Preventivmedelsappen skapad av en kvinna för alla kvinnor

I samarbete med Natural Cycles

Nu är det mycket fokus på lanseringar runt om i världen! Samtidigt som det är lansering i Australien med Löwengrip är det fullt fokus på Natural Cycles på andra sidan Atlanten. Sedan i somras har Natural Cycles fokuserat på USA och marknaden där. Grundarna flyttade till New York i höstas och de har sedan dess etablerat kontor och börjat växa.

Natural Cycles är den första och enda preventivmedelsappen – skapad av en kvinna för alla kvinnor! I måndags lanserade de kampanjen #differentkindofbirthcontrol som betonar vikten av att varje kvinna ska ha möjlighet att hitta ett preventivmedel som passar just henne. Natural Cycles är ett nytt alternativ på marknaden – en effektiv, hormonfri intelligent app, som förstår en kvinnas kropp. 

NC
Som lanseringserbjudande kan man nu beställa en 4-månadersprenumeration av Natural Cycles för 299 kronor och få termometern på köpet, här hittar ni erbjudandet. 

I samarbete med Natural Cycles

  1. Vilken himla konstig fråga! Appen är hormonfri och? Förstår inte vad du insinuerar J. Ett preventivmedel kan inte vara hormonfritt för att kallas det eller vad syftar du på? På dig låter det som (när du skriver sådär) att ett preventivmedel bara kan klassas som det om det är fullt med syntetiska hormoner typ?! Och preventiv betyder förebygga, i det här fallet från att bli gravid. Det kan man göra på en massa olika vis utan att det involverar extra hormoner som du verkar insinuera. Fullgoda barriärmetoder som kondom och cervixpessar med tillhörande spermiedödande gel finns. Likaså fertilitetsförståelse som Billingsmetoden eller Justissemetoden är säkra preventivmetoder som inte involverar extra syntetiska hormoner som förstör hälsan ytterligare men som ändå fungerar i preventivt syfte. Du låter så himla indoktrinerad av den medikaliserade synen kring kvinnokroppen och fertilitet när du insinuerar såna saker faktiskt och det är trist. Det finns ju massor att lära om kvinnokroppen som folk inte har en aning om pga anti-feministiska synen att en kvinna med en menscykel skulle vara defekt eller utsatt. Är man påläst behöver det inte vara så och man inte heller proppa i sig kemikalier om inte man absolut vill.

   1. Satan va sur du blev! Läs igen, hon ställde frågan fall inte alla appar är hormonfria, vilket de givetvis är! Hur skulle du få i dig hormoner från en app? Inlägget har ett syftningsfel så tagga ner lite nu va.

   2. Haha, tagga ner! 🤣
    Det ”J” menade med sitt inlägg var väl att skoja till det lite utifrån språket i texten, när Isabella skriver att ”appen är hormonfri.”
    ”J” tyckte väl det såg lite roligt ut, då väl alla appar i hormonfria. 🙂

     1. Hahaha. Ja då får alla fly. Efter att ha gått en kurs i danska för att förstå varför man skall fly. #Mie_är_Karins dotter

    1. Vad är det nu just du inte fattar då? Alla utom ’En annan J’ ser ju syftningsfelet. Att så många behöver så mycket förklaring…..

 1. För alla kvinnor?

  ”Tänk på att Natural Cycles, precis som övriga preventivmetoder, inte är lämpligt för alla. Om du har PCOS, sköldkörtelsjukdom eller oregelbunden mens är Natural Cycles inte det bästa preventivmedlet för dig eftersom din fertilitet kommer vara svårare att förutsäga. Detsamma gäller om du ammar eller upplever klimakteriesymtom. Natural Cycles skyddar inte mot sexuellt överförbara sjukdomar.

  Natural Cycles passar dig med fast partner, regelbundna sovtider och som är 18 år eller äldre. ”

  1. Hej Anonym,

   Natural Cycles skapades för att ge alla kvinnor ett till alternativ, men precis som med alla preventivmedel så är det viktigt att välja en som passar specifikt dig och dina behov och preferenser. Ju fler alternativ vi har att välja mellan, desto enklare är det att hitta någonting som passar just dig.

   Om du har några frågor, gå till https://help.naturalcycles.com för att läsa mer eller för att kontakta vår support.

   Allt gott,
   Therese

   1. Jag reagerade på att Isabella skrev att Natural Cycles är ”för alla kvinnor”. Reagerade inte ni också på det?

 2. Jag har p ring och aldrig mått bättre. Inga ömma bröst, ingen mens och ingen acne eller ökad vikt:-)

  1. Nej för man har redan sina hormoner men obalans bland dom hormoner. Annan sak. Syftar du på behov av syntetiska hormoner så är det inget kroppen _behöver_ utan sjukvården behöver utreda hur hormonsamspelet fungerar, vilket de så klart inte gör eftersom det är enklare att försätta folk i kemiskt klimakterium så att samspelet hos de egna hormonerna inte funkar alls. Men då är det ju också upplagt för att ytterligare sabba sin fertilitet inför den dagen man ev vill ha barn eftersom man inte gör något åt själv grundorsaken, vilken den än må vara. Extra syntetiska hormoner är bara symptomlindrande och inte ett botemedel.

   1. Ett tips: försök inte läxa upp en människa som lever med endometrios och passa på att läs på också. När påstod jag att det var ett botemedel? Gör du dig dum? Utan mina ppiller hade jag varit sjukskriven minst 1 vecka varje månad och inte kunnat leva ett normalt liv så för mig är de livsviktiga. Jag kan inte använda det som Bella gör reklam för. Det finns inget botemedel mot endometrios – läs på och sluta utgå ifrån att alla kvinnor vill ha barn. Vad är det med dig?

  1. Hej Johanna,

   Bakom appen Natural Cycles så finns det en smart algoritm. Algoritmen är invecklad och utformad för att ta hänsyn till spermieöverlevnad, variation i cykellängd, ägglossningsdag och temperaturfluktuationer. Den är känslig för subtila mönster i din cykel. Om den upptäcker något oväntat, kommer den att agera på försiktighetssidan och ge dig en röd dag.

   Har du några frågor så gå till https://help.naturalcycles.com för att läsa mer, eller för att kontakta vår support.

   Allt gott,
   Therese

   1. jag har provat att använda andra appar samtidigt som jag testade NC efter att den hade stabiliserat sig och upplevde att dom predicerade min cykel likadant. Så smart och invecklad algoritm eller inte verkar det funka minst lika bra med att vara regelbunden, ta ett LH test då och då för att se att man för in rätt och då tycks andra mensappar funka ändå. Tycker att det talar emot en smart algoritm då jag inte har blivit på smällen senaste 1,5 åren och jag använder inte NC längre men kör på samma princip.

 3. Jag behöver inga preventivmedel då jag gjort en hysterektomi, men om jag hade behövt preventivmedel hade jag ALDRIG litat på en sån här app.
  Kroppstemperaturen kan skifta mycket från dag till dag oavsett om vi tar hänsyn till ägglossning eller inte. Det lär ju leda till att appen har svårt att räkna ut när du har verkligen har ägglossning?
  Feber en dag så är det kört!

  Kanske hade jag haft nytta av appen om jag hade velat bli gravid, för att få ett hum om när man är som mest fertil.
  Men för att undvika graviditet? Aldrig!!
  Dessutom kan spermier överleva flera dagar i livmodern. Så när man tror att det är säkra dagar så är det i själva verket inte alls så.

  Måste väl ändå vara bättre att tillföra kroppen hormoner (i p-piller)än att bli oönskat gravid?
  Annars får man väl köra med kondom eller kopparspiral, tänker jag.

  1. Läs på om natural cycles lite bättre innan du uttalar dig såhär. Har du sovit dåligt eller har feber, mät inte temperaturen den dagen. Det påverkar inget märkvärdigt appens beräkning av ägglossning.

   Jag är röd (läs: skydda dig) 6 dagar före beräknad ägglossning och ett par dagar efter, så det där med att spermier överlever är inräknat.

   Det finns nog inget preventivmedel, bortsett från kondom, som passar alla. Men för oss som är regelbundna och inte kan äta hormoner av olika anledningar är detta GULD värt. Jag har använt natural cycles i flera år och har då aldrig blivit gravid.

 4. Jag tycker att en app är läskig, min största skräck vore att bli ofrivilligt gravid och upptäcka det för sent, ja eller för tidigt också om vi säger så, för jag vill inte behöva göra abort. Måste jag så måste jag men helst inte. Samtidigt vill jag inte ta hormoner så jag har inte många alternativ kvar..
  Skulle vara intressant att veta hur många som blivit gravida ofrivilligt ändå trots appen..

  1. Du har ett jättebra alternativ, och det enda som garanterar en att inte bli smittad av diverse könssjukdomar. Kondom.

  2. Jag blev ofrivilligt gravid. Har nu en son på 3 år.

   Detta preventivmedel låter ju bra eftersom det är hormonfritt. Men inte så säkert!! Dessutom tycker jag inte att det passar alla, inte småbarnsföräldrar.

  3. Cervixpessar finns och kan sättas in i upp till 2 dygn, krävs spermiedödande gel vid insättning och påfyllning strax innan. Annars funkar Billings- eller Justissemetoden också, då vet du när du är fertil och precis i den här stunden, här och nu. Man får så klart skydda sig under sitt fertila fönster men du vet också när du kan ligga hur mkt som helst utan att nåt händer. Spermier överlever i fertilt sekret i upp till 5 dagar och ägget i 24h. Med rätt metod är det inga svårigheter att lista ut när man kan ha skyddat/oskyddat sex. Googla vetja!

  4. Till dig skulle jag säga Kondom!
   Men finns massor med preventivmedel, tex p-piller, p-stav, spiral, mm, så det finns ju olika alternativ.
   Men om man ej vill ta preventivmedel och inte ha barn är Kondom bästa, skyddar även emot könssjukdomar om man inte har fast partner.

  5. Hej StrongMama,

   Det finns preventivmedel som passar varje kvinna, och ingen metod är 100% effektiv. Vi tror att fler kvinnor kommer att kunna hitta en metod som passar dem genom att öka de tillgängliga alternativen. Natural Cycles är ett av de alternativen, och den enda appen som finns tillgänglig i USA och Europa som preventivmedel. Natural Cycles är 93% effektivt med typisk användning.

   Du kan läsa mer om effektiviteten och hur Natural Cycles fungerar på vår hemsida.

   Vänligen,
   Therese

 5. Jag kommer för evigt vara så tacksam för Natural Cycles. Alltid haft en regelbunden mens även om jag haft problem med cystor och väldigt smärtsam mens. Började försöka att bli gravid och förstod inte varför det började ta väldigt lång tid. Var rädd att cystorna var ett tecken på att jag inte kunde bli gravid. Natural Cycles konstaterade att min ägglossning var redan dag 8-9! Medan min mens alltid var minst sju dagar. Så vi hade inte prickat helt rätt i våra försök och att vi kämpade på månaden till mensen kom gav ju aldrig resultat, eftersom vi missade den riktiga dagen.
  Så fort appen hittat ÄL testade vi mitt i mensen kändes det som, och simsallabim. Här sitter jag gravid i vecka 21, så otroligt lycklig över det <3

  1. Tycker det är sjukt tråkigt att pausa förspelet för att dra på en kondom. Klarar heller inte av lukten, och inte lika skönt som en barhudad pillesn…😀 Finns ju många anledningar.

  2. För att det är skönare utan kondom? 😉
   Men har man inte en fast partner eller inte vill ta preventivmedel så är ju kondom bäst, skyddar mot barn och sjukdomar.
   Är man dock okej med att ta risken att bli gravid så funkar ju Natural Cycles.

    1. Man får inte cancer i äggstock av mäns penisar, det är en lögn och bidrar till onödig rädsla. Man har ökad risk att få livmoderhalscancer om man smittas med vissa typer av humant papillom virus (HPV) som är sexuelltöverförbart men det innebär inte att alla som smittats får cancer. Man kan också få cancer utan att ha smittats av HPV. Det finns vaccin mot HPV som är effektivt men det absolut viktigaste för att inte utveckla en livmoderhalscancer är att gå på sina cellprovstagningar!

     1. Det är inte alls en lögn! Läs på.
      Sen finns det även studier som visar att kvinnor som är gifta med omskurna män har mycket mycket mindre fall av underlivscancer. Män med förhud som vi inte använder kondom med ger oss kvinnor cancer.

  3. Vill gärna bara använda kondom, men har (med min fasta partner sedan 10 år, som dessutom är sjukligt noggrann) blivit gravid två gånger oplanerat med kondom… Så för vår del blir det ”snipp snipp” nu 🤷🏼‍♀️

   1. Hoppas det är han som ska Snipp Snipp och inte du. Mycket enklare ingrepp på en man än på en kvinna.

 6. Eller så använder man inget! Lär känna din kropp så vet du när du har ägglossning samt att grabben i fråga kan faktiskt dra sig ut. Funkar för mig, tre önskade barn samt ett som inte gick hela vägen (men blev till när vi ville), o då väntade vi kanske 1 månad från det att vi ville bli gravida tills vi blev det. Så lär känna dig själv! Tror alla kan det!

  1. Fast bara för att man känner sin kropp innebär det INTE att man kan få barn. Jag är en av dom som inte kan, trots att jag kan min kropp och vet när jag har ägglossning och mens. Men att säga så.. Det sårar faktiskt.

  2. Är verkligen inte en säker metod. Spermier kommer även innan ”stora” utlösningen, och kan leva länge i kroppen. Så att det funkat för dig är noll och ingen emperi. Önskar folk förstod det.

  3. Som en person med PCOS är det inte så ”lätt” att lära känna sin kropp. Från att ha blödningar 20 dagar på en månad till att inte blöda alls på över ett halvår. Är det inte lätt att veta mycket om sin cykel. Jag har aldrig under mina 10 år som fertil kvinna haft regelbunden mens, utom när jag ätit p-piller.
   Otroligt arrogant att säga att det bara är att ”lära känna sin kropp”.

  4. Jag kan min kropp. Har stenkoll på när jag har ägglossning. Känner igen varenda tecken på det. Helt en regelbunden cykel. Men är ofrivilligt barnlös och har försökt få barn i över 3 år. Enligt utredning är det inget fel på varken mig eller sambon. Så det är inte bara att lära känna sin kropp och bestämma om man vill ha barn eller inte.

 7. Hej! Efter att ha använt natural cycles i ca ett halvår så måste jag säga att jag är jättenöjd, känns skönt att inte ha hormoner i kroppen!

  Men jag har en feedback som jag verkligen tror bolaget ska ta till sig; det är att termometern måste ha bluetooth så att den synkar tempen automatiskt till appen! Att lägga in manuellt känns väldigt gammalt och jag vet att i många andra internationella ”bli gravid” appar så finns det termometrar med auto-synkning. Faktum är att lägga in tempen är det som är drygt, och vi lever i en tid då det bör sköta sig självt! Håller tummarna för att det kommer nya termometrar snart:)

  Tack för en inspirerande blogg:)

 8. Jag bor i USA och har borjat anvanda Natural Cycles efter jag hade problem with IUD och p-ring efter min andra graviditet. Det enda jag kan saga, att jag har aldrig matt sa bra som jag gor nu! Inga hormoner, allt fungerar som det ska och det kanns underbart. Min mens brukade vara oregelbunden nar jag anvande p-piller fore barn, och nu ar den regelbunden. Jag ar sa glad att det finns har i USA och att jag kan anvanda det. Tusen Tack Natural Cycles!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..