Time management – Next level

Jag är och har alltid varit en person som gillar att lösa saker och när mitt team började flagga för att mina jobb-dagar på annan ort börjar bli fler än de som är på mina barnfria veckor (vi är så fullbokade, väldigt smickrande såklart) – Sa jag att vi kan köra på men då får teamet se till att jag kan lämna och hämta på förskolan vanliga tider. Sedan var jag är under dagen är upp till dom. Och så blev det. Idag står jag på scen i Oslo och imorgon lanseras Löwengrip på Stockmann i Helsingfors. Och jag hinner med förskolan i alla fall tack vare att vi bokar privatflyg.

Sjävklart kan jag få hjälp med hämtning eller tacka nej till jobbuppdrag men jag vill inte. Jag har lovat mig själv att jag ska fixa både mammarollen samtidigt som bolagets byggs globalt. Och då får man hitta lösningar och det är här är ett sätt för mig att få ihop vardagen.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag förstår att folk säkert blir upprörda, det är inte många 28 åriga kvinnor i världen med småbarn som bokar egna plan för att hinna hämta på dagis men å andra sidan, när har jag någonsin gjort som majoriteten? Tvärtom är jag stolt över att jag själv har byggt upp en ekonomi som gör det möjligt och att det dessutom leder till att bolagen växer. Dessutom märker inte ens barnen att jag bytt land … :- )

 1. Du er et kæmpe forbillede for mange ❤️ Vi taler alle meget om at flere kvinder skal i toppen af erhvervslivet. De samme kvinder sidder her og på ig og skriver negative kommentarer om din opførsel som mor… lyt ikke til dem, de er ikke det værd ❤️

 2. Jag tror ingen missunnar dig att din framgång och din möjlighet att kunna ta privatflyg och att du arbetat dig till det. Det är nog inte det som sticker i mångas ögon. Utan din ignorans vilken påverkan dina handlingar har på vår planet. Du lever som du vore den enda att ta hänsyn till här och nu.

 3. Smutt! Svincoolt juh, och jag kan inte låta bli att ofta tänka när det gäller dig – hade du varit född i USA hade INGEN höjt på ögonbrynen men i lilla trånga Sverige ska ju allt förfasas och tyckas om till förbannelse… Flyg försiktigt 😎

 4. Det är faktiskt en del unga kvinnor med barn som åker privatflyg, du är inte unik. Sedan framför du ädla motiv till detta. Men det är fortfarande du själv som väljer just På det sättet som du gör. Du vill bygga bolag. Punkt!
  Du skrev att din tidshorisont är 6 m i taget. Planeten går väl inte under direkt…

  1. Nä men du kommer märka skillnad på klimatet inom kort tid (ca 10år). Det går inte att stoppa klimatförändringarna, bara fördröja tyvärr….

 5. Men åååh du förstår väl att det inte är därför folk blir upprörda hoppas jag?! Det handlar snarare om att med ”kollektiva” flyg delar alla passagerare på utsläppen, nu ökar du utsläppen själv istället. Den ekonomiska skrytsamheten ignorerar man numera, den har hängt med dig i några år nu ju 🙂

  1. Men eller hur!! Med alla kommentarer hon får Om flygningar antar jag att hon förstår vad det är som kritiseras, eller?

   1. Är verkligen all uppmärksamhet positiv alltså även negativ?
    Jag kan inte begripa att negativ uppmärksamhet gynnar affärerna men jag kanske inte förstår hur det hänger ihop?

  2. Min kommentar förvann? Men hon får ju skit och folk rasar och klagar även om hon flyger kollektivt. Och är hon borta från barnen så klagar folk på det så det spelar ju ingen roll hur hon gör så hittar folk fel och rasar. Tror inte folk i första hand tänker på miljön – mindre flygplan släpper inte ut lika mycket som stora, ungefär som en bilresa – utan blir provocerade av att det verkar lyxigt och dyrt att flyga privatplan – men tror inte det blir så mycket dyrare faktiskt. Men så härligt det verkar – slippa trängas med andra och spara tid.

 6. Det är mycket tid och jobb när man bygger företag och roligt är det också. Jag vet för jag äger ett själv. Men en sak jag inte kan hålla med dig är att du klarar mammarollen och bygga bolag. För det gör du inte. Du har hjälp med allt. Jag äger och driver företag med 4 barn och jag löser allt själv.

  1. Men wow du är så duktig nina speciellt att du ska vara mamma och klanka ner på en annan mamma. Bara för att du vill laga mat själv betyder det inte att man är misslyckad som mamma om någon annan gör det åt en. Riktigt kasst av dig Nina som tar dig tid att lägga en sån onödig kommentar. Du är inte mycket bättre själv…

   1. Bra svar. Jag får alltid lust att utbrista i ett Halleluja, när någon i en kommentar, som Nina, påvisar sin egen förträfflighet. Lena

  2. Nina anser du att du är en bättre mamma då?
   Älskar du dina barn mer än vad Isabella gör, menar du?

  3. Nina
   Du jämför äpplen och päron.

   Isabella har ca 70 anställda, flera bolag och har hållit på i många år.

   Du och DIN MAN har ett företag ni kört i ett år. Ingen utlandslansering eller ständiga bolagsbildningar där inte.

   1. Hahaha. Jag ljög. Det är inte ens mitt riktiga namn. Jag har 60 anställda och har ett barn och är inte gift. Varför jag skrev just Ninas namn är för jag visste att det skulle bli såna här kommentarer haha. Så roligt haha. Namnet såg jag på någon sida haha. Trevlig kväll haha

  4. Isabella löser också allt själv. Genom att vara smart nog att ta in hjälp så hon kan hinna med barn och jobb.

  5. Hon klarar ju fortfarande mammarollen, även om hon har hjälp. Såvida du inte syftar på att mammarollen innebär att laga mat, tvätta, köra ärenden osv. För det gör hon ju inte, men att vara en bra mamma är hon säkerligen. Hon väljer ju att vara MED sina barn när hon har dem, inte BREDVID som många andra är för att de ska göra x antal sysslor i hemmet också.

  6. För att bli framgångsrik till varje pris måste hon prioritera bort något annat, alltså sysslor i hemmet och stylist allt för effektivisera vardagen. Tror du själv att hon skulle lyckas om hon gjorde allt själv eller avstod från att flyga? Nej.

  7. Hade jag varit lika rik som Isabella så hade jag också anställt folk att göra alla bisysslor som städa, tvätta etc. helst en gång i veckan 😉 För att när jag väl är hemma umgås med mina barn och sedan bara få sitta utan känna att nu måste jag städa/tvätta etc you name it!. Nu känns det som enda man gör är att vakna göra i ordning sig och barnen droppa av på förskolan , jobba, hämta barnen, laga mat, städa/tvätta, natta barn och gå själv till sängs. ! Skulle lätt göra allt som Isabella gör. För mina barn kommer ändå inte minnas mig för att jag städar och tvättar – kan ju lika gärna låta någon annan göra det. Mina barn kommer minnas de småstunder vi har tillsammans.

 7. Tänk om du skulle bli den supermiljömedvetna entreprenören!

  Tror det skulle gynna din business BIG TIME!

   1. Jo! Vi som är förskollärare bryr oss!! Vi har läst på högskola i 3,5 år för att bli förskollärare och inte dagispersonal. Alla jobb är viktiga, då kan väl man ändå lära sig att säga rätt benämning

    1. El så kan ni förskollärare inse att dagis är bara ett ord som många använder, de lägger ingen värdering i ordet i all fall inte jag. Tror snarare ni förskollärare som inte tål man säger dagis/dagisfröken har problem med att nu tror att andra tror ni inte är välutbildade. Personligen om jag hade varit utb förskollärare och någon sa dagis el dagisfröken så skulle inte det röra mig i ryggen.

    2. Håller med dig! Jag arbetar på förskola, grundar mitt arbete med barnen på forskning och läroplanen. Så nån dagis är det inte!

    3. Fast innan den nya kullen lärare, fröknar och allt man kallar det kom ut så har man i alla tider sagt dagisfröken. Det är absolut inget nedsättande i det.
     På vårt dagis så finns det några nyexaminerade som man inte får säga fröken eller dagis fröken till. Men dom äldre har inget emot det för dom ser det inte så.

    4. Lina! Du är en lättkränkt svensk!! Jag har också jobbat som förskollärare – och tänker INTE uppfostra människor som säger dagis. Orka. Klaga på flyget eller lyxvarorna istället som alla andra 😂😂

   2. Anna, jag bryr mig och en stor del av alla förskolelärare bryr sig. Men du kanske gjorde en egen reflektion att du inte bryr dig. Det är inte samma sak som alla andra.

    1. Som förskollärare tar jag inte åt mig av benämningen dagis. Fler och fler säger förskola och känner inte att vårt arbetes status ligger i benämningen. Att istället uppmärksamma vårt arbete och det slit vi lägger ner under barnens första år i livet utanför hemmet skulle förändra synen och statusen för oss personal inom förskolan, förskollärare som barnskötare, inte benämningen. 😊

  1. Har också läst i 3,5 år till förskollärare och bryr mig inte ett skit om folk kallar det för dagis eller förskola. Jag själv säger alltid dagis, mycket ”mysigare” ord än förskola.

   1. Fast förskola har det hetat i över 20 år, då bör man väl ändå säga förskola istället för dagis.. tycker du inte det?

     1. Sedan 96 har det hetat förskola.
      Inte dagis, inte föris -förskola. Annars kan vi ju börja säga advokatis, kontoris, brandis och sjukis också -det är väl inte så noga?
      Visst kan man krampaktigt hålla fast vid gamla ord (tänk negerboll) utan att mena något illa med vad man syftar på. Men jag kan knappast anse det vara särskilt intelligent och dessutom anser jag det respektlöst. Det handlar om en kvinnodominerad bransch med mycket dåliga förutsättningar emellanåt som behöver hjälp att höja status, löner och förutsättningar så inte Sverige stannar upp. Hur ska ni med barn annars kunna ta er till jobbet? Och hur skulle Sverige se ut utan att förskolan lär ut grundläggande demokratiska värderingar? Hundar går på dagis. Barn går på förskola! Taco hej

  2. Såklart det heter förskola! Det borde Isabella veta tänker jag?
   Dagis gick jag på på 80-talet. Nu har förskolan en läroplan (sedan 1998, dvs sedan 21 år tillbaka).
   Vill ni ha något mysigt att säga – säg föris!
   Läs på, och kom igen sen!

   1. Det heter ju förskola dvs före skolan, då allvaret börjar. Kan tycka att det låter löjeväckande att prata om läroplaner när det gäller ettåringar. Föräldrarna lämnar sina små för att de har ett jobb att sköta. Rena blöjor, mat, sova, vara ute ett tag och en tröstande famn. Det vill man ha till sina små. fast det är knappt att de basala sakerna hinns med. Inte alltid den där tröstande famnen. Lena

 8. Jag kan förstå att du ser det som en framgång att ha möjligheten att kunna boka privatflyg, all cred till dig. Jag är lite nyfiken dock på hur du tänker kring miljön och att leva miljövänligt. Du har ju tidigare pratat om hur viktigt det är med miljön men känns som att privatflyget går ifrån det? Intressant o höra vad du tycker o tänker.

 9. Hej Isabella,
  Jag imponeras av ditt enorma driv och fokus, intressant alla dagar i veckan att följa din blogg, dina beslut, val och resonemang. Tack för att du delar.
  Jag är nyfiken på att höra hur du resonerar kring ditt flygande och användande av privat flyg givet den globala kris vi står mitt uppe i? Och jag tänker då inte på vad som krävs för att bygga ditt imperium, från det perspektivet förstår jag dina val, utan på att all forskning pekar på att vi måste göra andra och för oss västerlänningar, extrema val vad gäller det mesta i livet och i synnerhet konsumtion och resor? Tack för ditt perspektiv på frågan.

 10. Jag tror i ärlighetens namn inte att folk blir upprörda över att du bokar flyg för att hinna lämna och hämta på förskolan utan att du väljer att så ohämmat flyg i den utsträckning du gör bara för att själv tjäna en massa pengar och bli en ”mäktig” kvinna.

 11. Jag skulle tycka det vore kul om du nämner i dina ”flyg-inlägg” hur ni klimatkompenserar just den gången (eller i allmänhet), för som jag förstått det så är det något ni försöker göra☺️

 12. Skulle inte ert bolag få ett större miljötänk, när ni skulle anställa en ny person med fokus på det? Att flyga till Norge över dagen, enbart för ett tal känns varken coolt eller något att bli avundsjuk på. Jag tror snarare att folk reagerar på din otroligt flygkonsumption än blir avundsjuka på att du hinner med att hämta och lämna. Ur en miljösynpunkt hade det ju varit bättre att missa någon av dom och ta ett miljövänligare resealternativ. Eller köra talet via Skype, vilket verkligen skulle visa en miljömedvetenhet! Som jag även är säker på att dina kunder i mångt och mycket skulle uppskatta, kanske till och med hylla!

 13. Så jäkla nice!
  Har exakt samma mål!
  Delmålet är att aldrig flyga vanligt igen utan bara genom vip & fastrack. (där vip inte finns) Vägrar stå bland alla människor (oftast svettiga och stressade), skrikande stressade barn. Det tar bort glädjen av semestern att stressa runt bland folk.
  Räknade ut hur mkt jag måste jobba extra för att månader målet och vips var der klart på ngr månader👌🏻

  1. Så fruktansvärt ocharmig komentar ”vägrar stå bland stressade och svettiga människor med skrikande barn” på riktigt? Pratat du alltid om medmänniskor på det sättet? Är du lite för bra för att vistas i samma plan som helt vanliga männIskor? Så fruktansvärt omodernt att flyga privat när man är så sjukt medveten om vilken klimatkrisen det är som pågår.

 14. Fast Isabella… Det många stör sig på är att du vill att dina barn ska få en bra uppväxt men du bryr dig inte om miljön? Hur har du tänkt att dina barn ens ska kunna växa upp om vi inte har en planet kvar att leva på? Absolut, ingenting förändras av att bara du ändrar saker. Och uppenbarligen kan du inte minska dina flygningar men att du då flyger privat känns så så så fel. Ska man flyga kan man väl åtminstone flyga med andra människor. Ja du vill hämta dina barn på dagis men fortsätter vi att bryta ner vår jord såhär kommer du inte ha något dagis att hämta dina barn på.

 15. Vi blir upprörda för att du skrev för några veckor sedan om att göra en minskning på dina företags utsläpp och idag flyger du privatplan till Norge. Hur mycket du än betalar för att kompensera så kommer det ta ännu längre för jorden att återhämta sig än innan du tog en vända till Norge med privatplan. Vad säger er CSR-manager om det? Eller har ni verkligen anställt någon?

 16. Det som upprör är inte att du bokar eget plan för att hinna hämta på förskola. Det är ditt sätt att provocera i dina inlägg genom att trycka på saker du vet att människor triggas av. Det är så sorgligt att se att din blogg har blivit ett verktyg istället för en plats där man kan inspireras. Vem idag väljer a

  1. Det är klart att det blir ilskna kommentarer. Har svårt att se vinningen i att flyga privat, både med avseende gällande miljön och tidsmässigt. En snabb koll på flyg från Arlanda med SAS till Helsingfors, avgång 06:55, 08:40. Hemresa finns samma dag tex 14:45, 16:55.

   1. Bella vinner en timme i varje riktning genom att flyga från och till Bromma istället för Arlanda. Därför är affärsflyget motiverat även för flygningar inom Europa på max ett par, tre timmar.
    Ska man utanför Europa är dock reguljärflyget att föredra både komfortmässigt och med hänsyn till kostnaden.

    1. Det tar 25 minuter med bil från Lidingö till Bromma flygplats mot 15 minuter med bil från Lidingö till Centralen. 20 minuter med Arlanda Express till Arlanda. Bella hade inte förlorat mer än 10-20 minuter per riktning på att vara mer klimatsmart. Kan tänka mig att ett större passagerarplan hade tagit igen det hon förlorat tidsmässigt i kraftigare motorer och hastighet och att differensen i slutändan blivit noll.

     1. Det du skriver stämmer inte.
      Bella åker t ex inte Arlanda Express utan bil till Vippen på Arlanda. Det går mycket snabbare att flyga från och till Bromma om man använder Grafairs terminal. Ett affärsflygplan flyger inte särskilt långsamt som du påstår.

     2. Ja, det tar det längre tid att åka bil till Arlanda än med Arlanda Express, men det är ju ytterligare ett miljöetiskt val Bella (inte) gör, där tidseffektivitet plötsligt får stå tillbaka för bekvämlighet. Sedan har du möjligen rätt i att hastigheten mellan större och små passagerarplan är marginell, men fortfarande, hur mycket total tid kan Bella ha sparat in vid denna flygning mot ett mer miljöetiskt alternativ?

 17. Du ska vara så sjukt stolr, jag ÄLSKAR det! Jag märker att jag också har ett behov av att kunna göra sådär ”Visst, jag kan göra detta och detta, men då får ni lösa detta”. Ibland är jag lite väl hård mot min kille, hehe.

  Men allt grundar sig ju i att du har stenkoll på dina värderingar, mål och vad som är viktigt. När basen och ramarn finns så är det väldigt enkelt att välja vars fokus ska gå. Snyggt jobbat!!

 18. Tror ingen blir upprörd över att du har råd att flyga utan det är hur mycket du flyger som upprör folket.
  Som du formulerade dig i inlägget lät det bara skrytigt. 🙂

 19. Men det handlar inte att man blir upprör för att du är 28 år och flyger med privatflyg. Det handlar om att du inte bryr dig om miljö.. Ur ett miljöperspektiv så skulle det vara mycket bättre att du låter någon annan hämta barnen och använder mer miljövänliga alternativ. Jag säger inte att du ska sluta jobba men eftersom du har som mål att bli ”världens mäktigaste kvinna” så innebär det att du ska vara en förebild eller hur? Och jag vill inte höra att det finns andra rika män som flyger med privatjet varje dag för det handlar inte om att du är kvinna och de män. Jag stödjer inte heller de. Öppna ögonen snälla!

 20. Fast hämtning och lämning har ju inte varit så viktigt för dig innan då du haft hjälp med det hittills?

  1. Fast det har det väl visst. Ett fåtal ggr som hon haft hjälp med hämtning då hon varit bortrest på jobb och åkt reguljärt. Är hon borta från sina barn så brukar folk klaga och gnälla på det, men nu är det miljön folk tänker på? Hon vill gärna hämta och lämna på sina barnveckor och är det möjligt så är ju det bra. Det går inte att alltid styra och bestämma över jobb och när allt ska vara för att det ska passa en själv.

 21. Jag tycker uppriktigt att det är häftigt att du är 28 år och så framgångsrik. Har beundrat det. Hur rik man än är har man dock ingen rätt att förstöra jorden på det sätt som du gör genom dina flygresor och Din konsumtion. Din vinst och konsumtion=vår gemensamma undergång. Anser att det är egoism att flyga i den utsträckning du gör och hoppas att du snart kommer inse det själv.

 22. Ditt ”jobb/arbete” är inte tillräckligt viktigt för att offra miljön. Tänk på dina barn och ev barnbarns framtid, pengar är inte allt.

 23. Vad är viktigast?
  Att barnen kommer ha ett jordklot att leva på?
  Att du bygger dina företag på bekostnad av miljön?
  Att du hinner hämta barnen varje dag? Du kan också förklara att du inte hinner hämta för du vill vara snäll mot miljön.

  När de blir äldre kommer de också läsa om klimatet och flygets påverkan och då tror jag inte de är imponerade av dig…..

  Malena Ernman slutade helt att flyga efter att Greta engagerade sig i miljöfrågan , det är att lyssna på sina barn och göra allt för dom.

 24. Det roliga här är alla som klagar men inte läser på. Flygindustrin står för ca 3% av allt utsläpp globalt. Bilar, frakt och kött står för ca 80%

   1. Nämen all frakt på all den fisk och skaldjur som hon äter hela tiden, gör nog sitt till för hon äter ju inte 100% vegetariskt…och tror inte det är lokala produkter..

  1. Max: Bullshit! Kött släpper inga avgaser. Isf gör du o alla andra människor det med för vi är av kött. Vad ska vi då göra för att rädda moder jord! Herregud, vakna upp o se att ni blir lurade av en ny religion: Moder jord, Gaia, Global uppvärming. Jösses vad lättlurade människor är!

   1. ANNA. Nä köttet i sig släpper inte mer avgaser än några fisar om dagen men köttindustrin är brutal. Och om folk inte drar ner på köttkonsumtionen så spelar det knappt någon roll om vi slutar flyga.

 25. Kan det inte nagonstans lite lojligt? Som att du forsoker Frosties din betydelse? Lite cringe varning…

 26. Mycket inspirerande att se vilken snabb resa du genomgått. Kan tänka mig att det här inlägget kommer att tas emot något tudelat, dock, haha.

 27. Önskeinlägg: vilken är din plan för att bli världens mäktigaste kvinna? du vill ju inspirera andra kvinnor att tro på sig själva,men det gör du ju ändå tänker jag.Vore intressant att höra mer.Vill du också bli världens rikaste kvinna eller bara mest känd? gillar att läsa om dina livsmål,väldigt inspirerande.

 28. Antar att jag går rakt i provokationsfällan här men bjuder på det. Men ett tips: privatflyg är liksom inget som imponerar eller inspirerar 2019, om jag var du skulle jag ligga oerhört lågt med hur du transporterar dig så länge du inte gör det på ett vis som är värt att lyfta fram och inspireras av.

  1. 👍
   Tror du har helt rätt att vi går i fällan,I vet att sådana här inlägg ger många kommentarer=publicitet=inkomst ✅
   Var det i Podden Värvet hon pratade om strategin bakom inläggen?

 29. Hej!
  Jag tror inte att det är ”Jag förstår att folk säkert blir upprörda, det är inte många 28 åriga kvinnor i världen med småbarn som bokar egna plan för att hinna hämta på dagis” – det som jag blir upprörd över är att vår jord håller på att gå under och det känns som om du struntar i det.

  Det är nog många med mig som har jobbat, hämtat barn, lämnat barn, fixat hem, karriär och ekonomi, att du är kvinna har inte med saken att göra.

  Det är vår planet som inte behöver bli mer uppvärmd, det tror jag att många reagerar på. Läs Malena Ermans och Svante Thunbergs bok ” Scener ur hjärtat” så tror jag att du förstår.

  Med vänlig hälsning,
  Eva

    1. Gh 😊 jeg er helt ok min ven… rolig nu i Svenske er nogle gange liiidt overdrevne… i er også skønne i al almindelighed ❤️

  1. Eva, hon struntar nog inte i vår jord och hon tror kanske inte att flygturer påverkar så att vår jord går under för det – inte alla som tror det. Flyg står för endast 1 procent av utsläppen i Sverige. Antar att du inte tog bilen till jobb eller förskola, eller om du skulle till Oslo för jobb?

   1. Du har fel Anna. Flyget står för 5 % av utsläppen i Sverige och påverkar mer eftersom koldioxiden släpps ut högt upp. Den enskilt största insatsen vi kan göra som privatpersoner är att flyga mindre. Då känns det verkligen inte rätt att flyga privatjet.

   2. Hej Anna!
    Jag hade promenadavstånd till mitt arbete. Det hände att jag tog flyg för en konferens men i det stora hela var det via video som vi hade våra möten – både med kunder och med kollegor på andra orter och länder.

    Var har du fått 1 % utsläpp ifrån? Jag har undrar över din källa till det?

    Om du läser på lfv.se står flyget i Sverige för cirka 4-5 procent för Sveriges utsläpp av koldioxid. Enligt FN:s IPCC är det 3 procent av människans totala utsläpp och Naturvårdsverket har en annan siffra (jag minns inte just nu, men jag tror att det var 5 %).

    Hälsningar,
    Eva

    PS Var aldrig i Oslo på konferens. 🙂

 30. Du är så jäkla braaa!! Hoppas du kan njuta och andas under tiden , du ser nedstämd ut och har gjort senaste dagarna på alla bilder, en ledsen blick <3 hoppas allt går bra!

 31. Du är grym! Ung, inspirerande, hängiven mor och lyckad i jobbet! Kul att följa dig!
  Fortsätt så här och skit i alla neggomänniskor här inne!

 32. Hur lägger du upp ditt arbete vad gäller återhämtning och eftertanke? Det är mycket full rulle och fart och fläng. Har du någon strategi under dagen för avkoppling och rent av ingenting alls? Våra hjärnor behöver det.

 33. Hur kommer det sig att du tog beslutet att skaffa barn så ung? Det är ju verkligen ovanligt idag bland moderna kvinnor. Du visste väl redan då att du intensivt ville bygga bolag under de här åren? Varför inte ha väntat så du kunde göra det fullt ut utan dåligt samvete i mammarollen?

  1. Varför skulle hon ha dåligt samvete? Hon har barn och företag och lyckas kombinera båda. Ja, hon får väldigt mycket hjälp men det gör ju också att hon kan vara med sina barn när hon har dem i stället för att lägga tiden på diverse sysslor. Och nej, alla har inte den möjligheten men hon har, så då tar hon den hjälpen. Jag förstår inte helt poängen med att fråga någon som har barn varför man inte väntade. Vad spelar det för roll? Nu har hon ju barn och då får man väl utgå från hur situationen är.

 34. åh du är så lik Bridgit Bardot här! tycker du är häftig mamma som fixar allt. hade jag samma inkomst som du hade jag oxå satsat allt o kört på.! man har bara ett liv. varför ska man vara en medelmåtta när man kan vara på topp?!

 35. Spännande att i samma veva som man postar ett inlägg om klimatsmart bloggande så tar en av Sveriges största bloggare privatflyg för att hinna med förskolan? Du och jag ser världen olika Isabella.

 36. Jag tycker du är bra på många sätt och det är imponerande hur har byggt upp ett företag, det sticker inte alls i mina ögon att du är en ung framgångsrik kvinna. Men jag får svårare och svårare att acceptera dina val som du gör från ett klimat perspektiv. vi står inför ett jätteklimathot som kommer påverka oss alla och du flyger och far som om det inte fanns en morgondag. Det är dina och mina barn som kommer att få ta hand om den värld som vi har förstört.

  1. Intressant att du säger att hon ska bry sig om andras barn genom att flyga mindre när alla vuxna som får biologiska barn i Sverige inte bryr sig ett skit om alla föräldralösa barn i världen som skulle kunna adopteras och få en familj istället för att alla är helt besatta av att få biobarn. För jorden och framför allt för miljöns skulle skulle det vara bättre att föda färre barn. Miljöpåverkan skulle bli mindre om människor fsktiskt brydde sig om alla världens barn och tog hand om dem istället för att fortsätta fortplanta sig som djur.

   1. Fast fortplantat sig har människan gjort i alla tider. Däremot har vi inte alltid flugit och levt över våra tillgångar såsom vi gör nu. Säger inte att du inte har en poäng, det är ju dels det att befolkningen växer som gör miljöpåverkan större. Men tycker inte att man kan jämföra att man vill ha biologiska barn med att man flyger flera gånger i veckan. idag finns det en massa teknologiska verktyg som Skype etc som man kan använda.
    Isabella är såklart inte den enda som lever över sina tillgångar, det gör vi nog de flesta här i västvärlden, dock tycker jag att hon drar det till en extrem nivå samtidigt som hon hävdar att hon tänker på klimatet, vilket är uppenbart att hon inte gör.
    Men det kommer ju komma en tid när ingen av oss kommer kunna leva såhär, inte ens om man har mycket pengar. Jag är ingen kritiker av Isabella för övrigt, brukar själv bli irriterad på alla dom gnäller över vad hon än gör. , jag tycker alla ska få leva och vara som dom vill så länge det inte skadar nån annan. Men i detta fallet skadar det ju just någon annan. Alla vi som bor på jorden, inklusive Isabella själv

 37. Hej!
  Undrar vad du har för rådgivare runt dig? Detta inlägg om privatplan är något som verkligen inte ligger i tiden… Tyvärr, jag blir irriterad när jag ser dina produkter även om jag är imponerad av ditt driv.

  1. Jag håller med, har varit nyfiken på Löwengrips produkter och köpt en hel del. Men ju mer du Isabella bara struntar i miljön och bara postar bilder på hur mycket du flyger hit och dit, desto mer osugen blir jag på att köpa dina produkter.

 38. Jag är verkligen ett fan av dig och hämtar inspiration från dig. Men måste bara få säga att jag inte tror att folk i detta fallet blir upprörda pga din ålder och att du är kvinna. Snarare för effekten allt flygande har på miljön och att det inte känns särkilt ansvarsfullt…Speciellt inte om man ska vara mån om nästkommande generationer. Fast det är du väl medveten om gissar jag.

  1. Vad finns det för vettigare alternativ, särskilt när hon vill hem till barnen på sin barnvecka? Vet du hur långt tid det tar med tåg till Oslo, och med privatflyg sparar hon tid. Skypetal kanske inte de i Oslo ville ha utan irl-besök. Folk hade klagat om hon så flugit reguljärt eller spenderat tid iväg från barnen.

    1. Hon skriver ju i inlägget att tiden inte räcker till att enbart ligga på varannan vecka med resor. Vilket är förståeligt i byggandet av ett bolagsimperium som hon gör. Håller med om att miljötänket kunde finnas med mer men tvivlar på att alla här som kommenterar är 100% miljövänliga så ser ingen poäng med att shamea Isabella för att hon reser. Jag själv flög runt en del förra året då jag bodde i Kanada och England under längre perioder och behövde åka på fortbildning i Tyskland. Idag är världen mer global och jag är en person som inte trivs med att tillbringa hela mitt liv i lilla Sverige.

  1. A – normalt räknar man inte hur många som köper ett företags produkter. En mer relevant måttstock är att titta på omsättningen. En snabb koll, som tar ca 10 sek att göra, är att Löwengrip Beauty AB 2017 hade en omsättningen på drygt 47 miljoner. Så, det är rimligen rätt många som köper produkterna, tror du inte… 😉

 39. Jag tycker att kvinnor behöver lyfta upp varandra mer. Visst är du inte speciellt klimatsmart inte istället för att använda dig av skype för företag tex men bortsett från det så tycker jag att det är ascoolt att du KAN hyra eget privatplan för att dra fram och tillbaka mellan länder och möten. Jag tror du kommer att bli en stor kvinna i framtiden, en omtalad sådan, på ett annat sätt än idag. En powerkvinna många kommer att prata om med sina barn och barnbarn, det känns så i alla fall, sen får vi se om det är så.
  Du har lyckats otroligt bra, starkt jobbat! 🙂

  1. Ascoolt hade varit att KUNNA hyra ett eget privatplan men ändå valt något annat. Sedan tror jag de flesta av oss härinne hade haft råd med samma flygning så så fasligt coolt är det inte. Det är ju inget jetplan hon chartrat.

 40. Det är vår planet också, alla vi som väljer att inte flyga för våra barns skull. Vad gör att du har rätt att förstöra för våra barn bara för att du vill hämta dina barn tidigt? Tänk på Bamse; är man stark så måste man också vara snäll! Bry dig om alla barn som ska leva sina liv på den här planeten.

  1. Intressant att du säger att hon ska bry sig om andras barn genom att flyga mindre när alla vuxna som får biologiska barn i Sverige inte bryr sig ett skit om alla föräldralösa barn i världen som skulle kunna adopteras och få en familj istället för att alla är helt besatta av att få biobarn. För jorden och framför allt för miljöns skulle skulle det vara bättre att föda färre barn. Miljöpåverkan skulle bli mindre om människor fsktiskt brydde sig om alla världens barn och tog hand om dem istället för att fortsätta fortplanta sig som djur.

 41. Tror inte folks upprördhet handlar om att du är 28 år och kan åka privatflyg..🙄 Tror den mest handlar om att din privata destination till din megakarriär är viktigare än den här planetens överlevnad. Vad spelar det för roll om du står där på guldpallen som mäktigaste kvinnan i världen när allt runt omkring raserats?
  Du har ju faktiskt ett val..jobba mindre under de få få åren som barnen är så här pass små. Eller satsa på skypemöten…stå upp för miljön och du får säkert mer kunder!

 42. Wow imponerande Isabella! Jag tror på dig, dina företag och tillväxt. Kanske inte delar samma åsikter jämnt men hey vem är jag att döma dig?
  Grattis iaf till privatplanet, du om någon behöver ett sådant.

   1. Jag tror att ibland behöver en vara i det landet man t.ex lanserar i, för en personligare kontakt för att lämna in och eftertryck.

     1. Jag skrev t.ex lanserar.
      Hon är ansiktet utåt för lcc, klart hon måste vara på plats och sköta sitt jobb.
      Skypar du hemifrån till ditt jobb ?
      Hör du hur tokigt det låter.

  1. Du menar brist på kunskap. Har man brist på okunskap så kan man ju det mesta! 🙂

   Och nej Isabella. Provoceras inte av din ålder och karriär. Provoceras av ditt obefintliga miljötänk. Privatplan är bara pinsamt. I synnerhet som du säljer hudkräm och hårsnoddar. Det är ett arbete som går bra via nätbutik och Skype. Tack för order.

 43. En liten tanke Isabella. Du vill flyga med privatplan för att du skall hinna och hämta dina barn själv från förskolan. Jag hoppas att att dina barns barnbarn också kommer att kunna hämta sina barn från förskolan. Fast ja, det kanske inte finns nån förskola och inga barn att hämta för det finns kanske inget liv kvar på denna planet då mera. Då vissa lever ett liv som om ingen morgondag fanns.

  Ditt mål är att bli världens mäktigaste kvinna. Får oss flesta andra är våra mål att skydda och hjälpa vår planet för att även kommande generationer skall ha möjlighet att leva att liv. Bara en tanke..

  1. Oj har du klimatångest deluxe? Om det ger så mörk inställning till framtiden så vågar jag inte läsa på… Har tillräcklig ångest om annat så nej bitter vill jag icke bliva!

 44. Eftersom du valt att va en offentlig person tycker jag att du har ett litet ansvar att du iaf måste försöka vara ett föredömme. Jag struntar i att du MÅSTE ta privatflyg för att klara av dit liv. Vet du vad resten av jordklotet måste? Göra uppoffringar om våra barn skall ha en dräglig tillvaro utan katastrofer framöver… så klimatförändringar gäller inte dig eftersom ditt liv är viktigare än vårat, är det vad du vill förmedla?!

  1. Alla hennes produkter från Löwengrip tillverkas på fabrik här i Sverige, hon har ett enormt stort miljötänk. Det plan du flyger på semester med förbrukar avsevärt mycket mer bränsle och förorenar miljön i större utsträckning än det lilla plan hon flög idag. Tänk efter ordentligt och sluta komma med naiva påhopp!

    1. Då får du isåfall skälla ut hennes konsumenter i andra världsdelar som köper hennes produkter 😏

  2. IL gör som hon vill. Blir så trött på dessa haters som hoppar på bloggare för att de väljer att flyga och leva sina liv. IL har inte bett om att vara en förebild och har inte valt att vara det heller och har ingen skyldighet för den delen heller.
   Så trött jag blir på att läsa dessa kommentarer man blir bara på dåligt humör rent utsagt.

 45. Men du med ett sånt ansikte utåt och inflytande borde använda rätt begrepp. Dagis har inte funnits på många år. Dina barn går på förskola med pedagoger.

  1. Jag säger – och kommer alltid att säga – dagis. Min mamma jobbar på dagis och har inget emot att bli kallad ‘dagisfröken’. Så löjligt att påpeka detta!

 46. Hej Isabella! Är mäkta imponerad över mycket saker du klarat här i livet! Allt från tonårsacne, dålig relation till din pappa som du nu arbetar på, skilsmässa osv. Utveckling som endast erfarenhet kan ge INTE pengar. Tror vi är många 28 åriga kvinnor i Sverige som kan sköta båda karriär, hus, relationer osv samtidigt och det är inte så big deal. Att se dig utvecklas emotionellt är jättespännande tycker jag, dina inlägg kring mentalt fokus osv är toppen!
  Att se dig kliva på ett privatplan väcker ingenting hos mig, varken inspiration eller avundsjuka. Underskatta inte dina läsare och vad vi imponeras/inspireras av. Allt vältrande i ytlig lyxkonsumtion blir lätt oinspirerande efter ett tag då kan man lika gärna kolla Kardashians….snark.
  Fortsätt inspirera men med annat än pengar!
  Kram

 47. Sluta vara så förbannat bittra med miljöaktivismen, alla produkter i hennes hudvårdssortiment produceras på fabrik här i Sverige och fraktas inte med flyg, där gör hon en enorm insats för miljön. Mer än hälften av er som kommer med gnälliga kommentarer konsumerar skönhetsprodukter som importeras via flyg och lastfartyg från andra kontinenter, börja titta på ert eget agerande. Hälften av er som klagar åker även charter för att sätta era ungar i Bamseklubben på olika Vingresort och tycker att ni är bra föräldrar, Grattis – jumbojeten ni flög till resmålet med gör betydligt större avtryck på luft/natur än det lilla planet Isabella flög idag. Hon skapar även hundratals jobb och bidrar åt tillväxten.

   1. Det gör hon också men hon attackerar inte andra som väljer samma transportmedel! Att vilja se världen är väldigt nyttigt och berikar livet, det är tråkigt att alla inte har råd eller möjlighet men om man får klimatångest kan man dra ned på plastkonsumtion, ändra kosten eller engagera sig politiskt. Den största miljörisken är inte luftrummet utan våra världshav som 2050 beräknar ha mer plast än fisk så dit kan man rikta sin energi, där är det akut.

  1. Hur fraktas hennes produkter till kina, Australien USA? Ska de tillverkad på plats eller i Sverige?
   Transporter över halva jordklotet…

   1. Absolut, där har du en poäng men då får du isåfall kritisera konsumenterna för deras val att köpa svenska skönhetsprodukter och inte Isabellas miljötänk! Australiensare och Asiater kan VÄLJA att köpa produkter producerade i deras hemländer 😉

  2. Men hur fraktas produkterna till återförsäljare i Australien och USA då??? Och är det skillnad att flyga kollektivt respektive individuellt, tror du?

   1. Se svar på din första fråga ovan. Fråga nummer två: en Boeing med 200 passagerare gör betydligt större avtryck på luft och miljö än det lilla plan hon flyger vilket innebär att de passagerare som reser med det större transportmedlet är exakt lika stora ”miljöbovar”. Isabella har aldrig utgett sig för att vara en grön miljöpartist/bitter kommunist och hon är heller inte ansvarig för jordens undergång. Trevlig helg!

 48. Det som är mest störigt är hur många som tar bilen varje dag till jobbet. Helt sjukt. Går hur bra som helst att cykla varje dag. Det har jag gjort i flera år nu med min elcykel! Fattar inte att folk inte gör detta så smidigt å skönt!

  1. Cyklar du 10 mil om dagen till jobb då? När det inte finns kollektivtrafik som alternativ? Hur världsfrånvänd bild får man ha att man tycker det är ”störigt” och ”helt sjukt” att folk tar bilen till jobb, det är ju bara att cykla istället! Okej, eller hur 😂

  2. Ja det går säkert jättebra att cykla varje dag för de som bor mitt i city. Själv har jag 10 mil på landsväg varje dag till jobbet, lycka till att cykla det avståndet.. En STOR del av sveriges befolkning är precis som jag beroende av bilen och era ”storstadslösningar” fungerar inte i våra liv. Blir så trött på alla som schamar oss på landsbygden!

  3. Alla har inte jobb där det finns en möjlighet att cykla till. Har man ett jobb 1 timme bort med bil är det ganska omöjligt att cykla. Men enligt vissa bor ju hela svenska befolkningen i en stad?

   1. Man får se till att välja jobb och bostad relativt nära såklart. Jag skulle aldrig välja ett jobb så långt bort från min bostad.

 49. Oj oj oj vad detta kommer sticka i ögonen på många haha 😂. Vet du vad Bella, hade jag haft din ekonomi hade jag gjort precis som du. Jag hade till och med köpt det förbaskade planet om jag vore du👌

 50. Känns ju väldigt klimatsmart att ständigt vara ute och resa och nu även åka med privatflyg,
  Sedan sälja diverse produkter som det redan finns tillräckligt av ( alltså inget nytänkande).
  Ja nu låter jag säkert avundsjuk 😉

 51. Alla ni som tror att kritiska frågor kring Isabellas livsstil handlar om missunnsamhet eller avund – har ni själva besökt webbsidan klimatkontot.se och kalkylerat era utsläpp? Själv blev jag förvånad och orolig över mina utsläpp, som är mycket högre än vad de borde vara (trots att jag endast har flugit en gång det senaste året, äter mycket vegetariskt och bor i lägenhet mm). Då är mina utsläpp ändå säkert bara en tusendel av Isabellas, endast utifrån hennes resande och konsumtion.

 52. Kliar mig i huvudet.. och undrar hur många bittra kvinnliga miljöaktivister vi har här i landet?
  Om alla bara slutar åka på solsemester och alla resebyråer lägger ner och isabella lägger ned sina bolag.. är ni nöjda då??
  För själva sitter ni väl bara hemma med barnen och leker pedagogiska lekar i färgglada lekrum, eller tar en promenad.. eller så klart, tar cykeln med kärran bakpå, när ni trampar mot affären för att storhandla 😂
  Och ordet dagis!! Herregud ja!! Förskola va det visst.. För jorden kommet ju just precis störtdyka pga Isabella.
  Och glöm ej för guds skull att ställa soffan åt rätt håll i vardagsrummet 😆.
  Alltså hur orkar man 🙈.
  Säger som min pappa brukar säga: Jag blir så trött.

  1. Jag förstår ingenting? Soffan åt rätt håll? Pedagogiska lekar? För att jag vill minska koldioxidutsläppen?

   Ja: om alla slutade åka på solsemestrar skulle problemet lite lösa sig. That’s the POINT!!!

   Läs på?

 53. Isabella, du är så smart och driftig. Det skulle inte förvåna mig om du tar flygcertifikat, köper ett plan och själv flyger dit du ska. När jag var barn hade jag Pippi Långstrump som idol. Hon kunde allt och gjorde allt det som jag ville göra. Som vuxen har jag bytt ut Pippi mot dig. Lena

 54. Du kämpar och är duktig som kan göra det du älskar att göra, men du är inte bättre än någon annan kvinna för att du är 28 år och kan boka ett privatflyg. Tycker du mycket ofta pratar om din framgång och makt som att du har lyckats med så mycket mer än någon annan (ofta refererande till kvinnor) har. Det skadar inte att värna om andra och vissa ödmjukhet inför alla människor och att varje persons kamp faktiskt är en kamp värt.

 55. Har för någon månad sedan börjat läsa denna blogg. Tycker den är intressant och vacker på något sätt. Jag är en kvinna på 35 år, ensamstående till två barn. Helt ärligt, handen på hjärtat nu, vad fan gör vi alla andra för miljön och jorden varje dag, försöker ni rädda den? Hur då? Jag pantar burkar och sorterar (inte 100% men lite grann) Tycker det är otroligt komiskt att läsa kommentarerna till denna blogg. Sånt tjat det är på er där ute 🙂
  Hur orkar ni gnälla på Isabella varje inlägg? Vad driver er till det? Det här är mina egna funderingar till er…. hon flyger flygplan, inte bra för miljön nej det stämmer men vad gör du själv varje dag då? Som är bra? Bättre att hon flyger små plan än dom stora, dom är ju värre för miljön. Sen skrev någon om hennes produkter som jag inte hade nån aning om men dom tillverkas i Sverige (applåder!!) det är väl super bra för miljön!?

  Nää nu får vi sluta gnälla så på varann… Peppa alla i stället och höj kvinnorna där ute som vill nå ett högre mål och dom som lyckas. Grattis Isabella till dina framgångar!!

  1. ”Bättre att hon flyger små plan än dom stora, dom är ju värre för miljön.” Om man snittar utsläppen på antalet personer som flyger är det enkelt att förstå att de stora planen inte nödvändigtvis är sämre än de små.

 56. Hur går det med hållbarhetstänket? Du hinner hämta dina barn på dagis men till vilket pris för deras och andra barns framtid här på jorden.

 57. Jag jobbar hemifrån för att kunna vara med mina barn och slippa både pendling och bilkörning.
  Vi går och lämnar barnen, bor i en mindre stad.
  Går hem och jobbar, har alla möten via Skype och är alltid tillgänglig per Mail eller telefon.
  Jag förstår inte hur man, 2019, inte har kommit längre.
  Visst kan jag förstå att man behöver dra iväg ibland men hela tiden?
  Jag har flugit 4 gånger i mitt liv. Jag tror inte jag kommer flyga mer någonsin för att jag anser att det inte är viktigt. Utomlands kan man åka utan att flyga, visst tar det lä ger tid men då hinner man se och göra så mycket mer.
  Vi har en fantastisk förebild som gör mycket för att sättet vi ser på miljö ska ändras och det är Greta! Blott 16 år är hon smartare än många! Go Greta!

 58. Gäsp. Dagens provokation… ?

  Isabella får inte ihop mammarollen. I bästa fall får hon ihop att vara en storasyster-liknande festlig person som leker.

 59. Ja, gud vad fina och generösa ni alla är som hejar på Isabella och så missunnsamma och avundsjuka vi alla andra är som ifrågasätter. Klimattroll m.m. Bara för att ni uppenbarligen är lata och egoistiska och skiter fullständigt i hur det går för jorden så betyder inte det att vi andra inte gör någonting. Det vore fint om alla gjorde något utifrån sin egen situation och möjligheter. Isabella bryr sig inte, hon är helt fokuserad på att ha nylagt hår som ser ut som en hjälm och orange ”glow” i hyn. Helt fascinerande att hon verkar behöva ha sällskap till barnen hela kvällen även om hon är hemma, gör hon överhuvudtaget något annat än att vara lektant åt sina egna barn, samt drilla dem i sina förträffliga entrepreneurial skills? Resten av tiden får någon mer kompetent ta hand om dem, vilket antagligen är tur för barnen. Elizabeth Holmes är det enda jag tänker på när jag läser om Isabella, minus utbildning och ”revolutionerande produkter”. Isabellas produkter kan ju knappast ens låtsas vara revolutionerande på något plan, annat än för hennes egen plånbok.

 60. Du är och har varit en inspiration på flera sätt och det är så intressant att läsa om allt du tar dig för och lyckas med, det vill jag verkligen poängtera. Följt dig i många år nu.
  Med det sagt ryker nu denna blogg i min läslista. Att vara så ignorant att man tar privatplan för att hinna till hämtning, EN person i ett globalt perspektiv ställer jag mig totalt oförstående till. Det är helt galet faktiskt. Med den medvetenheten vi idag har om klimathotet förstår jag inte alls. Jag hoppas du nån gång kan tänka om, det borde vi alla göra.

 61. Förstår till 100% alla som tycker det är oansvarigt att flyga och flänga- egentligen är jag också på den sidan.
  Men WOW! Så långt du har kommit Isabella! Att ens ha möjligheten att kunna göra något sådant tyder bara på hur hårt du har jobbat och vilken förebild du är för våra unga som har drömmar om entreprenörskap!
  (Dock borde privatflyg inte vara en statussymbol, men nu är det det och jag är så imponerad!) (som sagt, smått ambivalent i frågan)

 62. Häftigt vad du åstadkommit, absolut. Men hemskt ledsamt med tanke på miljöaspekten. Att man är framgångsrik i karriären gör det inte mer rätt att inte bidra till ett hållbart leverne. Tror det är mest det som sticker i ögonen på folk.

 63. Isabella… När ska du förstå? Vi som ger dig kritik är inte avundsjuka på dig. Vi tycker att du gör val som är farliga för oss och våra barn (som vi prioriterar över ALLT annat) och vi blir arga på dig. Inte avundsjuka.

  1. Det finns människor som är värre, varför går ni inte på dom? Det blir lite tjatigt när 1 person får ta all skit

 64. Isabella, du som älskar att lära dig nya saker. Läs på om flygandets påverkning på miljön, läsa på om De Globala Målen och läs på om hur otroligt många barn i världen drabbas av dagens sätt att leva på. Med rätt fakta gör man ofta rätt val.

 65. Du är duktig. Strongt att våga gå sin egen väg.
  Förstår dock inte att allt måste vara så lyxigt, tillrättalagt och uppvisande. Snudd på omodernt, ocoolt och ocharmigt tycker jag, även om du såklart lever ett upplevelserikt gott liv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..