Kaffe för finsmakare

I samarbete med Lavazza

Sverige ligger på tredje plats av de länder som dricker mest kaffe i världen. Jag är absolut en av de personerna som bidrar till den konsumtionen. Jag älskar kaffe och har druckit kaffe sedan jag var tonåring. Det är en viktig grund för att få min dag att gå ihop och eftersom det är så viktigt för mig vill jag bara dricka kaffe jag faktiskt tycker om. Det kaffet som man häller i sig bara”för att” är oftast inte ens speciellt gott. Det man gör mest i livet borde man satsa på, vi kan lägga flera tusen på en bra säng eftersom alla vet att sömn är så viktigt. Jag tycker att fler borde unna sig riktigt gott kaffe, det är faktiskt ett basbehov för de allra flesta – precis som sömn.

Copyright 2019. All rights reserved.

Idag har vinutvecklingen verkligen kommit långt, och vi är påväg dit även med kaffet. Jag tror att snart kommer man inte kunna beställa ”en kopp svart” utan att få en hel meny på olika bönor, rostningsgrader osv. Precis så som det är när man beställer vin på restaurang idag. Jag vill att min kypare på restaurangen ska vara minst lika kunnig inom kaffe som de alltid är inom vin!

Copyright 2019. All rights reserved.

Jag är så glad att jag har ingått ett samarbete med Lavazza. Jag älskar allt som har med guldkant i vardagen att göra och Lavazza erbjuder precis det. Det är italienskt lyxkaffe, och att de dessutom har tagit fram bryggkaffe är fantastiskt. Då kan alla unna sig lyxkaffe i vardagen, det är verkligen kaffe för finsmakaren! Här kan ni läsa mer om deras bryggkaffe och även se vart ni kan köpa det.

Häromveckan var Lavazza hemma hos mig för att lära mig mer om kaffe och jag fick verkligen förståelse för hur komplext det faktiskt är. Kaffe kan beskrivas precis som vin gör med ord som syrligt, fruktigt, nötigt, fylligt, bärigt.. När det kommer till kaffe finns det ca 800 smakaromer att prata om medan det endast finns ca 400 för vin. Vi gjorde ett blindtest och kom fram till att kaffe till och med kan smaka jordgubbe, så roligt.

Copyright 2019. All rights reserved.

Jag har lärt mig att jag gillar mer ljusrostat kaffe, det är oftast syrligt, friskt och fräscht. Ett viktigt tips är att låta bryggkaffet stå framme i max 1h, så till alla er kaffedrickare är det bättre att brygga mindre åt gången. Lavazzas nya bryggkaffe Qualità Oro är min nya favorit. På morgonen blir det alltid minst 2 koppar.

Jag har gjort en pakt med mig själv att aldrig mer dricka äckligt kaffe, lova er själva det med! Det är så fantastiskt att Lavazza gör det möjligt!

I samarbete med Lavazza