The flower effect

I samarbete med Interflora

Trots att jag var väldigt ung och ekonomin inte var vad den är idag när jag flyttade hemifrån så prioriterade jag ändå att köpa snittblommor varje vecka. För mig har det alltid varit viktigt med en inspirerande miljö. Mitt jobb kräver ju att jag är kreativ och därför vill jag vara i miljöer som inspirerar mig och får mig att må bra. Därför gillar jag att testa nya hotell även om jag reser till en stad där jag varit förut. Hamnar jag i ett tråkigt konferensrum byter jag gärna. Det finns inget mer oinspirerade än gråa tråkiga konferensrum.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Blombuketter är verkligen ett enkelt och prisvärt sätt att förvandla helt vanliga rum till inspirerande och glädjefyllda. Mina favoritblommor är rosor eller liljor. Rosorna ska helst vara röda och liljorna stora och vita. Jag väljer liljor för doftens skull men det är rosor jag gillar mest. Interflora har ett fantastiskt utbud med olika rosbuketter. Jag tycker blommor skapar en speciell sinnesstämning som är svårt att framkalla av något annat.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with a4 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Snart är det ju Alla Hjärtans dag! Oavsett om man befinner sig i en relation eller inte och jag har bestämt att lägga dagen på självkärlek. Det känns härligt. Fundera ut inför Alla Hjärtans dag vad som får dig att må bra och se till att göra det. Oavsett om det är att tappa upp ett bad, läsa en tidning eller äta din favoritchoklad. Dessutom är ett blombud den perfekta presenten även om det är till mamma, ett syskon eller en vän. Så en partner är faktiskt inte det enda alternativet. Alla mina blommor kommer från Interflora, de levererar samma dag i hela Sverige. Perfekt för impulsköp! Jag väntar inte på att någon kille ska skicka blommor så jag tänker njuta av en egen bukett. Egenkärlek är det viktigaste vi har.

I samarbete med Interflora

 1. Hej! Snittblommor som skickas över hela världen är en enorm miljöbov. Plocka in lite fina grenar och blad från naturen utanför miljövänligt och jättesnyggt! 🙂 vi måste sluta konsumera onödiga saker som galningar

  1. Men snälla. Allt är miljöfarligt om vi drar det till sin spets.
   Allt detta tjat om vad vi som enskilda individer ska göra – det är en fis i rymden i förhållande till vad Kina, Tyskland, Japan, Ryssland, USA, Indien m.fl industrinationer borde göra.

   OM så ALLA i Sverige slutade flyga, köpa exotisk frukt och snittblommor idag så skulle det påverka oerhört lite i förhållande till om vi sätter press på stormakter och deras sätt att påverka miljön med kolkraftverk, tillverkningsprocesser mm mm.

   Det är så oerhört fånigt att peka finger på allting när vi ärligt talat silar mygg och sväljer kameler. Det är självklart att vi ska tänka oss för. Åka smartare, äta smartare, konsumera smartare men vi borde lägga fokus på det som verkligen skulle göra skillnad och påverka.

   1. Varför tjatar så många kvinnor då om ojämlikheter mellan kvinnor och män i Sverige och struntar i kvinnors problem i Afrika t ex? Med ditt resonemang är Mee2-diskussionen i Sverige patetisk i o m att kvinnor har det relativt väldigt bra här.

   2. Jag är verkligen ingen miljökämpe men lever så miljömedvetet jag kan och jag blir så fascinerad av sådana som du! Hur tror du att vi, som har haft det så bra under så lång tid, ska kunna få de länder som nyligen har kommit upp sig tekniskt och ekonomiskt att inse hur allvarligt läget är om vi själva inte föregår med gott exempel och ändrar oss?

    Om du hade varit det minsta påläst så hade du insett att det vi i Sverige kan göra är allt annat än ”en fis i rymden”. Sverige är ett av de länder som släpet ut mest förorenande ämnen per människa och år, vi gör av med alldeles för mycket energi (av vilken vi importerar över 70% från Tyskland, Polen och andra Baltländer), vi slänger enorma mängder mat och köper livsmedel från andra sidan jordklotet och så vidare.

    Att vara vegetarian, köra elbil och att klimatkompensera ekonomiskt är Inget annat än att spotta fattigare människor rakt i ansiktet. Som det ser ut nu är det omöjligt att tillverka en elbil som inte har orsakat MER miljöutsläpp under en tioårsperiod eftersom batterierna på dessa är så otroligt miljöfarliga och inte håller i mer än tio år. Då är inte ens elen bilen drar inräknad men eftersom den tillverkad i Polen och sen importeras så synd inte utsläppen från framställningen i Sverige. Och som vi alla vet; det som inte syns, det finns inte😏

    Att avstå att äta kött under ett år motsvarar ungefär en resa till Thailand, jättebra. Men eftersom Isabella flyger bra mycket mer än så finns det ingen som helst anledning till att ge henne klapp på axeln för det.

    Gällande klimatkompensation genom att betala sig fri från ansvar så går de pengarna till olika projekt som forskar om HUR man skulle kunna få bort de luftföroreningar vi dagligen orsakar. Det vill säga, pengarna man skänker gör ingenting nytta alls eftersom forskarna ännu inte vet hur man ska kunna kompensera jorden för de utsläpp vi människor orsakar.

    1. Det med klimatkompensering beror helt på hur du gör det, det finns andra sätt att klimatkompensera, vissa planterar träd i ex, Afrika.
     Själv får vi all el från vårt eget vindkraftverk så jag anser att jag kan äta hur mycket kött osv som jag vill. Dessutom flyger inte vi så mycket

    2. Jättebra kommentar. Sverige ligger högt upp på listan av utsläpp i förhållande till befolkning, jag hörde att Cementa ensamt släpper ut 2.5 miljoner Thailandsresor per år. Svindlande!! Vi är också en industrination och dessutom så importerar vi nästan all mat då vi inte kan producera alla frukter och bär och så.

     En elbil kostar mer för miljön än den ger då den ska tillverkas. Och Sverige importerar el från kolens Tyskland.

     Så sluta tro att Sverige är något föredöme här bara för att vi källsorterar och tar bort plastpåsar på H&M

  2. Det enda med färg jag kan hitta ute såhärårs är gran och tallris! Men det ska man inte heller plocka pga av skadar träden. 🤪

   1. Kanske kan man tänka på att köpa majoriteten fairtrade och miljömärkta blommor istället? Om man nu absolut vill ha blommor på vintern 🙂

 2. Ah en till ego-dag för Isabella.
  Kanske lättare att skriva de eventuella dagar du bryr dig om annat och andra än bara du, du,du …? 😉

  1. Det är väl det bloggen är till för, att vi får läsa om just henne och hennes vardag. Alla bloggare jag följer skriver om sig själva och det de håller på med; inredning, skönhet, mat etc. Vill jag läsa om annat; miljö, historia, djur m.m så får jag väl följa dem som skriver om det.

 3. Alla har inte råd med snittblommor varje vecka.
  Du som har råd får betalt för att ha blommor, livet är bra konstigt.

  1. Man kan unna sig 10-15 tulpaner då och då nu under vintern.
   Då blir man lite gladare.
   Man behöver inte köpa buketter i 500-1000 kronorsklassen för att uppleva lite trevnad. Det gäller att anpassa sina utgifter efter plånboken har man ju lärt sig.

  2. En bukett nejlikor kostar typ 39:- och står fint i ca 2 veckor.
   Tycker du inte att du har råd, så låt bli, man klarar sig utan.
   Har du råd att unna dig så köp och var lycklig.

 4. Visst är det fantastiskt att ha en egen trädgård som man kan plocka blommor från halva året!

  Det har redan börjat här hos oss med vintergäck och snödroppar.
  Finns inga vackrare buketter än de barnen plockar – med stjälkar kortare än någon vas klarar av.
  Sen kommer sommaren med alla odlade blommor, rosor för att inte tala om alla färska bär som plockas in varje morgon. Och alla som kan frysas in för hela vinterhalvåret

  Jag är lyckligt lottad som har en trädgård.

 5. Du är en typisk våg Isabella.Vågar gillar att ha det estetiskt snyggt omkring sig,Mer än många andra stjärntecken.Färg och form påverkar vågen och de är ofta bra inredare (trots att du inte själv inreder ditt hem)

 6. Vilken vacker bild på dig med de röda rosorna 😍

  Så var det det här med att tänka på miljön. Visst är det härligt med blommor. Självklart köper jag oxå ibland, men det här med att spontanhandla eller köpa varje vecka, och att uppmuntra andra att göra det, njaaa jag vet inte jag. Du ska inte behöva en CSR manger för att fatta sånt. Du som läser så mycket! Du borde åtminstone ha ett hum om snittblommornas baksida.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..