ANNONS

Kolmården = hjältar!

/

Imorse klev barnen och jag upp vid åtta. Vi hade bestämt tid med Lovisa vid tio så vi drog oss i sängen och sedan gick vi ner till The Lamps frukost. Frukost är så viktigt för mig och jag blir så lycklig när det goda saker står framme. Frukosten på The Lamp var väldigt bra!

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Det blev äggröra, grovt bröd med keso, lax och syrad lök och overnight oats.

Barnen fick äta de dom alltid får äta på hotell, nämligen nutella på rostat bröd (om man lovar att få i sig fler färger, Sally valde rött och grönt också). Båda barnen har ärvt frukost-genen av mig så vi tre satt och mumsade i en timma.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vid elva var vi på Kolmården, vi började med Bamses Värld som var poppis …

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Där vi fick träffa självaste Bamse. Efter det blev det lite bråttom i vårt schema och jag hörde mig själv säga högt ”Sally och Gillis nu måste vi iväg till vår Surikat-träff”. Den meningen har jag aldrig någonsin sagt i hela mitt liv.

Här har vi i alla fall Surikat-träffen. En ljuvlig sådan. Barnen älskade det och personalen var så tålmodig med alla frågor. Jag blev så fascinerad över hur Surikat-gruppen alltid har någon som vaktar och hur resten av gruppen förlitar sig helt på vakten och slappnar av.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Därefter blev det delfinshow! Den har vi sett förut och jag blev så rörd när barnen sa ”mamma, det är därför man inte får slänga skräp i vattnet. För delfinerna bor där”. Att låta barn (och vuxna) komma nära djur är för mig det enda sättet att skapa en relation som gör att man faktiskt bryr sig om djuren och naturen. Jag har alltid skänkt större belopp till projekt som rör människor, cancer och barn i drabbade områden. Men djurorganisationer har jag aldrig stöttat ekonomiskt. Just för att relationen aldrig riktigt har funnits där. Men idag när jag hörde om svenska Tumlare i förorenade Östersjön och hur få arter det finns av många djur i världen blev jag så berörd och klurade på hur jag kunde hjälpa till. Jag tänker att det kanske kan få vara mitt och Gillis projekt tillsammans. Han älskar djur. Jag blev så imponerad av Kolmårdens jobb att bevara utrotningshotade arter.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Fina möten med vackra djur. Nu upprepar jag mig, men det här är det bästa sättet att inspirera Sally och Gillis till att vara rädd om djuren. Gillis var så stolt över att han var vegetarian. Gulligt. Vi kom hem sent men det var de värt. En fantastisk dag med passionerade människor. Väl på Lidingö lämnade jag barnen till Odd och åkte hem och satte mig och jobbade. I vanliga fall kan jag tycka att det är lagom att lämna bort barnen till O efter en vecka för att komma ikapp med jobb (och sömn). Men nu har vi haft långledigt ihop och sååå mysigt med påsk, sol och kalas så jag blev faktiskt rätt nere när jag kom innanför dörren. Jag saknade dom så att hjärtat gjorde ont.

Imorgon väntar en vecka i NYC med teamet. Det blir en bra räddning – Komma in i jobbmode. Förhoppningsvis så signerar Löwengrip Invest våra första skrivbord därborta! Stort! Sedan blir nästa projekt ett mer långsiktigt boende. Jag har under mina regelbundna veckor i NYC sedan december klurat kring var på Manhattan jag gillar att vara och jag tror att jag har landat i vilken del jag vill bo i – Äntligen … :- )

81
184

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00