Kinesisk lunch

Det händer alltid roliga saker när Pingis och är iväg och försöker bygga vår Löwengrip. Idag skulle vi äta lunch med inköparen på Parkson (tänk er Åhléns) men istället hamnar vi med deras ledningsgrupp och slängs in i deras lunch. Vi är ca 20 personer. Om det är något som Pingis och jag kan hantera är det olika mötessammanhang på volley. Deras styrelseordförande, en äldre man vinkade fram oss till hans bord bakom oss och gick direkt på sak och sa ”Marketing plan here in China, say”. Det var bara att prata på medan det kom in mat och alla skickligt åt med pinnarna. Allt gick faktiskt bra och dessutom åt jag kanske den godaste maten på flera år. Ganska enkelt men jag kommer aldrig någonsin glömma nudlarna. Alla wokade grönsaker. Sticky rice. Mums. Vi åt och åt. Däremot skippade jag allt som var en kroppsdel alternativt hade hår på sig …. :- )

Efter det fick vi en rundtur bland alla skönhetsdiskar. Otroligt inspirerande. Efter det åkte vi tillbaka till hotellet och träffade Blue Bell Groups e-handelsgrupp. Så bra dag.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Nu ska jag gå och träna! Vi hörs imorgon!

 1. Du skippade kroppsdelarna och det med hår.. men att ha döda djur på kappan tycker du är helt okej? Ska man använda päls så tycker jag att man kan stå för det också, vilket du inte gör eftersom du aldrig godkänner kommentarer som handlar om det.

  1. Jag har då läst ganska många såna kommentarer här på bloggen. Hon har ju geller aldrig sagt att hon äter till stor del vegetariskt för av etiska skäl. Så nog står hon för sin djurkonsumtion alltid.

   1. Haha sådär går det när man (jag) gör tre saker samtidigt, men tror nog att poängen går fram ändå.

 2. Tycker mycket om dig och har följt dig länge, men tyvärr måste jag säga att det sticker lite i kroppen när man ser både dig och pingis i professionellt sammanhang, båda med armbågarna på bordet. Känns som en så självklar sak man lärt sig sedan barnsben, i finare sammahang. Nu är det ju inte världens grej men kan inte låta bli att tycka det ser oförskämt ut.

  1. Håller fullständigt med Sandra i hennes kommentar om att ha armbågarna på bordet i finare sammanhang.
   Det är i och för sig ingen större sak men personligen så tycker jag det ser oförskämt ut.

  2. Sandra
   Kvinnan och mannen på nedersta bilden har händerna i byx- resp. jackfickorna. Fy så hemskt 🙁

  3. Nu ser ju detta iof inte ut att vara något ”finare sammanhang” utan en enkel lunch i en enkel miljö, men håller med om att finare tillfällen kräver bra vett och etikett oavsett vem man är.

  4. Varför är det oförskämt ens? Alltså vad är grejen, vem har kommit på att det är fult att ha armbågarna på bordet? 😶 Sjukt konstig etikett regel tycker jag. Men är nyfiken på varför det anses fult 😀

   1. Haha men flera av dom asiatiska deltagarna vid lunchen stöttar med armbågen på bordet. Vad som anses fint i Kina jämfört med sverige skiljer sig markant och dom har helt andra fokus när det kommer till bra respektive dåligt bordsskick. Exempelvis (gäller säkert inte överallt) är det inte fint att ta mat med vänster hand utan med höger hand, det anses otacksamt att inte rapa efter maten och vanhedrande att ställa pinnarna i lodrät riktning. Jag ser inte att det är någon likhet med svensk etikett så varför ens tro att det är så illa att dom sitter med armbågarna på bordet?

 3. Jag kan inte låta bli att bli rätt provocerad av ”skippade allt som varit en kroppsdel”. Du äter ju både fisk och skaldjur, det är ju precis lika mycket kroppsdelar det med. Eller räknas det bara när det är gulliga djur?
  Förklara gärna hur du tänker.

  1. Hvordan kan man blive så provokeret at det ? 😊 som jeg læser det er det sagt lidt for sjovt… helt ærligt noget mad ser liiidt sjovt ud i Kina bla kyllingefødder 🙈

 4. Läste igenom detta inlägg och tänkte för mig själv att det omöjligtvis finns något negativt att kommentera här. Men likt förbannat har alla bitter människor hittat något de ska störa sig på. Att kommentera armbågarna på bordet är nog det största skämtet, helt ärligt kunde ni inte hitta något bättre att störa er på? Vet ej om man ska skratta eller gråta.

  1. DEt är som sagt en modererad blogg. Så den som modererar har släppt fram kommentarerna med flit.

  2. Ja men det ser fruktansvärt illa ut med armbågarna på bordet. Allt annat skall vara så perfekt och man skall ha framgång i affärer men det kan enkelt havereras av en sådan ”liten sak” som armbågarna på bordet.
   Allt är inte guld som glimmar….

 5. Undrar lite över hur det är att sälja in ett skönhetsmärke i Kina när man är solsprejad, i Kina anses det ju vara fult att vara solbränd?

 6. För så himla ouppfostrad kan hon väl inte vara….? Hennes föräldrar är väl bättre än så ?

 7. Nu när produkterna börjar säljas i Kina så kommer de också att testas på djur. Jag kommer ihåg att Bella för ett par år sedan skrev i bloggen att de inte skulle lanseras i Kina just på grund av deras lagstiftning kring att produkter som säljs där ska djurtestas. Så tänk på det innan ni köper produkterna, att de numera är ett märke som testas på djur! Fruktansvärt att de valt denna väg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..