Viktiga detaljer i hemmet

Inlägget innehåller adlinks

Jag åkte hem lite tidigare från kontoret idag, kroppen befinner sig fortfarande i en annan tidszon. Snart blir det middag och kvällsjobb hemifrån. Förresten så har hemmet nu blivit helt klart! Jag kommer så småningom ta med er på en “house tour” där jag visar upp hur rummen blivit tillslut. En viktig detalj i mitt hem är all belysning. Det är ett stort hus och det är väldigt högt i tak, så det behövs ett flertal lampor och olika typer av lampor. Lampor kan kännas som en stor investering men jag ser lampor som något som håller hela livet, något man kan bära med sig och kanske till och med ge till sina barn.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Den här lampan från Belid känner ni säkert igen från mitt gamla hus, det var en viktig detalj jag ville ta med mig till det nya huset. (adlink)

belysning blogg nr 1
Den här lampan från FLOS är en av mina favoriter. (adlink)

Bild nr 2 (marmorsfot)
En väldigt vacker golvlampa från FLOS med marmorsfot. (adlink)

Ida är verkligen en duktig inredare och har hjälpt mig få till rätt känsla hemma. Hon har satt ihop några tips gällande hur hon tänker kring belysning hemma. I ett mindre rum bör man ha ca. fem st belysningspunkter och upp mot sju st i ett större rum. Alla behöver man inte ha på samtidigt, men det ska finnas utspritt ifall man vill belysa upp en viss yta.

belysning blogg nr 2
FLOS har så fina lampor, älskar detaljerna i denna! (adlink)

En lampa fungerar heller inte enbart som belysningspunkt, utan det är också en inredningsdetalj. Välj någon som passar in med övriga stilen i rummet och som är fin även om den inte är på. Jag vill att mitt hem ska andas hotellkänsla, så det är den stilen jag har försökt leta efter. Men det är även viktigt att det känns varmt och mysigt hemma. Om en lampa inte är dimbar går det enkelt att köpa till en adapter till uttaget som fungerar som en dimmer och sedan fixa en ljuskälla som är dimbar. Det är alltid bra att kunna justera ljuset själv för att få till den där mysiga stämningen.

belysning blogg nr 4
Jag älskar att dimma ner belysningen och sätta mig i min favoritfåtölj bredvid den öppna spisen. Livsnjutning! Ni hittar den vackra golvlampan från Louis Poulsen här. (adlink) Ni som följt mig länge vet att jag inhandlat mina designlampor från Sävedalens Belysning. Nu kan ni använda rabattkoden Isabella15 och få 15% rabatt på alla lampor och inredning fram till den 17e mars.

Inlägget innehåller adlinks

 1. Hei !

  Jeg lurer på hvor den flotte stolen er fra?

  Passer perfekt hos meg 🙂

  mvh Henriette

 2. Anna skriver:

  Hej
  Var kommer den fina fårskinn bed/fåtöljen ifrån? Så fin.. Tänkte köpa en sådan
  Tack Mvh Anna.

 3. Anna skriver:

  Den översta lampan – kan ni inte hänga den rakt så skulle det bli ännu snyggare…

 4. Nicole skriver:

  Varifrån är favoritfåtöljen? Den ser helt galet mysig ut <3

 5. Jag tycker verkligen att ljus och blommor är en viktig detalj i hemmet. Att ha rätt ljus och att ha blommor överallt är underbart. Det får mig att må bra i alla fall.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..