Ett stjärnsystem!

Såhär ser veckans meny ut:

Copyright 2019. All rights reserved.

Det är spännande hur man snabbt vänjer sig med nya vardagstjänster som man tar hjälp av. Nu har det blivit vardag här hemma med ha någon som hjälper till med matlagning. Alltså inget som känns lite udda utan fullt normalt. Det är en av de bästa investeringarna jag någonsin gjort. Det är underbart att komma hem med barnen och ha middagen serverad efter jobb och förskola.

Copyright 2019. All rights reserved.

Min quinoa och grönkålssallad var helt ljuvlig. Och barnen fick två olika sorters cannellonis att välja på. En med bara ost och en med tomatsås. Mitt emot mig sitter Lovisa som bor här, hon blev direkt som en i familjen. Jag trivs lika bra med henne oavsett om vi har barnvecka eller inte. Ni ser vad jag skriver ”om vi har” … :- )

Copyright 2019. All rights reserved.

Efter maten presenterade vi vårt stjärnsystem för barnen. För mig är det SÅ viktigt att lära barnen att sätta mål som man vill uppnå, lista ut hur man kan ta sig dit på egen hand och sedan känna att man fixade det. Varje syssla/uppgift ger olika stjärnor. Och varje vecka sätter man ett mål för att bli motiverad. Veckans mål är ett besök till Skansen, når man det på fredag så blir det av i helgen. Veckans mål är ju gemensamt så nu får de även samarbeta lite. Barnen blev så glada och taggade. Så roligt! Vissa föräldrar är av den åsikten att vissa saker bara ska göras – För att. Jag är tvärtom, allt som kan användas till motivation och bygga en känsla av att man kan drömma och att det sedan blir av är viktigt.

Copyright 2019. All rights reserved.

Efter stjärnorna så blev det lek med Gillis nya ninjor från Kina som tydligen kunde byta ansikten. Väldigt poppis. Vid halv åtta nattades barnen i min säng (tycker att det är så mysigt med dom nära), vi läste och sedan somnade dom vid åtta. Satt kvar en stund och läste mailen men nu har jag förflyttar mig till hemmakontoret. Det har verkligen blivit en favoritplats i hemmet.