Varför man inte ska intervjua mig

Egentligen är jag supertråkig att intervjua, jag är alldeles för mediadrillad och dessutom har jag nog 10 000 timmars erfarenhet av att förhandla tack vare 12 år som entreprenör vilket gör att jag ofta kan styra intervjun utifrån hur jag vill ha det. Intervjuaren märker sällan hur jag ändrar spår och får innehållet dit jag vill ha det. Oftast är personen för insnöad på frågor som måste ställas så när frågorna väl är ställda och jag har besvarat, har man inte förberett följdfrågorna rejält. Jag tror att Titti råkade ut för det idag i P4 och även en journalist för Expressen som var hemma hos mig i januari. Målen personerna har för intervjun blir helt enkelt inte nådda.

Men i en förhandling ska båda känna sig som vinnare när man skils åt (jätteviktigt) och därför måste jag bjussa på något annat så att det blir en återupprättad balans mellan intervjuaren och mig (läs: ska jag vara krass: så att jag blir välkommen tillbaka för att intervjun ändå blev uppskattad och fick många lyssnare – Det är alltid siffrorna som styr och sådant kan jag). I dagens P4 så nynnade jag på Carola inför 1,5 miljon lyssnare. Det blev ett personligt, glatt och avväpnade slut på en intervju där jag hade checkat av alla mina punkter innan som jag ville prata om. Ge och ta.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

… Jag hade inte ens fått frågorna innan, jag lät min assistent ringa upp och ta förintervjun för att bara höra att det inte var något helt galet (vill inte prata om singellliv/dateing) men det var det inte så då skippade jag att få frågorna innan. Det blir alltid roligare för mig då, större utmaning. Framför allt när det är livesändning med över en miljon lyssnare. Men ska jag vara helt ärlig så är det en taktik att be min assistent stämma av med intervjuaren att inte prata om något som jag ändå vet inte är dagens ämne. Rörigt?

Ja ni hör ju, jag är ett fruktansvärt intervjuobjekt som styr om alla intervjuer under samtalets gång, planerar för framtida frågor i mina svar så att jag får säga det jag vill ha sagt. Men vad dom skillsen är värdefulla i mitt jobb i förhandling. Dock är det inte riktigt något som man lär sig på en högskola utan att ha suttit i väldigt många möten som har gått dåligt men man beslutar sig för att lära sig av allt. Idag har jag svart bälte i förhandling och någon gång ska jag berätta mer om det.

… :- )

 1. Helena skriver:

  Varför måste du försvara dig i bloggen om en intervjusituation om du själv anser att den gick bra? Självklart är det en balans med att ge och ta. Du får PR och radion får lyssnare. Konstigt sätt att alltid sätta dig själv som vinnare och tycka ner motparten (journalisten). Vadan behovet?, att få ännu mer uppmärksamhet, maktbehov?

 2. Anneli skriver:

  Underbart! Love it! You go girl!
  Kram, Anneli

 3. Bath skriver:

  Ditt syfte med intervjun?
  Jag måste ha missat det roliga.

 4. Linnea skriver:

  Jättefina produkter! Men tyvärr lite för högt pris

 5. Tänker på ditt program A quest for success, där du hade en agenda men aldrig lyckades hålla det spåret. Du är bara en bra förhandlare när du intervjuas, inte intervjuar? Det senare är såklart svårare varför det ofta krävs en utbildning. Mediatränad kan vem som helst vara (och då är det ofta just utbildade journalister som tränar en). Visst blev du tränad av Elaine?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..