Miso-aubergine

När barnen och jag kom hem idag lekte vi med deras koja som de brukar bygga i vardagsrummet sedan åt vi en god middag som Anna hade lagat. Sally och Gillis fick currygryta med ris, kyckling till Sally och quorn till Gillis. Lovisa och jag fick miso-aubergine med en massa goda tillbehör.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Barnen testar algchips, högsta betyg!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Miso-aubergine, svart ris, vattneskastanj, sojabönor och morötter i en supermumsig dressing. Herregud vad god mat gör en glad. Efter det sprang barnen iväg och lekte vidare med kojan och Lovisa och jag planerade för maj. Maj är alltid årets mest intensiva månad för min del med jobb och det är ett rejält pusslande. Jag har några dagars jobb i Cannes på barndagarna så vi bestämde att vi flyger ner hela gänget och passar på med lite semester också. På lördag har Sally förresten barnkalas på ett lekland, hon fyllde ju år förra veckan men alla var borta över påsken. Barnen brukar få önska kalas, Gillis ville vara på Bounce sist vilket var superkul och lyckat. Sally har önskat lekland och besök av Elsa. Tänk att Elsa still is going strong…

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vid klockan sex blev det filmmys uppe. Just nu är det Trassel som gäller hemma. Jag somnade faktiskt en stund tätt intill Sally. Vid sju nattade jag barnen och de somnade på en sekund. Nu ska jag ta ett bad och sedan har jag avstämning med Pingis. Imorgon väntar nya kontoret! Yey!

 1. J skriver:

  ”Vid sju nattade jag barnen och de somnade på en sekund” samtidigt lägger du upp på instagram en film på gillis kl 20:53?

  1. Index skriver:

   Fniss

   Vet ej om du vet om detta – men man kan lägga upp saker när man vill….. det finns ingen lag att göra det precis när det händer

   Skärp dig liksom

  1. A skriver:

   Är det så konstigt J? Han kan väl ha vaknat senare och gått ner till mamma och sen somnat om där. Sedan så läggs väl inte allt upp direkt i nuet heller alla gånger.

  1. L skriver:

   Du har inte märkt på instagram att Isabella typ alltid sparar sina storys och lägger upp senare?

 2. Lene skriver:

  Skulle man kunne få oppskriften på Miso Aubergine – den så utrolig god ut 😍

 3. Maria skriver:

  Äter ni aldrig husmanskost ?

  1. Malin skriver:

   Vad är anledningen till att äta husmanskost tycker du?

   1. Maria skriver:

    Alltid ätit husmanskost eftersom jag är uppväxt med det.

   1. U skriver:

    Varför inte?

   1. Rinö skriver:

    För det är gott?

   1. Karin skriver:

    Malin,låt nu Maria fråga.

  1. Vad menar du när du säger husmanskost? Googlar man på vad det är så står det ”hemlagad vardagsmat”, vilket är det Isabella äter.

  1. Mm skriver:

   Det gör inte vi heller, åtminstone sällan.

  1. Maja skriver:

   Är det inte bättre att äta näringsrik mat? det är iaf så jag resonerar, maten jag ätet ska vara fullproppad med allt min kropp behöver.

  1. Eva skriver:

   Jag tycker att kyckling med curry och ris är husmanskost

  1. Jag är svensk och äter endast husmanskost om det serveras på jobbet.

   Och Isabellas barn får husmanskost hemma hos sin pappa.

   Hemma hos oss äter vi nästan bara filippinsk mat.

 4. Jill skriver:

  Hemma hos oss med två småbarn blir det ofta rester vilket vi äter till middag dagen efter. Hur löser kocken det i och med alla olika önskemål?

 5. Varför äter inte Sally också quorn när det ändå tillagas till Gillis? Känns väldigt onödigt att göra två olika rätter när det smakar i princip lika!

  1. M skriver:

   För att hon inte vill?

  1. Maja skriver:

   Det smakar ju inte ett dugg lika. Visst om man bestämmer sig för att sina barn ska äta vegetariskt men nu är ju beslutet fattat av Gillis och inte av föräldrarna. Jag kan inte få i mig quorn hur mycket jag än försöker, är inte vegetarian men äter mycket växtbaserat men quorn går liksom inte. Kyckling älskar jag men äter bara svensk ekologisk så det blir inte så ofta.

  1. Om vi vänder på det varför äter inte Gillis Kyckling som Sally? Varför inte tvinga barnen att äta den maträtten som serveras ? I den här familjen har mamma och pappa möjlighet (ekonomiskt) och som föräldrar bestämt att vi tvingar inte våra barn det ena eller det andra. Och det finns en som lagar maten so tidsbrist finns inte för föräldrarna. Tja Pappan kanske inte har så mycket tid men vem vet kanske det blir matlådor från veckan med mamma som hjälper till. 🙂

   1. A skriver:

    Jag tycker att det handlar om en form av respekt för mat som sådan och att man måste lära sig att man inte kommer att få allt man önskar när man blir vuxen. Här äter vi det som serveras och gillar man det inte får man ta en macka senare. Sedan tänker jag på vilket matsvinn det måste bli med alla olika rätter och önskemål. Inte särskilt miljövänligt det heller.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..