Stolt över vår resa

Jag har haft en riktigt effektiv dag. Jag checkar ut otroligt nöjd och glad. Jag skrev en lång to do i söndags med saker jag ville få klart i veckan och områden att fokusera på och jag hann få gjort det mesta redan idag och då är det bara tisdag. Tänk vad en kontorsdag kan göra! Jag har dessutom suttit mycket med mina kollegor i flera utav bolagen, vi har en sådan fin energi tillsammans. Jag brister på många håll som ledare, det vet jag om men just att skapa en känsla och vision som gör att allt är möjligt – Det kan jag. Det var så roligt idag när jag hade ekonomimöte och Johan som har jobbat med mig sedan jag var 20 år sa att har jag klarat allt hittills så är det ingen tvivel på att resten av resan också är möjlig. Så känner jag också. Den svåra grunden är lagd och avklarad.

Det är betydligt svårare att ta sig från noll till ett än från ett till hundra.

Gällande Löwengrip Invest så kikade vi lite på siffrorna och förra året omsatte vi 7,5 miljoner och nu stänger vi troligtvis nästa bokslut (sista juni) på 18 miljoner istället. Det är en jäkla kraftansträngning. Framför allt när vi höll på att gå i konkurs för ett år sedan. Jag minns hur Simon och jag stängde in oss i ett konferensrum och vi bestämde oss för att vända skutan – två timmar senare hade vi en actionplan. Vi bad banken om en checkkredit på en halv miljon för löner men den använde vi aldrig. Nu i efterhand är det så nyttigt att uppleva utmaningar. Det är bara då man kan lära sig och lär man sig har man en chans att växla upp samtidigt.

Löwengrip Beauty gjorde samma kraftansträngning förra året. Från 47 miljoner i omsättning till 85 miljoner. Och från 600 000 till fyra miljoner i vinst. Samma år var även mitt livs tuffaste med krishantering privat. Stalker från september till december med över 15 hembesök och min relation som då kändes som mitt livs kärlek hastigt bröts och allt säkerhetspådrag på det och att behöva fly utomlands. Jag kan fortfarande bli alldeles trött när jag tänker på det. Jag har inte riktigt läkt ihop än och det kommer än idag känslor av djup sorg. Men siffrorna visar i alla fall att det ibland kan vara effektivt att djupdyka ner i jobb när privata livet krisar.

Alltid något.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Så fort jag kom hem idag (jobbade kvar senare på kontoret, passar på när jag inte har barnen) så tog jag på mig myskläder, åt middag i tystnad och sedan blev det jobb från sängen. Jag ska gå över till en bok nu och sedan sova. Kroppen är mör efter morgonens styrkepass!

 1. Inspirerande, imponerande och coolt! Det som gör dig inspirerande är dina pepp, att kämpa för att klara nästa steg. Imponerande i dina resultat rent siffermässigt. Och coolt det är för att det är du Isabella, du är så cool!

 2. Ja herregud vilken resa! Att läka tar tid, låt det göra det :). Precis som du säger är aktiveringsenergin den tuffaste men det är sååå mycket lättare när man har momentum oavsett vad man gör. Hejja hejja!

 3. Höll på att gå i konkurs? Hur fick ni helt plötsligt in pengar till löner utan hjälp från banken? Skattkista?

   1. Hon skrev också de aldrig behövde använda pengarna från banken. Därav frågan, Hur löste dem det utan pengarna från banken?

    1. Ofta så upptäcker man inte dagen innan en ev konkurs att det inte går ihop. Kanske kom det in något nytt i pipelinen? Kanske fick de betalt för något? Kanske kunde de dra ner på någon utgift för att täcka upp för löner? Kanske kunde de investera från något av de andra bolagen? Vad vet jag! Men bara för att man inte utnyttjar checkkrediten så betyder det inte genast att det är något fuffens.

     1. Anna, vaifrån fick du att jag trodde det gjorde något fuffens. Jösses!
      Precis det du skriver undrar jag ju över , men vill höra hennes svar – inte ditt!!!

     2. Anna; nej precis, vad vet du? Varför försöker du svara på frågan då för? Den är ju riktad till bella, eftersom att du inte har en endaste aning.

     3. Karin: Jag upplevde din ”ton” som lite skeptisk och lite ironisk i och med att du skrev: Skattkista? Jag tyckte att det var lite fånigt skrivet och därför gav jag lite olika förslag. Men vEm vet, kanske var det en skattkista full med gulddubloner som gjorde susen!

 4. Oj, hade helt missat att ni höll på att då i konkurs för ett år den. Du kanske inte skrivit om det? Väldigt strongt att vända det till ett så bra resultat. 👏🏻

  Vill gärna veta mer om vad det var som gjorde att det gick dåligt förra året och hur ni lyckades vända det så snabbt.

    1. Nej men hon är en privatperson och kanske har ett eget liv på sidan av även fast hon bor i huset? Eller så kanske hon inte vill vara ned på bloggen för mycket?
     Vad har vi att göra med vad hon gör och när/var hon äter…

 5. Tack för att du inspirerar! Att du orkar berätta om dina ups and downs för att ge andra hopp om att allt är möjligt <3 Jag är också entreprenör (dock anställd :P) och att alltid ORKA tycker jag har varit den tuffaste biten. Det finns sällan någon längre återhämtningsperiod och det finns definitivt aldrig något som klassas som lagom. Det är topp eller botten , haha. Men det är också det som gör att jag älskar mitt jobb! Jag arbetar dessutom i en mansdominerad bransch och har nu även börjat jobba och föreläsa om det vi kallar för machokultur. För någon vecka sedan fick jag möjlighet att föreläsa på mitt gamla universitet för elever som idag läser samma program som jag gjorde – och prata om min karriärsresa, hur jag ser på ledarskap som kvinna i byggbranschen och om hur vi handskas med en bransch som har ganska dåligt rykte.
  Så tack för att du är kvinna och står upp för det, tack för att du inspirerar till mod, tack för att du bjuder på fantastiskt mode, tack för att du försöker tona ned den perfekta föräldrarollen (är själv mamma till två små på 5år och 3 år) , tack för att du påminner oss att vara rationella!!!

 6. Kan du skriva mer om när bolaget var på väg att gå i konkurs? Jag upplevde aldrig det så, som läsare. Det som är imponerande är inte att stå längst fram i fören när allt går bra utan att stå längst fram i fören när det går dåligt, för att sedan vända det till det bättre.
  Det vore jätteintresserad att läsa om! Kram

 7. Jag blir så dj-a imponerad av dig Isabella och grattis till siffrorna.

  Självklart kan man inte som företagare gå ut med information att firman är på fallrepet och en eventuell konkurs hotar. Bra att du informerar så här i efterhand dock.
  Inget som en anställd kan sätta sig in i över huvud taget hur det tär på både kropp och själ med ansvar för firma, anställda och åtaganden. Det är där skillnaden ligger – Isabella jämfört med sjuksköterskor, lärare och allt vad ni nu brukar ta till.
  Supertråkigt att Simon lämnar men det blir ju bra för hans utveckling. Själv hade jag en anställd som fick erbjudande om att köpa in sig i ett företag. Hon slutade, jag grät och allt löste sig så småningom.

    1. Jag var väl mest ute efter att sjuksköterskor och lärare också har mkt ansvarar för människorn och måste leverera under väldigt stressiga och pressade förhållanden. Deras arbeten spelar dock mkt större roll i slutändan, bota/vårda och lära den ny generationen. Ett sminkföretag mindre tror jag vi klarar oss utan. Men tack själv för den trevliga attityden 😘

  1. Nej, det tär på både kropp och själ med ansvar för människors liv och mående, speciellt nu när situationen i vården ser ut som den gör.

   1. Håller helt med! Att dagligen arbeta med liv och död är tufft. Fortsätt kämpa alla kollegor där ute, ni gör ett fantastiskt jobb ❤️

 8. Jobbet kanske visar att det var bra för siffrorna att du djupdök efter en privat kris, men kroppen och psyket ska också visa samma framsteg.. Så att du inte bränner ut dig, eller tappar det helt längre fram. Ta hand om dig, det finns bara en av dig, finns bara ett liv vad vi känner till, så ta hand om dig.
  Stor kram och stort grattis till all din framgång Isabella.

 9. Var du inte med på Prins Daniels Entreprenörsdag igår den 9 april, Bella?
  Du känner ju prins Daniel så jag trodde du var inbjuden.
  Vill minnas du var med förra året.

 10. Råkade se att du kommer att medverka som talare på NBF:s event den 7 maj där även Simon Sinek (en av mina inspirationskällor) ska hålla tal. Tyvärr hann jag inte få en biljett då jag är sent ute och alla biljetter hunnit bli slutsålda.

  https://www.nbforum.com/sweden2019/

  Önskar du hade skrivit några rader om detta event för att informera oss läsare. Eller har jag missat det?

 11. Äh…..kan ej varit så farligt….bara Ni upprättade en kontrollbalansräkning i tid. Vissa kunder är tyvärr sena att betala sina fakturor
  i tid….
  Att skulderna skulle ha varit större än tillgångarna ….ja i ett litet ögonblick kanske…Inget att bry sig om när man vet att det löser sig mycket snabbt eller pytsar in lite eget kapital. Lång-näsa på alla som trodde att företaget skulle nyttja sitt lån de tog 🙂
  Kolla företagets ”eget kapital” idag! Och lön till styrelsen. Denna tjej vet vad hon gör!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..