Internationella kvinnodagen och premiumchoklad

I samarbete med Green & Blacks 

Idag är det Internationella kvinnodagen, en viktig dag värd att uppmärksamma ur många aspekter. Jag älskar att jag omringar mig av starka kvinnor varje dag. Det finns så mycket kvinnor, mödrar, systrar i världen och de förtjänar att hyllas varje dag. Vi är verkligen super-women allihopa. Mitt team i Australien är ett klockrent exempel på ett power-kvinnoteam.  

Jag hoppas att alla vi kvinnor får tillfälle att göra något vi älskar just idag. Något som jag, Sally och Gillis älskar att göra är att testa massa olika chokladsorter och ha chokladprovning hemma. Det är verkligen något jag skulle göra idag om jag var hemma med barnen, det får bli chokladprovning när jag kommer hem istället! Det är en mysig grej att göra tillsammans, något alla uppskattar.   

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Gillis som är vegetarian frågar ofta om det är djur i något av det vi äter. Därför känns det extrakul att ett av de varumärken hela familjen älskar, Green & Blacks, även erbjuder vegansk choklad. Green & Blacks har ett stort utbud av just mörkchoklad som är vegansk, det gillar även jag då jag tycker om att försöka äta veganskt och dessutom älskar mörkchoklad. Alla deras choklader är premium, fairtrade och 100% ekologiska. Kvalitén på råvarorna är fantastiskt, det känner man verkligen på den intensiva smaken. Det är kul för barnen att testa olika choklader, inte bara mjölkchoklad som barn oftast serveras.  

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Efter en långkväll, när jag varit på en middag eller gala, älskar jag att slänga mig på sängen omringad av mina bästa tidningar och få njuta av choklad. Ungefär såhär kan det faktiskt se ut… 🙂 Green & Blacks choklad är inte bara god utan deras förpackningar är dessutom otroligt vackra att se på. Så de får gärna ligga framme på köksbänken och sukta mina gäster!  

Eftersom det är Internationella Kvinnodagen idag ska jag göra något jag älskar, och det är att äta choklad! Så ska därför unna mig lite Green & Blacks dagen till ära. Ni hittar chokladen i närmsta dagligvaruhandel.

I samarbete med Green & Blacks

 1. Ser att många hyllar just de starka kvinnorna i sin närhet. Slänger med uttrycket med just ”hon är en power women” osv. Men vem förtjänar att vara stark kvinna? Var Selma Lagerlöf alltid en stark kvinna, eller blev hon det först 40 år efter sin dör? kände sig Frida Kahlo som en stark kvinna? En är inte bara kvinna, en vill att andra ska säga att en är stark. För visst kallar vi oss själva inte för stark kvinna? bara kvinna va? Är det omgivningen som bestämmer det? När vi rankar kvinnor på det sättet gör vi också en skillnad. Vad hände med att vara kvinna? varför måste det läggas till stark, power osv. Varför läser jag så sällan idag omges jag av ett gäng snälla men svaga kvinnor, jag är omgiven av slöa kvinnor, till alla mediokra kvinnor heja heja osv.

  1. För att ingen kan definiera vad en power kvinna är och vilka som då inte är det. Därför hör du t ex aldrig män säga power män. Uttrycket är patetiskt.

  1. Jag reagerade också men det är ju troligtvis inte uteskorna.Isabella brukar ha klackar på sig på foton som rekvisita

  2. Jag! Är mest förundrad över att skorna är på över huvud taget när man kommer hem efter en arbetsdag och slänger sig i sängen. Så ser då inte jag ut i det skedet kan jag säga…hmmm…

     1. Så du mener jeg er en stalker ? Altså du mener jeg er et menneske som på en eller anden måde ønsker at skræmme eller gøre Isabella noget ? Er det det du mener!

 2. Men kan någon förklara varför uttrycket power kvinna används så ofta? Svaren man får är ju att typ 9 av 10 är det? Vad är då syftet med uttrycket om det är så urvattnat?

  1. Nää jag med!! Va det enda jag såg i det här inlägget. Fy fasen, kryper i hela kroppen av att se sånt.

 3. Jag förstår att det är positivt menat, men är det viktigt att vara stark som kvinna? Vad betyder det egentligen att vara stark? Är det mer värt än det motsatta? Och vad innebär det motsatta som jag förutsätter är att vara svag? Vi är ju alla olika och hanterar situationer olika, har olika förutsättningar och olika prioriteringar, vi har olika värderingar osv osv… Bara undrar vad du och andra som använder uttrycket lägger i det 🙂 Ha en fin kväll!

  1. Har också reagerat på hur många det är som har pratat om ”starka kvinnor” när man har lyft kvinnodagen idag.

 4. Skulle vilja ha Isabellas och er andras definition av power-kvinna. Räcker det inte med att bara vara en kvinna? Säger ni samma sak om vissa män? Han är en riktig power-man? Det uttrycket hör man nämligen aldrig.

  1. Vilken tur du inte är allergisk mot mjöl och chockad i kors då 👍🏼🤷🏼‍♀️

  1. Nä förmodligen inte mtp att hon inte postar det här på bloggen. Står det inte här så har det aldrig hänt eller hur? 😃🤷🏼‍♀️

 5. Älskar G&B chokladen!! Och speciellt bra är att den är fairtrade! Inte ofta jag bryr mig om dina samarbeten, men den här är bra! Choklad med bra samvete!

 6. En stark kvinna behöver inte mätas i prestation utan i inspiration. Prestation är en av många resultat sprungna ur inspiration. Inspiration kan skapa mening och leda till prestation. En prestation kan likväl vara att bojkotta näthat och elaka kommentarer som att ta hand om sin familj eller driva ett företag.
  When dreams come true. Looking forward to see you..Obama

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..