Ett helt team behövs

Det var mysigt att hämta hem två barn idag. Det första vi gjorde var att titta till pool-området där det hade sprängts idag. Jag tänkte på det när vi stod där, hur tydligt det blir att jag aldrig hade fått ihop livet utan att ha ett hemma-team. Jag menar: Hinna ordna med en byggnadsentreprenad, söka alla tillstånd, svara på alla frågor vilket innebär att man behöver vara på plats. Jag hade omöjligt fått ihop ett pool/gym-projekt i trädgården utan deras hjälp. Utöver det så ska det enorma huset påskpyntas, påskägg ska inhandlas, skattjakt-kartor ska ritas, påskpyssel till barnen att greja med i helgen ska köpas in. Dessutom fyller Sally fyra år på långfredagen så det behövs presenter, frukostfix med ljus och förbereda för släktkalas vid 14.00. Till det behöver ordnas med tårta och dukning för Sallys mormor, moster, morbror, styv-morfar och pappa Odd. Det behövs bokas in ett Elsa-rum på ett lekland (barnkalaset blir om två veckor på grund av påsken), bjuda in ”Elsa” och skicka ut inbjudningar till Sallys kompisar.

Till helgen behöver kylen vara fylld med allt vi behöver och gillar (vi äter minst 3-4 paket färska bär om dagen – alla älskar bär), näringsrik mat förberedd som är lagad från grunden till tre olika personer med olika preferenser, kläder tvättade och redo, sängkläder bytta, barnens påskpynt redo att grejas med, hjälmar och cyklar redo. Sedan behöver min väska (förlåt; väskor) packas inför NYC, pass ska letas fram, huset ska städas varje dag, bilar ska tankas och tvättas. Listan är hur lång som helst. Det är knappt möjligt för två personer på heltid att hinna med.

Plus kock på timmar.

Jag hade ALDRIG kunnat göra ovan och samtidigt bygga mina bolag med en 50 % tillväxt för varje år med 70 anställda fördelat på fyra bolag när jag har två barn som jag värdesätter kvalitetstid med. Jag hade inte fått ihop livet, jag hade inte orkat. Jag är så tacksam över Ida och Lovisa som jobbar i huset, över Anna som hjälper oss med mat och trygghetsteamet som hjälper till med alla transporter och att vi är trygga hemma och kan leva ett så normalt liv som det går trots obehagliga personer som kommer och går (det är en vardag för oss, olika ”ärenden” varje vecka. Senast idag). Tänk att jag vågade satsa på hjälpen fullt ut. Det har varit en investering. Varenda krona det har kostat (kostar) har gett tillbaka betydligt mer. Konceptet håller.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Två nyfikna barn…

Puh.

Kvällsinlägget kom sent ikväll, hade ett långt telemöte innan. Jag fick lägga barn i två omgångar ikväll så mitt jobb kom inte igång förens vid 21.30 (jag vill sköta nattningarna själv för att det är mysigt och viktigt för mig), jag har en bit kvar av jobbet ikväll men det är okej. Snart väntar påskledigheten så jag gasar på kvällarna ut tills dess. Det är exakt det här som gör att hemma-teamet blir så viktigt: om ALLT i hemmet roddas kan jag lägga tiden på att vara mamma (hämta, lämna och ha kvalitetstid 16-19.30) och ha energin kvar att jobba resterande timmar! Skulle jag vara trött och inte kunna jobba från 20.00-23.00 hade jag inte kunnat hålla mitt tempo. Jag har jobbat majoriteten av mina kvällar sedan jag var 16 år och det är de extra antal timmarna som har lett till att jag har gasat på och tagit mig fram snabbt för att vara 28 år. Men jag är ju som ni vet långt i från klar så därför lägger jag in en extra växel – Outsourcar det som går och springer på i högre tempo, så kul … :- )

Att lyckas globalt kräver en enorm kraftansträngning inte bara för mig utan för ALLA kollegor och team hemma, vi har jobbat länge för en Tipping Point och vi börjar närma oss. Otroligt spännande fas just nu. Aahhh!

 1. Det kallas att vara småbarnsförälder! Men alla prioriterar vi olika! Hade aldrig valt jobb framför att införskaffa pyssel och grejer inför min dotters födelsedag men sen är jag juh inte miljonär heller! Sånt e livet 🙂

  1. Jag är inte småbarnsförälder men jag är egen företagare, ensamstående och jag har samma problem som Isabella. Hus, trädgård, företag och ett jobb som kräver ens tillgänglighet dygnets alla timmar. Vi ensamstående har bara två händer, bara en lön och hälften så mycket fritid som två personer som bor ihop. Har man då råd att anlita diverse tjänster för att slippa bränna ut sig, fixa sig ett bekvämare liv och få tid över för det roliga i livet, så gör man det. Tänker inte låta någon skuld- och skambelägga mig för det.

 2. Men e inte en stor grej av att vara mamma att fixa med just pyssel och tårta med paket till sina barn?

  1. Nej, varför skulle det vara det? Min pappa har inte köpt en piprensare i sitt liv och nog fan är han en bra, kärleksfull och närvarande pappa ändå. Istället för att ägna sig åt hushållsarbete och pysselköp lade han ner den lilla fritid han hade på mig och min bror (ingen närvarande mamma).

 3. Nej, tiden räcker inte till allt i livet, så är det ju.. Vi prioriterar det som känns viktigast!
  Jag väljer något annat, nämligen att inte göra karriär inom mitt yrke och kan därmed få, inte bara kvalitetstid ett par timmar här o där, utan kvantitetstid med mina barn!
  Viktigt att poängtera att man kan välja olika! Majoriteten av föräldrar måste nämligen inte jobba när barnen är 1,5 år för att göra karriär. De flesta kan välja och där är väl huvudsaken att man väljer det man tror är bäst för sina barn.

 4. Välkommen till hur alla andra föräldrar har det. Även jobb där man inte bygger bolag är krävande. Tänk dig att komma hem efter att ha jobbat en hel dag på förskola, sjukhus, äldreboende, högstadieskola, McDonalds, ICA, socialtjänsten you name it. Tror faktiskt de flesta jobb som vanliga människor har är betydligt jobbigare än ditt. Dessa människor är också föräldrar. Det är så livet ser ut helt enkelt. Skrämmande att du verkar ha så dålig koll på det och tro att om man inte har personal som sköter hus och hem och barn så hinner man inte vara förälder.

  1. Det som är mer skrämmande är att du anser att andra jobb är så mycket jobbigare än Isabellas. Du har ingen aning om hur det är att ha ett eget bolag, ha barn och allt annat som ska roddas i på samma gång. Sen att vara ensamstående på det gör det inte enklare! sluta jämnföra andras jobb med hennes, det sker så mycket bakom kulisserna när man har egna företag som du inte har en aning om! Allt är inte glitter & glamour

   Alla människor har svårigheter med olika saker. Vissa löser det med extra hjälp andra kämpar sig igenom det på egen hand. I slutändan så är alla lika bra oavsett!

   1. Ja jag ifrågasätter starkt att Isabellas arbetsuppgifter under arbetspassen är lika jobbiga som de uppgifter som personer som jobbar i ovanstående yrken jag nämnt ovan dagligen ställs inför. Bella jobbar en del av dagarna visst, men hon räknar också frisörbesök, styling, manikyr, instagrammade luncher, psykologsamtal mm som jobb. Det kan väl knappast ha undgått dig. Jag vägrar att tro att hon jobbare hårdare än ex en läkare eller ssk med skiftjobb. Jag köper det helt enkelt inte.

  2. Skillnaden är att ”vanliga människor” som du kallar det inte behöver jobba mer eller mindre dygnet runt. Utan när du går hem så går du hem.

   1. Skolpersonal som ”går hem när de går hem?” Nejdu. De har alltid massor med jobb med sig hem att fixa när egna barnen somnat plus alla samtal de får hem från föräldrar kvällstid.
    Många läkare är jour dynet runt, även om de lämnat jobbet, händer det något efter arbetstid är det bara att åka tillbaka. Detta gäller även personal inom socialtjänsten. Restaurangbranchen är jag inte insatt i på nära håll med det räcker ju med ett restaurangbesök för att inse att de sliter stenhårt i bullrig, stressig miljö på i stort sett alltid obekväma arbetstider.
    Så jo, jag står fast vid att även arbetande människor som INTE bygger bolag sliter. Mer än BB.

  1. Men varför? Finns det ett självändamål i att städa, handla och laga mat? Har man möjlighet att anställa någon att göra det man själv vill välja bort så är det ju toppen. Så gör jag också.

  2. Nej, det är bara korkat och ohållbart i längden. Alla har 24 h per dygn och det går inte att låtsas att man driver företag i en rasande fart och samtidigt minsann gör ALLT själv. Tiden finns helt enkelt inte, för någon.

 5. ”Jag vill sköta nattningarna själv…” någonting i denna mening gör mig illa till mods – det är dina barn du pratar om. Inte så men det är väl en självklarhet att dina små barn ska nattas av dig – du kan inte outsourca bort allt! Och det handlar väl inte om vad DU vill (jag vill sköta nattningarna själv) utan vad DINA BARN vill och har rätt till. Vet inte vad du vill få ut av detta inlägg men det känns som att du hela tiden måste hävda dig och förklara anledningarna till varför du måste ha ett hemmateam. Att inte ens kunna förbereda ett kalas eller handla julklappar eller bada dina barn eller klä på dem kläder tycker jag är sorgligt alltså, utsökta mig men. Jag vet att du vill provocera men vi ör många mammor som läser som tycker synd om dina barn när du uttrycker dig så här. Det gör ont i mammahjärtat faktiskt. Hoppas du kommer ur din bubbla snart för jag tror att dina barn behöver dig med fötterna på jorden.

 6. Ja det är tur att man kan anpassa sitt liv, vissa börjar jobba 6 på morgonen, andra jobbar kväll och sen alla de som jobbar natt… 🙂

 7. Du verkar sova mindre än 5-6 timmer per natt har du nämnt i bloggen hur klarar du de intensiva dagarna utan sömn?

 8. Det du skriver här att du inte hinner med, det där gör jag själv med 3 barn. Jag känner mig ganska duktig och stark med andra ord. Jag har dock inte riktigt 70 anställda men ändå. Inget fel att man använder ett team till det där heller. Behöver bara stärka mig själv då det förnärvarande är tungt att dra allt själv, men jag lyckas faktiskt 🙂

 9. Ja som chef för en större enhet förstår jag hur du tänker men jag gör allt själv och nyckeln är att planera och inte göra allt samtidigt. När vi byggde pool hade vi en firma som skötte det helt själva. Jag beställde poolen och stenarna runt etc sen gjorde jag inget mer, behövdes inget team. Sen är kvalitetstiden med barnen för mig att laga middag tillsammans och påskpynta…. städning är det enda jag hyr in varannan vecka. Jag driver inte eget bolag men har stora krav på att få min enhet lönsam och att utveckla den. Vi gör alla olika men vill säga att det går utan team.

  1. Helene 06.03 Nu vet inte jag om du har någon NPF men det har I skrivit att hon har. Istället för att skuldbelägga henne är det väl fantastiskt att hon med sitt team/hjälp kan göra det hon gör och då även ge andra människor jobb. Det finns många med NPF som inte klarar av vare sig sin vardag eller att arbeta. I har kunnat lösa sin situation efter sina förutsättningar, okej det är synd om dem som inte har råd eller kan.Men jag tycker det är bättre att glädja sig med dem som kan/har råd med att ha hjälp istället för att skuldbelägga dem. Jag tycker att många av följarna till I inte vet vad det innebär att ha NPF, hjärnan fungerar på ett annat sätt, så googla gärna på detta och få information vilka svårigheter dessa personer har (men det är absolut inget fel på deras intellekt).

 10. Jag brukar aldrig kommentera men idag känner jag mig ”tvungen”. Vet du, Isabella att allt det du nämner måste jag och många andra förändrat hinna med varje dag, varje vecka året om UTAN ett hemmateam. Du skriver att du aldrig hade orkar, nej det gör knappt jag heller men jag måste. Jag har inget val. Jag jobbar som lärare, går upp betydligt tidigare än dig varje dag för att hinna lämna på skola/förskola innan första lektionen startar kl 08.15. Jag sliter mitt hår hela dagarna för att ge dina, mina och alla andras barn och ungdomar den bästa utbildningen jag kan tänka mig. Jag jobbar också en hel del kvällar. Lägg därtill att jag också måste handla, laga mat, styra med husrenoveringar, byta sängkläder, tvätta, köpa påskpynt och påskägg, styra med kalas osv – allt det du nämner och lite till. Ja det är tufft men det ingår liksom i livet. Jag blir så upprörd över såna här inlägg från dig. Vad är det du egentligen vill säga oss ”vanliga” människor? Vad är syftet med inlägget? Jag förstår inte… Det är jävligt provocerade dock, och det är väl det som är din tanke.

  1. Mycket bra skrivet!
   Håller med dig i vartenda ord.
   Kram från en annan lärare som också sliter sitt hår ibland

   1. Håller med. Jobbar inom sjukvården med oregelbundna arbetstider o när barnen var små hinna med allt det där !!

   2. Og du arbejder lige så mange timer som Isabella ? Tænker at i Sverige er det nok 37 timer i man til fred ? Brødføder du 70 mennesker ? Arbejder du af og til på forskellige kontinenter ? Har du ansvaret eller får du en lønseddel ? Du\I kan ikke sammenligne et almindeligt liv med en entreprenør og oveni købet er småbørns mor! Jeg forventer sådan set ikke du forstår det 😉

    1. Så sant och bra skrivet Christianswife 🙂 heja dig! Så många avundsjuka och bittra kvinnor här inne som gömmer sig bakom sina skärmar, tragiskt och pinsamt tycker jag.

     1. Sabina, sååå trött på höra orden bitter och avundsjuk så fort någon har en annan uppfattning.
      Det är att göra det väldigt lätt för sig att slänga sig med begreppen bitter och avundsjuk.
      Höj nivån på argumentationen.

  2. Håller med, men funderar ändå på varför så många gnäller över resultatet av val de gjort själva. Ingen tvingas skaffa ungar liksom.

  3. Jag kan inte heller låta bli att provoceras fast jag vet att det är det som är meningen. Det är ingen tävling vem som är bäst och jag jobbar heltid på förskola med andras barn sen hem till mina egna och rodda livet plus ett extraarbete för att jag och mina barn ska kunna köpa det där påskpusslet.
   Jag tror nog alla vaknar en dag, tröstar mig med att mina barn får det dom är berättigade till. De kommer minnas när de blir stora vem som fanns och inte fanns… alla väljer vi olika för våra egna förutsättningar

  4. Håller med dig fullständigt! Ser ingenting extremt med Isabellas sits förutom att hon har det lättare än de flesta andra. Jag går upp sex varje morgon, jobbar inom offentlig sektor 3,5 mil bort, har tre barn med massor av aktiviteter, hus att ta hand om osv. Jag hinner med allt det Isabella skriver om . Visst kan det vara körigt men det är livet liksom. Pinsamt att vara så handlingsförlamad som hon är!

  5. Emma – jag ser det mer som att hon skriver ur sitt perspektiv. Hon skriver att annars hade hon inte fått ihop det. Hur kan du ta det personligt? Varför jämför du ditt liv med Bellas? Jag förstår inte varför du blir provocerad.
   Det är en vardag för många med barn och karriär att få ihop det, konstant pusslande. Men Bella har hittat ett sätt som fungerar för henne. Tycker snarare att din kommentar känns som mum-shaming än Bellas inlägg. Hon skriver hur hon gör för att klara dagarna, och du skriver ”det gör vi alla andra föräldrar varje dag”, varför är det relevant?

 11. Godmorgon.
  Du är helt fantastisk som kan göra en sån otrolig resa rent karriärmässigt.
  Det vill jag verkligen understryka.

  Angående att allt ska roddas hemma,med påskpynt och handla presenter och fixa kalas och dylikt.. ja alltså – det ÄR ju en del i att vara förälder. Vill du inte ens gömma påskäggen för barnen? Vill du inte handla egna presenter till dina barn?
  Jag tror att det här kommer komma över dig när du blir äldre, att det aldrig var DU som ordnade med sånt hemma.
  Eller så är vi bara så otroligt olika..
  jag vill ju göra allt för mina barn,dom är det viktigaste för mig, som jag vet att dina är för dig.
  Men till skillnad från många av oss och dig,är att jag(eller vi) verkligen vill ordna med sånt för våra barn.

  I all välmening,du är som sagt fantastisk, men tänk på att du bara har barnen varannan vecka, då kanske jobben kan komma lite i skymundan… påskpynta eller köp presenter efter läggdags istället för att jobba.

  Bara en tanke.
  Må gott!

  1. Snarare kommer det komma över BARNEN när de blir äldre att det aldrig var deras mamma som fixade och donade med kalas, presenter, pyssel och annat utan anställd personal. Hon var för upptagen av sig själv och sina bolag.

   Jag förstår inte vitsen med såna här inlägg faktiskt. Mer än du sätter dig själv i ännu sämre dager.

   1. Håller med! Jag hade blivit förkrossad om det uppdagades att det var en anställd och inte min mamma som köpt presenter, bakat tårta etc till mig som barn. Spelar ingen roll hur mycket materiella ting jag fått eller hur flådigt hus jag bott i. Det är genom dessa handlingar (att fixa saker själv) som man visar kärlek och omtanke till sina barn. Helt sjukt att hon skriver öppet om det. Barnen kommer läsa det här själva om några år.

  2. alltså. jag kommer inte ihåg ett enda kalas jag har haft och jag bryr mig inte? jag vet att min pappa aldrig har köpt en present till mig, det har mamma skött. är han en sämre pappa? nej.
   vi har aldrig påskpyntat. är jag arg på min mamma? nej.
   påskpyntar jag hemma? nope. om
   nån annan vill göra det åt mig så vänligen. om någon annan vill ordna kalas och köpa presenter så absolut, jag är på. jag tycker inte att någon är en bättre förälder för att hen bakar till kalaset eller påskpyntar.

 12. Jag klarar heltids-universitetsstudier/ jobba extra för att få ekonomin att gå runt, ta hand om hem, laga mat, fixa påskmiddag och kalas(dottern fyller 13 i påsk) själv för min sambo fick inte ledigt från sitt arbete, träna på gym, ordna barnen till sina fritidsaktiviteter och deras vänner. Jag har också många gånger kvällsjobb i form av tentaplugg eller uppsatsskrivande eller läsning i kurslitteratur. Jag klarar det utan ett hemmateam. Det går om man vill och jag vet att lugnare tider kommer när tex studierna är klara. Och ju äldre mina barn blir desto mer klarar dem själva och kan hjälpa till.

  Jag förstår att du tar in hjälp.Men vissa saker tycker jag du kan göra själv. Allt handlar om vad man prioriterar. Jag väljer tex att prioritera bort påskpynt så det enda jag behöver göra är att köpa godis till påskäggen och laga lite påskmat.

  1. Lisa: Men ni är ju TVÅ vuxna människor som råddar allt. Till skillnad från Isabella och andra ensamstående.

    1. Det motsäger inte att du och din sambo fortfarande är TVÅ vuxna människor med dubbelt så många händer, dubbelt så mycket fritid och två löner, till skillnad från Isabella och andra ensamboende.

   1. Lizette: Bella är inte ensamstående. Hon har en medförälder till barnen. Och hon har barn i två veckor sammanlagt på en månad. Det är en evig gåta hur det kan vara så fruktansvärt tungt att utföra ett föräldraskap när man är barnledig varannan vecka.

 13. Säg att det finns ungefär en miljon barnfamiljer i Sverige. Hur många av dom tror du har ett eget team?

  Och dom som inte har ett eget team: hur tror du dom får ihop städning, matlagning, barnaktiviteter, hemmafix, kalas, högtider osv?

  Det är en uppriktig fråga! Hur tänker du att vanliga familjer får ihop vardagen? Du verkar liksom så… verklighetsfrånvänd med såna här inlägg, så skulle vara intressant att höra!

 14. Ganska ofta får jag känslan att jag läser samma inlägg om och om igen. Samma meningar, om och om igen, hela tiden.

  1. Jag håller med, flera gånger i veckan upprepas samma saker, träning, kost, alkohol, kock, teamet hemma…. börjar tyvärr bli lite tjatigt.

  1. Inte alls!
   Tar in all hjälp jag kan få! Tid är pengar varför lägga sin tid på saker som inte är gynnsamt för min personliga utveckling eller hjälper mig att nå mina mål? Eller tråkiga saker helt enkelt? Sitter hellre men en god bok och en kopp te än diskar och dammsuger. Vad är tabun i det? Det är helt okej att inte tycka att städning och matlagning är drömmen. Jag har en ”vanlig lön” och ingen höginkomsttagare.

   1. Men Emma. Om det är så du känner, ”varför lägga tid på något som inte gynnar mig” så kanske du ska låta blinatt skaffa familj tänker jag? Varför skaffar man ungar om man inte VILL lägga tid och engagemang på dom? Its beyond me. Tid är något av det viktigaste du kan och ska lägga på de barn man skaffar. Vad är poängen annars med att skaffa några? För syns skull eller? Allt i det hör inlägget handlar om planering kring barnen, att leja bort städ och dylikt är väl en sak men att leja bort sina barn och deras bestyr? Fullkomligen hjärtlöst och sorgligt. Både för mammor och pappor om någon nu undrade.

 15. Det du (fast ganska tydligt att du inte längre skriver många av dina i lägg, gäller även detta inlägg) beskriver är ju ett helt vanligt vardagsliv. Jag är också otroligt framgångsrik och omsätter massor och fixar ändå allt! Allt går om man vill.

 16. Alltså.. Säg inte att det inte är ömöjligt för 2 personer som jobbar heltid att klara av allt. Jag pluggar 150% takt i ett annat land och därmed pendlar varje vecka, skriver ett exarbete, har 2 barn, renoverar ett hus i ett annat land, är gravid med 3e barnet, planerar, bokar och packar inför våra resor i Påsk, säljer en fastighet, planerar 5års kalas och har tid att umgås med barnen och min man. Jag är nog inte den enda som har mycket att göra och även om jag är lite trött så menar jag att det är en del av livet. Jag förväntar mig inte att någon ska ge mig en medalj för det eftersom jag och mina har satt upp vissa mål och jobbar för att uppnå de.

 17. Jag lever förvisso med min man men vi handlar, städar, tvättar, renoverar, fixar födelsedagar, hämtar och lämnar på förskolan osv. själva. Vi har båda krävande jobb så vi jobbar också många kvällar. Ändå ser vi också till att ha ”kvalitetstid” med vår son från det att vi kommer hem tills han går och lägger sig. Visst består lite av den tiden av att laga middag men han tycker bara det är roligt att hjälpa till. Efter läggning plockar och diskar vi, sen blir det jobb. Den senaste perioden har jag jobbat minst 20:30-00 varje kväll. Visst blir man trött men nästan alla på mitt jobb med barn har samma upplägg. Så jag tycker det är fascinerande att det är så svårt för dig att få ihop det utan hjälp.
  Glömde jag nämna att jag även sminkar, klär mig och tränar utanför arbetstid.

  1. Fast hade du kunnat hade du kanske också tagit nån hjälp eller så är du som jag och min sambo som vill klara oss själva.
   Och inget är fel vare sig man har hjälp med allt det dagliga eller ingen alls.

 18. Det vore väldigt ödmjukt i det här inlägget att hylla den mamma och/eller pappa som.fixar allt detta utan något team.

  1. Tänkte precis skriva det. Majoriteten av oss alla gör ju precis allt ovan själva med heltidsjobb, övertid och små barn.

 19. Sådär ser nog mångas liv ut idag, förutom just att de inte har en hel stab i ryggen. Jag jobbar ganska mycket, och långa dagar. Ibland från kl. 04-22. När. När ska man hinna och orka med allt. Ibland känns det lockande att bara sätta sig själv i en liten lägenhet och ta ett 9-5 jobb och leva som en Svensson. Jag har ett företag, min man har ett företag och så har vi gemensamt ett företag som ska skötas på kvällen efter våra ordinarie jobb…
  Ibland klandrar man sig själv för att man är såååå trött. Och folk har ibland svårt att förstå hur mycket vi jobbar. T ex när man inte orkar eller hinner vara med på alla släktkalas och liknande..

 20. 😂😂😂 ja herregud! Vad säger man? Vi ”vanliga” som inte har ett team kan faktiskt klappa oss på axeln och känna oss jäkligt nöjda med att vi faktiskt hinner med nästan allt detta själva.
  Vi bygger ingen pool just nu, men alltid finns det nåt att fixa med i huset eller på tomten. Påskpynta hela huset, nej det kan man faktiskt välja bort, det ska ju ändå bort efter 4 dagar igen, onödig konsumtion tycker jag. Hinna handla godis, ja det ska ju ändå handlas mat så det slinker väl med i samma veva tänker jag. Rita skattkartor, tar väl inte många minuter, och om man ändå inte hinner, ge barnen en muntlig ledtråd bara.
  Tanka bilen gör man väl i farten när man passerar en mack? Leta fram pass, det kan väl inte hunnit komma så långt sen det senast användes? Boka kalas på lekland är väl gjort i ett nafs? Prova att rodda ett hemma istället. 😅 och JA jag har också eget företag, men inte med 70 anställda dock.

  1. Känner lite samma, många moment som inte är så svåra alls förstoras liksom upp.

   Det enda jag hade outsourcat om min man hade tillåtit är städningen, jobbar just nu på att övertala honom (han som städar mest härhemma). En storstädning av hela huset på lördagar så kan vi göra nåt kul med familjen under tiden hade varit guld. Men resten av alla måsten har jag inga problem med att göra själv. Tycker om att laga mat och planera inköp (får all mat hemkört från matbutiken) så det sparar mkt tid.

 21. O jisses, du har verkligen inte fötterna kvar på jorden. Inget av det du skriver gör mig avundsjuk. Såååå tacksam för mitt vanliga liv med heltidsjobb och allt det där ovanstående som du rapar upp…

  1. Tänkte samma. Tror att om medicinering funnits/använts så hade vardagen för personen blivit mer enkelt och mkt av det självklara som många föräldrar gör utan att blinka fungerat ”normalt”.
   Jag hade varit ledsen att inte få göra alla dessa grejer. Föräldragrejer…

 22. Men herregud vilken attack i kommentarsfältet! Alla ni som kommenterar att ni gör allt detta och ändå hinner med utan hemmateam – NEJ. Ni har inte det jobb Isabella har.

   1. …Och du tycker helt ärligt man kan jämföra ett vanligt jobb med att bygga upp bolag i den omfattningen Isabella gör?

  1. Jo det har jag faktiskt men roddar allt ändå. Klart tufft men barnen hjälper till dom blir inte serverade mat och städning och allt och vi mår bra och trivs!

 23. Men så arga ni bli? Detta är ju bellas känslor? Att HON inte hade klarat det. Vad fint att ni andra ”vanligt” folk gör det. Inte för att jag tror ni faktiskt förstå, eller för den delen sitter inne på jobb som bella plus sociala medier. Jag tror hälften av er åtminstone har rätt vanliga jobb oavsett arbetstider. Ni tar det så himla personligt. Om NI VET med er själva att det där klara jag, varför sånt behov av att berätta och blir tokiga?

 24. Antagligen vill du mest provocera och i den fällan hamnar jag. Det du beskriver klarar de flesta familjer av varje dag. Och de har inte möjlighet att träna/gå till frisören på arbetstid. Så såklart det går!

 25. Har aldrig tidigare kommenterat här men ”Kvalitetstid 16-19:30 med barnen” Den meningen gjorde ont i mitt mammahjärta…. Alltså schemalagd tid för att umgås sin barn.

  1. Men snälla? Alla vet att Isabella hämtar kl 16 på förskolan och sedan ska barnen sova 19.30? Jag hämtar samma tid varje dag och mitt barn ska sova samma tid varje dag, för att RUTINER är viktigt för barn. Tolkade det inte alls som att det är scemalagd kvalitetstid..

  2. Den tiden har väl de flesta föräldrar på vardagar så varför hänger du upp dig på det. Dessutom kan Isabella ägna sig helhjärtat åt sina barn och inte tänka på att laga mat mm.

  3. Ja, hon slipper städa, laga mat, diska, slänga sopor, förbereda matlådor, tvätta, hänga tvätt under 16-19:30 utan umgås då istället med barnen.

 26. Hade jag haft pengar och möjlighet så hade jag också velat haft ett team som gjorde allt vardagssysslor och måste saker så jag hade kunnat lägga hemma tiden på att göra mer med mina barn just som du gör. Tror nog en hel del av dom som läser och har åsikter här inne skulle leja ut alla eller vissa saker om dom hade pengar och möjligheter. Jag uppfattar inte dina blogg inlägg som att ”knäppa” någon förälder på näsan och få någon att känna sig sämre som förälder utan du har möjlighet och pengar till att forma ditt liv och barnens liv så som du och ditt ex vill ha det för era barn och er. Bra jobbat och roligt att få en inblick i delar av ert dagliga liv. Glad påsk.

 27. Intressant. Hos mig väcktes tanken att skulle jag öht vilja ha ett team som gjorde allt det där så att jag kunde fokusera på jobb? Ju mer jag tänker på det så känner jag nog att jag inte skulle vilja det. Det är ju tur att vi är olika – men jag älskar att fixa inför barnens kalas tex. Det ger mig något! Sedan hade jag ju inte tackat nej till att få bilen tvättad då å då. Att laga mat tillsammans med barnen ger även mig något – och jag tror att också barnen får med sig något härligt där.

 28. Alltså är det bara jag som blir inspirerad och vill ha (delar) av dessa som mål? 😂

  Presenter skulle jag vilja köpa själv och likaså gömma påskägg osv.. Men hade jag haft möjlighet skulle jag lätt leja bort matlagning, städ, tvätt och handling! 😍

  1. Du är inte ensam. Jag (ensamboende) har lejt bort trädgården, matinköp, klädinköp och städning av huset. Sparar otroligt mycket tid på att slippa springa i affärer, städa och rensa rabatter.
   Alltid rent och snygg både ute och inne samt kyl och frys fyllda med allt som jag behöver.

    1. Det är inget nytt att kvinnor och män bedöms och bemöts på olika sätt och att gemene man ställer andra krav på kvinnor än på män osv. För den som vill öka sin kunskap om detta finns både forskning, statistik och folks erfarenheter att studera.

    2. Det är min lokala handlare (som jag känner väl) som fixar alla mina matinköp, till och med apoteksgrejer och förstås allt annat material som toapapper, tvättmedel och dylikt. Jag kan även få hem varor från Systembolaget om jag vill. Så löser jag det men det finns stora matkedjor över landet som erbjuder samma typ av tjänst.

     1. Ok, tack! Övertolkade nog ditt ”fyller kylen” och tänkte att någon planerar åt dig samt också ställer in i kylen hemma.

 29. Kan inte låta bli att undra hur detta kommentarsfält hade sett ut om Isabella var en man. Hade många upprörts på samma sätt om en man drev ett stort företag, reste mycket i jobbet och ändå kom hem och nattade sina barn varje kväll?

  1. Om det hade vart kvinnor som läste så hade det låtit på samma sätt. Att han är en oengagerad och frånvarande förälder som borde ordna till sina prioriteringar.
   Vad är det med er kvinnor som tror att kvinnor hyllar frånvarande pappor? Jag fattar inte resonemanget ”om det vore en man”…skillnaden är väl att de flesta mödrar brukar ta rollen som den förälder som engagerar sig mest pga uppenbara skäl (att män ofta är oengagerade). Så det är ju tur att Odd tar den rollen.

    1. Det är inget nytt att kvinnor och män bedöms och bemöts på olika sätt och att gemene man ställer andra krav på kvinnor än på män osv. För den som vill öka sin kunskap om detta finns både forskning, statistik och folks erfarenheter att studera.

   1. Jag tror, i alla fall när jag utgår från vår familj och familjer i vår närhet, att det är ganska vanligt att man umgås med barnen ”mellan 16-19.30”. Oavsett kön. Tror att man ändå kan vara en icke frånvarande förälder.

 30. Jag skulle aldrig välja bort att få påskpyssla eller laga mat med mitt barn! Det är ju det som ingår i föräldraskap! Får ont i magen av att läsa det här, stackars barn.

  1. kvalitetstid är olika för alla. ett annat sätt att se det på är stackars dig som inte kan se olika människors olikheter. hon kanske istället för att tvinga på sina barn att göra påskpyssel eller att laga mat kan göra något roligare som att bygga robotar

   1. Ehh… va? Bygga robotar? Jag har inga problem med att se människors olikheter, tvärtom så är det faktiskt en av mina starka sidor:)

    Jag har en underbar dotter på 2 år som jag springer hem till efter jobbet, jag vill umgås all min vakna tid med henne och uppleva det hon får uppleva för första gången tillsammans med henne. Det är liksom det som är att vara förälder. Jag skulle få panik över att få så lite tid med mitt barn…

    1. Om det är din starka sida vill jag inte ens veta vilka dina svaga sidor är, jösses!

     Om Bella ägnar i stort sett all tid från (tidig) hämtning tills att barnen går och lägger sig tillsammans med barnen, hur anser du då att hon är lite med dem? Hon lägger över andra typer av sysslor på sitt team för att kunna vara helhjärtat med barnen.

     Du kan verkligen inte se människors olikheter och förstå att det finns olika sätt att göra samma sak på som alla är lika rätt. Stackars dig, och i förlängningen dina barn som har en så trångsynt mamma!

     1. Jag förstår inte varför du är så otrevlig? Isabella har valt att skriva om sitt liv, som skiljer sig väldigt mkt från de flesta andras. Hon vill ju uppenbarligen ha reaktioner på det hon skriver? Min kommentar från början var hur jag kände om det hon skrev. Jag förstår inte varför du börjar hata på mig då? Du vet ingenting om mig, så jag förstår inte vad din otrevliga ton kommer ifrån?

  2. Vad intressant att du tar dig rätten att sätta normen för hur en bra mamma ska vara, dvs påskpyssla med sina barn och slänga sig hem från jobbet.

   Jag har tre barn, älskar att vara mamma, slänger mig hem från jobbet för att vara med dem så mycket som möjligt MEN jag hatar att pyssla (även med mina barn) och jag köper gladeligen städtjänster (gärna ännu mer om jag haft råd att prioritera det). För två år sedan klappade jag ihop av stress, låg och stirrade upp i taket i två månader med tryck för bröstet. Då var jag ingen närvarande och rolig mamma direkt och anledningen till stressen var pressen jag hade på mig själv; att både vara en rolig, kreativ, kärleksfull, närvarande mamma men också vara grym på mitt jobb, i min relation, ha ett rent och städat hem, hinna träna, hinna resa….ja, jag tror att jag förmedlat poängen!

   Jag blir så FRUKTANSVÄRT trött på kvinnor som skuldbelägger andra kvinnor för att ”de inte gör, tycker och tänker” på samma sätt som dom själva. Det är sådant som bidrar till stress hos andra!

   Får du på riktigt ont i magen av att Isabella inte påskpysslar med sina barn? Då tänker jag att du kanske bör bredda din världsbild och se hur barn växer upp i andra delar av Stockholm, Sverige, Europa, världen! Gläds istället av att Sverige har ett sjukt generöst föräldrapenningssystem (som jag antar att Isabella inte utnyttjat en krona av!?) och var hemma med dina barn så länge du kan och orkar……och bry dig framför allt inte om någon tycker att ”du inte satsar på karriären” eller ”att du blivit tråkig sedan du blivit mamma”. Sådana elaka kommentarer om andras kvinnors mammaroller behöver vi ju inte skuldbelägga varandra med….ellerhur?!

   1. Jag har inte satt någon norm alls, jag skrev vad jag tyckte. Jag är iaf glad över att min dotter inte har en mamma som är ute på nätet och är otrevlig mot andra:)
    Skulle vara intressant att veta vad du tycker att det innebär att vara mamma, om det inte innefattar att spendera tid med sina barn, pyssla och laga mat.. bla..

 31. Amen härregud vilken avundsjuka och bitterhet!! Det är väl bara fantastiskt att Bella har möjligheten att ta hjälp! Låt henne leva sitt liv som hon vill med sina egna tjänade pengar så kan ni ju sluta besöka hennes blogg, ni som bara klagar och inte blir peppade av hennes inlägg!! (vilket jag tror är meningen)

  Go Bella!!! Kram

  1. Så tröttsamt med sån inlägg som ditt. Tror verkligen inte många är bittra och definitivt inte avundsjuka. Sluta upp med såna påståenden.

   1. Självklart ligger det något issue bakom, hos folk som ständigt har behov av att försöka skuld- och skambelägga andra människor. Oftast beror det på bitterhet över sitt eget liv och avundsjuka över andras liv. För många andra är problemet att man inte tål att andra människor går emot normen.

    1. Instämmer helt Lizette. Men det är nog svårt att se det när man är en människa som väljer att kritisera andras framgångar och val på nätet.

  2. Eller så är det så Emelie, att har man en blogg där man publicerar sina åsikter, så får man också vara beredd att höra andras. Om det är en klubb för inbördes beundran så kanske man borde fixa en blogg med medlemskap där endast likasinnade får komma till tals.

   Kan också vara så att på samma sätt som Isabella får göra vad hon vill med sina egna intjänade pengar så får jag göra vad jag vill. Jag skadar ingen, jag hatar ingen, jag sänker ingen. Jag tänker, därför är jag.

    1. Absolut, alla får tycka! Men om man irriteras så mycket av Bella och hennes val, varför då gå in och läsa hennes blogg (som är ett aktivt val) och sen klaga/lommentera på saker som bara kan göra en/henne ledsen… (kanske inte Bella tar åt sig) Men förstår inte logiken i det… Varför irriteras så mycket av hur andra lever??

 32. Intressant att så många måste berätta om hur mycket ni klarar av i era liv. Kul för er! Själv gör jag det mesta också (förutom att brödföda 70 personer, bygga pool, ha påhälsning av kriminella vid huset varje vecka, resa varje vecka – okej ett flertal saker som skulle höja min stressnivå rejält). Men jag märker också att jag har svårt att komma ned i varv, jag skulle gärna jobba mer än mina 40h men jag hinner inte, jag skulle gärna umgås mer med barnen men jag hinner inte, och jag skulle gärna kunna släppa allt annat (beställa mat, beställa presenter/rådda kalas, planera påsk, osv) medan barnen är vakna så att jag kan vara med dem, men jag hinner inte, skulle gärna hinna och orka träffa vänner oftare men jag hinner inte och orkar inte. Så hade jag råd med en anställd här hemma för att lösa ut några ständiga knutar, visst skulle jag välja det då!

 33. Jag skulle älska att ha ett team som fixa maten, städa osv

  Men en sak som jag reagerade på att du aldrig köper presenter till dina barn, När man tjänar så bra som du gör så blir det inte en super förlust ekonomiskt att springa iväg en timme in på Lekia och välja en present. Eller varför springa iväg man kan ju köpa online. Jag skulle bli jätte ledsen om det var någon annan än mina föräldrar som köpte presenter till mig.
  Jag menar du väljer att träna varje dag, fixa dig osv. Allt för att du ska må bra.
  Jag får en känsla att du prioriterat dig och din karriär mycket högre än annat.

   1. 1 poäng till dig där! Då finns det minsann tid. Varför inte lägga undan dessa presenter till födelsedagen? Planering och framförhållning.

 34. En person som har en diagnos inom Adhd, Asperger osv har otroligt svårt att strukturera ett vardagsliv även om de är briljanta inom sina specialområden. (Har själv barn med diagnos) Så för Isabella krävs det så mycket mer energi till att fixa ett kalas eller packa en väska, än för en person utan dessa diagnoser. Önskar att detta perspektiv kunde lyftas fram i inlägget av Isabella själv så skulle fler ha förståelse för valen hon gör.

  1. Precis så kan det vara. Har själv jobbat med föräldrar med NPF som boendestöd SoL insatts från kommunen. Föräldrar som bor i egna hus eller lägenheter. Föräldrarna behövde hjälp med allt från städ, tvätt, matlagning, till hämtning av barn mm Planering av allt eller lite av det dagliga livet.
   Så att Isabella tar hjälp med det hon brister i eller rent av kanske inte har förmåga att utföra är bara sunt och smart.

  2. Läser normalt sett inte hennes blogg, men kikade in här efter artikeln i DN. Tänkte precis samma sak som du, MM. Min son har adhd och allt sådant där tar mycket mer energi och ork för dem än för neurotypiska personer.

   Jag brukar säga att det här med att komma ihåg och faktiskt packa ner läxor/gympaväskan, påbörja uppsatsarbetet eller ja, andra större saker ju äldre det blir: om det för neurotypiska personer känns som att gå uppför Götgatsbacken är det för dem med adhd som att ta sig uppför Hammarbybacken (Stockholmsreferenser). Allt prat om att hon jobbar så mycket och därför inte hinner, nej, det är inte det – det är för att det faktiskt krävs mycket mer energi och fokussamling av henne att göra det pga adhd. Därför blir även en sådan sak som att leta fram passet för en ständigt flygande person en stor sak för på egen hand hade hon nog inte lagt det pä samma ställe varje gång. Jag och min är vår sons ”hjälpteam” och kommer nog att behöva vara det resten av hans liv.

   Hittar han något som han verkligen gillar så ger adhd:n den där extra växeln för honom att göra det – såsom att bygga ett företag verkar driva Isabella enormt. DÅ är adhd:n en extra motor. Men för vardagstråket, ja, jag förstår att hon köper in tjänster, för det är ssv svårt. Grattis till henne!

 35. Så perspektivlöst och trist.
  Låter ju trevligt med ett team som fixar allt men kan påminna om att du inte är ensam om att arbeta mer än heltid med småbarn och att de flesta andra (inkl mig själv) får det att funka briljant utan team…
  Inte imponerad

  1. Jag har städerska, och ett team som fixar med trädgården och allt på utsidan av huset..
   Jag hinner men då tar en sak flera veckor att göra. Jobb & barn går före allt. Sen på mina barnfria veckor så passar jag på att jobba mer & umgås med vänner.

   Jag avskyr verkligen städning, blir bara värre!
   Jag är i alla rum på samma gång och det blir bara stökigare då. Kan inte få ihop det alls.

 36. Min rekommendation ta time out från dina bolag och allt annat jobb och ägna den tiden åt att rodda hemma kan väl vara intressant att se vilka lösningar du kommer på då. Att lämna barnen på föris på morgonen istället för att åka och träna . Kanske ett paket där med en on-line pt och hemma träning 6 på morgonen. Färdiga klädpaket istället för en stylist som plockar fram dina kläder. Osv…… men att hålla reda på passet kanske ta fram ett kassaskåp där alla viktiga saker finns.

   1. Hon säger sig vara god för en halv miljard så jag tror nog hon och barnen överlever med att hon delegera sitt jobb ngr veckor…

    1. Hon kan väl ta och vara reklammodell då och då som nu. Och det verkar ju inte som hon lägger så jättemånga timmar på just jobb. Träning på morgonen reklammodell hemma på dagen och sedan något möte hemma och på jobbet. Tror inte hon har några operativa ansvarsområden på företagen mer kreativt

  1. Ååååh vad bra rekommendation Mia 😃 Jag är helt säker på att Bella kommer skriva ett inlägg imorgonbitti om hur hon tar time-out från allt jobb på obestämd tid och bara är hemma istället 😊 Vilken tur att du tipsade henne!!

 37. Oj så många bittra och avundsjuka kvinnor det finns här inne.
  Stackars dig Isabella som tvingas uppleva denna konstanta avundsjuka från kvinnor hela tiden, heja dig och fortsätt precis som du tycker passar dig och dina barn bäst!

  1. Män brukar resonera så när kvinnor kommer med åsikter. Det är ju så…en kvinna som säger som det är, ja hon är bara bitter. Och avundsjuk. Alltid. Dagens sanning verkligen.

 38. Brukar inte kommentera men kände att jag ville göra det nu då du säkerligen kommer få många tråkiga kommentarer på detta inlägg och även inlägg i framtiden. Alla verkar ha en otorolig känsla av att kritisera andras leverne.

  Min mamma var ensamstående med mig och min syster när vi var små och jobbade otoroligt mycket. Hon hade oss till 90% av tiden och jobbade fulltid och försökte skapa sig en karriär. Hon lyckades och kunde också tillslut starta sin egen reklambyrå. Om min mamma hade kunnat ha de möjligheterna du har så hade jag önskat henne det. Allt dåligt samvete över tiden med oss hade kunnat dämpats och stressen minska. Jag har för ett halvår sedan fått mitt andra barn. Är inte ensamstående men har en man som jobbar skift så är själv mycket. Under min mammaledighet har jag lyckats knipa en drömtjänst på jobbet som väntar när jag kommer tillbaka. Hoppas kunna ta in en del hjälp med tex städning i framtiden för att kunna bli en mer avslappnad och glad mamma som slipper stressa. Fortsätt göra det du gör och njut av dina framgångar!
  Kram

  1. Har dina barn bett dig vara frånvarande när de föddes? Är din mammas jobb viktigare än ungarna hon tryckte ut? Varför skall självförverkligande vara viktigare än barnen?

   1. Hon är ju inte frånvarande och kommer heller inte vara om det om det nu är så att hon tar in hjälp för vissa sysslor. Kan du inte förstå skriven text eller vill du helt enkelt bara vara extremt otrevlig och framställer dig själv som korkad på kuppen?

 39. Inlägget provocerar men det gör vissa av kommentarerna också:”jag klarar allt det där själv och lite till utan hjälp”- mentaliteten. Många därute klarar det faktiskt inte prestera på topp både hemma och på jobb. Det är också okej. Och det är okej att fixa det. Eller ta hjälp att fixa det. Så länge en själv och de runt kring en mår väl. Och att vissa verkar tycka att påskpynt ingår i föräldrarollen (spec mammarollen verkar det som)…det är okej att inte påskpyssla alls. Det är inte vad som definierar en bra förälder. Verkligen inte.

  1. Ja varför ska det vara så farligt att ta hjälp?
   Fantastiskt för alla som klarar allt själv (inklusive påskpyssla) men jag ärfligt att varje person ska få fatta sina egna val utifrån sin egen situation. Stress är en av våra största orsaker till sjukskrivning i Sverige så om msn nu tar hjälp för att fixa saker och det hjälper en att känna mindre pres så tycker jag det är positivt.

 40. Är uppväxt med en mamma som du, hon outsorcade allt och samtdigt trodde hon var så bra på att hantera karriär och familjeliv. Kom ihåg på min student så hade hon ordnat så allt som man «skulle ha» fanns: skylt, fest etc (en av hennes assistenter hade gjort detta). Sen kom festen och en av grannarna frågade henne vilket program jag läst på gymnasiet. Min mamma hade ingen aning och visste inte vad jag läst, men försökte skämta bort det (jag råkade höra samtalet). Bara ett exempel på minnen jag har från en mamma som outsourcade det mesta.

   1. samma med min pappa, han kom dock på det (på studentdagens morgon) att han inte hade en aning om vilket program jag läst på gymnasiet eller ens vilken skola det var, jag skrev det på en lapp som han hade i kavajfickan under dagen….och tittade på emellanåt….sen dog han och allt är bara sorgligt

  1. Det är en enorm skillnad på att få hjälp med hushållssysslor/byggnadsarbeten mm och att inte vara intresserad av sina barn. Bara för att din mamma struntade i dig så betyder det inte att Bella, och alla andra mammor som tar hjälp utifrån, struntar i sina. Lägg av med projicerandet och ta några timmar i psykologstolen istället.

   1. Det är uppenbart att du Maja har haft en annan uppväxt än vi som växt upp i familjer där barn negligeras. Mycket möjligt barnen hos Bella har det bra och kommer uppskatta allt i framtiden, men det finns så många exempel där mamman ”alltid har rätt” och ingen ser till barnen.

 41. Och där fick Bella precis det hon ville! Har ni tänkt på att det har varit ovanligt lite kommentarer i flera dagar? Detta fixar Bella skickligt genom att lyfta fram både barn och team i samma inlägg. Hatten av.

  1. Det finns många som är lika, eller mer drivna, som Bella men utan att vilja exponera och blåsa upp det. Det är däri skillnaden ligger.

 42. Jaa, det är FANTASTISKT att du tar hjälp med det som inte ger dig energi, i love it! En av de främsta utmaningarna vi har är att be om hjälp då det ofta känns skamligt, ”man borde klara det där själv”, ”vad ska folk tycka”, ”jag vill inte slösa personens tid och energi” och så vidare, ändå slår det aldrig fel att alla uppskattar när man faktiskt får hjälpa till.

  En superkonstig ekvation. Alla vill hjälpa men ingen vågar fråga. Snyggt jobbat och hejja dig att du ser till att skapa det du behöver <3

  Nu har inte jag läst kommenterna i detta inlägg men det som är viktigt att veta är att så fort vi provoceras av nånting eller stör oss på något, så har det bara med oss själva att göra. Alla är perfekta precis som de är, så är det någon som har åsikter, börja med att titta inåt och undersök varför. 5 varför är min bästa reflektionsmetod, då kommer man alltid ner till kärnan.

  Och en liten hemlighet; det man stör sig på hos någon annan är ofta det som man själv helst vill ha eller uttrycka… Tro mig inte, undersök själv.

  Kramar på er alla!

  1. Har man ekonomin som är det väl det bästa man kan göra? Man frigör enormt mycket tid som istället kan läggas på karriären och barnen samt att man (isabella i det här fallet) ger massor av jobbmöjligheter med tanke på det stora teamet hon har.

   1. Vad för tid är det hon frigör till barnen? Fattar du inte att det är till jobbet hon frigör tiden?! Skulle hon spendera mindre tid med barnen vore det typ inget kvar mer än kanske en timma.

 43. Bloggen är en marknadsföringskanal. Över 100 kommentarer på inlägget är ju väldigt lyckat i marknadsföringssyfte. Förstår inte att läsarna inte har fattat detta efter så många år. Bra jobbat Bella!👌🙄

  1. Tänkte exakt samma sak och nu fallet jag själv i gropen eftersom jag skriver 😆 Tänkte även för någon dag sedan att det varit dåligt med kommentarer senaste tiden så det behövdes något provocerande….och här kom det

 44. Vad bra att du kan få hjälp med allting hemma. Inte alla kan planera/organisera, men de är inte effektiva på jobbet heller.

 45. Väntar spänt på att Gillis och Sally lär sig skriva och startar en blogg i tonåren. Sveriges egna Kardashians.

 46. Jag kommer ihåg vem som köpt nästan alla mina födelsedagspresenter och julklappar sedan jag var liten. Jag kan fortfarande bli glad och tänka ”just ja, den nallen fick jag av moster” eller ”åh, vad jag är glad över halsbandet som farmor köpte, nu när hon inte finns kvar längre”.
  Det bästa med presenterna är ju inte prylen i sig utan omtanken från personen som valt ut den till mig. Hade jag under min uppväxt inte fått presenter som min mamma hade valt själv – det hade nog varit ett hål i hjärtat faktiskt…

  1. För mig är det viktigare att veta att jag var och är älskad än att få presenter. Men vi fokuserar ju på olika saker här i livet såklart.

    1. Fordi dette kommentar felt oftes er fuld af tossede fruentimre som elsker at genere andre Fred 😊

 47. Jag tycker det är så himla befriande att Isabella berättar om hur mycket folk hon har omkring sig för att få ihop livet, mindre press på oss andra som inte ser så förtjusande ut varje dag men inte heller har en hel stab runt oss.

 48. Har precis startat ett städabonnemang själv. Bor i en lägenhet med min sambo. Bästa valet. Man frigör extremt mycket tid och energi på att köpa vissa tjänster. Vi handlar också mat online och får det hemlevererat.
  Att handla mat i butik tar ca 1-2 timmar varje vecka för oss (Ta sig till butiken, handla, ta sig hem, packa upp) och att storstäda en gång i veckan tar ca 4 timmar. Detta betyder att vi sparar 6 timmars arbete som vi kan göra annat på. Exempelvis gå och träna, vila, laga god mat, umgås tillsammans…

  Obs, kräver förstås att man har ekonomin för det eller prioriterar bort andra saker i ekonomin. Vi har exempelvis ingen bil utan åker kollektivtrafik istället.

 49. Haha….inte någon överraskning med rektionerna på detta inlägg. Att folk orkar bli provocerade? Jag kommer aldrig förstå hur folk fungerar. Hur kan man bli provocerad att någon skriver om vad som fungerar bra för dem?

  Jag har själv tre barn och driver eget företag och jag skulle absolut kunna tänka mig att ta hjälp med allt det tråkiga vardagspusslet som tar både energi och ork ifrån den tid jag har med barnen. Jag blir istället inspirerad och tänker att det är något jag borde göra slag i istället för att bara ha det i tanken.

  Skulle det inte vara något som tilltalade mig skulle jag inte vara sur för det utan istället tänka att det är kul för Bella att hon hittat det som fungerar för henne. Varför blir provocerad bara för att du själv inte vill ha det så? Så konstigt.

 50. Vad är meningen med livet? Nåt att fundera på! Så fascinerande att läsa om våra olikheter! Följer Blondinbella och Jonna Jinton, två unga entrepenörer som värdesätter så otroligt olika saker i livet!

 51. jag vill själv inte leva det klassiska livet utan hjälp. Tycker det verkar fruktansvärt. Alla klagar på hur trötta dom är. Hemskt liv. Jag tar också in hjälp men nu är jag singel utan barn men jag vill inte heller fixa tråkiga saker i hemmet. Om jag skaffar barn en dag kommer jag absolut att ta in hjälp med städning och liknande!! Det är verkligen sjukt viktigt att ha bra med pengar om man skaffar barn… seriöst vilket liv levet man annars. Inte värt det för mig!! Vill ha det bästa livet och då behövs pengar.

  1. Vill du riktigt spara så kan du ju ha nån annan att göra barn, föda, ta hand om, älska, ge en fin barndom. Så slipper barnen känna sig i vägen i ditt liv.

 52. De flesta kändisar har väl städpersonal och säkerhetsteam.Sen kan jag tycka att du ska lägga lite av din tid på att köpa presenterna själv,tror barnen uppskattar det senare.
  Själv skulle ja ge upplevelser i form av badinrättningar och lek och sånt istället för prylar men det är jag nog ensam om.

  1. Jag beställer allt på nätet.. ( skriver lista till min man ) Det gör väl inte mig till en sämre mamma? Vill lägga min lediga tid på barnen, inte att kuta i affärer

 53. Jag är 29 år, småbarnsmamma, jobbar som regionchef med fullt budget och personalansvar. Jobbar 10 timmar om dagen, hämtar barn, jobbar kvällar framför datorn och tänka sig: jag hinner ändå köpa påskägg och påskpyssel, bädda sängar, laga mat !
  Jag hinner dock inte med att olja in benen eller spraytanna mig men hör och häpna: jag klarar mig bra ändå !

  1. Va kul för dig, jag tycker det krävs mkt tid en klara vara själv. Jag vill gärna ha en nanny boende hos mig när jag skaffar barn för det verkar vara för jobbigt annars! När jag hör dom som knappt får sova eller duscha….

  2. Skit bra att du fixar det så 💪👌 Men nu är vi inte likadana allihopa.
   Så varför hacka på en mamma som faktiskt erkänner att hon inte hade klarat av allt det där själv. Kan ha med hennes ADHD att göra men det kan lika gärna vara något annat, vissa är bara inte skapade för att orka med allt sånt där.

   Ja vi kanske är super starka mammor som jobbar, hämtar, lämnar, handlar, pysslar, tvättat och allt annat, men att jämföra någon med sig själv är fel!

 54. Det skojiga med det här inlägget är att 10% innehåller gnäll över inlägget och 90% innehåller gnäll över att ”alla” gnäller på inlägget. Haha!

  Egentligen är det inte så många som blir speciellt provocerade, men ändå måste hela armén av försvarare komma dragandes med de där klassiska avundsjuka-teorierna och slå på halmgubbar.

 55. Fast vänta nu! Många gånger väljer du att åka o träna eller fixa naglarna eller vad det nu kan vara när du har barnen. Jag kan inte tycka att du lägger 100% fokus på dina barn när du har dom som du skriver o vill framhålla.

 56. Jag är så glad att det inte fanns socala medier etc när när jag var småbarnsförälder. Jag lade nog med press på mig själv när det gällde vad som definierade mig som en ”bra mamma”. I det ingick att vara en glad och närvarande förälder, bra jobb, välstädat hus, fin trädgård, maxat pyssel inför påsk, jul, födelsedagar mm, mm…

  När jag ser tillbaka nu på den stressade och pressade person jag var så blir jag inte glad. Tänk om jag haft samma insikt som nu att det är inte ett skinande kök, snyggaste påskriset mm som gör mig till en bra mamma utan det är JAG. Jag har mina styrkor och svagheter och det är ok. Jag gillar inte att laga mat och baka, jag gillar inte att pyssla osv. Däremot älskar jag att vara engarerad i mina barns aktiviteter och var med på alla träningar, matcher etc. Men det är JAG. Alla är olika. Låt varje person komma underfund med vad som gör just dem till en bra mamma och sluta ge varandra dåligt samvete!

 57. 200 inlägg och alla pratar om att få mer tid med barnen, stressa hem från heltidsjobbet för att hinna ”allt” och ”hinna” vara med barnen. Alt outsourca för att få mer tid med barnen. Men för att finansiera detta behövs ju finare jobb, mera jobb eller liknande… Ingen som funderat på att gå ner i tid? Jobba väldigt lite? 50 %? Eller vara hemma några år extra? (Och då menar jag förälder av valfritt kön, inte nödvändigtvis morsan😊) Såklart kommer karriären på efterkälken (återigen, en prioritering) men vi med barn under 8 år har lagstadgad rätt till 25% tjänstledighet.

  Vi har en stor medelklass i Sverige som ekonomiskt har det rätt stabilt, om man då önskar mer tid med barnen varför inte skippa Thailandsresan, köksrenoveringen av köket som redan funkar, skaffa ett billigare boende eller whatever, blir så ledsen när människor inte tror sig ha ”råd att gå ner i tid” när de i själva verket bara dragit på sig en livsstil som jag ibland undrar om de är medvetna om bara är just en…prioritering… Jag har möjlighet till så mkt pengar och så mkt tid varje dag, hur måste jag (faktiskt och på riktigt) och hur VILL jag fördela detta?😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..