Säkerhet med adresslåset

I samarbete med Svensk Adressändring 

Efter förra hösten och vinterns alla händelser så har vi ett idag bra säkerhetsteam kring mig och hela bolagsgruppen, vilket har inneburit att jag behövt snäppa upp min säkerhet ytterligare en nivå på flera olika sätt. Därför är jag extra glad för mitt fortsatta samarbete med Svensk Adressändring! De har nämligen en tjänst som heter Adresslåset och fungerar som en försäkring som skyddar mot ID kapningar. Det bästa är att det bara tar en minut att registrera men att det sen förhindrar massor av problem. En ganska liten och enkel åtgärd men väldigt bra. Det blir tyvärr mycket vanligare med ID-kapningar.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Svensk Adressändrings värdeord är trygghet, enkelhet och säkerhet. Ord som jag anser de verkligen lever upp till! Företaget har funnits länge och känns väldigt tryggt. Deras tjänster gör det enkelt att på ett snabbt och smidigt sätt förbättra sin egen säkerhet. Adresslåset är en säkerhetsåtgärd alla kan och borde använda sig av. Tjänsten spärrar din postadress så ingen annan än du kan adressändra, eftersända eller lagra posten, tjänsten är dessutom gratis. Jag har tidigare råkat ut flera gånger för fula typer som försökt mixtra med min post och adress, så denna tjänst är verkligen något jag förespråkar.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Om man blir bedragen märker man det oftast för sent. Då har bedragarna hunnit beställa saker på nätet via faktura, och det märks först när man hunnit få hem en betalningsanmärkning. Jag har suttit i telefon många gånger för att försöka få rätt på felaktiga fakturor andra har beställt i mitt namn, så därför är det så skönt att det finns företag som Svensk Adressändring med tjänster som faktiskt förbättrar ens personliga säkerhet! Har ni låst er adress? Gör det här!

I samarbete med Svensk Adressändring

 1. Jag tycker den tjänsten är jättebra! Jag förstår att du vill ha det, jag har nog inte samma behov som du har men kan ju ändå vara bra, speciellt om det är en gratistjänst, jag menar, vad har man att förlora?

  Ha en fin kväll

 2. Tack för bra tips. Följde din länk och har nu låst min adress. Har läst om det tidigare men har liksom inte kommit till skott.

  Så tack igen!

  1. Hos Skatteverket kan du förhindra att någon ändrar din folkbokföringsadress. Om man spärrar flyttanmälan så måste ändringen göras med e-legitimation. Men det är ingen spärr mot ändring av postadressen hos Svensk Adressändring.
   Adresslåset gäller spärr mot att någon obehörig adressändrar, eftersänder eller lagrar posten utan din vetskap.
   Utan denna spärr kan en bedragare söka lån eller kontokort i ditt namn och adressändra postadressen så att posten kommer till en annan adress än din egen.

    1. Haha Evangelia är du på riktigt? Laura förklarade ju precis skillnaden mellan det du ändrar på Skatteverket och det här?

 3. Hur funkar det sen då man har gått bort? Hur gör ens arvinge/arvingar för att adressändra min post hem till dem i så fall? Då hindrar man ju de iom att man låser adressen. Det kan vara väldigt mycket post efter en person som gått bort och de är det bäst om man kan ändra den bortgångnes postadress till sin egen brevlåda ganska snabbt eftersom den bortgångnes bostad oftast behöver säljas så fort den är tömd

  1. När någon avlider så behöver någon företräda dödsboet. Från Skatteverket beställer man därför ett så kallat dödsfallsintyg. Det fungerar som en legitimation för den person som t.ex. ska utföra bankärenden och avsluta olika abonnemang. Intyget visar när en person har gått bort, och vilka efterlevande som finns.
   Den som företräder dödsboet beställer en Särskild Postadress från Svensk Adressändring. Det är en annan tjänst än den vanliga adressändringen som Adresslåset spärrar. Med andra ord så kommer dödsboets företrädare att kunna ställa om posten även sedan mottagaren avlidit.

  2. Men snälla Rebecca nog förstår du, om du tänker efter att den inte fortsätter vara låst när den boende är död?
   Den efterlevande får ju ett intyg som gör att h*n kan sköta bankärenden, konton, räkningar mm mm

  1. Såklart de kan hända vem som helst. Man vet aldrig vad de är för människor ute i världen. Har spärrat på både skatteverket och adressändring själv.

 4. Jag gjorde detta idag och ikväll fick jag ett sms att en leverans var på väg till mig samt en länk som jag skulle klicka på för att betala. Gjorde självklart inte detta. Jag har aldrig någonsin råkat ut för detta tidigare så jag måste säga att det känns obehagligt att jag fick detta sms just idag då jag just gjort så att just sånt här inte ska kunna hända?! Eller har jag uppfattat tjänsten fel?
  Känns helt plötsligt som att jag blivit lurad..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..