Sista flighten hem

… Snart är jag hemma! 10 timmar mellan Shanghai och Dubai gick snabbt. Jag sov hela rutten. När vi var framme väntade en stor frukost inne på Emirates lounge. Tog också en dusch. Att inte känna mig fräsch tycker jag är det tuffaste med att resa. Jag duschar helst både morgon och kväll (fastän jag lever själv hehe) men som tur är finns det bra möjligheter till de i loungerna. Innan jag flög köpte jag med mig saker till Gillis och Sally. Gillis fick leksaks-ninjor och Sally fick en klänning i silke och hårspännen. Sedan köpte jag hem fina chopsticks och soya-skålar. Barnen älskar att öva med pinnar så nu får dom egna :- )

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Det är Odds vecka på måndag igen men planen är att ses lite ändå. Det har varit tufft såklart att vara ifrån barnen i två veckor men det har underlättat att ha haft fullt upp. Sex riktigt bra möten i Kina och många lärdomar senare. Men just nu ser jag fram emot att komma hem till mitt fantastiska hus. Det finns inget hotell i världen som slår det (det var mitt mål!) . Jag längtar efter att ta ett bad med alla produkter och öppna kylskåpet och se allt gott som alltid är preppat, tända en brasa och se ut över utsikten. Att köpa huset var de bästa beslut jag tagit, att få ha en lugn oas som väntar med mycket natur runtom. Det är precis vad jag behöver som flänger mycket. Vi hörs hemma i Sverige. Kram!

 1. Välkommen hem! Låtet som en omväg att flyga från Shanghai via Doha.
  Du hade kunnat få en betydligt kortare flygtid med en annan rutt! Just sayin’……

  1. Inte lika coolt 🤪
   Och Doha (Dubai) låter lyxigt.

   Hur man nu ens kan tänka tanken att åka till eller via Dubai.

  2. Det var kanske en resa helt med Emirates?
   Det blir ofta billigare om man håller sig till ett och samma flygbolag eller åtminstone inom samma allians.
   Emirates ingår dock varken i Star Alliance eller OneWorld.

  1. Ibland så kan det vara bättre för barnen att få kontinuitet hellre än att åka hem till mamma 1,5 dag och sen tillbaka till mamma. Jag tror nog att Odd och Isabella vet vad som blir bäst för just deras barn

   1. E: oj. Var det någon som sa att de inte visste bäst? Får du läsa om kommentaren igen och ändra ditt tänk från bitter till glader. Det kan underlätta mycket i hur man läser 🙂 prova.

    1. Får be om ursäkt, min kommentar skulle hamnat några kommentarer nedanför. Men hur som helst så hoppas jag att Odd och Isabella ser till barnens bästa och inte färgas av allas tyckande och tänkande på Isabellas blogg. Vad som är bäst för oss vuxna är kanske inte alltid bäst för barnen.

 2. Åh vilken lycka för dina barn att ha en så fin mamma som handlar leksaker under sina resor.
  Önskar utbudet av leksaker såg ut så här i Sverige som i Asien.
  Synd att det är så men svårt att ändra på då Sverige är ett litet land med höga skatter och många beställer genom internet och leksakskedjor går i konkurs…

 3. Låter som du haft det riktigt bra😊Alltid skönt att komma hem. Härligt att du känner så inför ditt nya hem. Verkar som stalkers håller sig borta nu och det är skönt så att du kan slappna av därhemma

  1. Som varannanvecka mamma måste jag svara här… är inte så lätt att byta hit och dit bara för att ena föräldern är iväg på sina veckor. Oftast planerar man jobb, möten mm utifrån när man har och inte har barnen så att den andra förälderns ska komma tillbaka och rucka på allt bara för att den varit iväg är inte så lätt. Självklart ska barnen få träffa sin förälder efter flera veckor iväg men att kasta om veckorna är ingen lätt o given lösning.

  1. Och för vissa är det precis det, ro, att vara borta. Att vara hemifrån betyder inte att man gör saker hela tiden. Att byta film i skallen är otroligt viktigt för att få nya perspektiv.

 4. Hej!

  En liten fundering bara som hade varit kul att höra din åsikt kring. Hur tänker du kring barn och könsstereotyper? Du köper ninjor till din son och en rosa silkesklänning till din dotter? Det är ju en annan sak om de var med och hade valt det själva, men jag undrar hur dina tankar går när du spär på alla könssterotyper som finns genom att köpa så normativt? Menar inget illa utan bara undrar hur du resonerar. Kram!

  1. Hon resonerar kanske som så att hon känner sina barn och vet vad de gillar och vad de skulle uppskatta, har nog inget med könsstereotyper att göra. Hade flickan gillat ninjor så hade hon nog köpt det även till henne kanske.

    1. Varför skulle hon inte få chansen? Vad vet du om det Lotta? Jösses vilka löjliga kommentarer, varför vill vissa bara hitta fel och klaga på allt, sjukt löjligt. Till o med fel på att hon köper presenter och på vad hon köper, ge er för fan. Och det löjliga snacket om att Isabella är ifrån sina barn i två tre veckor ja för det har inga andra varit, gnäller ni på Laila Bagge när hon är på resor i tre veckor eller M Graaf som var iväg fyra veckor. Hit letar sig bittra folk för att få klaga och gnälla av sig verkar det som.

    2. Tror säkert Sally får låna ninjorna av sin bror om hon är intresserad Lotta.. dela med sig är också en viktig lärdom för barn. Och vill brorsan låna klänningen så går det säkert för sig det med 😉

    3. Tror nog att Sally får lov att leka med vilka leksaker hon vill som finns i huset inklusive sin brors ninjor……

    4. Sally lever ju inte isolerat från sin bror så du kan nog vara lugn med att hon får chansen att leka även med ”pojksaker”. Jag var också en riktig flick-flicka när jag var liten men idag jobbar jag i en väldigt mansdominerad bransch och har dessutom lyckat ”slå” mig fram ganska bra. Bara för att man bär tyllklänningar och leker med dockor som barn betyder det inte att resten av ens liv är definierat.

   1. Men kan man inte i så fall konstatera att det är lite sorgligt att så små flickors intresse är att ”vara fina”? Att de hellre får presenter som har med deras utseende att göra när de är 3-4 år gamla, istället för saker de faktisk kan leka med? Det är ju definitivt en konsekvens av könsstereotyp uppfostran.

  2. Karin! Behandlar du vuxna i din närhet som du antagligen gör med barn? Du köper inte normativa presenter? Till väninnan, som du vet älskar parfymer och krämer, köper du reservdelar till bilen för att inte vara könssterotypisk?

  3. Orkar inte dessa sjuka kommentarer. Det är väll en självklarhet att man köper klänning till Sally och ninjor till Gillis. Han är pojke och hon flicka. Eller ska man köpa känning till en pojke? Håller inte med om det, för det är inte normalt. Någonstans. Inte undra på att Barn växer upp och känner sig förvirrade! Rosa nagellack på pojkar, klänningar, det har gått för långt!!! Håll er till det normala

   1. Håller med dig till viss del, som förälder köper man ex, klänning till flicka och ninjor till pojke. Men självklart ska flickor få leka med ”pojkleksaker” om dom vill och tvärtom. Själv är jag intresserad(till viss del) av traktorer för att jag är uppväxt på en gård men jag skulle aldrig få för mig att leka med leksaker i form av traktorer(är dock snart 20🙈 men jag har aldrig gjort det)

   2. En självklarhet? Oh nej. Vem har bestämt det? Och när bestämdes det?
    Vem säger att barn växer upp och känner sig förvirrade idag? Förklara gärna och hänvisa till en källa.

    Var inte rädd- KRAM

  1. Tänk om det råkar vara de här barnens naturliga sätt att vara……låt barn välja själva och vara som de vill.Försök inte att pracka på dem en massa genus trams….Det är bara löjligt.

   1. Du tror majoriteten flickor vill leka med dockor pga att de är födda med snippa?! Herregud, outbildade människa….

    1. Just det ! Så är det faktiskt .Det ligger i generna….Ingenting någon kan göra något åt.Så är det bara.

     1. Jag skulle göra vilja se forskningen på att det ligger i generna att leka med olika saker beroende på vilket kön barnet har. Länk tack!

  2. Självklart menade jag med min kommentar att det sänder oerhört tydliga signaler till pojken resp flickan vad de förväntas göra när de får resp ”leksak”. (En klänning är dessutom ingen leksak – det är ett könsstereotypt klädesplagg.) En sidenklänning indikerar på att personen som bär den ska vara rädd om tyget och som jag skrev mestadels hålla sig stilla. En leksaksninja indikerar på att barnet som får den får vara igång o fajtas med sina ”aktiva” leksaker. Ett barn formas på så sätt utefter de leksaker/kläder de får. detta är forskning – inte ”genustrams”.

  1. Du behøver en bedre opdragelse!… børn behøver forældre som elsker dem, og det gør Isabella ❤️

  2. Ja precis! Då är det ju superbra att hon har sin egna kock och all hjälp hon få hemma med hushållet mm. Så kan hon ju lägga den tiden på barnen istället. Hon har nog mer kvalitetstid med sina barn än de flesta andra.

    1. Min pappa reste väldigt mycket under hela min uppväxt och klart att det var tråkigt när han var iväg, men det var desto roligare när han kom hem! Då hade vi verkligen kvalitetstid, han hade ofta köpt med nåt från landet han varit i, berättade om hur det var där och det gjorde att jag fick ett brinnande intresse för att resa. Än idag kommer jag ihåg den pirriga känslan när jag visste att pappa hade landat och var på väg hem- jag och mina syskon brukade bada och göra oss extra fina, måla naglarna. Om detta har påverkat mig något så är det på ett positivt sätt. Jag har lärt mig enormt mycket om kulturer, länder osv tack vare min älskade pappa. Hade inte heller uppskattat hans närvaro lika mycket om han aldrig var iväg (samma gäller min mamma). Många barn har fler än en trygg vuxen att vända sig till men majoriteten av människor måste också jobba för att försörja sig, och i vissa jobb ingår resor varesig man vill eller inte.

   1. Beror ju på hur en ser på kvalitetstid. Våra kids är involverade i allt vi gör. De älskar att hjälpa oss stöda, laga mat osv.

    1. Och mina har älskat att gå in själva på sitt rum (förutom en av de fyra) är jag bättre mamma för henne än för dom andra? Nä inte ett dugg. Sluta bara att vara så pretto hela tiden, jag tycker att det verkar som att barnen är lyckliga harmoniska barn och om inte så finns det flera andra vuxna runtomkring dom som kan stötta upp.

  3. Men inte så konstigt att hon ville köpa med något hem till barnen, vilken förälder hade inte gjort det. Det ena behöver inte utesluta det andra.

 5. Jag är också nyfiken hur du tänker kring könssyereotypa leksaker, där vi så tydligt uppmuntrar barnen till hur de ska vara/inte vara just utifrån om de är pojkar eller flickor?

  1. Tror inte hon skrivit att hon ska vara tre veckor utomlands, även om jag också uppfattade det som att de skulle vara iväg i mer än två veckor, men hon skrev nästan tre veckor utan barnen. Tror jag.

 6. Du duschar morgon och kväll fast du lever själv hehe – vad menar du? Skulle man behöva duscha morgon och kväll bara för att man bor tillsammans med någon?

   1. Annars är det ok att vara smutsig eller vad? Man är väl i första hand ren för sin egen skull? Du missade poängen.

    1. Du missade min poäng, man kanske ser till att man är ren varje kväll för sin partner och samlivet medan man kanske inte bryr sig om man inte duschar varje kväll om man inte har partner. I ett förhållande vill jag vara ren varje kväll för min partner, men vi alla är olika. Men ja, jag siktar väl generellt på att vara ren under dagen, med eller utan partner – men till sängs kanske en annan femma 😜

  1. Siri
   Förväntade du dig att Isabella och Pingis skulle hålla anställningsintervjuer under resan till Sydney, Melbourne och Shanghai?

   Ni övriga som tycker Isabella är borta för länge från barnen: Hur gör sjömän, diplomater, volontärarbetare, etc?

   1. Över Skype eller liknande? Min sambo hade en arbetsintervju över Skype för några dagar sedan ock det fungerar hur bra som helst!

    1. Linn
     Självklart vet jag att man kan skajpa!
     Tycker du inte att företagsledarna hade tillräckligt att göra under sin resa utan att behöva ta även arbetsintervjuer?

 7. Åh vilken stor offergåva du ändå betalar.
  På riktigt så hade jag inte fixat så lång tid ifrån mina 3 kids….Ja möjligtvis 14 åringen, som tre ggr per dygn -hatar mig 😬🙄 -hin hade mått bra av tre nätter i från mig😂😂
  Hur hanterar du avsaknaden utav att vara 100% delaktig i dina barns småbarnsperiod?

  1. Älskar din kommentar 😂😂
   ”Ja möjligtvis 14 åringen, som tre ggr per dygn -hatar mig 😬🙄 -hin hade mått bra av tre nätter i från mig😂😂”

  2. Jag älskar att vara med mina barn lika mycket som jag älskar att ha egentid, och att sakna sina barn är bara positivt för min egen del. Men alla är olika, och vem bedömer vad som är rätt eller fel att tänka och tycka?? Ditt val att leva livet kanske inte är rätt för någon annan. Vi är alla olika, och det är okej. Huvudsaken är att man älskar sina barn, ger en trygg uppväxt, stöttar och alltid finns där, eller hur??

 8. Bortkastade kommentarer, ang barnen o hennes resande. Hon har sitt upplägg o trivs med det. Vore det ngt större fel, är jag säker på att barnens pappa skulle reagera. Så mitt råd spar er energi o oroa er inte för henne. Trevlig helg

  1. Jag är mest imponerad över hur man fixar det?! Jag har tackat nej till så många jobb och så många trevligheter – för att jag inte vill vara i från mina barn

   1. Nika, det är verkligen inget som säger att du är en bättre mamma för det. Det bevisar bara att du har ett kontrollbehov och problem med att vara ifrån dina barn.

    1. Det är väl klart att man har ett kontrollbehov som mamma ! Annars är man ingen bra sädan.
     Som bra förälder så måste man ha koll på allt annars så brister man i omsorgen…..

   1. +1! Isabella har sagt att hon hoppas att barnen kommer att till henne om dom tex råkar i trubbel eller nåt i tonåren. Men dom kommer nog att göra det till sin pappa istället. Inget fel i det,men när hon säger att hon vill ha nära relationer och kämpar med ensamhet så varför söker man då skilsmässa och är igång barnen mycket friluvvilht? Och undrar om man ska fira kul själv? Har du inte bror/mamma/mormor/pappa? Då väljer du ensamhet själv tror jag.

 9. SLUTA och hacka/ifrågasätta/dumma er varenda dag! Vad spelar det för roll om I är borta 2 eller 3 veckor? Vilka leksaker som köps? Hur hon kan flyga så mkt? Facetimar du inte med dina barn? Skor i sängen?
  Hur orkar ni?
  Och jaaa, ni kommer väl tycka jag är en dummie men tänk en gång extra innan ni kommenterar!
  Ni/jag tycker jättemkt om att läsa och se foton från Isabellas liv, varför inte uppmuntra mer än detta ständiga klagande?

  1. Tack! Kunde inte sagt det bättre själv. Precis vad du skriver tänker jag varje dag jag läser kommentarerna. Isabella har de mest negativa, deprimerande, avundsjuka, missunnsamma läsare jag någonsin skådat på. Helt otroligt alltså.
   Orka🙄

 10. Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 är Åsa Bergman. Årets framtidshopp är Greta Thunberg (väckans affärer).

  1. Ja och visst var det härligt att Isabella hamnade på plats två bland entrepenörer, då snyggt jobbat av en så ung tjej 👍🏻😉

 11. Man blir inte viktigare för någon än man gör sig. Så länge barn har en annan anknytningsperson kommer de inte fästa vikt vid personer som inte är närvarande. Tror inte heller barn har behov av personer som inte vill vara närvarande. Det är inte ett dugg synd om barn som får kärlek och omvårdnad, även om det till största delen är en förälder som tillgodoser detta. Min far brydde sig om mig och sitt jobb. Han valde att bo långt ifrån resten av familjen pga arbetet, jag blev aldrig beroende av honom och har aldrig skuld elakt honom för detta heller.

 12. Alla ni med dömande kommentarer kring Isabellas uppfostran- jag läste ingenstans i inlägget att hon ville ha tips om hur man skall vara som förälder ?

 13. Fy fan vilka vidriga människor det finns. Blir mörkrädd när jag läser vissa kommentarer här.
  Vilka idioter!

  Fina presenter du har köpt till barnen. Tack för en fin blogg!

  1. Eller så provocerar hon fram negativa kommentarer, ibland med flit. För att få fart på kommentarsfältet. Kamratuppfostran kommer som brev på posten efter negativa kommentarer. Isabella kan sitt jobb. Hon började inte blogga igår.

   1. Exakt. Det är mycket möjligt att Sallay får en av dom där ninjorna, men det skriver hon inget om. Vettigt föräldraskap är inget folk kommenterar..

 14. Jag trodde det var varsin ninja till barnen (dom var ju himla söta.) Jag kan nästan lova att dottern hade gillat att få en också.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..