Ett litet tips

… Och så är vi framme! Det är alltid lite märkligt att äta frukost med barnen och sedan gå och lägga sig på andra sidan jordklotet samma dag. Själen kommer alltid lite efter. Därför är meditation så viktigt. Jag fick ett tips av en person som också bor mycket på hotell att det första han gör när han checkar in i ett nytt rum runt om i världen så väljer han ut en plats där han ska meditera på. Sedan blir det hans ”meditations-stol” eller soffa eller vad det nu kan vara. Nu bor vi på Four Seasons här i San Fransisco och mitt allrum har stora fönster så jag har faktiskt valt att min plats ska vara på en kudde där så att jag får lite utsikt.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vi som reser denna gång är jag, Sascha, Mikaela (istället för Emelie) och så kommer min PR-ansvarig och möter oss NYC. Jag har en press-dag på torsdag. Imorgon blir en rolig dag, först träning och fix. Därefter träffa min distributör, Sephora och så en intervju med Di Digitals korrespondent i Silicon Valley. Nordic Tech House var ju på besök där förra veckan!

 1. Isabella, vi är många som har höga mål – starta eget, skriva en bok, spendera tid med barnen, hålla ihop äktenskapet eller vad det nu må vara. Vi stressar och gör vårt bästa för att nå målen, men inte till vilket pris som helst. Det är bara såå osympatiskt och egoistiskt att du prioriterar dina mål (pengar och makt) framför vårt gemensamma jordklot. Val som förstör för oss alla. Jag är övertygad om att du också skulle orka med livet utan privatplan och ständiga retreats utomlands.

  Jag önskar att du valde att inspirera till en hållbar och ansvarstagande livsstil, som influencer har du möjlighet att påverka så många.

  Nej, det här handlar inte om avundsjuka. Det går inte heller att vifta bort med att det är en droppe i havet jämfört med utsläppen på andra håll i världen (ett riktigt dåligt argument för att kunna göra som man vill). Det handlar om att var och en har ett ansvar att göra så gott de kan för miljön och klimatet – raka motsatsen till att använda privatflyg för att hinna hämta på förskolan. : /

  1. Guuuud så mycket duktigt o präktigt folk det poppat upp. Måste vara ny trend! Borde ha funnits de senaste 50 åren!!! Det är ganska så för sent att bli såååå medvetna

  2. Bla bla bla tröttsamt.

   Varför pryar du inte på Löwengrip, gör en utvärdering och sedan föreslår alternativt sätt att arbeta på? (simma över Atlanten räknas inte -inte ro eller flyga luftballong heller…)

   Redogör gärna för vad du själv gör för att minska utsläppen (inte bara låta bli att flyga o köttfri måndag) Hur mycketgör du själv av med? Finns sådana kalylatorer på internet. Ser fram emot ett svar, gärna under dagen.

   Varför ge sig på Isabella som skapar jobb o tillväxt när det finns dom som är värre som inte skapar jobb o tillväxt?

   … Eller är inlägget gjort av redaktionen för att få igång diskussionen kanske ? 🙂 Samt senare en artikel i kvällstidningarna.

   Mysigt att få bo på Mandarin Oriental… Jobbade i Hong Kong på 90-talet och där och då var det höjden av modern lyx…

 2. Fia 😊 vil du ikke fortælle mig og evt andre interessede læseren hvilke andre influenser, blogger, entreprenør, skuespiller, sportspersoner, politiker ol du har sendt en lignende kommentar/mail til ?

 3. Du som läser så mycket böcker och verkar ha kapacitet att ta in kunskap och göra analyser, har du satt dig in i den klimatkris vi just nu befinner oss i och vad som behöver göras inom tio år för att effekterna på planeten inte ska bli irreversibla ?
  Med din livsstil är du snart i minoritet och det är ingen bra strategi att skylta med den om du vill behålla och få nya kunder. Mitt tips är att sätta av lite tid på planet till New York och till exempel se Gretas TED talk, hon citerar forskare och gav mig ett uppvaknande. Efter du sett det kan du fundera över om du vill fortsätta din livsstil eller använda din plattform till något coolare och mer i tiden.

  1. Og du har naturligvis sendt lignende kommentar til mange andre bloggere, influenser, sportsfolk, kunstnere, entreprenør og politiker 😊

   1. Isabella är den enda bloggaren jag följer som har en extremt ohållbar livsstil. Jag följer den här bloggen eftersom jag gillar inläggen om hur man skapar sig ett positivt mindset. Och jag skriver kommentaren eftersom jag tror att Isabella är smart och rätt snabbt kan ställa om och bli en hållbarhetsfötebild.

     1. Mie, det här är en modererad blogg. Du behöver inte hantera kritiska kommentarer – generellt sett är de ok i Sverige. Sen att dina kommentarer släps fram är kontigt och pekar på en viss desperation för trafik.

 4. Flyginlägg funkar alldeles utmärkt för att få igång kommentarsfältet om och om igen. All uppmärksamhet är bra uppmärksamhet ha,ha.

  1. Det brukar vara bild av en burk och siffra med ett efterföljande M som är förkortning för månad. Om jag ska ta ett exempel kan vara en burk tillsammans med 6m och det betyder sex månader efter att du har öppnat förpackningen.

 5. Kan folk sluta älta om allt flygande? Min man har 300 resdagar om året (turnér) – ska ni tjata på honom också och alla andra 700 anställda just det företaget har som också flyger dagligen?
  Hur ska folk åka runt på jobb menar ni? Artister, shower, upplevelser? . Fan vilket gnäll

  1. Hur tycker du vi ska förhindra den globala uppvärmningen ?
   Ska vi bara köra på och se på hur planeten förstörs ? Det minsta vi alla kan göra är att lyssna till forskarna, tycker jag. Skaffa oss kunskap. Det blir svårt att se in i sina barns ögon om tjugo år och säga; jag visste att det barkade iväg åt fel håll, men jag orkade inte lägga om min livsstil eller engagera mig på något annat vis medan vi ännu hade tid.
   https://www.ted.com/talks/greta_thunberg_the_disarming_case_to_act_right_now_on_climate/up-next

   1. Haha men vad är då egentligen nödvändigt? Haha absolut ingenting! Du kan börja med att slänga mobilen, har du någon aning om vad den och alla appar du använder kostar miljön varje år? 😂😂😂

     1. Helt nödvändigt är att vi insekter, växter och djur i alla fall. Och att vi kan odla mat och att vi har fiskar i haven och sjöarna. Jag vet att det är jobbigt att ta in, men arter dör ut i en rasande takt just nu. Det är fakta och det beror till stor del på den globala uppvärmingen. Det handlar om vår överlevnad. Tänk att du har runt 1-2 ton koldioxid att göra av med per person varje år och anpassa livet efter det; kanske blir det shower eller en resa eller pendla med bil, men inte alltihop. Då får någon annan betala, i det här fallet våra barn och människor i länder som drabbas mer och som inte kan skydda sig (fattiga i utvecklingsländer som tex inte för skördar eller drabbas av monsuner som den i Mozambique)

  2. Nej, kommer inte sluta älta. En dag kommer detta ältande få samma effekt på flygande som anti päls kampanjen hare på 90-talet, då päls gick från statussymbol till Cruella de Ville. Därför är det bara att älta på. För min del handlar det inte om att människor måste sluta flyga helt, men att flyga mindre och med eftertanke.

 6. Men åh vad härligt det ser ut när du står där, brun och på alla de fräscha hotellrummen. jag vill bara bort på hotell jag med nu.

  Vad smart att hålla igång meditationen för att inte losa sig själv typ. Kan nog behövas när man flänger så mycket som du gör också.
  Kom gärna med mer meditationstips, vart lär du dig allt och så.

  1. Bella ser fräsch ut, men heltäckningsmatta på hotellrum känns mindre fräscht. Jag bokar aldrig såna rum.

 7. Då borde du och alla andra också vara upplysta på vad fysiken, geologin och forskning säger?
  Då räknar jag inte att länka till en femtonåring som fick din idé att skolka av samma man som ”plötsligt gick förbi” och var tvungen att posta på sociala medier.
  Absolut inget illa mot Greta, hon är ett barn.
  Men lyssna på tex Lars Bern.
  Eller ta upp valfri naturvetenskapsbok.
  Tex vad fotosyntes är. Det är processen där växter omvandlar CO2 till syret som vi andas.
  Ju mer CO2, desto bättre växtlighet – inte sämre.
  Det är därför bland annat CO2 säljs för växthus.

  På slutet av 70-talet alarmerade medier om att om 20 år skulle havsnivån höjts såpass mycket att Maldiverna skulle vara under vatten.
  Vattennivån är i princip oförändrad.

  Ta gärna en till på historien och hur klimatförändringarna ser ut. Tex steg koldioxidhalten kraftigt under 1600-1800-talet. Innan industriella revolutionen tagit full fart. Då fanns det inga fabriker och flygplan.

  Den nivån vi har av CO2 i dagsläget är faktiskt oerhört låg. Under 1%. Men skulle vi minska ytterligare – eller ännu värre, halvera – så skulle växtligheten avstanna.
  Vi är påväg ut ur en liten istid som började

  Våra VERKLIGA problem är det vi måste fokusera på. Överbefolkningen och överkonsumtion av jordens naturresurser. Ta er en funderare hur mycket onödig plast som existerar er vardag. Förpackningar, påsar ex. Material som plast och aluminium tär extremt mycket på vår jord att tillverka, och en oerhört lång förmultningsprocess.
  Att helt såga ner all skog för att tillverka i papper är inte heller bra men kanske kan man sätta i system att för varje inköp planterar man ett träd? Finns organisationer där du betalar 1 dollar per planterat träd. Ge tillbaka för varje resurs du brukar.

  Ett annat problem är fabriker som släpper ut giftiga kemikalier ut i våra hav, likaså plast i haven. Eller det faktum att I-länder som Kanada inte ens bränner sopor eller källsorterar. Lagstifta detta i samtliga ledande länder!

  Alla artiklar jag läst från Aftonbladet, expressen eller debatter på tv, så är ”flera experter eniga”.
  Men när jag läser noggrannare för att veta vilka dessa experter är, är det varken fysiker, klimatforskare, havsforskare eller andra med gedigen kunskap.
  Det är istället statsvetare, ordförande i Miljöråd eller dylikt.
  Aldrig bjuder SVT in forskare som just Lars Bern. Varför?

  Och snälla, fördumma er inte med att använda det absurda uttrycket ”klimatförnekare.” För det första är det oerhört osmakligt att fösa samman förintelseförnekare med någon som bara ifrågasätter information. Ingen kan förneka klimatet, finns väl ingen som påstår att klimatförändringar är en lögn eller att vi har klimatutmaningar.
  Jag säger bara att den sanna vetenskapen talar ett annat språk, och att fokuset bör ligga på annat än CO2 och folks flygvanor.

  1. CO2 är inte problemet!
   + 77 triljoner gånger om.

   Här skrivs ett fantastiskt inlägg med väldigt mycket substans, insikter och tankar betydligt längre än näsan räcker. Men det skiter kommentatorerna i.

   För mig är detta veckans absolut bästa inlägg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..