Sök till CSR-manager

Minns ni vår nya CSR-tjänst jag berättade om förra veckan? Nu har vår HR-avdelning tagit fram en annons jag gärna vill dela med er här. Ifall ni är rätt för tjänsten så sök! Ni kommer få jobba med världens härligaste team. 

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Är du den vi söker? Har du erfarenhet av ledande arbete i en roll med stor passion för hållbarhet, kreativitet och projektledning? Vi erbjuder en spännande resa, medryckande utmaningar och stora möjligheter att bidra i en kreativ arbetsmiljö i en bolagsgrupp redo att förändra ett helt näringsliv

Vår framgång bygger på hårt, ihärdigt och målmedvetet arbete. Vår vision är att förändra sättet att se på inte minst hållbarhet men också flera sätt att skapa mervärde för våra kunder, samarbetspartners och leverantörer. I rollen som CSR Manager tar du en plats i ledningsgruppen med uppdrag att granska, värdera och uppmärksamma områden inom bolagsgruppen där vi brister. Vi brinner också för att utveckla vår produktion, närvaro och gärning. Här tar du en plats i vårt kreativa team där du tillsammans med ledningsgruppen projektleder och genomför kommande satsningar.

Dina främsta ansvarsområden:

 • Ha ett helhetstänk och utveckla bolagsgruppens hållbarhetsarbete
 • Ifrågasätta befintliga tillvägagångssätt och hitta nya lösningar för att öka bolagens närvaro både inom och utanför Sverige
 • Skapa och projektleda kommande evenemang med fokus på välgörenhet och entreprenörsskap
 • Utveckla hållbarhetsarbetet tillsammans med våra kunder och samarbetspartners.
 • Projektledning
 • Administrativa uppgifter

Du som söker har förmodligen erfarenhet i liknande arbetsroll. Eller en akademisk utbildning, högskola eller annan relevant utbildning inom givet område. Vi prioriterar sökande med arbetserfarenhet i liknande roller.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga profil där förmågan att skapa struktur och kunna driva många parallella aktiviteter är viktig. Du har förmågan att kunna prioritera, fatta egna beslut, vara kvalitetsmedveten samt har sinne för ordning och reda. Du motiveras av att vara efterfrågad och ha en samordnande roll, med förmågan att ta egna initiativ. Du gillar att växla mellan att arbeta självständigt men har lätt att samarbeta med andra och vara lyhörd. Som person är du lugn och trygg i dig själv, besitter hög social kompetens och rätt mental inställning – dvs det finns inga problem bara olika utmaningar i arbetet. Du vet vikten av att ligga steget före i din planering, samtidigt som du trivs i en miljö som är föränderlig och prestigelös.

Rollen kräver mycket goda kommunikativa egenskaper i svenska och engelska, både tal och skrift. Du har mycket god PC-vana med kunskaper i MS office paket, samt insatt i och har förståelse av sociala medier.

Hos oss får du vara med och påverka – mer än du tror! Du erbjuds ett självständigt och omväxlande arbete i en dynamisk miljö. Våra medarbetares idéer och egna initiativ är inte bara välkomna utan en självklar förutsättning för att vi som företag ska fortsätta driva utvecklingen i branschen. Vi är måna om att du ska lyckas och trivas hos oss, din anställning inleds därför med ett anpassat introduktionsprogram kopplat till Löwengrip Invest, våra produkter, din tjänst och våra värderingar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med provanställning på 6 månader. Tillträde snarast efter överenskommelse, placering på vårt huvudkontor i Stockholm. Du mailar din ansökan till: gunilla@economista.se

Sista ansökningsdatum: 24/ 2

 1. 6 månaders provanställning? Är ni intresserade av någon med några års erfarenhet så rekommenderar jag att ni erbjuder fast anställning. Som lite mer senior (vilket jag tror ni behöver) är man oftast inte så pigg på provanställning. Eller är det vanligt? Har själv aldrig stött på det i yrket.

  1. I min bransch (civilingenjör) är det väldigt vanligt att annonsen skriver 6 mån provanställning även för erfarna, men detta kan man ju nästan alltid förhandla bort för rätt kandidat.

   1. Är också civilingenjör och för nyexade brukar det talas om provanställning ibland men själv har jag aldrig ens fått frågan. Faktiskt inte ens som nyexad själv men det var andra tider för ett par år sedan. Sitter man med barn, bostadslån och en fast anställning som man funderar på att lämna vill man inte gärna ta en provanställning på nästa jobb. Jag har nog haft tur då.

   1. Min erfarenhet är tvärtom. Inom IT har jag aldrig stött på att man erbjudit seniora personer en provanställning. Skulle själv aldrig ta ett sådant jobb heller.

    1. Å andra sidan innebär inte erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, som jag uppfattar att de söker, att man nödvändigtvis är senior. Jag skulle inte heller gå med på en provanställning men jag ÄR senior inom min bransch. De vi anställer med 2-3 års erfarenhet får provanställning, vilket hos oss är en självklarhet (hittills har vi endast avbrutit en provanställning och det var efter att han gjort sexuella anspelningar, så ingenting vi har som regel att missbruka – inte heller våra konkurrenter).

     1. Har aldrig hört talas om provanställning bland seniora civilingenjörer. Skulle leta vidare om någon erbjöd 6 månaders provanställning.

    2. Min man är senior inom IT, alla företag som han har jobbat för har haft provtjänstgöring. Kollade lite snabbt med hans kompisar och de sa samma sak.

     1. Och mina 3 syskon och alla jag känner bekräftar min syn. Som senior inom IT erbjuds man aldrig provanställning än mindre går med på det.

  2. I min värld (gröna näringen) är det vanligt med provanställning i 6 månader, jag har alltid haft det i mina avtal (jag är senior i min bransch). Jag ser det som något positivt. Ett chans för både arbetsgivare och arbetstagare att ”testa” tjänsten. Oftast är det ju kortare uppsägningstid under provanställningen, vilket innebär att jag som arbetstagare kan säga upp mig ifall tjänsten inte passar mig. Jag förutsätter förstås att det i avtalet står att provanställningen automatiskt övergår i en tillsvidaretjänst efter överenskommen tid.

   1. Fast du kan ju inte linda in en liten chockladpuff i en bajsboll och säga att det finns fördelar för båda? Väldigt få arbetstagare/nya arbetsgivare som den kan gå till bryr sig om de har 1 vs. 3 månaders uppsägningstid. Det uppväger inte ALLS nackdelarna med att vara nästintill utan skydd för random uppsägan.

 2. Vilken givande tjänst med blandningen av både projektledning och hållbarhetsutveckling, ni låter som en fantastisk arbetsgivare! Lycka till sökandet alla kandidater.
  Ha en fin alla hjärtans dag nu allihopa!

  1. Det är också tråkigt som arbetsgivare att upptäcka att personen man anställt inte alls funkar på arbetsplatsen. Då är provanställning väldigt bra.

   1. Oftast den anställde som går efter 6 månader då företagen lovar luftslott så utmärkt med 6 månaders provanställning så länge man följer kollektivavtalet.

    1. Så kan man se det, men man får sällan banklån med provanställning och kan praktiskt sett bli uppsagd direkt när det passar företaget.

  2. Som arbetsgivare är det jättedyrt att köpa ut folk när det sen visar sig att det är katastrof. Vi hade nyligen en man som levererade på topp på intervjun och hade fina referenser så vi gav ingen provanställning och sen visade det sig att han hade en fruktansvärt kvinnosyn och var rent elak mot kollegor mm. Eller när CV säger mer än vad personen faktiska kunskap är. Vi kommer aldrig anställa utan prövotid igen.

 3. Åh vilken lycka för hon eller han som får möjligheten!
  Hade gärna sökt om en tjänst relaterad till Operations fanns!

  1. Tar din ansökan längre tid att skriva så är du antagligen inte de kvalifikationer som krävs som t ex att ligga steget före, vara initiativrik och ha mycket goda kommunikativa egenskaper 😂😂

 4. Varför inte kalla de nya produkterna för ”Sweet LÖWENGRIP” eller om det går för sig Young LÖWENGRIP”? Härliga pastellfärger. Kanske vore snyggare matcha med mörkare kork, pump, i samma ton som flaskan.
  Eller kanske moderna pasteller med grått i.Askrosa, grågrön, duvblå etc.
  Pistage går bort om det finns pistage i…
  Korrekt språk förstås.

 5. Sååå roligt att denna typen av roller blir vanligare och vanligare. Håller på att utbilda mig till ingenjör med fokus på projektledning och produktutveckling. Stor fokus på framtiden och hållbarhet. Känns så rätt och det är den här typen av jobb man vill se på arbetsmarknaden! ”Tyvärr” 1.5 år av studier kvar innan examen, annars hade jag sökt…

 6. Provanställning? Skulle aldrig gå med på det om jag sökte nytt jobb.

  Mvh En med relevant utbildning och 5 års yrkeserfarenhet.

  1. Då har du en ganska begränsad arbetsmarknad.
   Mvh En med relevant utbildning, flera års yrkeserfarenhet och med arbetsledande och anställande tjänst.

  2. 1 det blir tufft för dig att söka nytt jobb
   2 det är standard i Stockholm i alla fall att skriva provtjänstgöring, sen är allt en förhandlingsfråga i botten

   1. Nej, inte alla. Jag har aldrig ens fått frågan. Har jobbat hos 5 olika arbetsgivare i mer än 15 år totalt och provanställning har aldrig kommit på fråga. Har gått fint ändå, alla arbetsgivare har varit nöjda och jag har stannat minst 3 år på varje jobb.

   2. Jag jobbar med HR på ett stort bolag i Sthlm (5000 anställda) och i regel är det nyexade och oerfarna som får provanställnning. Och det är såklart alltid en förhandlingsfråga.

  3. Reagerade också på det. Jag har tio års erfarenhet i mitt yrke och sist jag bytte jobb var provanställning inte ens på tapeten. Det känns som något för anställningar på intronivå, inte för en anställning till ledningsgruppen. Jag skulle inte säga upp mig från mitt nuvarande jobb för att ta en provanställning.

  4. Det är vanligt, en säkerhet för dig och företaget. Men så klart, borde gå att förhandla bort. 5 års erf är inte mycket.

  5. Intressant. Här sitter jag som arkeolog och skulle döda för ett säsongsarbete. Typ. Provanställning är bra. Du kan ha fem år, tio år eller tjugo år av yrkesverksamhet och ändå vara helt inkompetent eller fel för jobbet. En provanställning ger både företag och arbetare chansen att visa framfötterna utan att sluta definitiva kontrakt och ge löften som inte går att hålla. 🙂

  1. PC står för Personal Computer, alltså persondator, och innefattar alla typer av datorer för privat bruk. Det spelar ingen roll vilket OS man har!

 7. Hej här kommer några gratis tips medan ni letar medarbetare, 1) flyg inte på weekend resa till Qatar 2) miljöcertifiera era produkter kanske se till att din rentav ekologiska? Mvh

 8. ”Eller en akademisk utbildning, högskola eller annan relevant utbildning inom givet område.”

  Vad tänker ni är skillnaden mellan akademisk utbildning och högskola?

   1. Varför skriva ut båda om en inte tänker att det är en skillnad? Det står ju i en uppräkning av olika kvalifikationer.

 9. Har ni kollektivavtal på företaget? Jag är civilingenjör och i min bransch har facket satt stopp för provanställningar (det gäller även ett flertal andra branscher såsom hantverkaryrken med flera) och jag skulle personligen ALDRIG ta en tjänst med provanställning. Den enda som tjänar påbudet är arbetsgivaren som kan låta arbetstagaren gå när som helst. Arbetstagaren däremot har svårt att få lån, många känner prestationsångest och framtiden är osäker. Jag är själv arbetsgivare och vi har sedan företagets start aldrig anställt någon på prov.

  Nej, steppa upp och bli en eftertraktad arbetsplats där personalen känner sig trygg och förtrodd så hittar ni nog rätt personer.

  1. Hej! I min bransch säger vi inte provanställning.. utan det är allmän praxis att du har rätt att gå eller bli uppsagd inom 6 mån. Däremot skriver arbetsgivaren bara ett anställningsavtal (tillsvidare) på en gång.. dock gäller andra uppsägningsregler de första 6 månaderna.. så jag gissar att det är så för dom flesta. sen finns det inget som heter fast anställning idag, utan tillsvidare anställning. Visst det är jävligt svårt att bli av med någon efter 6 månader, men vill arbetsgivaren så går det.

  2. Källa på det?
   Jag har pratat med facket, Sveriges ingenjörer, när jag bytte jobb för ett tag sedan och det var bara att acceptera att det krävdes en provanställning. Detta tror 20 års erfarenhet.

   Svårt att tro att arbetsgivare skulle utnyttja det i branscher där det tar relativt lång tid att komma in i arbetsuppgifterna. Det kostar att rekrytera och lära upp en nyanställd.

  3. Det stämmer inte, civilingenjörer kan vara medlemmar i flera olika fackförbund och de större har inte tagit bort provanställning. Vilka andra bracher du syftar på har jag ingen aning men provanställning är en stor säkerhet för företagen eftersom vi har ett så pass starkt anställningsskydd i Sverige så det är ingenting som förhandlas bort rent generellt.

 10. Provanställning är i vissa företag ett måste. Det är dyrt att anställa och blir det inte bra, är det svårt att göra sig av med en person och det finns inte alltid pengar till att anställa en till. Samtidigt kan den som är provanställd också ”backa sig ur” om tjänsten inte passar hen. Byter man jobb, så får man väl strunta i att ta lån precis i samma veva? Kan man inte det, så får man vänta med att byta jobb eller ta lån. Det är inte arbetsgivarens problem. Ingen tvingar dig att byta jobb eller ta de jobb som erbjuds. Det finns så många idioter som söker jobb och skenet bedrar. Är man duktig på det man gör, så övergår anställningen. Senior, ja kanske en annan sak, men samtidig är det ingen garanti att man tillför företaget något. Senior på ca 5 år? Nja, lägg till 10 år, kanske 15. Då pratar vi senior, oavsett bransch och dess egna benämningar. Företag som växer har inte råd med dåliga anställda. Krasst men så är verkligheten i branchen, passar det inte, sök inom en annan bransch och verksamhet. Det är inte omodernt med Provanställning, det är smart och ett måste i många fall. Trygg är du ändå, om du jobbar bra och tillför något. Är du inte duktig – så ryker du. Så ska det alltid vara. Det är ingen välgörenhet man håller på med som arbetsgivare. Visst finns det idioter till arbetsgivare också, men man vill helst inte kicka ut någon som är upplärd och duktig, för att anställa en ny och lära upp, kostar pengar och tid. Därför tjänar alla på en Provanställning.

 11. Klart det är är provanställning!! Det är det väl för alla yrken alltid?! Är 45 år och har sökt många jobb i mitt mitt liv och det har ALLTID varit provanställning mellan 3-6 månader, och inget jag någonsin reflekterat över. Fattar inre vad ni pratar om?!

  1. Intressant diskussion. Vilken bransch är du i Louise (om du vill säga det)? Jag är också runt 40 och har också sökt ett antal ingenjörsjobb. Aldrig någonsin blivit erbjuden provanställning, bara fast. Men då har jag haft bra referenser och lätt att få jobb.

   1. Fast det är ju väldigt vanligt med provanställning. Det kan du säkert inte ha missat CSR-senior även fast du själv fått fasta anställningar.

 12. Hej Isabella!
  Läser igenom vad ni söker och blir helt tokigt peppad. Jag läser företagsekonomi i Jönköping, med inriktning Hållbarhet och Miljö –
  på engelska. (Sustainable Enterprise Development). Jag hade alla dagar i veckan sökt detta jobbet om det inte hade varit för att jag har tar examen först nästa sommar. Hoppas och tror på att fler företag kommer lägga ut denna typ av tjänst framöver, då det är så viktigt med kloka och smarta val i alla typer av företag!

  Hoppas ni hittar rätt person för jobbet! Om några år kanske det kan var jag! 🙂
  Stor kram!

 13. Ska bli intressant vad som händer här. Nyss annonserade de efter en erfaren och kvalificerad chefsekreterare till Isabella och Pingis. Slutade med att de anställde en 18-årig praktikant som tilltalade Isabellas magkänsla.

  Finns det kollektivavtal?

 14. Vilken härlig weekend! Underbart sätt att sluta veckan på. Det är du sååå värd. Mycket bättre att ta många småresor än en lång för att återhämta sig efter jobb. Ett par dagar är allt man behöver ibland. Du gör helt rätt. Njut och ha en bra helg Isabella! /M

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..