Ett filmtips!

I samarbete med Nordisk Film

Jag har faktiskt längtat efter denna dag. Inte bara för att det är Alla Hjärtans Dag utan för att jag ska på en efterlängtad semester i värmen över helgen. Jag har sprungit på i 180 sedan jag kom tillbaka från julledigheten för fem veckor sedan (!). Investeringsmöten i London, nytt projekt med Conde Nast, jobbvecka i NYC, föreläsning i Bergen, konferens i Åre, jobb Malmö och möten i Paris. Samt allt som har hänt på kontoret och i bolagen under samma tid. Plus en rättegång på det. Puh! Min plan är att ligga i skuggan och läsa vid en sandstrand tills på söndag och blicka ut mot havet. Lugn och ro för själen.

Men innan jag åker iväg så vill jag ge ett filmtips. Interflora som kanske är det bolaget som mest andas Alla Hjärtans dag – är nämligen sponsor till den bioaktuella filmen Eld & Lågor, som har premiär idag. Det är en färgstark och verklighetsbaserad kärlekshistoria som utspelar sig på 40-talets Djurgården i Stockholm, där en förbjuden kärlekshistoria står i centrum. Blommor och blommornas språk har en viktig roll i filmen. Ni kan läsa mer om filmen och se trailern här. Extra spännande är att modellen Frida Gustavsson gör sin debut som skådespelerska! Älskar starka kvinnor som vågar byta bana och testa nytt. Filmen visar verkligen kraften i blommor, hur de berör och förändrar en sinnesstämning. En vacker och känslosam film, perfekt för en Alla Hjärtans dag-date.

Men innan jag åker så väntar ett besök till min frisör Emelie! Stor kram på er!

I samarbete med Nordisk Film

 1. Filmen är jättebra- jag såg den på filmstadens förhandsvisning för 2 veckor sedan med min 12-åriga dotter som också uppskattade filmen.

  1. På riktigt? På själva alla hjärtans dag tar du dig tid att gå in på hennes blogg och skriva en elak kommentar. Vem är du? Ingen tvingar dig att läsa hennes blogg och om hon stör dig, låt bli. Nättroll som dig är så oerhört tragiska!

  2. Det var elakt skrivet Bea..hon kanske älskar att vara ensam, precis som jag gör 🙂 å hon har människor runt sig all day long. Förstår precis känslan av att bara få glo om man nu känner för det. Gör jag varje sommar i 1 v tid 🙂 Å jag är varken ensam eller olycklig, förvisso inte rik heller men ändå.

 2. Du skrev ju precis att du ville minska ditt klimatavtryck? Fattar att du måste resa i jobbet men du måste inte resa privat. Eller tar du tåget i helgen?

  1. Men hon skrev inte att hon kommer sluta flyga. Hon måste såklart inte men hon vill väl. Tåg tar hon nog inte eftersom att hon ska till värmen dvs en bit och att åka tåg dit skulle ta hela helgen.

 3. Förstår att det kan kännas nödvändigt med lugn och ro,men… Det är inte bara DIN planet du förstör genom allt flygande. Det är min, min sons, dina barns, dina framtida barnbarns och alla andras planet också! Blir ledsen av hur du ignorerar planetens framtid. Du sträckte ut en hand till Greta Thunberg att hjälpa dina företag bli mer miljövänliga och är även på väg att anställa en CSR-ansvarig, samtidigt har du ett förkastligt förhållande till ditt miljöansvar privat. Snälla- tänk dig för! Vi delar planeten och har ett gemensamt ansvar för hur vi sköter den.

  1. Visst behöver alla tänka sig för och vi delar planeten men jag tror att det bästa för flygmotståndare och klimatkämpar är att vända sig till flygbolag och politiker, för så länge det inte tas krafttag emot flyg och så länge det finns resor och flygplan som går så lär många inte inse det eventuella allvaret utan fortsätta resa. Bella är inte den enda som flyger mycket, hon är långt ifrån ensam. Dessutom är de värsta utsläppen redan gjorda för längesen.

   1. Jag håller inte med dig Ann. Visst kan man försöka påverka flygbolag och politiker, men individen själv behöver också ta sitt ansvar. Att det finns resor och flygplan betyder inte att de måste användas, det finns ju alternativ. Influencers som Isabella har verkligen möjlighet att påverka människor att göra hållbara val.

   2. Är väl bättre att vi medborgare flyger enligt devisen frihet under ansvar än att politiker går in med en massa regleringar som minskar individens möjlighet att flygan när hen måste. Ett väldigt bra sätt att sätta press på flygbolag är att gemene man flyger mindre av miljöskäl.

  2. Håller helt med! Även nya hårassecoarmärket med extra ”lyxförpackningar” för ett enkelt hårspänne? Och som sagt räcker inte alla flygresor, flyga till värmen för en helg?? Absurdt! Visst lyxa till det hur mycket du vill men det kan man väl göra på hemmaplan. Men alla kan välja att sluta köpa produkterna och då finns inte längre möjligheterna för okynnesflygning!

  1. Men det är väl inget konstigt att ta samarbete om film, varför är det konstigt? Det spelar väl ingen roll om hon ser på film mycket eller lite för det?

 4. Om du ville lära dig något av Greta Thunberg så är tipset att inte flyga på semester utan att stanna hemma på semester, då minskar du ditt utsläpp och bidrar till en mer miljövänlig värld.

 5. Men gå ut och gå och andas frisk luft och bara njut av naturen och vandra i skog och lyssna på fågelsång? Eller vara i ditt stora hus och läsa böcker.Men sånt trist gör inte du såklart,tänk om nån skulle se dig göra nåt så olyxigt och simpelt.

  1. Men just nu är ett filmteam och filmar i hennes hus, så där kan hon inte vara nu och få lugn och ro, där är fullt med folk och grejer.

 6. Känns som att det skulle krävas ett förtydligande angående vem som sponsrar inlägget. Du länkar ju till Interflora, men skriver att det är samarbete med Nordisk film. Bara så det inte blir problem i denna fråga 🙂

  Ha en fantastisk alla hjärtansdag Isabella!

 7. Oj vad du flyger runt hela tiden! Kanske kan du slappna av på ett av Sveriges härliga spahotell istället och tänka dig för med hur du påverkar klimatet med ditt ideliga flygande?
  Sen förstår jag inte att du ens måste flyga på möten utomlands. Jag har också möten med flertalet länder, via videosamtal och Skype. Med dagens teknik finns ju möjlighet att vara tillgänglig över hela världen utan att behöver infinna sig överallt?
  Världen ska räcka till för dina barn och barnbarn men din enorma konsumtion samt resande är oroväckande.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..