Prestera på lite sömn

Vissa dagar är kombinationen av att vara mamma och samtidigt driva bolag inte optimala. Som inatt när jag vet att klockan är ställd på 04.30 och det blir ett toalettspring som turas om av två barn mellan 00-03. Jag har lärt mig att på något sätt zooma ut från sömnpaniken som lätt uppstår (minns den känslan från att de var yngre, Gillis sov fruktansvärt dåligt de första sju månaderna. Sov minimalt och jobbade trots bebis). Nu är det mer att försöka stänga av och luta mig åt att jag kan vila på planet och att det GÅR att ta sig igenom en dag på lite sömn. Jag kommer att få en dos av adrenalin under dagen (blir alltid så) och sedan kanske jag dippar och blir gråtfärdig ikväll när jag kommer innanför dörren och allt släpper men då vet jag anledningen så då är det bara att gå och lägga mig tidigt. Jag är ledig från 21.00 ikväll, då blir det direkt sängen.

Barnen sov i min säng så jag tog med mig allt till badrummet för att duscha håret och klä på mig där efteråt. Jag blev upphämtad kvart över fem (Lovisa gick och la sig med barnen), blev körd till Arlanda och där väntade Emelie redo för att fixa mig. Åt precis upp min ljuvliga kaviar-smörgås. Min kropp kommer nog att få en chock av all socker som den inte är van vid men just nu är det värt det. Jag är inne i min ägg och kaviar-fas, så mumsigt och framför allt på kavring .. :- )

Strax kommer Pingis och idag flyger vi alltså till Paris över dagen på möten. Det blir bara hon och jag idag, det är inte så ofta som vi flyger så få men det blir bra. Då har vi strategitid.

Ha en bra måndag på er och har ni också sömnbrist så trösta er med att vi är många som åker trötta till jobbet idag och ska prestera. Mitt knep brukar vara att äta fler mellanmål än vanligt. Få extraenergi på så sätt. Stor kram på er!

 1. Klara skriver:

  Min syster är ensamstående med sina fyra pojkar i åldrarna 4-12 som enbart bor varannan helg hos pappan – hon går upp kl 5 varje morgon och gör iordning sig själv och sina barn och kör till förskola och fritids som öppnar kl 06:15 för att sedan åka till jobbet och arbeta mellan kl 07-16 för att sedan åka och hämta barn och ta hand om dem och alla vardagsbestyr som hör till. Dag in och dag ut. Men vet du vad? Hon hinner trots detta med både fritidsaktiviteter och dejting samt vänner och familj. Hon är en kvinna jsg ser upp till och ska jag vara ärlig: så ser livet ut förlänga. Det är tufft men det är värt det.

  1. Klara skriver:

   *så ser livet ut för många* skulle det stå

 2. Mary skriver:

  Tack för att du delar den verkliga vardagen till oss också. Här är det också sömnbrist med 4 febriga och oroliga barn-nätter i bakfickan. Det bli bättre men just nu är man trött.

 3. J skriver:

  Så bra att det funkar för dig trots dålig sömn. Men jag säger heja er som sovit lite, kanske har barn, inte hann tvätta håret, eller äta frukost, inte blivit skjutsad någonstans och inte fått mat/make serverat. Ni som just nu sitte rpå jobbet med påsar som hänger ner till hakan och som kanske ångrar att ni inte tog den där raggarduschen snabbt imorse. NI är dagens hjältar och så vida ni inte har jobb där ni opererar på små bebisar eller annat livsavgörnde – låt er själva andas och prestera så mycket ni vill och orkar. Imorgon är en ny dag!

  1. Klara skriver:

   ❤️❤️❤️❤️❤️

  1. Det kan bestemt være hårdt uanset hvem man er og hvad man laver 😊 men glem ikke at en entreprenør er på job 24/7

   1. P skriver:

    Det stämmer att en vanlig entreprenör jobbar 24/7.

    Om man däremot är en framgångsrik entreprenör så jobbar man inte 24/7.

    FramgångsRIK är när du själv bestämmer över din egna TID.

   1. So what, Mie? En läkare, barnmorska, pilot, ingenjör, barnskötare, rörmokare er på jobbet 8/7. Det räcker gott och väl för deras krävande och viktiga insats. Varför menar du att jag ska ha en bloggare i extra åtanke? Så betungande är det inte att träna och bli sminkad och resa på arbetstid, aka skapa content. 😊

    1. Rinö 😊 jeg tænker at arbejdstiden også i Sverige er ca 37 timer om ugen. At du åbenbart anser Isabella for at være blogger siger ligesom alt 😅 hun er jo meget meget mere end det! Og forøvrigt sit eget varemærke og det kræver jo at hun altid ser perfekt ud.

     1. Ok, så låt oss lägga Bellas titlar åt sidan, vad specifikt gör Bella under en arbetsdag som är så slitsamt och beundransvärt?

     1. Rinö 😊 hun har skabt mange arbejdspladser det kommer man ikke sovende til 😉 hver dag skal der tages store beslutninger som kan komme til at betyde noget for mange mennesker. Det forstår du godt ikke ?

    1. M skriver:

     De flesta ingenjörer, barnskötare, rörmokare m.fl arbetar 8/5

 4. Hanna skriver:

  Samma här. Barnen sov i min säng, hunden och katten med. Sonens diabetes strulade så jag fick inte tillräckligt med sömn. Vi får kämpa idag 😊 Mitt knep är att inte tänka på hur trött jag är utan tänka på hur stark jag är, att vädret är vackert, maten god etc så smittas jag av mina positiva tankar. Frisk luft, kaffe, gå några varv runt huset hjälper oxå 😊och så sänker jag kraven på mig själv. Choklad tänker jag unna mig med. Det kommer definitivt att hjälpa! Och gör det inte det så är det i alla fall gott!

  1. Underbara vardagshjälte 💖

  1. Hanna skriver:

   Som en numera vuxen med diabetes måste jag hylla och peppa dig lite extra! Jag förstår att det inte är ett alternativ att låta bli att vara vaken och att det är självklart, men vill ändå att det ni föräldrar gör är så himla jäkla fantastiskt när ni kämpar på för att vi barn ska må bra i vår sjukdom! Riktigt hjältar! ❤️

 5. Alltså momshamingen på vissa av er – sååååå tröttsamma är ni! ”Barnen bör sova i egna sängar…” men snark – vem frågade dig om råd? Sköt du din egen sömn och familj och har du inget snällt att säga kan du vara tyst 🤫 ha en fin dag Isabella!

  1. I skriver:

   Nu ger du själv råd ” sköt du din egen sömn” som ingen frågade dig om. Precis samma beteende som du kritiserar hos andra.

  1. m skriver:

   Finns lika många åsikter som det finns föräldrar, slappna av…kommentaren är godkänd av moderator.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..