Kontor i NYC!

Idag var en stor dag för Löwengrip Invest – Vi blev nämligen med kontor i NYC! SACCNY (Svenska Handelskammaren i New York) har nämligen dragit igång något som heter Gateway. Det är ett kontor svenska bolag som ska etablera sig i NYC kan sitta hos. Bland annat Childhood och Maria Nila finns där och nu senast idag såg jag podtaxin Bzzt bland korridorerna. Härlig mix av entreprenörer och bolag. Det är verkligen ett fantastiskt modernt intiativ av Svenska Handelskammaren New York. Jag är så stolt över att få börja min USA-etablering hos dom.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Charlotte och jag imorse när vi var påväg dit. Kontoret ligger på 55e gatan. Perfekt läge!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Gateway hjälper alltså till med etableringen i USA. Viss typ av admin, juridik och pappersarbete. Målet är att vi entreprenörer så lägga tid på att få gasa istället … :- )

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Strax innan allt signerades…

… Och jag fick ett passerkort!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Lokalerna är SÅ fina. Inrett med svenskt tenn, utsikt från 29e våningen och så finns ett stort gym som Casall har inrett. Perfekt.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Mål – Check!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vyn från skrivbordet. Jag har verkligen gåshud. Next up: flytta över delar av teamet som ska bo här på heltid .. :- ) Nu kör vi!

 1. Härligt Bella, så häftigt! New York är underbart, förstår att du trivs där. Där slipper du jante, där kan man sticka ut, tänka stort, ha drömmar och visioner, och ha vilka kläder och frisyrer man vill.

  Hoppas du får en fortsatt bra vecka!

   1. Men alltså denna G, H, Ggg, Gjk… hur orkar du, vad driver dig? Du hugger på allt så fort det inte skrivs negativt om Isabella, hur kan det störa dig så? Isabella verkar vara ett stort bekymmer för dig, stackare. Galning.

  1. Jag har bott i USA (New York först och nu Los Angeles) sedan 1998. Det finns minst lika många missunnsamma och trångsynta människor där som här. Jag blir så trött på att ofta läsa om jante hit och jante dit. Jag har fått höra bra mycket oftare av amerikaner hur enda anledningen till att jag är framgångsrik måste ju vara att jag har legat mig dit, medans dom flesta svenskar tycker att det är kul och gratulerar mig och mitt hårda jobb. Jag tycker personligen att det ges bra mycket större frihet i Sverige att sticka ut, ha drömmar och mål, älska den man vill samt klä och se ut hur man vill, utan att dömmas, än vad det ges i USA.

   Du ser inga pappor som stolt njuter av sin pappaledighet, är du homosexuell så ska du helst inte visa det tydligt, är du kvinna och framgångsrik så måste den största anledningen vara att du legat dig till toppen – och det där men samma lön för samma jobb kommer du att få slå dig till med näbbar och klor. Förhoppningsvis jobbar den yngre generation med att ändra allt det där men ännu är det långt kvar.

   Detta gör inte naturligtvis inte Bellas framgångar mindre och jag förstår att hon upplever en annan frihet i New York än i Stockholm där hon är helt okänd och majoriteten inte har den minsta aning om vad Löwengrip är eller är särskilt imponerade av en svensk bloggare.

   1. Äntligen någon som fattar med insikter istället för alla naiva småtjejer här som bara gissar och drägglar när de hör ordet Manhattan.

   2. Det så få tycks fatta är att jante är den filosofiska grunden till dagens skattesystem, en vilja att ge alla samma rättigheter och tillgång till saker man kan behöva i livet likt avancerad sjukvård utan att då gå i konkurs.

   3. Precis så!
    Jag bor själv på Manhattan och visst är det fantastiskt, men USA som land och NY som stad är riktigt tufft. De som har pengar kan ha det hur bra som helst (om de inte jobbar ihjäl sig först) men om du inte har pengar kan du ligga och dö på gatan. Kvinnosynen är från 50-talet på många plan, rasismen är utbredd och klimatet är oerhört hårt – inte minst för barn som sätts i olika slags kurser och skolor när de i princip är nyfödda (mötte en mamma i parken i går som var oerhört stressad över att henne ettåring inte kunde läsa ännu).
    Det är lätt att romantisera, men viktigt att också prata om hur det ÄR bortom skyline, Whole Foods och rooftops.

 2. Anställ svenskar på plats istället, bor själv i utlandet och det kan vara riktigt svårt att hitta drömjobbet! Lycka till!

 3. Med risk att va korkad – vad är det för bolag du har? Hudvårdsprodukter kan väl inte inbringa alla miljoner, eller hur mycket det nu är, antar att du har andra bolag också? Jag är intresserad av skapandeprocessen – hur en tanke väcker en känsla som blir en handling som drar till sig energier på samma frekvens.

 4. Snälla Isabella, du måste flyga mindre. Jag är jätteorolig över klimatförändringarna. Vårt grundvatten här i Norrköping är jättelågt, var i Arkösund i helgen och blev chockad över hur grunt/lågt vattnet var. Dessutom drabbades vi av en skogsbrans häromdagen p.g.a. av det torra klimatet. Skogsbränder runt om i Sverige redan i april månad, vågar inte ens föreställa mig sommaren. Om vi inte gör något åt våra livstilar kommer våra barn och barnbarn inte ha en beboelig planet längre.

  1. Sarah: Att Isbella flyger orsakar ju inte låga vattennivåer i Norrköping, eller annanstans i sverige. Det beror på torkan som var förra sommaren om du minns. Om ni får regn i sommar så ordnar sig ju den saken. Skogsbränderna beror inte heller på att Isabella flyger utan för att det är torrt i maken pga torkan förra året samt att era gundvattennivåer är låga pga lite snö i vinter samt lite regn förra sommaren då det var torka, som jag skrev ovan. Visst jag kan tycka att Isabella flyger lite väl mycket men detta är faktiskt inget som påverkar grundvattennivåerna eller torr mark i sverige. Läs på lite va? 🙂

   1. Torkan kommer av att vår natur inte beter sig som den ska längre pga all miljöförstöring. Det är länge sen det kom larmrapporter om barriärrevet Australien och att det höll på att dö ut. Vem vill ens ha alla dessa gifter runt sig, inte undra på att alla har pollenallergi nu för tiden. Dags att dra ner på lyxen och boka tåget istället när det är möjligt.

   2. Anna: Du har helt rätt i att det är torkans fel, men du har aldrig funderar över vad torkan beror på? Tror du det är en slump eller kan det eventuellt bero på de klimatförändringar som bland annat flygresor bidrar till?

   3. Vi hade låga grundvattennivåer redan för två sommrar sedan och det har inte återhämtat sig. Det regnar ju inte och det är knappt snö på vintern. P.g.a torkan har vi tex svårt att få foder till våra hästar, det är hemskt! Torkan beror ju på klimatförändringarna som vi människor är med och skapar. Enda sättet att få slut på det är att göra som Greta säger, få stopp på utsläppen. Flyg släpper ut mest koldioxid än nåt annat transportmedel. Det vet vi md faktan på bordet. De som säger något annat är klimatförnekare.

   4. Snälla Anna, be inte folk ”läsa på lite” när du uppenbarligen inte gjort det själv. Grattis, du öppnade tidningen sommaren 2018 och läste ”skogsbrand”, ”torka”, men du missade VARFÖR detta sker. Det är beyond me.

    Så snälla du, läs på lite?

  2. Kära Sarah.
   Jag är med oroad över detta allvarliga problem. Jag blir dock lugnare när jag inser att Isabella nyttjar flyget för att hon bygger sitt imperium just nu. Dvs det är ju inte för hennes eget nöje hon gör detta. Bolage kan med iso certifieras för att säkerställa att man jobbar miljövänligt. Detta kommer om det ej redan finns men just nu befinner man sig i en fas av uppbyggnad. Och enda sättet att expandera är tyvär med flygresor inkluderade. På så vis kan certifierade bolag byggas upp.

   Bästa Sarah jag önskar dig en underbar dag

   Bästa hälsningar

  3. Kan bara instämma. Det funkar inte att ha plan i luften dygnet runt, nu ser vi konsekvenser av allt detta lyxliv som vi lever. Även bilar är ett stort bekymmer. Vi kommer inom en snar framtid få minska vår konsumtion radikalt. Bygg ut järnväg och låt alla godstransporter ske med tåg istället för stora lastbilar. Verkar som flygningar har minskat lite. Tiden är inne för förändring nu. Vi får väl se om vi lyckas men det har gått långt i naturen redan.

  4. Jag håller med, och vill tipsa om sidan https://www.klimatkontot.se där man kan gå in och mäta sitt klimatavtryck. Där kan man få en uppfattning om hur man ligger till gällande koldioxidutsläpp och vilka områden som man bör prioritera för att vid behov minska utsläppen.

 5. OMG så häftigt!! Stort grattis till framgången. Coolt att några av er flyttar dit på heltid!! Alltså din framgång är WOW, bara ett stort wow faktor. 😀

 6. Vore intressant att höra hur ni ska finansiera boende till teamet? Kostar skjortan ”därborta”… Greencard, hur tänker ni där? Intressant att höra lösningarna…

 7. WOW! Vilken sjuk jäkla milstolpe! Jag har följt dig sen bloggen startades och du har alltid varit en så stor inspiration! Blir helt stolt av att läsa om din resa med bolaget internationellt och det är så kul som läsare att få hänga med på ett hörn. Då känner man sig delaktig själv 😀 heja dig!!!! Tar ni med er svenska kollegor som ska till New York-kontoret? Hur funkar det med visum för dom? Min största dröm är nämligen att flytta tillbaka till USA så jag letar med ljus och lykta efter svenska företag som kan vara en ingång till ett liv i Amerika och är bara nyfiken på hur det fungerar 😀

 8. Grattis isabella! Grymt jobbat. tänk att få jobba via dig och bo i NYC på heltid.. modiga människor du har som är villig att göra det för dig. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..