Säkerhet med adresslåset

I samarbete med Svensk Adressändring 

Efter förra hösten och vinterns alla händelser så har vi ett idag bra säkerhetsteam kring mig och hela bolagsgruppen, vilket har inneburit att jag behövt snäppa upp min säkerhet ytterligare en nivå på flera olika sätt. Därför är jag extra glad för mitt fortsatta samarbete med Svensk Adressändring! De har nämligen en tjänst som heter Adresslåset och fungerar som en försäkring som skyddar mot ID kapningar. Det bästa är att det bara tar en minut att registrera men att det sen förhindrar massor av problem. En ganska liten och enkel åtgärd men väldigt bra. Det blir tyvärr mycket vanligare med ID-kapningar.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Svensk Adressändrings värdeord är trygghet, enkelhet och säkerhet. Ord som jag anser de verkligen lever upp till! Företaget har funnits länge och känns väldigt tryggt. Deras tjänster gör det enkelt att på ett snabbt och smidigt sätt förbättra sin egen säkerhet. Adresslåset är en säkerhetsåtgärd alla kan och borde använda sig av. Tjänsten spärrar din postadress så ingen annan än du kan adressändra, eftersända eller lagra posten, tjänsten är dessutom gratis. Jag har tidigare råkat ut flera gånger för fula typer som försökt mixtra med min post och adress, så denna tjänst är verkligen något jag förespråkar.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Om man blir bedragen märker man det oftast för sent. Då har bedragarna hunnit beställa saker på nätet via faktura, och det märks först när man hunnit få hem en betalningsanmärkning. Jag har suttit i telefon många gånger för att försöka få rätt på felaktiga fakturor andra har beställt i mitt namn, så därför är det så skönt att det finns företag som Svensk Adressändring med tjänster som faktiskt förbättrar ens personliga säkerhet! Har ni låst er adress? Gör det här!

I samarbete med Svensk Adressändring

 1. Peter skriver:

  Tänk om man kunnat göra på samma sätt med personnumret.
  Har personnumret varit spärrat kan inga tjuvar ta en kredit eller köpa något på ens personnummer.
  Man borde kunna låsa upp när man själv ska köpa på kredit via bankid, för att sedan låsa igen.

 2. Julia skriver:

  Jag gjorde detta idag och ikväll fick jag ett sms att en leverans var på väg till mig samt en länk som jag skulle klicka på för att betala. Gjorde självklart inte detta. Jag har aldrig någonsin råkat ut för detta tidigare så jag måste säga att det känns obehagligt att jag fick detta sms just idag då jag just gjort så att just sånt här inte ska kunna hända?! Eller har jag uppfattat tjänsten fel?
  Känns helt plötsligt som att jag blivit lurad..

 3. Fredrik skriver:

  Tack för tipset! Super bra! Har låst min adress nu via länken, låste även min adress via skatteverket.

 4. Spärra obehörig adressändring heter det på skatteverket. Helt gratis.

  1. Elsa skriver:

   Det är inte samma sak. Adresslåset på Svensk Adressändring är kostnadsfritt.

 5. Är detta något som mest offentliga personer utsätts för eller kan det hända vem som helst? Känns så konstigt och avlägset att det skulle hända just mig…

  1. Såklart de kan hända vem som helst. Man vet aldrig vad de är för människor ute i världen. Har spärrat på både skatteverket och adressändring själv.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..