Shanghai

… Och så är vi i Kina! Det känns faktiskt lite märkligt att vara här, ingen whats up, ingen instagram och hotellet bad mig att respektera det. Jag tänkte ladda ner en sådan där VPN-tunnel men eftersom Mandarin Oriental visste till min sociala media-bakgrund (det en bra rabatt och så en fin svit som jag kunde checka in 06.00 imorse samt kan ha kvar tills mitt nattflyg) så vet jag inte riktigt om jag vågar. Jag kan ju lika gärna skicka material till teamet hemma istället eller lägga upp senare när jag är Stockholm på lördag.

Hur som helst, vi tog ett nattflyg från Melbourne till Shanghai. Elva timmar. Jag köpte med mig en nudelsoppa med tofu och sedan tog jag en sömntablett och sov hela resan. Vi landade 05.00 imorse. Det tog lite tid att komma in i Kina. Hälsokontroll skulle passeras och så såklart kolla alla visum i evigheter.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vi checkade in på Mandarin Oriental och vi alla har fått så fina rum! Badrummet är favoritdelen. Vi åt en stor frukost direkt när vi kom och sedan ville alla fräscha till sig och duscha. Deras hotel manager kom ner och hälsade på oss samt påminde om sociala media-regler.

Vi är verkligen i Kina.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Nu väntar införsäljningsmöten hela dagen för Löwengrip. Otroligt roligt. Jag har träffat ett av bolagen tidigare, Blue Bell Group fast då var jag i Hong Kong. Sedan träffar vi också Parkson här borta. Pingis är redan på mig över att jag glömmer att ta emot och ge bort med två händer (visitkort etc), det är alltid kul att lära sig ny businesskultur! Önska oss lycka till!

 1. Härligt att läsa om din resa. Kram!!

 2. Kikki skriver:

  Min bror bodde i Kina i måååånga år. Vissa tv-kanaler var förbjudna och det kom de runt med en fillipinsk parabol. Så om de tittade på den kinesiska parabolen kunde det helt plötsligt bli avbrott (invånarna fick alltså inte se vad som hände för det är så diktaturen är). Så min bror slog bara över och kunde då se vad kina dolde i sina nyheter.

  En annan sjuk grej var när det var en som skulle överklaga en sjukt saftig telefonräkning. Så han sa att detta är ju alldeles för dyrt. Jag tänker inte betala. De svarade med att jo du har ringt dyra samtal osv. Men personen hävdade att så var inte fallet. Då fick han ett iskallt svar tillbaka: vill du att vi spelar upp samtalen för dig?

 3. Mandarin Oriental tyckte affärsmannen Ed Will också var ett fint hotell, sade han när han satt bredvid mig i loungen på vandrarhemmet i Frankfurt för två dagar sedan. Han hade just varit i Stockholm och Uppsala och sen hit för att börsnotera ett Aktiemagasin.

 4. Fia skriver:

  Kina skulle jag aldrig vilja sälja mitt märke i, vill inte förknippas med en diktatur.

  1. Mie skriver:

   Hvad hedder dit firma og hvad sælger/producerer du ? 😊

   1. Cc skriver:

    Staket mot Tyskland kanske, dvs Danmarks senaste ide?

    1. Mie skriver:

     Cc 😊 det stakit vil også komme Sverige til gode jo 😉

 5. Så kul att följa er utveckling.

  Kan du inte utveckla olika tekniker ni lär er i olika delar av världen. ”Ge och ta visitkort med två händer”?!
  Jag kanske är obildad, men förklara gärna mer. Jag blir nyfiken. 🙂

  1. J skriver:

   Japp obildad. Googla.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..