Stolt över vår resa

Jag har haft en riktigt effektiv dag. Jag checkar ut otroligt nöjd och glad. Jag skrev en lång to do i söndags med saker jag ville få klart i veckan och områden att fokusera på och jag hann få gjort det mesta redan idag och då är det bara tisdag. Tänk vad en kontorsdag kan göra! Jag har dessutom suttit mycket med mina kollegor i flera utav bolagen, vi har en sådan fin energi tillsammans. Jag brister på många håll som ledare, det vet jag om men just att skapa en känsla och vision som gör att allt är möjligt – Det kan jag. Det var så roligt idag när jag hade ekonomimöte och Johan som har jobbat med mig sedan jag var 20 år sa att har jag klarat allt hittills så är det ingen tvivel på att resten av resan också är möjlig. Så känner jag också. Den svåra grunden är lagd och avklarad.

Det är betydligt svårare att ta sig från noll till ett än från ett till hundra.

Gällande Löwengrip Invest så kikade vi lite på siffrorna och förra året omsatte vi 7,5 miljoner och nu stänger vi troligtvis nästa bokslut (sista juni) på 18 miljoner istället. Det är en jäkla kraftansträngning. Framför allt när vi höll på att gå i konkurs för ett år sedan. Jag minns hur Simon och jag stängde in oss i ett konferensrum och vi bestämde oss för att vända skutan – två timmar senare hade vi en actionplan. Vi bad banken om en checkkredit på en halv miljon för löner men den använde vi aldrig. Nu i efterhand är det så nyttigt att uppleva utmaningar. Det är bara då man kan lära sig och lär man sig har man en chans att växla upp samtidigt.

Löwengrip Beauty gjorde samma kraftansträngning förra året. Från 47 miljoner i omsättning till 85 miljoner. Och från 600 000 till fyra miljoner i vinst. Samma år var även mitt livs tuffaste med krishantering privat. Stalker från september till december med över 15 hembesök och min relation som då kändes som mitt livs kärlek hastigt bröts och allt säkerhetspådrag på det och att behöva fly utomlands. Jag kan fortfarande bli alldeles trött när jag tänker på det. Jag har inte riktigt läkt ihop än och det kommer än idag känslor av djup sorg. Men siffrorna visar i alla fall att det ibland kan vara effektivt att djupdyka ner i jobb när privata livet krisar.

Alltid något.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Så fort jag kom hem idag (jobbade kvar senare på kontoret, passar på när jag inte har barnen) så tog jag på mig myskläder, åt middag i tystnad och sedan blev det jobb från sängen. Jag ska gå över till en bok nu och sedan sova. Kroppen är mör efter morgonens styrkepass!

 1. sandra skriver:

  Jag undrar var glasbordet med kaffemaskinen på kommer ifrån?

 2. Helena skriver:

  Äh…..kan ej varit så farligt….bara Ni upprättade en kontrollbalansräkning i tid. Vissa kunder är tyvärr sena att betala sina fakturor
  i tid….
  Att skulderna skulle ha varit större än tillgångarna ….ja i ett litet ögonblick kanske…Inget att bry sig om när man vet att det löser sig mycket snabbt eller pytsar in lite eget kapital. Lång-näsa på alla som trodde att företaget skulle nyttja sitt lån de tog 🙂
  Kolla företagets ”eget kapital” idag! Och lön till styrelsen. Denna tjej vet vad hon gör!!

 3. Zara skriver:

  Råkade se att du kommer att medverka som talare på NBF:s event den 7 maj där även Simon Sinek (en av mina inspirationskällor) ska hålla tal. Tyvärr hann jag inte få en biljett då jag är sent ute och alla biljetter hunnit bli slutsålda.

  https://www.nbforum.com/sweden2019/

  Önskar du hade skrivit några rader om detta event för att informera oss läsare. Eller har jag missat det?

 4. Sigrid skriver:

  Var du inte med på Prins Daniels Entreprenörsdag igår den 9 april, Bella?
  Du känner ju prins Daniel så jag trodde du var inbjuden.
  Vill minnas du var med förra året.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..