Denna vecka…

SOM jag känner att det är fredag. Min hjärna är fullständigt mos. Kroppen värker men jag tror att det är träningsvärk, min PT Pontus har bestämt sig för att jag ska bli en hejare på chins vilket är chockerande tungt. När jag hämtade barnen idag så väntade hamburgarkväll hemma (veg). Barnen älskar saltgurka och rostad lök och de blev ett glädjerop när de såg skålarna i köket. Ibland behövs det inte speciellt mycket hehe. Sedan dukade vi upp fredagsmys bestående av choklad och såg Kalle och Chokladfabriken för femtielfte gången. Men vi älskar den allihopa.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Borsta tänderna i barnens badrum

Jag har haft en tuff vecka. Landat från NYC i måndags (hej jet lag), ställt ultimatum på en släktmedlem, avslutat en destruktiv relation, en nära kollega har bestämt sig för att byta jobb efter många år ihop och jag fick samma känsla som att vara 16 år igen och känna mig dumpad. Jag som alltid tar allt rationellt i vanliga fall blev nästan förkrossad känslomässigt. Men det är för att jag tycker om personen som en familjemedlem. Jag har varit i grannlandet och stått inför en jättepublik, träffat en fantastisk CSR-kandidat, det har börjat grävas i trädgården för att få plats med en pool, jag har sagt högt för första gången i mitt liv ”Smäll inte i dörren” till ett av barnen och jag har stressat hem till nattning efter försenade plan. Tydligt tecken på att det blir fler privatjetsresor för jag har som mål att kunna hämta varje dag. Jag vill inte styras av andras förseningar, jag vill bestämma själv när jag kommer hem. Det ekonomiska målet har jag nått nu och då får det bli så framöver. Mål check.

Äntligen.

Listan på veckan går att göras ännu längre men jag nöjer mig här och checkar ut. En kopp te, läsning och sedan ska jag sova tidigt!

 1. Bella! Kan du inte skriva ett inlägg om hur man blir en person som tänker rationellt? Jag är så orolig och ängslig jämt. Vill få bort det..

  1. Tycker vi ska sluta mota bort våra känslor. Vi är inga robotar. Känslor berikar våra liv. Jag tänkte väldigt rationellt och och tillslut så kände jag knappt något känslomässigt. Jag hade tryckt undan känslorna och bestämde mig för att gå i terapi. Nu KÄNNER jag och välkomnar både bra och jobbiga känslor. Mediterar även för att inte svepas med allt för mycket. ”Oj nu känner jag mig ledsen, det är okej att vara ledsen, men vad fick mig att känna såhär?” Ta reda på det och gör något åt det eller släpp det och låt känslorna finnas där. Kram

  2. Du, jag är orolig och ängslig hela tiden och har varit det så länge jag kan minnas. Nu går jag i terapi och det är fan MYCKET JOBB jag får lägga ner på dessa känslor och orsaker bakom varför jag är orolig. Men det känns att det går framåt och det visar att det är värt det. Googla GAD och sök dig till vårdcentralen, för din egen skull. Kram

  3. Ring din vårdcentral istället och förklara läget, där tror jag du får bättre hjälp. Bland annat så har KBT god effekt mot oro och katastroftankar. Lycka till!

  4. Sök dig till vårdcentralen om det begränsar dit liv.
   Kan även rekommendera att du googlar ”högkänslig person”, du kanske hör till de 15-20% av befolkningen som känner och upplever allt mycket starkare än de andra?

 2. Ja, himla tur att inget kan försena ett privatflyg. Dom kommer ju alltid fram i tid. Och vadå jet lag? Det påverkar ju inte dig! #superwoman #sofun #tihihi

  1. Är du lika otrevlig i verkligheten? Oavsett, kan du inte hålla dig till att skriva otrevligheter i skvallerbloggen istället för här, framför allt i ett inlägg där Bella skriver att hon har det tufft? Det är inte coolt att vara spydig.

   1. Hon kanske inte gillar personer som skryter. Men det bryr sig inte denna bloggerska om. All uppmärksamhet är välkommen.

  2. Alla drabbas av jetlag förr el senare mer el mindre Emilia, det kan ändras och variera. Din kommentar låter hånfull, antar att du är väldigt ung och inte mår så bra, trist.

 3. Njuuut av ledigheten med dina kära barn. Du gör karriär men bromsa lite och ta vara av småbarnstiden. Så smånigom börjar skoltiden och aktiviteter det är helt andra utmaningar som förälder. Dagistiden är rena lyxen! Små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer. Pengar fixar mycket men inte allt. Du kommer aldrig kunna vända på tiden då barnen är små. Pengar och lyx e inte allt dock underlättar det mycket.
  Trevlig helg på er.

 4. En kollega berättade att hon var sjuk men ändå hade jobbat hemifrån för hon måste, hon hade så mycket att göra. Vår chef sa då ”det finns bara en sak man måste, och det är att dö. Men låt oss vänta lite med det”. Krasst, men sant. Jag jobbar på statlig myndighet med projektledning och vi får ”skäll” när vi inte tar hand om oss själva och ser till att återhämta oss. Jag hoppas du tar det lugnt i helgen, njuter massor och lever i nuet (problem finns bara i dåtid och framtid, aldrig här i nuet). Trevlig helg!

  1. Statlig tjänst är jobb i skattefinansierad verksamhet. Den som arbetar i staten får bra förmåner som facket drivit igenom. Till exempel har anställda i staten generösa semestervillkor och ledighet, bra pensionsavtal och kompensation för förlorad inkomst i samband med föräldraledighet och sjukskrivning. Dvs om folk inte jobbar på så påverkar det inte den enskilde ändå om ekonomin skulle gå sämre. Liiite skillnad om man jobbar i mindre privat verksamhet, om verksamheten inte går runt så blir följden kanske dålig ekonomi och folk får gå eller ännu värre konkurs. Är man riktigt sjuk så är man, men vi vet alla att människor har olika trösklar för att sjukskriva sig.

   1. Julia. Jag tror att du har missat lite där vad gäller statlig och kommunal verksamhet. Sant att det finns bra förmåner. Det du glömmer är en ansträngd ekonomi, nedskärningar och personalbrist vilket gör att att det inte finns några marginaler. Sjukskriver du dig får det konsekvenser både för individer och verksamheten vilket gör att många arbetar trots att de är sjuka.

 5. Snälla. Kan alla här nu INTE svälja betet och bli provocerade av det här inlägget och ställa tusen personliga frågor som ändå inte kommer få svar

 6. Oj. Förstod inte riktigt det där med barnen och om att ”smälla i dörren”.

  Är det så att Livet jagar dig lite i hälarna?

 7. Var inte du singel? Om du slutar resa under dina barnveckor tror jag du kommer känna dej mindre stressad. Privatplan går inte alltid tid dem heller, mkt sk klaffa som tex väderförhållanden.

  1. Vart läste du att hon hade pojkvän? Förhållande/relation har du till alla människor. Inte enbart i en pojkvän/flickvän.

   1. ”avslutat en destruktiv relation”
    Ja, det är väl en formulering vald för att möjliggöra många tolkningar antar jag.

 8. CSR och privatjet går inte ihop överhuvudtaget tycker jag. Varför låtsas du ens att du försöker? Jag har förstått att alla sådana här kommentarer bara rinner av dig som på en gås, men blir så himla ledsen. Har verkligen tappat hoppet om vart vår värld är på väg.

 9. Oj,låter som det är problem med pappa igen?
  Trist när kollegor slutar men byt nummer och ses privat ändå.
  Trist att Jetlag har börjat påverka dig nu,du hade ju ingen jetlag tidigare skrev du.Kanske för att resor till andra tidszoner blivit fler ?
  Pool låter helt underbart,tänk att få ta ett dopp varje morgon i sommar,drömmen !

   1. Sommaren är längre än fem veckor Sofia, förhoppningsvis 😉 Är det ofattbart att åka bort på sin sommarsemester? Det är ganska vanligt, inte ovanligt att folk är bortresta i fem veckor. Även folk som har hus och pool brukar resa bort, inte särskilt ovanligt eller konstigt.

   2. Ja jisses! Hur kan en för din del främmande människa gå emot dina värderingar och din vilja för att lämna Sverige i fem veckor? För att tillbringa tiden i södra Frankrike dessutom. Dit åker ju ingen annan som annars bor i ett stort hus. Det är fullständigt oförståeligt. Chockerande till och med.
    Vi borde starta en namninsamling för att stoppa det innan något hemskt händer. ENOUGH IS ENOUGH, DAMNIT.

    😁😁

  1. Varför fantisera och spekulera (sprida dynga) om vem det gäller utan att ha någon insikt över huvudlaget….

   1. m du verkar ju uppenbart må jättedåligt,ingen har spridit dynga förutom du.Låt Isabella sköta kommentarerna i fortsättningen.

 10. Oj vilkenvecka! Imponerande🌸 jobbigt när man får flashbacks av att känna sig övergiven på ngt sätt. Har själv kännt precis samma känsla i veckan. Har en syster som tycker att jag aldrig duger känns det som, hennes man hakar på tåget. Man tycker man ger och ger men jag duger aldrig åt dem. Relationer är svårbegripliga. Ha en bra lördag🌺

  1. Emma!
   Din syster o svåger har ingen rätt få dig att känna så! Och ingen rätt göra så!
   Gör dig fri känslomässigt, så dom inte kommer åt dig!
   Frigör dig från dom!
   Jag har 4 systrar och det har varit överjävligt i långa perioder!
   Jag skrev för mig själv. Kastade foton av dom. Backade i umgänget. Även terapi o hon förstod!
   Emma bär inte deras skit!
   Syskon är inte alltid bäst för en!

   1. Tack för omtanken Ninna🌸☀️🌺🎈Nä ibland funkar det inte bara med syskon, många verkar ha problem med dem.

 11. Om det är Hanna M som slutar förstår jag att det är ett svårt slag för Löwengrip Beauty. Hon har ju jobbat sex år i bolaget.

 12. Låter som det varit mycket i veckan, en del tungt men även lite ljuspunkter.

  Hoppas att du får en lugn och härlig helg Isabella! Kram till dig

 13. Säger ”smäll inte i dörren” flera gånger om dagen ibland till mina barn 🙈🤪 haha. Visst är det synd om ens stress går ut över barnen men tror det är en del av livet till viss del om det inte går till en överdrift! Man kan inte alltid vara perfekt inte!

  1. Frygtelig!!! Om du skulle vise lidt menneskesind! Mon ikke Isabella kan undvære din empati 😊

    1. Olivia 😊 det har jeg! Pga chikane fra en flok tåbelige fruentimre 🤷🏻‍♀️ Og ja jeg fortsætter i vanlig positiv roller overfor Isabella og med vanlig skarphed over for de som ikke kan finde ud af spillereglerne bag deres skærme

 14. Jag kan inte låta bli att tänka på en bild jag såg på Pinterest där någon fotat av en lapp som det stod ”smäll inte dörren” på, med översättningen ”don’t smell the door” 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..