VD sökes!

Löwengrip Invest söker en VD! Simon lämnar bolaget efter flera år vilket såklart är trist men han gjorde en fantastisk resa. Började som assistent till mig och slutade som COO, vilket innebär att han har varit dagligt ansvarig. Han har varit ett enormt stöd i min resa och varit en fantastisk ledare för vårt team och omtyckt av hela bolagsgruppen. Han kommer alltid att stå mig nära rent privat. För bolagets del finns det alltid fördelar när människor rör på sig och det jag gör om är att istället ta in en VD för Löwengrip Invest. Bolaget är idag helägt av mig men som ni vet så går jag i tankarna om att notera det. Väldigt roligt. Personen som jag söker behöver vara en skicklig ekonom samt ekonomistyrning men också brinna för att leda ett team på tio personer. Löwengrip Invest gör en mängd olika saker men vårt viktigaste mål är att stärka mitt varumärke internationellt. Det gör vi genom kommersiella samarbeten med fokus på andra marknader, pr och ett flertal investeringar.

Idag är vi bara kvinnor i bolaget (förutom Simon) så jag söker faktiskt främst en man för rollen. Du blir VD för loket i hela bolagståget och det gäller såklart att vi klickar. Att du är rationell, lugn och stabil ökar chanserna för det. Samtidigt behöver du vara beredd på att jobba med en ägare (jag) som gillar att gasa på och ta risker. Jag gillar att vara i framkant alltid agil. Löwengrip Invest är mitt holdingbolag men det gäller att du delar visionen om att ju starkare jag etableras internationellt ju snabbare växer resterande bolag i koncernen och det innebär att en del av jobbet är att fortsätta samspelet mellan alla företag. Det är inget lätt jobb men det är en rolig utmaning. Jag ska bli världens mäktigaste kvinna och i den resan behöver jag en ekonomisk högra hand som vill leda vårt team framåt och utveckla gänget.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Du hittar vd-annonsen här!

 1. Fast ändå intressant att söka en man till en så hög nyckelposition med stort ekonomiskt ansvar (normen). Kunde du inte ha sökt en kvinna till denna roll och en man t ex till en brand manager/marknadsroll?

  1. Könskvotering kanske.. eftersom det är redan bara kvinnor. Min sambo har bara kvinnor som vd:ar i hans olika bolag. Men många män i verksamheten

 2. Vad är det som gör att du bara måste bli världens mäktigaste kvinna? Och vad ska/vill du göra med den makten när du har kommit dit?

  1. Mycket bra kommentar! Att ta sig till makten är en sak, men vad ska hända sen? Vad ska uträttas när du sitter högst? Det är då du verkligen kan göra något och göra sånt som faktiskt kan göra skillnad för folk. Tänk klokt och långsiktigt ❤

  2. Vad som också är intressant är ju vad som är Isabellas definition av världens mäktigaste kvinna. Och vem hon anser har den positionen idag.

  3. Jag har också önskat ett eget inlägg om detta tidigare.Vore intressant att höra varför det är så viktigt att vara mäktigast,är det för att visa sig själv att man kan gå hur långt som helst.Är det via sålda produkter eller rent konkret,vad tar henne dit.Varför berätta det öppet redan nu,ska man alltid prata om stora planer eller hålla dom för sig själv.Många frågor.Det är så inspirerande att läsa om dina mål.

  4. Inte för att du brukar svara, men det vore intressant att veta vem som idag är världens mäktigaste kvinna enligt dig? För många är makt politisk makt, andra tycker att pengar är makt. Förklara så kanske man förstår målet bättre.

 3. Jädrans vad trist att han lämnar, ni har verkligen varit ett kanonfint team hittills men samtidigt bra att han vill utvecklas.
  Hoppas du hittar rätt person för ditt bolag, det är ingen liten sak att släppa in någon på, din ”bebis” som du byggt upp.
  Lycka till, jag tror nog att det kommer att gå bra. 🙂

 4. Simon kan nog gå hur långt som helst! Han behöver större utmaningar – jag önskar honom genuint lycka till!

 5. Är detta inlägg ett sätt att skämta? Fick iallafall mig ett gott skratt trots 1:April var över för i år.

  Grattis Simon och Lycka Till i framtiden :=)

  1. Ja, undrar vem som känner sig manad att söka? Lycka till Simon, du verkar vara en glad och hjälpsam kille!

 6. Viktigaste är väl ändå att rätt person får tjänsten, inte könet på personen? Detta oavsett hur könsfördelningen ser ut i bolaget i övrigt. Istället låser du ute kvinnor från en ledande position i ditt bolag. Inte särskilt mycket girl power på den du…

  Sen förstår jag inte vad du ska tjäna på att notera ditt bolag. Finns så sjukt mycket krav som ställs på börsnoterade bolag och du kan ju glömma att skriva vad som helst om bolaget här på bloggen om det är noterat..

 7. Jag är nyfiken på vem som är världens mäktigaste kvinna idag? Vilken person som ”världen” har utsett till det och vem du Isabella anser har den positionten idag? Vilka är dina, Isabellas konkurenter idag till den utnämningen?

  1. Tror Isabella tänker på t ex Forbes som varje år gör en lista över mäktigaste kvinnorna i världen. 2018 hamnade Angela Merkel i topp.

   1. Hade verkligen varit intressant att veta hur Isabella planerar att bli mäktigare än tex. Angela Merkel, idag Tysklands förbundskansler (ett av de ekonomiskt starkaste länderna i världen mycket tack vare just Merkel).

 8. Greta Thunberg kommer att bli en tuff motståndare till den titeln, vår framtid kommer att förändras…..

  1. Ja, Greta är en mäktig kvinna. Makt som mål per se förstår jag inte intresset i. Det är ungefär samma sak som att ha som mål att bli kändis, varför då undrar man? Till vilket syfte?

    1. Aj då, skulle ha skrivit flicka. Fel av mig och jag ber så hemskt mycket om ursäkt. Hon har ju antagit ett vuxet ansvar, som hon borde slippa ta. Lätt att glömma att hon är ett barn som leder denna enormt imponerande rörelse. Men rätt ska va rätt…

 9. Du nämner ofta att du ska bli världens mäktigaste kvinna. Vore intressant att höra vad makt är för dig. Vad innebär det att vara världens mäktiskaste? Varför är just makt ditt mål? Och vad skulle du göra med all världens makt?

  1. ”Sikta mot stjärnorna och nå trädtopparna”, hon kanske inte blir ”världens mäktigaste kvinna” men hon når högt just nu och kommer nå väldigt högt, allt man säger behöver man inte ta ordagrant, hon siktar högt och når hon näst högst kommer hon vara så nöjd en människa kan bli ändå!

   // Amanda

 10. Världens mäktigaste kvinnor tänker jag är de kvinnor som jobbar inom sjunvård och barnomsorg. De kvinnor som går upp 04 varje dag för att hinna till jobbet vid bandet eller som kommer 18 för att sedan tvätta laga middag göra läxor med barnen och sen stupa isäng efter att man som ensamstående också får ta disken efter nattning och städa kattlådan. De mäktigaste kvinnorna är de som varje dag kämpar mot mäns våld. Mot förtryck. Mot rasism. Mot patriarkatet. De mäktigaste kvinnorna sitter just nu och scannar morötter och keso på netto. De mäktigaste kvinnorna sitter just nu som jag och försöker planera ännu en skoldag för vår framtid. Barnen.

  1. Nej Emelie, de mäktigaste kvinnorna är inte de som scannar morötter och keso på nätterna. Inte heller de som går upp 04 och arbetar vid bandet. Att de kvinnorna däremot jobbar slitiga timmar när många andra sover det är helt klart. Kunskap är däremot makt. Således har de mäktigaste kvinnorna inte alltför sällan en utbildning som gör att det oftast jobbar i andra sektorer än de du nämnde.

   1. Hur menar du? Att de ”mäktiga” har en annan utbildning än de som jobbar tex sjukvård? Eller menar du att dessa ”Slitande”kvinnor som nämns i texten inte har någon utbildning? Och vem är mäktig? Är en människa som kan råda över liv och död och faktiskt rädda liv, eller en som kan påverka barn och kanske ge utsatta barn hopp och framtid inte mäktig? Är makt bara pengar?
    En sjuksköterska har minst tre års högskoleutbildning. Likaså en förskolelärare.

    1. De som jobbar inom sjukvården är mäktiga, men de som jobbar med forskning för sjukvården är
     Ännu mäktigare och har oftast bättre utbildning 🙂

    2. Med det resonemanget så är Bella chanslös att bli ”världens mäktigaste” eftersom hon inte ens har gymnasieexamen.

     1. Som typ Bill Gates då? Eller Steve Jobs? Michael Dell är också en mäktig billionaire som inte har högskoleexamen…

      Food for thought.

  2. Bella går förmodligen upp väldigt tidigt och jobbar helt säkert mycket mer än de personer du nämner inom vården och på Ica. Hon skapar dessutom bättre förutsättningar för sina egna barn och skapar mer tid för kvalitativt umgänge med sina barn. Hon kämpar dessutom, mkt mer än de flesta, mot patriarkatet samt fått utstå psykiskt och fysiskt våld som hon fått genomlida och tagit sig igenom. Mao en enormt mäktig kvinna som utan utbildning tagit sig till toppen och är förmodligen top 3 av Sveriges mäktigaste kvinnor. Smart förvaltning av sina egna drivkrafter och kapital, både pengamässigt men också andra kvalitativa faktorer. En riktigt hjälte och förebild för samtliga, män, kvinnor barn och äldre. Att se på henne och hennes förutsättningar och inse att man inte behöver hamna i en kassa på Ica utan att kunna ta makten över sitt eget liv och skapa bra förutsättningar för de hon håller kära.

   1. Så bra skrivet, håller verkligen med! Hon vet ju vad hon får offra och vad hon kan vinna i situationen och det känns med all säkerhet inte lätt i alla situationer.
    Om du själv är nöjd över att göra dina timmar på exempelvis ICA och sedan komma hem till dina barn och spendera mycket tid med dem så är det ju helt fantastsikt och du har valt rätt. Om det är så att du är mer hungrig på karriär och gasar på tempot i livet för att hinna med alla bitar så gott det går, så är det också fantastsikt att du lyckas med det. Var och en har sitt val, det är inte svårare än så. Varför det ska störa ihjäl vissa kan bara bara svaret av att du inte är nöjd med ditt eget val i livet helt enkelt. Hoppas att du kan välja om eller bli tillsfreds med ditt livsval så bitterheten kan tonas ner för både din och din omgivnings skull 🙂

    1. Sa fult och elakt skrivet om de affarsanstallda! Sjalv jobbade jag ett ar pa hemkop 1981! Alla kan inte vara bloggare Eller forsaljare

     Jag tycker att isabella har god smak men att hennes habegar ar granslost & saknar grundvarderingar helt & hallet!

 11. Du skriver ofta att du vill bli världens mäktigaste kvinna. Kan du inte skriva ett inlägg om när det målet är uppnått? Hur är en sån kvinna, hur vet man när man har blivit det? Tycker det är grymt att du vågar säga så och att du inte är rädd för höga mål. Men är väldigt nyfiken på vad målet egentligen innebär.

 12. Selvfølgelig skal I have flere mænd in i firmaet, ellers bliver det jo ikke retfærdigt ❤️

 13. Värt att poängtera här är att kvotering mig veterligen är olagligt enligt Diskrimineringslagen. Positiv särbehandling är okej under vissa förutsättningar, men det är något annat. Skulle rekommendera att se över det här rekryteringsförfarandet med en jurist med koll på diskrimineringsrätt om ni inte gjort det än. 🙂

  1. Det står inget om kvotering, det står prioritering vilket lika gärna kan innebära just positiv särbehandling. Och man får skriva så, även om det annars skulle kunna uppfattas som könsdiskriminerande, om särbehandlingen föranleds av en strävan att främja jämställdheten mellan kvinnor och män på arbetsplatsen. Och det är ju precis det som är fallet här. Fint att du oroar dig, men Isabella arbetar garanterat redan med jurister.

   1. Handlar inte om jämställdhet på arbetsplatsen utan jämställdhet i samhället. I dagens Sverige innebär det att positiv särbehandling endast är möjligt i syfte att främja kvinnors ställning.

    1. Detta stämmer ju inte. Jag arbetar inom ett kvinnodominerat yrke och just nu söker vi medarbetare. Män prioriteras för att öka jämnställdheten på vår arbetsplats. Det är okej gällande båda könen att prioritera det ena könet om det gäller ”positiv diskriminering” på arbetsplatsen. Så länge det inte handlar om att en man med sämre meriter/kvalifikationer än kvinnan. Men om kvinnan och mannen står på samma ruta så är det okej att välja mannen ur den synpunkten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..