Varför man inte ska intervjua mig

Egentligen är jag supertråkig att intervjua, jag är alldeles för mediadrillad och dessutom har jag nog 10 000 timmars erfarenhet av att förhandla tack vare 12 år som entreprenör vilket gör att jag ofta kan styra intervjun utifrån hur jag vill ha det. Intervjuaren märker sällan hur jag ändrar spår och får innehållet dit jag vill ha det. Oftast är personen för insnöad på frågor som måste ställas så när frågorna väl är ställda och jag har besvarat, har man inte förberett följdfrågorna rejält. Jag tror att Titti råkade ut för det idag i P4 och även en journalist för Expressen som var hemma hos mig i januari. Målen personerna har för intervjun blir helt enkelt inte nådda.

Men i en förhandling ska båda känna sig som vinnare när man skils åt (jätteviktigt) och därför måste jag bjussa på något annat så att det blir en återupprättad balans mellan intervjuaren och mig (läs: ska jag vara krass: så att jag blir välkommen tillbaka för att intervjun ändå blev uppskattad och fick många lyssnare – Det är alltid siffrorna som styr och sådant kan jag). I dagens P4 så nynnade jag på Carola inför 1,5 miljon lyssnare. Det blev ett personligt, glatt och avväpnade slut på en intervju där jag hade checkat av alla mina punkter innan som jag ville prata om. Ge och ta.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Jag hade inte ens fått frågorna innan, jag lät min assistent ringa upp och ta förintervjun för att bara höra att det inte var något helt galet (vill inte prata om singellliv/dateing) men det var det inte så då skippade jag att få frågorna innan. Det blir alltid roligare för mig då, större utmaning. Framför allt när det är livesändning med över en miljon lyssnare. Men ska jag vara helt ärlig så är det en taktik att be min assistent stämma av med intervjuaren att inte prata om något som jag ändå vet inte är dagens ämne. Rörigt?

Ja ni hör ju, jag är ett fruktansvärt intervjuobjekt som styr om alla intervjuer under samtalets gång, planerar för framtida frågor i mina svar så att jag får säga det jag vill ha sagt. Men vad dom skillsen är värdefulla i mitt jobb i förhandling. Dock är det inte riktigt något som man lär sig på en högskola utan att ha suttit i väldigt många möten som har gått dåligt men man beslutar sig för att lära sig av allt. Idag har jag svart bälte i förhandling och någon gång ska jag berätta mer om det.

… :- )

 1. Men Tittis jobb är ju att skapa ett trevligt radio-program så när du väljer att börja prata om något annat (än att t ex berätta vad alla dina misslyckade bolag var i för bransch) så låter hon dig väl hållas för att inte få en dålig stämning!
  Men just den frågan förstår jag inte varför du inte ville svara på…

  1. Jag tänkte också på prick det tillfället när Bells vände frågan om misslyckade bolag till vinst och omsättning och hur bra det går idag. Det är klart att det hörs vad hon gör, det är precis som politiker 🙂

   1. Chine: Men det där gamla gäller ju inte längre. Varför fokusera på det som gick dåligt då istället för att fokusera på det som är nu och som faktiskt går extremt bra??

    1. Därför att ur allt misslyckat så finns det något att lära. Jag är inte intresserad av en bild av en perfekt Isabella-människa, utan mer lära av den resa en entreprenör gjort.

 2. Trist inlägg. Men du är ju redan väldigt privat här på bloggen- lite för privat tycker jag ibland. Detta inlägg kändes inte smakfullt på något sätt. Ungefär som det vore ett skill att manipulera…. Förstår och beundrar din kompetens inom olika områden- verkligen. Men ibland blir det bara lite mycket….

 3. Du säger alltid samma sak i alla intervjuer så egentligen är det onödigt med frågor. Vore bättre att du höll ett anförande eftersom det är så det blir ändå.
  Som helhet tyckte jag intervjun idag inte gav något för den som är insatt och har följt dig genom åren. Men du verkar nöjd med det.
  Jag tycker det är synd att du inte ville ställa upp på Söndagsintervjun men jag förstår varför. Martin Wicklin skulle aldrig tillåta någon intervjuperson få ta över och sitta och prata på utan hänsyn till de frågor som ställs.

 4. Det här inlägget handlar inte om din intervjuteknik utan det handlar om att det ska provocera i och med att HH lanseras i morgon.

 5. Som journalist kan jeg bare sige, at hvis du tror, du kan styre et interview, så har du helt enkelt ikke mødt en dygtig journalist endnu. Du kan bare maile mig, om du vil 🙂

 6. Inte för att du kommer att svara, men vad innebär det att vara världens mäktigaste kvinna? Vad är makt för dig och vad tänker du åstadkomma med makten?

  1. Väldigt bra fråga!👍Har också tänkt på det. När jag tänker mäktiga personer är det oftast politiker med makt att påverka i världen. Kända personer, likt då Oprah winfrey som är Bellas idol har ju också makt att påverka andra människor men den makten har de oftast skaffat sig genom att vara folkkära och älskade. Bella kör ju helt annan taktik så är också väldigt intresserad hur hon ser på makt och vad hon ska göra med den?

 7. Tidigare i är bjöd du hem Aftonbladet för du ville ge din version om vad som hänt med anledning av din ex-pojkvän m m.
  Du ansåg att det skrevs felaktigheter om händelsen. Jag läste Aftonbladets artikel och blev besviken. Den innehåll inget nytt om händelsen. Det blev bara en upprepning av vad som tidigare. Något måste gått fel med intervjuen för tydligen fick du inte fram vad du ville sagt.

  1. Nej jag håller med. Låter som ngn annan skrivit

   1. Sälja nya produkter snart
   2. Låtsas åka till doha för att provocera
   3. Gulle hittepå inlägg om Sallys växtvärk
   4. Skriva konstigt inlägg om att du är en perfekt förhandlare i strid med jantelagen 😄 för att provocera

   Ps -> jag tycker du är kul Isabella
   Fascinerande!

 8. Vet du Isabella, jag märkte på en gång när Titti frågade dig om dejting och det lite mer privata hur du rätt snabbt styrde om intervjun så att den återigen handlade om din karriär och ditt bolag 🙂 Men jag förstår dig. Vem vill prata om sånt som är privat och som man vill behålla för sig själv. Kul var det när du nynnade på Carolas Säg mig var du står och mitt i allt bad oss lyssnare om ursäkt. Kan absolut säga att du fick mig att brista ut i skratt.
  Jag gillar att lyssna på dig så tack🙂👍🏻

 9. Jag hörde hela intervjun. Vet inte om du styrde eller ej men det jag absolut inte gillade var att den oinsatte kunde få känslan av att det går att klimatkompensera sig ur klimatkrisen. Tyckte att Titti kunde ha sagt emot dig där men möjligen är hon lika okunnig som du på klimatområdet (i övrigt tycker jag att hon är duktig).

  För er som eventuellt läser denna kommentar kan jag säga att rätt väg att gå är att göra klimatsmarta och hållbara val (t ex låta bli att flyga och konsumera samt äta mer växtbaserat). Fel väg att gå är att göra klimatosmarta val och tro att man har ryggen fri genom att klimatkompensera. Det går inte att klimatkompensera sig ur klimatkrisen. Det en den bistra sanningen.

 10. Jag tyckte det blev ett bra radioprogram. Och som du själv indirekt säger, du gör inte det här bara för att det är kul, utan att det tillhör ditt jobb. Såklart att det finns ett väl genomtänkt syfte med de hela. Tror att många missar den poängen.

  1. Exakt, Bella är ju egenföretagare och måste se till att göra allt för att göra reklam för sig och företaget. Vad är det för underligt med det??

 11. Nej, du kommer inte bli världens mäktigaste kvinna, då måste du nog pyssla med politik eller nåt, typ Amerikansk president 👍

 12. Men huu så obehaglig agenda från din sida.. Tyvärr skiner det igenom, låter bitvis som att du läser innantill under intervjun och det ”hjärtliga” känns väldigt fejkat. Känns trist då du säkert är en väldigt charmig person under all yta och dina punkter som du vill få fram..

 13. Vackra Isabella!

  Din blogg är den enda som jag följer dagligen och jag är så otroligt imponerad över allt du får till! Du är en fantastisk förebild för så många och jag älskar ditt driv och att du kör ditt ”eget race”, det inspirerar och peppar så många!!! Och efter att jag flyttat tillbaka till Sverige från Norge så brukar jag säga att du är Sveriges egen Petter Stordalen eftersom ni båda väljer att sticka ut på era egna sätt… ! Så ja, You rock!!!

  Men – det här inlägget ang. din intervju på P4 känns verkligen hur märklig som helst… Media är ju en super viktig kanal för dig som driver bolag och som vill bli Världens Mäktigaste Kvinna. Att ställa upp i intervjuer hör till på din resa och att du sen själv sitter och känner att du får sagt allt du vill trots att vissa frågor inte ställs det kanske du ska behålla för dig själv och ditt team? Jag lyssnade själv på P4 Extra tillsammans med min dotter på 12 (hon följer också dig, på instagram…) och vi sa båda samma sak: att det var lite konstigt att du inte svarade på vissa frågor som ställdes utan istället började prata om helt andra saker, lite som att du nonchalerade frågan… Sen kan jag tycka att det är lite respektlöst mot Titti att skriva så här, som att du inte tycker att hon är tillräckligt proffsig…

  Med det sagt så önskar jag dig en framgångsrik och magisk vecka fylld av lyckliga stunder! You gooo girl!!!

  Kram! Miss.G.

 14. Hahah, alltså vilken känga åt journalisterna! Mycket märkligt inlägg. Tittis roll är ju att skapa ett trevligt nöjesprogram så hon är nog inte så brydd i om huruvida du svarar som en politiker eller inte. Vi som lyssnar är ju inte korkade så vi hör ju hur du beter dig.

  Men men, mycket konstigt inlägg om hur duktig du är på att.. vad då egentligen?

  1. Vad hon är duktig på?? Ja hon är Sveriges mäktigaste affärskvinna som lyckats få sitt företag att expandera nåt oerhört t ex, det säger väl en hel del.

 15. Oj vilken fördom om journalisterna, som om de vore födda igår. De märker nog, alla andra också. Journalister kan ju också ha 12 års erfarenhet av intervjuande, de låter dig bara hållas. Skillsen säkert bra i förhandlingar men att tro att du avleder obemärkt på en intervju är förvånansvärt blåögt av dig.

  1. Titti sa det när de pratade om Bellas 1,5 milj läsare varje vecka. Så många lyssnare har vi varje dag, sa Titti. Hon kanske drev med Bellas statistik 🙂

 16. Intressant att läsa om hur du tänker kring intervjuer. Kan inte låta bli att tycka att det låter rätt jobbigt att vara så uträknande hela tiden. Men du är väl så van att det går av sig själv….

 17. Jag tror inte att en riktigt duktig journalist låter någon styra en intervju. Men det kanske är just dessa journalister du inte låtar dig bli intervjuad av och därför tackar nej till många. För att du då inte längre har kontrollen

 18. Varför förklarar du dig ens här? Du är den du är. Så klart du styr intervjuerna. Jo det märktes. Så fruktansvärd tråkig intervju. ( Se Ebba på Skavlan i Fredags, där har vi en som vet att vinna publik).Självklart ska du inte prata om det du inte vill, men du behöver ju inte svara på frågor som inte ställts.

 19. Ja man har ju märkt att det alltid finns en baktanke med allt du säger eller gör. Ingenting som går obemärkt förbi.
  Ha en bra dag!

 20. Detta inlägg påminner om ett resonemang som någon som Trump skulle fört. Men så
  är ni ju också rätt lika (obs! Ej skämt), båda framhäver sig själva som störst bäst och vackrast, bl.a med hjälp av överdrifter och självförhärliganden och båda dissar utbildning och anser sig själva vara överlägsna som självlärda genier. Båda jobbar att provocera för att få medietid. Och så lite spraytan på det.

  1. Kære Johanna 😊 du kan virkelig ikke lide Isabella… men hvorfor bruger du så din tid på hendes some ? Husk vi har kun ét liv, så brug det positivt 😊

   1. Käre Mie, varför måste jag gilla Isabella för att läste hennes blogg? För mig är det ett samtidsdokument, som jag ibland väljer att kommentera. Ps. Jag tror inte på att bara vara positiv och hyllande, samhället behöver diskussion och ifrågasättande.

    1. Därför att det bara är underligt att läsa en blogg av nån man inte gillar. Jag slösar inte min dyrbara tid och energi på nån jag inte gillar. Varför skulle jag göra det??

     1. Jag tycker det ar underligt att bara ta del av sadant man gillar, det blir ju jattekonstigt och ensidigt. Saker kan ju vara intressanta utan att man stottar dem. Det vore ju en annan sak om jag madde daligt av att lasa bloggen, men det gor jag inte. Det verkar snarare som att andra mar daligt av att lasa kritiska kommentarer och da kanske man ska sluta lagga tid pa det <3

     2. Okej. Jag följer Trump på twitter och tittar på nyheter , är det också slös på tid då jag integillar honom eller allt som händer i världen?

 21. Jag tycker också att du alltid säger samma saker i alla intervjuer. Det ska alltid pratas om din tonår. Alla bolag du startade som inte fungerade. Hur mkt kapital dina bolag omsätter tar upp dina team du har. Att ni dansar och sjunger på arbetet. Börjar bli urtjatat.
  Tycker du lät väl påläst och förberedd, för det låter som du har ett eget manus du läser innantill men blir ställd när du får oberedda frågor och stressar fram ett svar som ibland blir märkliga. Du skulle nog bli intressantare att lyssna på om du förberett dej på rätt frågor och släpper ditt kontrollbehov.

 22. Jag förstår ju också, som så många andra, att detta inlägg inte enbart är ämnat för det du skriver om utan att det är din pr-maskin som är inställd på provocera-läge.
  Att tro att du kan styra intervjuer och att journalister inte förstår när du byter spår är enbart naivt. Jag tror att det snarare handlar om att du bara tackar ja till intervjuer där du vet att du kommer att kunna ”komma undan” och inte bli kommer bli så hårt ifrågasatt.
  Söndagsintervjun är ju ett bra sådant exempel (även om det är ett tag sedan), om du är så säker på din förmåga att styra intervjuer och byta spår som du själv behagar – varför ställde du inte upp enligt SR:s premisser?

  1. Det er en helt almindelige måde at styre sin karriere på 😊 også pr styre Isabella som en rigtig mester. Flere taler om at det er for at provokerer… noget vrøvl! Det er pr når det er bedst ⭐️

   1. Det är bara hennes pengar (antal läsare, annonsintäkter osv) som är intressanta för media. Och hur hon köper sina läsare i en slags rundgång av visa upp saker på bloggen för att få mer (behålla) läsare.

 23. Tycker inte Isabella styrde intervjun, utan mest svarade på frågor som aldrig blev ställda. Skulle mer säga att som lyssnare upplevs detta både oprofessionellt och väldigt märkligt. Kan förstå om man vill styrs frågorna om dom är helt irrelevanta men indetta fall var det helt normala frågor..?

  Sen att lögnerna alltid skiner igenom tex – båda mina barn är vegetarianer, vill dom äta köttbullar har vi goda veg bullar hemma. Men du har åtskilliga ggr berättat om hur Sally älskat tryffelsalami etc. 🙄 mig veterligen är salami inte super veg.

 24. Vad är viktigast, att vinna över en journalist eller att vinna folks hjärtan….se vara på Greta Thunberg hos Skavlan.

  1. Det handlar inte om att vinna, att göra intervjuer är PR och en strategi, och därför vill man ge ut den info man vill ha ut så att försäljningen ökar. Inga konstigheter bara helt vanlig strategi.

 25. Alltså, vad är det där för översittarfasoner Isabella!? Så gör man faktiskt inte. För det första tvingar man inte en assistent att ringa och kolla frågor du ska få. Sen om man ska gå med på en intervju så är det helt enkelt bara att svara på frågorna du får! Herregud!

  1. Det är inget ovanligt. Att superkändisar,filmstjärnor mm styr intervjuer. Men företagare tror jag inte beter sig som superstars.

  2. Det är väl det som är assistentens jobb?!
   Det är väl inte så kul att bli intervjuad om man sitter och känner sig obekväm med frågorna…

 26. Man ska nog inte köra det spelet för mycket, folk märker sådana saker direkt. Att vara ärlig och våga visa sårbarhet visar att man är stark. Va dig själv och gå inte in i roller om det inte behövs.

 27. Och om inte en del här i kommentarsfältet vore ute efter att ständigt leta fel och försöka trycka ner Isabella skulle säkerligen kommentarsfältet bli 100 gånger trevligare

  1. Enig veronica 😊 det værste er næsten at det er kvinder som i deres misundelse prøver at rive Isabella ned på deres niveau 🤷🏻‍♀️ Hvad om vi kvinder stod sammen uanset om vi er selvstændige, ansatte eller fuldtidsmødre ❤️

  2. Men kommentarsfältet är ju modererat. Hon vill ju ha den här typen av kommentarer. Annars skulle de inte släppas igenom. Hur kan det vara så svårt att förstå?

   1. Har du tänkt på att Isabella har modererat kommentarsfält för att kunna sortera bort de vidrigaste kommentarerna och kunna ha nån sorts kontroll över det som kommer in och också för att slippa vara ensam om det som kommer in.

    1. Jag har noll problem med att hon modererar. Det jag inte förstår är att folk klagar på tonen i kommentarsfältet. Tonen bestämmer ju Bella genom vad hon släpper igenom.

 28. Girls! and ngn boy!
  Det är väl sent att börja bli sååå in i nordens klimatsmarta som ni alla är! Skulle varit för minst 50 år sen. Det är redan för sent enligt de ”klimatförståsigpåare” som skriver krönikor!
  För övrigt behöver inte alla ha åsikter om Isabellas liv o leverne – hennes val!!

  1. De flesta som läser den här bloggen var antagligen inte ens födda för 50 år sedan. Menar du att vi bara kan skita i klimatet nu eftersom det ändå är försent?

  2. Britta-Lena Fransson, det låter en smula inskränkt det du skriver. Vi verkar vara lite olika du och jag men för egen del föredrar jag att lyssna på forskare och inte krönikörer när det gäller frågan om klimatkrisen och vilka chanser vi har att göra något åt situationen. Läget är akut, minst sagt, och vi måste göra allt vi kan för att försöka minska våra utsläpp. Helst med start idag men kört är det inte.

   Naturligtvis går det inte att bestämma hur någon annan ska leva sitt liv men för oss som är medvetna om klimatkrisen är det förstås väldigt provocerande när andra är totalt tondöva när det kommer till densamma och verkar göra allt de kan för att inte leva klimatsmart. När man har kommit till insikt själv är det ju så lätt att se att andra göra val som inte är hållbara. Och – för tydlighetens skull – det handlar inte om avundsjuka för vad andra gör men jag själv, av klimatskäl, har valt bort. Det handlar om frustration över att det tar så lång tid att få många att förstå hur akut läget är.

 29. Nämen det är ju skitbra. Du har ju dina mål och då är ju det en asbra grej att ha tränat upp. Och det grundar ju i att du ser ditt eget värde, och att du drar folk. Teach me!

 30. Tänker på ditt program A quest for success, där du hade en agenda men aldrig lyckades hålla det spåret. Du är bara en bra förhandlare när du intervjuas, inte intervjuar? Det senare är såklart svårare varför det ofta krävs en utbildning. Mediatränad kan vem som helst vara (och då är det ofta just utbildade journalister som tränar en). Visst blev du tränad av Elaine?

 31. Varför måste du försvara dig i bloggen om en intervjusituation om du själv anser att den gick bra? Självklart är det en balans med att ge och ta. Du får PR och radion får lyssnare. Konstigt sätt att alltid sätta dig själv som vinnare och tycka ner motparten (journalisten). Vadan behovet?, att få ännu mer uppmärksamhet, maktbehov?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..