Preventivmedelsappen skapad av en kvinna för alla kvinnor

I samarbete med Natural Cycles

Nu är det mycket fokus på lanseringar runt om i världen! Samtidigt som det är lansering i Australien med Löwengrip är det fullt fokus på Natural Cycles på andra sidan Atlanten. Sedan i somras har Natural Cycles fokuserat på USA och marknaden där. Grundarna flyttade till New York i höstas och de har sedan dess etablerat kontor och börjat växa.

Natural Cycles är den första och enda preventivmedelsappen – skapad av en kvinna för alla kvinnor! I måndags lanserade de kampanjen #differentkindofbirthcontrol som betonar vikten av att varje kvinna ska ha möjlighet att hitta ett preventivmedel som passar just henne. Natural Cycles är ett nytt alternativ på marknaden – en effektiv, hormonfri intelligent app, som förstår en kvinnas kropp. 

NC
Som lanseringserbjudande kan man nu beställa en 4-månadersprenumeration av Natural Cycles för 299 kronor och få termometern på köpet, här hittar ni erbjudandet. 

I samarbete med Natural Cycles

 1. Jag bor i USA och har borjat anvanda Natural Cycles efter jag hade problem with IUD och p-ring efter min andra graviditet. Det enda jag kan saga, att jag har aldrig matt sa bra som jag gor nu! Inga hormoner, allt fungerar som det ska och det kanns underbart. Min mens brukade vara oregelbunden nar jag anvande p-piller fore barn, och nu ar den regelbunden. Jag ar sa glad att det finns har i USA och att jag kan anvanda det. Tusen Tack Natural Cycles!

 2. Hej! Efter att ha använt natural cycles i ca ett halvår så måste jag säga att jag är jättenöjd, känns skönt att inte ha hormoner i kroppen!

  Men jag har en feedback som jag verkligen tror bolaget ska ta till sig; det är att termometern måste ha bluetooth så att den synkar tempen automatiskt till appen! Att lägga in manuellt känns väldigt gammalt och jag vet att i många andra internationella ”bli gravid” appar så finns det termometrar med auto-synkning. Faktum är att lägga in tempen är det som är drygt, och vi lever i en tid då det bör sköta sig självt! Håller tummarna för att det kommer nya termometrar snart:)

  Tack för en inspirerande blogg:)

  1. Sara skriver:

   JAAA!! Hade varit så grymt att slippa skriva in tempen manuellt.

 3. Malin skriver:

  Eller så använder man inget! Lär känna din kropp så vet du när du har ägglossning samt att grabben i fråga kan faktiskt dra sig ut. Funkar för mig, tre önskade barn samt ett som inte gick hela vägen (men blev till när vi ville), o då väntade vi kanske 1 månad från det att vi ville bli gravida tills vi blev det. Så lär känna dig själv! Tror alla kan det!

  1. Emmie skriver:

   Fast bara för att man känner sin kropp innebär det INTE att man kan få barn. Jag är en av dom som inte kan, trots att jag kan min kropp och vet när jag har ägglossning och mens. Men att säga så.. Det sårar faktiskt.

  1. Anna skriver:

   Är verkligen inte en säker metod. Spermier kommer även innan ”stora” utlösningen, och kan leva länge i kroppen. Så att det funkat för dig är noll och ingen emperi. Önskar folk förstod det.

  1. J skriver:

   Som en person med PCOS är det inte så ”lätt” att lära känna sin kropp. Från att ha blödningar 20 dagar på en månad till att inte blöda alls på över ett halvår. Är det inte lätt att veta mycket om sin cykel. Jag har aldrig under mina 10 år som fertil kvinna haft regelbunden mens, utom när jag ätit p-piller.
   Otroligt arrogant att säga att det bara är att ”lära känna sin kropp”.

  1. R skriver:

   Jag kan min kropp. Har stenkoll på när jag har ägglossning. Känner igen varenda tecken på det. Helt en regelbunden cykel. Men är ofrivilligt barnlös och har försökt få barn i över 3 år. Enligt utredning är det inget fel på varken mig eller sambon. Så det är inte bara att lära känna sin kropp och bestämma om man vill ha barn eller inte.

 4. Emilia skriver:

  Varför tycker folk tycker det är så jobbigt att använda kondom? ☺

  1. Mag skriver:

   För att dom vill ha hiv antagligen.

  1. L skriver:

   Tycker det är sjukt tråkigt att pausa förspelet för att dra på en kondom. Klarar heller inte av lukten, och inte lika skönt som en barhudad pillesn…😀 Finns ju många anledningar.

  1. Emma skriver:

   För att det är skönare utan kondom? 😉
   Men har man inte en fast partner eller inte vill ta preventivmedel så är ju kondom bäst, skyddar mot barn och sjukdomar.
   Är man dock okej med att ta risken att bli gravid så funkar ju Natural Cycles.

   1. Marie skriver:

    Man får även cancer i äggstock/livmoder av mäns penisar. Kondom enda som skyddar.

    1. Sara skriver:

     Man får inte cancer i äggstock av mäns penisar, det är en lögn och bidrar till onödig rädsla. Man har ökad risk att få livmoderhalscancer om man smittas med vissa typer av humant papillom virus (HPV) som är sexuelltöverförbart men det innebär inte att alla som smittats får cancer. Man kan också få cancer utan att ha smittats av HPV. Det finns vaccin mot HPV som är effektivt men det absolut viktigaste för att inte utveckla en livmoderhalscancer är att gå på sina cellprovstagningar!

     1. Det är inte alls en lögn! Läs på.
      Sen finns det även studier som visar att kvinnor som är gifta med omskurna män har mycket mycket mindre fall av underlivscancer. Män med förhud som vi inte använder kondom med ger oss kvinnor cancer.

  1. Sofia skriver:

   Vill gärna bara använda kondom, men har (med min fasta partner sedan 10 år, som dessutom är sjukligt noggrann) blivit gravid två gånger oplanerat med kondom… Så för vår del blir det ”snipp snipp” nu 🤷🏼‍♀️

   1. Mis skriver:

    Hoppas det är han som ska Snipp Snipp och inte du. Mycket enklare ingrepp på en man än på en kvinna.

 5. Jag kommer för evigt vara så tacksam för Natural Cycles. Alltid haft en regelbunden mens även om jag haft problem med cystor och väldigt smärtsam mens. Började försöka att bli gravid och förstod inte varför det började ta väldigt lång tid. Var rädd att cystorna var ett tecken på att jag inte kunde bli gravid. Natural Cycles konstaterade att min ägglossning var redan dag 8-9! Medan min mens alltid var minst sju dagar. Så vi hade inte prickat helt rätt i våra försök och att vi kämpade på månaden till mensen kom gav ju aldrig resultat, eftersom vi missade den riktiga dagen.
  Så fort appen hittat ÄL testade vi mitt i mensen kändes det som, och simsallabim. Här sitter jag gravid i vecka 21, så otroligt lycklig över det <3

  1. Cattis skriver:

   Vad fint! Stort grattis💜

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..