allt i hela världen precis lika mkt. 100 kg bomull väger lika mkt som 100 kg guld eller hur, men ni skulle ju knappast säga att bomull å guld väger lika mkt?

    1. Så bly och bomull väger alltså också lika mycket enligt din logik 😂 När man säger ”muskler väger mer än fett” menar man självklart att om två kroppar är lika stora så kommer den med större muskler att väga mer än den som fylls ut av fett.

   1. Hanna skriver:

    Muskler och fett väger lika mkt men fett tar större plats volymmässigt

  1. Linn skriver:

   Fast alla är ju byggd olika.

 4. Hanna skriver:

  Men alltså? Hur kan du ha så hög fettprocent men samtidigt ändå ha ett hyfsat lågt BMI?
  Du ser absolut inte ut att väga så lite i förhållande till din längd, men du kanske har lite muskler?
  De kvinnor jag känner som har liknande BMI är väldigt smala, det är inte du. Det säger jag inte som något dåligt. Du har en fantastiskt fin kropp med fina kurvor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..