Mot NYC

Och så är vi strax iväg! För mig är denna resa en milstolpe i min karriär. Att få resa iväg med min säljdirektör Charlotte och träffa internationella jättar för mina sociala medier är stort. Att ordna en kontorsadress i NYC är också stort. Sedan väntar intervjuer, fler möten och så ska jag hålla ett föredrag. Det är så jobbveckan fram till fredag ser ut. Under helgen stannar jag kvar själv. Äntligen är Isolina tillbaka i NYC så jag ser fram emot att umgås lite med henne. Jag har en middag bokad på fredag och ett event i helgen men annars så måste jag stänga in mig och skriva. NYC är mitt Happy place. Ett ställe för inspiration, lekfullhet (kunna göra allt sådant som inte riktigt i Stockholm… ) men också återhämtning. Gympaskor, hästsvans, äta själv men också sena nätter och härliga barer.

Jag ser fram emot när jag får visa barnen USA. Jag är rätt säker på att Sally kommer att bli förälskad i denna stad. Hon är lite som jag. Hon blir så stor som det finns plats för. I Sverige blev det snabbt känslan av att vara lite för mycket (no kidding haha) och då behöver man byta plats så man kan bre ut sina vingar ordentligt. Inte förminska sig själv. Jag behöver ha en stor spelyta att röra mig på för att trivas.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag flyger i bekväma kläder. Stickad tröja, tights och Flattered. Vi hörs sen!

 1. Underbara NYC! Förstår precis dina känslor för denna stad. I mitt tycke den bästa! 🙂

  Men ha hästsvans och gympaskor måste ju kunna funka i Sverige också. ;)Förstår att du nämner det som exempel på den frihet du kan ha när du är anonym men ändå …

  Hur som helst: Ha en underbar resa!

 2. Kan du inte berätta, så här nu när du kan se tillbaka på många år, vilka stunder som varit som segast och känts mest långsamma i ditt entreprenörskap? Nu känns det som att ni har väldigt bra flyt med företagen, men tänker att det inte alltid varit så. Skulle vara kul att få veta mer om de där stunderna när det känts som att ni gått alldeles för långsamt framåt och mött motgångar 🙂

 3. Eftersom du alltid är så stylad nu så kommer du osminkad och inga hair talks och håret i svans så märks du inte. Testa och se. Och det är bara du själv som sätter begränsningar och det har du tydligen gjort nu. Så hoppas du hittar dig själv.

  1. Tror du syns mer när du är uppklädd, har smink och fixat hår. Det är inte många som går omkring så (perfekta) och det väcker uppseende. Tror också att du inte syns om du är osminkad och med vanliga kläder bland oss andra. Tror också att det skulle väcka sympatier.

 4. Förstår den inställningen! I Sverige är det Jante som gäller. I USA är det mer ”Good for you!” om en är framgångsrik och vill bre på utan limits. Båda respekteras självklart, men visst borde svenskar bli lite bättre på ”good for you!”-inställning… mig själv inräknat 🙂

  1. Anna, good for you är ganska neutralt och oengagerat, ibland t.o.m. lite skeptisk sak att säga i USA. Jag vet inte om det är bättre än ”jante” för på det hela taget har vi en mycket mer obalanserat samhälle än Sverige. Man säger mest positiva saker till folk, men det betyder inte att man är redo att stödja dem på nåt sätt eller att man håller med oht.

   1. Just det ! I USA har man ett väldigt positivt sätt att vara men det är ofta väldigt ytligt…..man säger mycket men när det kommer till kritan så är det ofta bara prat.Som svenskar blir vi lätt sårade
    Och lite kränkta.Vi tar saker de säger lite för seriöst när de bara pratar så där för att vara glada och sociala…….Det kan därför vara svårt att kunna läsa av de sociala koderna.

    1. Så i Sverige är vi inte så ytliga?
     Frågan ”Hur är det?” är det mest ytliga man kan komma med för det är ett enda svar som förväntas och det är att säga ”det är bra”. Större bullshit får man leta efter för folk vill inte ha ett ärligt svar på den frågan!
     Så visst är vi duktiga på det där nonsens kallpratet också!

 5. Varför tar du inte åt dig av all negativ kritik du fått senaste tiden om bloggen, att du är opersonlig och ändrar åsikter stup i kvarten? Om du kollar statistiken gissar jag att du har tappat oerhört många läsare de senaste månaderna, du är väl mån om att behålla dem? Det är ju dina företag som blir påverkade. Förklara gärna hur du tänker kring detta.

  1. Det sjuka är att folk gnäller om att dett är för få personliga inlägg men när hon skrev ett sådant häromdagen så fick hon skit för det.

   Så folk gnäller oavsett.

 6. Hej!
  Jag har startat min blogg där jag skriver om förlusten av vårt barn. Jag önskar och hoppas kunna nå ut till personer som varit med om liknande sak som oss och att jag kan få vara till stöd och hjälp till dessa.
  KRAM!

  1. Så fin blogg du har. Känner igen många av de känslor du beskriver. Men det är för smärtsamt att läsa allt. Jag har också förlorat ett barn på samma sätt, 1 år sedan nu.

  2. Hu så fruktansvärt… All styrka och kärlek till er <3 Fick själv sån ångest, är gravid i v.32 och har en lugn liten kille där inne…. Hur ska man veta???

  1. Definiera ordet jobba? Det är nog bara Isabella som kallar det hon gör för arbete, bli fixad i håret, få ansiktsmasker, manikyr, pedikyr…

   1. Mia 😎 hvor latterlig du er!… hvor tror du hun har sine penge fra ? Tror du ikke de er kommet af at arbejde

   2. Mia tror du på självaste allvar att hon skulle kunna leva så som hon gör bara för att hon blir sminkad mm.

    Hon har jobbat otroligt hårt för varje grej som hon har i sitt liv.

    Försök med samma sak du så ska du se att det är inte så enkelt.

 7. Hej Bella! Har du eller Sascha tips på vart man kan finna snygga tights som inte är för tunna med heller inte tränings tights? letat så länge men många känns för slappa.. Tack:)

  1. Gap har tights i sin kollektion som håller formen, perfekt tyg-täthet och finns i petit, regular och fall, för alla längder, köper alltid upp ett lager av dessa.

 8. Kära Isabella, jag tror och hoppas du har funnit den rätta i NewYork. Slut med svenska börspojkar och dags att se sig om efter en riktig Man som respekterar en kvinna i karriären.

  Ha det bäst

 9. Härligt att du följer din dröm och inte lyssnar på jantelagen. ‘

  Man ska våga drömma och våga följa sina drömmar, man måste våga göra fel på vägen och våga misslyckas om man vill lyckas.

  1. Alla är lika, är jantelaget och anledningen till att du kommer få bra vård om du t ex får cancer så knip och var glad över jantelagen!

   1. Fast nej – jag betalar för min vård och får jättebra vård helt utan skattepengar och i princip utan kö😊

   2. Fast nu är ju inte vården i Sverige direkt i toppklass och flera kommuner kan inte längre garantera bra cancervård.

 10. Ja jisses, jag håller med. Sverige känns väldigt litet och inskränkt ibland. Fast sedan så har ju alla länder och kulturer sina för- och nackdelar, vilka är svåra att se endast som besökare av platsen. Det är när man vistas där tillräckligt länge för att börja uppleva kulturskillnaderna som det blir riktigt intressant. Ska bli kul att läsa om detta när du börjar vara där mer och mer 🙂

  1. Inskränkt? Jämfört med? Har du missat alla de globala undersökningar som rankar Sverige som ett av jordens bästa och öppna länder att bo i?!

   1. 90% av kommentarerna i denna blog är väl bevis nog på att Sverige är inskränkt?? Fördomarna bara flödar på som inget annat

   2. Du får gärna länka till dessa undersökningar. Det är svårt att bemöta din kommentar utan någon substans bakom 🙂

    Jag har bott i Frankrike och Sydafrika, samt har vänner från flera delar av världen (alltså inte andra generationen invandrare) så jag jämför med det jag upplevt genom det. Sedan finns det såklart andra nackdelar med andra platser i världen som är svåra att se dom turist eller genom nyhetsinslag, precis som jag skrev i min kommentar.

  2. Håller med att det kan kännas inskränkt. Älskar Sverige, speciellt närheten till naturen, maten och den friska luften. Men mentaliteten hos människor (inte alla) känns väldigt ”instängd” på något vis. Passar man inte in i den där j-kla normen då ska det tyckas och även kommenteras. Tycker vi svenska gärna vill tänka att vi är ett väldigt ödmjukt folk, men många har väldigt svårt att acceptera olikheter och vara ödmjuka för att alla inte vill ha samma liv och vara en del av normen.

   1. Det beror såklart på var i USA (eller Sverige…) du bor, det går inte att generalisera som ni gör. Inskränktheten flödar på många ställen i USA.

  1. Isabella är ekonomiskt oberoende så det lär inte vara ett problem för henne.
   Galna priset på Manhattan dock… 30 milj. för en 2:a är ju sanslöst !!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..