Sportlovsmys hemma

I samarbete med Mat.se

Den här veckan är min sista vecka hemma innan det bär av till Australien och Shanghai inför lanseringen av Löwengrip. Jag passar på att mysa extra mycket hemma med barnen i veckan. Vi låtsas att vi har eget sportlov här hemma eftersom de kommer spendera deras riktiga sportlov med deras pappa nästa vecka. Vår fantastiska kock Matilda tog fram lite härliga recept som passade perfekt till vårt “sportlovs”-mys!

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

I och med att många av er säkert ska ut på olika utflykter med era familjer under lovet så bad jag Matilda skriva ihop sina bästa mat-tips inför utflykten!

  • Ta med mat som är enkel att äta med händerna och som smakar bra varm som kall.
  • Soppa går lika bra som varm choklad och kaffe att ha i termos för att hålla värmen!
  • Ha med något med mycket energi tex bars, bra om man ska orka vara ute och göra aktiviteter hela dagen.
  • Lägg maten i kylväska med kylklampar om något behöver hållas kallt (ex om du har mejeriprodukter med dig). Tips om man inte har kylklampar hemma är att fylla gamla petflaskor med vatten och frysa.
  • Glöm inte servetter! 😊

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Ni brukar be om Matildas goda recept, här är några hennes bästa recept inför utflykten. Barnen älskade hennes goda energi-bars! Klicka här för att komma direkt till receptet till sötpotatissoppan.

Sötpotatissoppa
4 personer
1 gul lök
1 vitlöksklfyta
3 cm färsk ingefära
1 sötpotatis
ca 8 st morötter
1 liter grönsakbuljong
1 chili
1 msk citronjuice
salt, peppar

Skala och skär löken och vitlöken. Fräs tills löken fått färg. Skala sötpotatis och morötter och skär i små bitar. Riv ingefära. Lägg allting i en stor kastrull och koka upp med grönsaksbuljongen tills sötpotatisen och morötterna blivit mjuka. Hacka chilin och mixa allting i kastrullen med en stavmixer. Smaka av med citronjuice, salt och peppar! Servera gärna med pumpafrön.

Energi bars
ca 6 st
1 dl rostade jordnötter
1 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl mandelmjöl
20 g agave sirap
1 msk kokosolja
3 msk russin
1/2 lindt choklad 70%
1 tsk neutral olja

Mixa nötterna och russin grovt. Tillsätt agave sirap och kokosolja. Blanda i havregryn och mandelmjöl. Tryck ut smeten i en fyrkantig form, frys i 1 timme. Ta ut och skär till bars i önskad storlek. Smält choklad och blanda i ca 1 tsk neutral olja. Ringla över den smälta chokladen.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Sally älskar att duka upp utomhus, tänk när det blir lite varmare! Många måltider kommer avnjutas utomhus.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Glöm inte att kolla in min shop hos Mat.se, där hittar ni ännu mer inspiration och flera recept inför utflykten! Med koden ISABELLA200 får nya kunder 200 kr i rabatt när de handlar för minst 700 kr. Gäller februari ut. Ni måste verkligen testa sötpotatissoppan, den var magisk.

I samarbete med Mat.se

  1. Sara skriver:

    Åh, SH! Jag bodde där ett tag, men har inte varit tillbaka sedan dess. Här kommer i alla fall några tips. Vet dock inte om allt finns kvar, men värt det att se. Kan även tipsa om appen/hemsidan smartshanghai, där man kan hitta det mesta man behöver. Bland annat i princip alla restauranger – utom små syltor – och barer och klubbar och även adresserna till dessa både på kinesiska och engelska, så man kan vissa taxichaufförerna adressen på kinesiska. Det funkar nämligen oftast inte att prata engelska med taxichaufförer!

    Yu Garden – en kinesisk trädgård
    Jing’an-templet
    Tianzifang – ett speciellt, trevligt område med en massa små butiker och restauranger
    French Concession – det finaste området i Shanghai
    Sichuan Citizen – restaurang med mat från Sichuan
    Shanghai Grandmother – restaurang med jättegod kinesisk mat
    Nepali Kitchen – restaurang med nepalesisk mat

  2. Maya skriver:

    Inget protein i soppan?

  3. Malin skriver:

    Det ger ett så mycket mer professionellt intryck om hon stavar rätt och inte särskriver i sina recept/menyer. Konstanta särskrivningar känns slarvigt!

  4. K skriver:

    Man ska aldrig ge småbarn nötter i någon form! En allergisk reaktion kan bryta ut närsomhelt. Om man då inte har adrenalin hemma, så är det rätt kört. Din kock borde veta bättre. Vem som helst kan få nötallergi väldigt plötsligt.

    1. M skriver:

      Fast har man ett barn som äter nätter regelbundet så är det rätt ovanligt att det ”bara bryter ut”. Just sayin

  5. Cecilia skriver:

    Vilka fantastiska tips! Antar att hon har lång utbildning för att kunna komma med sådana bra råd🤣( hon är säkert fantastisk men tipsen var ju inte direkt något nytt)

Lämna ett svar till Sara Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..