Ett rum för lek och kreativitet

I samarbete med Jollyroom 

Nu har även barnens lekrum blivit färdigt. Jag ville att de skulle få ett rum där de kan vara kreativa och ha kul tillsammans. Jag har läst för mina barn sen de föddes så böcker var ett viktigt inslag i deras lekrum, vi älskar verkligen våra lässtunder tillsammans.  

Lekrum 1
Den söta gråa barnfåtöljen hittar ni här

Lekrum 2
Både Sally och Gillis tycker om att leka med parkeringsgaraget

Deras skrivbordshörna är så fin. Tänk, här kanske deras första affärsidéer växer fram.. 🙂 Både Sally och Gillis älskar även att pyssla. De kan sitta och klistra, klippa och måla i timmar så det var på tiden de fick en egen hörna för att kunna skapa. Barnen kommer nog tycka det känns väldigt vuxet att ha egna kontorsstolar, dessa är från Jollyroom. Snart börjar barnen skolan och det ska bli kul att se vilka ämnen de intresserar sig för. Alfabetet och siffror har vi redan börjat öva på, så dessa tavlor är perfekta.  

Lekrum 3
Rummet känns lekfullt och härligt! Det viktigaste är att barnen kommer tycka om att vara där. En detalj som är väldigt uppskattat av framförallt Ida och Lovisa är all förvaring. Skönt att kunna gömma undan allting! Visst, det kanske inte är sorterat i alla korgar men det blir städad och fint snabbt. Förvaringskorgarna är också från Jollyroom.

Lekrum 4
Barnen har inte fått se det färdiga resultatet ännu. Det ska bli så kul att se deras reaktion sen!  

I samarbete med Jollyroom

  1. Såklart! Det är ju ett reklaminlägg och kan inte vara personlig. Kommenterar du MIO-s katalog förresten? IKEAS katalog är mycket mer livfull faktiskt.

 1. Rummet känns välorganiserad men inte så inspirerande, also det finns lite som sätter igång fantasin.
  Även en färgglad matta i mitten, gärna ljusblå som vatten, skulle kunna förändra stämning!
  PS: kommentera igen eftersom mina kommentarer verkar försvinna :))

 2. Du tror alla vill komma på affärsideer?! Hoppas Gillis vill bli balettdansör eller liknande så du får tänka om.

  1. Men jag ANTAR att hon är öppen för annat också?? Många med föräldrar som är stora företagsledare går i samma fotspår dock.

 3. Wow! So fun! Hihihi

  Om dina barn fick vara med och bestämma, skulle dom välja grått då? Eller skulle det vara en massa roliga färger istället? Hoppas du inte kommer försöka tvinga in barnen i samma bransch som du är i. Låt dom bestämma själva.

  1. Nu gissar jag bara såklart. Men jag TROR, tror att barnen kommer få bestämma helt själv vad dom vill bli. En kan ju hoppas dock. Jag hoppas min son blir läkare tex, kommer jag tvinga honom? Nä, inte riktigt. Inte det minsta.

   1. Fast psykologisk utövning i form av skapandet av självuppfyllande profetior (self-fulfilling prophecies) kan mkt väl undermetvetet tvinga fram val hos barnen som de inte annars skulle gjort i livet. Så jo, föräldrars utövande/påtryckningar runt barnen har större påverkan än vad folk vill erkänna.

    1. Det var ju en konstig kommentar ”G”.. Bara för att jag hoppas på ett visst yrke som kan göra en annan människa frisk önskar jag ju knappast att min son blir sjuk😴 Knappast så att min största önskan med honom är att han ska bli läkare. Det var ett exempel men du verkar inte ha speciellt mycket utanför din box att tänka i.

 4. Böcker högt uppe på väggen som prydnad. Böcker som barnen inte kan nå ! Böcker skall finnas nära barnen så de kan ta en bok välja själv att titta i bli nyfiken på senare själv vilja läsa.

 5. Var händer med alla gamla leksaker? Eller ”gamla”… i förra huset hade ni ju café och allt vad det var. Är det inte roligt längre? Eller matchar det inte inredningen tillräckligt bra längre?

  Jag fattar ju att det här rummet är inrett utifrån vad Jollyroom vill göra reklam för och inte Gillis och Sally. Men ändå. Bedrövligt slit-och-släng-beteende att lära sina barn. (Eller ja sakerna hinner väl knappast slitas…)

 6. Varför försvinner all färg ur barnens värld? Allting är bara grått, vit, svart, brun. Känner att färgglada rum inspirerar barnen mer, fantasin kommer igång. Samma sak gäller kläder, vi hade mycket färggladare förut (94:a), med roliga print på. Kläderna barnen har idag ser ofta ut som de för vuxna, fast i mindre storlek.
  Tråkigt, tycker jag!

  1. Jag har handlat en del på en kedja som börjar på L. Massor av färg och roliga prints, mycket djur, enhörningar och sånt. Min unge är ca 2 år dock.

 7. Stilrent men tyvärr knappast någon kreativitet. Endast en fjuttig tavellist med några få böcker på.
  Glada färger skapar betydligt mer kreativitet hos ett barn.

  Du tror visst att alla vill komma på någon/några smarta affärsideer, dags att tänka om. Låt barnen själva få bestämma sina yrkesval om så där en ca 15 år!

    1. Konstigt. Hela mitt instagramflöde och alla inredningskonton jag följer kör lika stilrent. Har nog inte en enda vän som går all in med färger överallt. Nu för tiden är det dova färger som gäller. Mossgrönt, pasteller, grått, vitt osv.

     1. Jag skulle vilja påstå att i runda slängar 95% av befolkningen är s k ”vanliga människor” som inte postar inredningsbilder från barnens rum och i dessa rum ser det nog ut som det ”alltid” gjort i barnrum; ett hopplock av ärvda grejer/ Ikea-möbler, färgglada plastleksaker och allehanda krimskrams som inte uppfyller rådande inredningstrender men älskas av den som bor där 😂

 8. Vilket fint rum dom får!

  Lustigt med alla missunnsamma och nedlåtande kommentarer. Själv älskade jag neutrala och dova färger när jag var liten (så länge jag kan minnas) och det gör jag fortfarande. Barn är olika och det här är ju ett jättefint rum som dom fått, sen så går det ju faktiskt att ändra i framtiden. Inget i det här rummet är ju hugget i sten.

  Tycker barnen har tur som har så mycket yta och utrymme att få leka och finnas i. Den lyxen har inte alla.

  1. Fast är det så lyxigt verkligen?
   Pulkabacke, isbana, bilfri innergård, klätterställningar, gungor och sandlåda,… för att inte nämna grannbarn att ringa på, eller joina för att spela kula, cykla och vattenkrig ute på gårn… Bodde i ett höghusområde men hade allt detta utanför porten. Det slår stort brunt rum alla dar i veckan tycker jag. Eller när mamma kom hem extra tidigt från jobbet och sa: ”nu ska vi åka och bada”. Skulle aldrig byta de lyckorusen mot en egen swimmingpool. 😍😍😍😍

 9. Så vackert!! Verkligen tjusigt. Går i stil med hela resten av huset. Ser ser lyxigt ut. Inte en enda plastgrej syns! (de kanske är undangömda?) men som sagt, det ser inte så himla ”roligt” ut… Barn älskar kulörta färger, plastleksaker som låter och blinkar och färgglada motiv på tavlor, väggar, mattor och möbler. Du som har råd kunde väl betala en konstnär som målar en vägg som ett fantasifullt, färgglatt landskap? Sen håller jag med om att barnen ska kunna nå sina böcker också, det verkar ju underligt om de inte kan få bläddra själva..? Men som sagt, stilrent är det minsann

  1. Plastleksaker är ju förvisso inte att föredra då det ofta finns kemikalier i dem, träleksaker är toppen! Är man som vuxen närvarande, inlyssnande och medforskare i barnens lek så tror jag att rummet är fantastiskt, det är nämligen A och O i barnens utveckling och bra mycket viktigare än en rolig vägg med färgglatt landskap.

 10. Det är verkligen en dröm för barnen att ha så stort hus med många rum att vistas i.De kommer nog att vara tacksamma för att de hade möjlighet att växa upp såhär.

  1. Fast nej Sandra nu snackar du väl helt tokigt.
   Finns inte en unge som tycker det är en dröm med ett stort hus.
   Små barn vill ha närhet till vuxna.

   1. Fast nej, myggan. Nu snackar du skit. Min son på 2 år älskar stora hus där han kan springa runt själv. Trots det får han all närhet han vill ha & behöver.

    Tokigt att det kan vara så, va? 🙂

    1. Ja Cilla det låter ju lite tokigt.
     Vem släpper iväg en 2åring själv i ett 350 kvadratmeter stort hus?

 11. Vuxensnyggt liksom tv rummet, javisst.
  Tavlorna sitter alldeles för högt för att barn ska inspireras, särskilt siffror och bokstavstavlorna.
  Tänk själv att som vuxen behöva titta motsvarande så högt för att begrunda en tavla som ett barn får göra med den höjden. Det blir högt det.
  Böcker på lägre nivå såklart.
  Skrivplatserna fina, men vad då affärsidéer? Hmm…
  Hasta inte så fort i tanken, njut av de första hopknåpade orden och allt lekfullt med ord och egna bilder som de kan skapa.

 12. Fint o vackert. Dock ser det ut som man bläddrar i en katalog.
  Men det blir nog annat när barnen börjar leka där.

 13. Viktigt med böcker i rummet. Menar du dom där prydnadsböckerna som barnen inte kan nå?
  Och var finns alla leksaker som barnen fått. Dom har ju fått massor med stora paket och gosedjur både till jul och födelsedag.

 14. Hälsa hen som skrivit texten och stylat rummet att hen har mycket att lära om barnens lek och kreativitet.

 15. Stilrent, grått och brunt! So fun, not!!
  Skulle kunna tro att bilden är hämtad från katalog för inredning!

 16. Alltså det ska bli så spännande att se hur du tacklar deras skolgång! Du har ju själv ingen särskilt god inställning till skolan, anser inte att det är superviktigt och du har ingen högre utbildning dvs studievana vilket är en av de enskilt viktigaste faktorerna för hur det går för barnen i skolan. De kommer ha skolplikt, du kommer ändå behöva gå på möten där och vara någorlunda engagerad, eller kanske Odd kan ta den biten? Kommer dina assistenter då skriva spydiga mail till lärare när du anser att de inte fått en tillräckligt bra bedömning? Jag vill inte på något sätt att det ska gå dåligt, absolut inte. Tycker bara att det ska bli spännande att se henne möta denna väldigt fyrkantiga och kollektiva institution där man inte kan få allt som man själv känner eller vara spontan när man vill osv:) Hoppas ju såklart att du inte ska låta din egen attityd till utbildning gå ut över dina barn. Men ja, spännande!!

 17. Någon som fattar?

  According to Lazarus and folkman widely accepted definition, Psychological stress is a particular relationship between the person and the environment that is appraised by the individual as taxing or exceeding his or her resources and endangering his or her well-being.

  1. Ja: Lazarus har utformat en teori om att människor uppelver stress när man ej har resurser (såsom tid, energi, emotionellt stöd från andra osv) att ta hand om det som sker runtomkring en (tex utmanande/känlotunga situtioner).

 18. Barnrum? Lekrum? Mina barn har alltid velat vara där alla vuxna är, alltså i köket eller vardagsrummet. Bättre att avvara en låda eller skåp där istället med pyssel, lera, papper och pärlor. För oss andra som lagar mat så är det världens bästa stund med barnen tycker jag, de sitter vid matbordet med sitt medan man lagar mat. Undrar ibland hur du umgås med dina barn när du aldrig gör de vardagliga och naturliga uppgifterna såsom matlagning, plocka undan och diska, städning, fixa iordning sig? Det är ju under dom stunderna som livet liksom sker. Har dessutom aldrig sett ett litet barn sitta ensam vid ett skrivbord och pyssla.

  1. Tänkte exakt samma! Jag som barn hade då inte velat sitta där vid skrivbordet och stirra in i en vägg. Klart man vill vara där det händer, där de vuxna är, oftast köket!

  2. Men just eftersom Isabella inte gör de vardagliga sysslorna så har hon ju mer tid att sitta där i lekrummet med barnen? Varför ska de hänga i köket om hon inte är där?
   Sen bara för att du inte sett något litet barn sitta vid ett skrivbord för sig själv betyder ju inte det att det inte finns. Jag själv satt väldigt ofta vid mitt skrivbord (som jag fick i förskoleålder) och ritade, skrev, pysslade och senare läste läxor. Låter inte alls konstigt i mina öron.

   Ni får alla självklart ha era åsikter, men jag tror ändå att vi måste inse att alla är inte likadana, familjer ser inte likadana ut och barn beter sig olika. Och det är okej!

 19. Varför sätter en barnrumsinredare upp en bokhylla med böcker dit inget barn når?
  Ska inte rummet uppmuntra till kreativitet och att leka själv? verkar behöva supervising av vuxen för att vara där. Men asfalts/ svenskt väder- grått? du säger själv att du älskar ljusa, glada toner ?

 20. Så himla fint! Tycker ni har gjort helrätt som valt så lugna o harmoniska färger, leksakerna som sen troligtvis kommer ligga utspridda överallt i rummet har ju regnbågens alla färger ändå! 😊
  Fint med ett neutralt rum som passar både kille o tjej!

 21. Jättefint rum!

  Känns som att du är så inställd på att de kommer gå i dina fotspår när du skriver att deras första affärsidéer kanske kommer växa fram i det rummet. Så kanske det blir, men glöm inte att de är alldeles unika individer och kanske inte alls vill starta företag som du, när de blir stora.
  De kanske bara blir en simpel sjuksköterska som jag. 😉
  Eller polis eller brandman eller kanske jobba på bank?
  Bara en tanke. ❤️

  1. Det finns inget simpelt med att vara sjuksköterska Johanna. Det du utför på jobbet går inte att jämföra med Isabella tex. Det är du som är den riktiga powerkvinnan!

 22. Gillar verkligen inte när alla möbler är intill väggarna. Jag hade satt skrivborden ut från väggen så dom sitter mitt emot varandra istället.

 23. Helt otroligt!
  Hur kan dina läsare känna dina barn så bra så att dom vet att dessa färger inte rätt för dom Isabella?

  Och med tanke på att du skrev i texten att man kan städa undan grejerna in i skåpet och det inte gör något om dom inte ligger i ordning i lådorna som är i skåpen för man kan stänga om dom. Så undrar jag ens om folk läser hela inlägget.

  Och självklart kan du väl inte ha fler böcker än dom som syns på hyllan för det vore ju bra för barnen.

  Nej Isabella, vet du vad! Hoppas verkligen du skiter i alla negativa människor som inlägg efter inlägg jagar efter en så kallad stalker blandad din kommentarer och som på den vägen stalkar den läsaren. Och även alla negativa människor som alltid ska klaga på det du gör.

  Du har lyckats som en jätte ung tjej och det ska du vara stolt över. Och gör vad du vill med din inredning, företag och pengar det ska alla bara skita i.

  Det är liksom inte dom som ska bo i ditt hus.

 24. Alltså människor, ger er. Isabella inreder ett barnrum och ni diskuterar om barnen har fått vara med och välja. Vad ska en 4 åring välja? 4 olika tapeter helst i samma rum? Men när Isabella låter sina barn gå in i en leksaksbutik och välja exakt vad de vill, då är det fel för då skämmer hon bort de. Hur ska ni ha det? Sitt inte här och lek Ernst Kirchsteiger. Gör någonting mer vettigt med eran tid så kanske ni en dag också har ekonomin att ge era barn såna här coola rum.

 25. Tänker lite, då barn tar in allt, så kanske det är bra med en ”lugn” miljö för barnen, även om det ser tråkigt ut i våra ögon bryr sig ju sällan barn om färgen på väggarna, dem leker, hittar på och har sin fantasi.
  Jag hade vita och ljusblå väggar i mitt rum under min uppväxt, men jag lekte ändå för fullt (fick nya tapeter då jag målade på dem vita, ett riktigt konstverk enligt mig, mina föräldrar tyckte nog min konsttalang kunde hållit sig på pappret dock, haha)

  1. Jaha! En annan hade hela sovrummet som målarbok, med föräldrarnas godkännande dock. Fram tills att vi tapetserade om. Men kan lova att det fanns få platser kvar att skriva och rita på i slutet😂

 26. De är verkligen så fint och helt i min smak!! Älskar stilen och speciellt färgerna i rummet! Mina barn trivs bäst när deras lekrum är fint o städat, dom hittar sina leksaker lättare och får mer ro när allt är på sin plats och dom endast koncentrerar sig på att skriva & läsa! Tummen upp för detta fantastiska lekrum!

 27. Sluta anta att alla barn är likadana och vill ha 147 olika färger i rummet bara för att just ditt/dina barn vill det eller för att du väljer 147 olika färger till ditt/dina barns rum.

  När jag var barn hade jag valt Gillis och Sallys lekrum framför de ”förslag” ni lägger fram. Jag var och är än idag väldigt känslig för intryck, för mycket färger och plåtter. Kanske råkar Bellas barn vara det de också?

 28. Ja eller så blir Gillis rörmokare och Sally butiksbiträde på ICA och ändå är lyckliga med sina liv? Har du tänkt på det någon gång?

  1. Var inte så PK. Och varför inte tvärtom? Sally blir kanske vvs:are? Leta gärna fel 👍🏻

 29. Hej Isabella, jättefint rum.
  Vilken tapet/färg/kulör är det på väggarna?
  Jättetacksam för svar
  /Jenny

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..