Middag på Asian Post Office

Älskade söndag. Egentligen är jag ju ett big fan av alla dagar. Alla har sin charm. Men en obokad söndag är faktiskt ljuvlig. Jag gick upp åtta, mediterade i 50 minuter (!) och sedan gjorde jag frukost. Hade någon sagt att jag skulle klara av att meditera så länge för något år sedan hade jag haft svårt att tro det. När jag började med meditation så tog jag hjälp av appen Headspace och då var 3 minuter en utmaning. Ibland fick jag sänka till 1 minut. Egentligen vet jag inte vad som hände. Från ingenstans var det som att jag inte ville ha någon guidning längre utan bara köra själv i tystnad. Lite som när man hade stödhjul på sin cykel som barn och man skulle lära sig och cykla själv och pappa sprang bakom med en pinne, efter ett tag kände jag att jag bara ville kasta mig ut och testa själv och det gick.

Nu är min meditation en bas i livet. Ju snabbare jag springer framåt måste jag lägga mer tid på hitta tillbaka och samla mig igen. Då får jag bättre kontakt med min intuition – Det är allt för mig.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Hur som helst. Nu till något helt annat. Nämligen syrliga drinkar med thailändsk basilika och kokosgrädde. Mums. Alkoholfritt för min del. Igår var jag, Isolina, Michaela, Sheila och Claire (Sheilas syster) på Asian Post Office och åt middag. Deras gröna drink har blivit synonym med restaurangen och det är förståeligt för den är så god. Även maten är 5 av 5. Vi åt popcornräkor, popkornblomkål (båda i en smarrig het/söt mayo. Bläckfisk (älskar det), gratinerade ostron med brynt smör, dumplings, rice cakes (nästan favoriten) och papayasallad. Har ni vägarna till Stockholm så gå dit!

Fe940243 d1d0 418f bfbb 9afef998d352.jpg

… Alltid ett bra betyg av kvällen när få bilder tas.. :- ) Jag hade en superfin klänning från Sandro. Får fota den vid ett senare tillfälle. Något som jag och mina vänner ALLTID gör när vi ses är att ta laget runt med mål. För min egen del handlade det mycket om att fortsätta den hållbara basen i mitt liv och inte rucka på den. Det låter enkelt men är så viktigt – Vara snäll mot mig själv, sova, äta träna och meditera.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag är alltid hemma vid tolv trots helger och middagar så då hinner jag somna till 01 och få sju timmars sömn. I många många år snittade jag på 5-6 timmar sömn men det är något jag har ändrat på (rekommendation från min psykolog) sedan min karriär har tagit ett nytt kliv med intensiteten med resorna. Jag behöver mer återhämtning så nu tummar jag inte på sömnen.

Processed with VSCO with j5 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Förmiddagen har tillbringats här med jobb och det kommer den att fortsätta i några timmar till. Sedan kommer barnen, jippie <3

 1. Jag har länge känt mig lite skeptisk till meditation pga känns som något ”alla ”framgångsrika” rekommenderar”. Men i höstas bestämde jag mig för att testa med just Headspace. Och har verkligen fastnat. Mår som bäst av den dagliga rutinen med ca. 10 min per dag. Kör just nu ett paket på 30 dagar, då känns det även motiverande att fortsätta dag efter dag och inte skippa heller… 🙂 Så ja, fattar vad du menar. Men inte kommit till den punkten var jag kan köra utan guidning, det kommer kanske.

  1. Det undrar jag också! För mig har det alltid varit så att jag känt att jag ”förstört” stämningen lite genom att vara ”tråkig” som inte dricker alkohol eller vill gå hem i rimlig tid för att orka gå upp dagen efter.

   1. Helt ärligt så är ju det inga vänner då. Vänner har ingan problem med att någon inte dricker alkohol eller går hem tidigare

 2. Det lät verkligen som en god middag. Jag har de senaste två veckorna börjat lägga mig vid tio och sova till fem. Älskar att få egentiden på morgonen när hela huset sover och jag kan göra vad jag vill. 🙂

 3. Ja superbra, basen är ALLT. Ofta tror vi ju att vi om vi minskar på ”allt som tar tid” som mat och sömn, och bara kör på med alla actions, att det är DET som oss framgångsrika. Vi kan inte ha mer fel.

 4. Jag är lite skeptisk till just ”planerad” meditation, vilket det ju såklart oftast är. Och sedan tänker jag att det är just mobilen vi behöver en paus från för att faktiskt vila huvudet från tankar, då blir det så motsägelsefullt med en app. Å andra sidan är det såklart individuellt 🙂
  För egen del kan jag känna just mindfulness när jag är i en situation där jag känner mig lugn. Som när jag sitter på ett flygplan och tittar ut över ett molnlandskap eller ligger på en brygga och hör vågorna som kluckar. Då känner jag min lugn och i kontakt med mitt inre.

  1. Mindfullness och meditation är ju dock inte samma sak :), man måste ju planera meditation iom att det är en process och man använder ju inte appen under meditation utan använder ljudspår. Det är som att säga att man inte tycker om att ha planerad träning – svårt att få något ut av det om man inte prioriterar in den i sin vardag.

 5. Vad jobbigt att alla måste säga vad dom har för mål när ni träffas! Allt kan väl inte handla om att prestera. Slappna av och ha kul istället!

  1. De är nog både avslappnade och har roligt, annars skulle de ju inte ses. Tror du inte?

   Att ens mål är att ha en hållbar bas i livet är motsatsen till att prestera. 🙂

 6. Jag hade inte orkat umgås med ditt kompisgäng. Att alltid behöva prestera även när man är blad goda vänner hade känts kravfyllt.

 7. Det känns lite sorgligt att läsa vänliga kommentarer och frågor i kommentarsfältet och se att Isabella Löwengrip aldrig svarar.

 8. Hej! Var har du köpt din fina säng? Den ser riktigt skön ut och jag älskar färgen och materialet. 🙏🏽😉
  Tack för en trevlig, inspirerande och härlig blogg finaste Isabella! ❤️🌹

 9. Läste igenom ett par inlägg här på bloggen nu och så kul att det mest handlade om privatlivet – barnen, vännerna, mat, inredning o.s.v. och mindre om företagen/jobbet. Tycker att både blogg och Instagram det senaste året har varit nästan uteslutande företagen och därför reklam, reklam, reklam… Kände mig till slut bara som en möjlig konsument som skulle övertygas. Slutade faktiskt läsa din blogg och kolla på din Insta ett tag för att jag tyckte det var trist med för mycket av den varan. Så kul att det ändrats när man nu återvände en sväng! Får börja läsa igen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..