Sista dygnet – Malmö och Paris

Män som ska intervjua mig har ibland en tendens att säga något grabbigt på scen till mig. Jag vet inte vad det beror på, antingen så tänker dom inte själva på det eller så vill de skämta till det. Jag kan ge er ett typexempel: Igår så blev jag presenteras upp på Malmö Näringslivsgala och den första frågan jag får är ”Jag var inte ditt största fan när du var yngre, kan vi bara lösa det först innan vi sätter igång med intervjun?”. Jag gjorde som så många gånger jag gjort tidigare. Jag svarar att ”Ja så det det ju vara. Men det är är faktiskt ditt problem och inte mitt”.

Sedan körde vi igång och hade ett fint samtal.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Tack för en fantastisk publik! Ert stöd, applåder och skratt är något som alltid hänger med mig under veckan. Det värmer i hjärtat.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Sedan väntade flyg till Paris! Jag är så otroligt kär i den staden. Det är något med ljuset och hur varenda vinkel är vacker att titta på.

Crillons personal hämtade upp mig

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag har flera favorithotell i Paris: hotel De Crillon, George V och Hotel Particulier Montmartre. Många gillar Hotel Costes men jag tycker att det är trångt, mörkt och inrökt.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag älskar att få vara på vackra platser som dessa. Att få kliva in i en ljuvlig, filmisk och inspirerande miljö. Det är som att min vanliga vardag i ett grått Stockholm plötsligt känns förvirrad. Det är ju såhär jag vill leva jämt.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Pingis och min middag med LVMH var väldigt trevlig. Det finns inte så mycket jag kan berätta om nu. Men häftigt att få in en fot i ett av världens bäst prestigefyllda och välskötta investmentbolag. Nypa sig i armen.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag gick ner halv åtta imorse och åt frukost. Färska bär och en croissant med mandel. Jag drack upp hela kannan med kaffe. Dock är jag fortfarande trött, eller kanske mer urladdad efter gårdagens middag? Hur som helst. Det är bara att ladda om. Nu har jag precis landat i Sverige och jag har en lång workshop för nya budgetmärket LCC och sedan har jag i kväll sent jobb, ett talaruppdrag. Det är långa dagar men jag gillar att köra på när tempot redan är uppe. Jag ska unna mig lite långledigt i helgen. Jag har en regel, jag får gasa om – Om det finns planerad återhämtning. Annars går inte ekvationen ihop. Jag ska orka i många år till.

Kram på er!

  1. Sanningen var ju faktiskt att Bella var provocerande och levde på en lögn när hon var yngre, så det är faktiskt inte bara hans problem. Men förstår att det kan vara jobbigt att höra jämnt men ibland får man tåla konsekvenserna av sitt agerande flera år efteråt.

  1. Jag förstår inte vad det är man ska tåla?
   Vi vet ju inte hur meningen fortsatte sedan?
   Jag har kunnat säga så till lärare t ex. Du var INTE min favoritlärare när jag började kursen, men sen oj – vad jag har ändrat mig allteftersom jag lärde känna dig.
   Vi har kanske alla en kompis som vi tittade misstänkt och skumt på innan vi lärde känna henne/ honom. Kanske t o m en partner som vi tyckte riktigt illa om innan kärlekens sträng började vibrera…
   Det finns tusen exempel där det kan hända och det härliga är ju när man har haft fel. Personen på scen hänvisade till vad han tänkte om henne när hon var yngre och inte nu. Och när det gäller Isabellas resa tror jag att många har känt så. Från ”blonda bloggerskan” till driven affärskvinna.

   Tycker inte det är så stor dramatik över det. Och definitivt inget som skulle var extra grabbigt.

   1. Problemet är att man inför en stor publik (i både Bellas fall och ditt eget exempel) sätter en person i en taskig situation där du inleder med att tala om att de är unlikeble. Att människor instinktivt inte gillar dem, men att man KAN ändra sig. Ful inledning. Taskig sits att sätta en talare i och ni som inte förstår att det är plumpt är nog inte så gamla eller har inte så mycket empati.

 1. Jag förstår inte riktigt problemet med kommentaren. Det är väl bra att lyfta sådant som kan vara ett hinder eller märkas på andra sätt i intervjun… Så säger väl många om t.ex Alex Schulman också iom att han varit provocerande förut. Varför skulle det vara grabbigt? Tänker att det snarare är ett kvitto på att du har förändrats och att det är en styrka hos dig som intervjuaren uppmärksammar. Bortsett från att jag inte förstår problemet tycker jag att ditt svar var bra, det stämmer ju att det är hans problem och ansvar att hantera det om det stör honom.

  1. Jag tänker det samma.

   Hur såg gruppen du föreläste för ut? Gissningsvis ganska många åhörare med förutfattade meningar.

   Att direkt i inledningen ta död på elefanten i rummet skulle jag vilja säga var oerhört viktigt för att ditt budskap skulle nå fram utan onödigt filter av tidigare uppfattningar.

   Inte ett dugg grabbigt, bara smart (med reservation för tonen såklart).

  2. Män talar så sinsemellan också. Undrar varför Isabella vill ha specialbehandling om hon önskar jämlikhet? Jämlikhet är på gott och ont, inte bara när det innebär fördelar trodde jag?

   1. Det är skillnad på att tala så mellan vänner och bekanta, i det här fallet skulle han intervjua Bella. Det är en urkorkad intervjuteknik och ett försök till att antingen sätta på plats eller plumpt försöka vara lite lustig. Oavsett är det ingenting man gör i en intervju.

 2. Men du kan inte bo i Frankrike Isabella om du inte lär dig språket …. engelska fungerar inte alltid överallt och eftersom inlärning av språk inte är din starka sida så måste du lägga i en högre växel och verkligen se till att anta den utmaningen……..

  1. Jag bor i Frankrike och pratar väldigt lite franska. Självklart håller jag på och lär mig och försöker, men visst går det även om man inte kan det så väl!

  2. Allt går om man vill, bor personligen i Paris sedan 6 år, och klarar mig bra på engelska, även om Franska är att föredra. Beror förstås på vad man jobbar med och var man bor i Frankrike. Men att säga att det inte går är döma ut. Finns viljan finns möjligheterna 😊

 3. Ett sätt för mannen/grabben att få en form av makt över dig. Hans åsikt liksom ger honom en känsla av att tycka, vara överordnad – men du spräcker det med din motkommentar.

 4. Hej!

  Skulle du kunna tänka dig att bo utomlands på heltid? Kanske inte just nu men när barnen är äldre?
  Vart, varför och hur hade du lagt upp din årsplanering? (Juni,juli sverige, augusti-december england osv) 🙂

 5. Varför skriver du alltid talaruppdrag eller att du ska hålla föredrag?
  Du gör ju aldrig det. Det är en stor skillnad på att bli intervjuad och då tycker jag att du ska kalla det för vad det är.
  Jag är säker på att du får frågorna i förväg så att du och Simon kan gå igenom dom och bestämma vad du ska svara.

 6. Nu var jag inte där och hörde kommentaren läggas. Fast i skrift kan kommentaren tolkas som att han skojade om sig själv. ”Jag gillade inte dig förr men koll så fel jag hade för här är du och imponerar”

  Oavsett så tyckte jag inte det var grabbigt utan mer ett plump kommentar som inte gick hem då han inte förklarade sig.

   1. Men snälla, du kanske inte är äldre än 18-20.. Rökförbudet utomlands finns men har ej funnits så länge. Röken sitter ingrodd i väggar & tak!

 7. Vad fint att du förstår att det är viktigt att ta det lugnt ibland också. Få lite egentid och ladda batterierna. Vad kul med alla framgångar också! Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa som ätstörningar och depression. Kram <3

 8. Intressant analys av det grabbiga. Jag skulle vilja läsa mer om sådant, alltså dina möten med män och om du kan se någon skillnad i beteende gentemot dit eftersom du är kvinna. Upplever du patriarkala strukturer?

   1. Vilket världsfrånvänt svar. Vet du att om företag får en cv, exakt lika dana, en från Henrik och en från Hedda så väljer de Henrik nästan tio gånger av tio. Detta är undersökt i en gigantisk studie om det som sker undermedvetet när kvinnor väljs bort. Sirligt att du tror att sådant förtryck inte finns.

   2. Du har helt fel i ditt påstående. Läs på om forskning inom området så kommer du säkert finna många intressanta saker.

 9. Konstigt du inte lägger upp ett inlägg om dina nya produkter som släpps idag. Jag har i af beställt dem o hoppas jag bli lika nöjd som jag är över sensitive schampoo o balsamet 👌 hade varit kul om du hade någon tävling gällande dina produkter någon gång. För de är helt fantastiska. O stor förbättring jämfört med de som släpptes från början.

 10. Det där är ju typisk social grej från manliga machokulturen att lite passivt aggressivt tala ner och sen säga att han ”accepterar” dig ändå. Avskyr när de försöker klappa en på huvudet och trycka ner en sådär lite lagom för att man är kvinna och kan saker. Oerhört utbrett i byggbranschen där jag jobbar och kvinnor helt klart är i underläge (det är knappt 2-3 kvinnor och 10 män så i en mindre grupp på 10 kan du ofta vara själv). Får säkert ett par såna kommentarer per dag från olika manliga kollegor. Det är tufft och jävligt emellanåt. Var glad du valt en annan bransch och att du inte uppfattar den sociala piken på det sättet som de vill att du ska ta åt dig Isabella.

 11. Det män gör i början av dina framträdanden, medvetet eller omedvetet, osar härskarstrategi. Ditt svar är så bra och rätt!

 12. Själv är jag kär i staden jag bor och är född i. Visst har Paris sin prakt och charm, men det är också rätt smutsigt och slitet och enligt mitt tycke bra mycket mer färgmonotomt än vackra färgrika Stockholm. Trist att du inte kan känna att hemma är bäst.

 13. Snacka om pinsam och otrevlig kommentar från snubben på scen. Och cred till dig för att du bemöter idioter på ett så coolt och modigt sätt!

 14. Otroligt märkligt sätt att börja en intervju på. Vem bryr sig om vad han tyckte om dig när du var yngre? Det är som när man är på fest och träffar någon som säger ”jag har alltid trott att du är en bitch, men du är ju jättetrevlig”. ”Tack…eller?” Tyckte att du gav ett bra svar, det är ju faktiskt hans problem och inte ditt.

  1. Nja, Isabella var en offentlig person tidigare som nu. Han refererade säkert till hennes kändispersona och inte privatpersonen Isabella.

 15. haha män alltså, så sjukt hur de alltid måste hävda sig på något sätt, att de måste trycka ner på något sätt, att de måste påpeka att de trott något negativt och måste lösa det. Ja visst kan man ha ett speciellt intryck av någon, det kan jag förstå och relatera till i allmänt fall men att behöva lösa det med personen?? Eh näääee, det är ju hans problem. haha så bra svarat. ! Du är en SÅN äkta POWER woman.

  Hur som helst, härligt att ha varit i Paris och rest och hem igen. Äta frukost i Paris och middag i Sverige, så nice. 🙂

  1. Det är ett väldigt stereotypt sätt att trycka ned en kvinna på. ”Jag gillar inte dig” – används ofta för att trycka till oss kvinnor; mäns åsikter anses superviktiga för vår självkänsla. Hela patriarkatet är uppbyggt så.

 16. Bra kommentar, svar på tal 👏 Budgetmärke låter i mina ögon lite negativt och jag tänker typ Ica Basic. Nu är det ju inte jag som är proffset i skönhetsbranschen här men tips kan komma från olika håll. Kanske kan man använda ett mer positivt klingande ord inför lanseringen?

 17. Nu har du skrivit att ”många gillar Costes, men inte jag!” 2 ggr. Vad är det du vill säga med det? Att du minsann har bättre smak än andra?

 18. Skulle ju inte säga att det är en färg kommentar om en än väldigt otrevlig kommentar 😳 Så säger man väl inte!

 19. Skulle ju inte säga att det är en grabbig kommentar om än en väldigt otrevlig kommentar 😳 Så säger man väl inte!

 20. Lite oklart varför han hade behov av att ens säga så. Din främsta publik som yngre var väl knappast killar som är 7-8 år äldre och det är ju inte orimligt att du, liksom de flesta andra, blivit både mognare och klokare mellan tonåren och vuxenlivet. Det låter mer som ett sätt för honom att visa någon form av härskarteknik.
  Så jo, nog är det hans problem. Vad menade han ni skulle lösa? Om han inte gillade dig, vad ska du göra åt det? Be om ursäkt för hur du var som tonåring inte föll honom i smaken? Löjligt! 🙄

 21. Extremt konstig aak att säga i en intetvju -snubbigt som fan. jag såg det på instastory o jublade rakt ut då jag hörde ditt svar!

 22. Fast när du var yngre sa du i en video att ”Du kan inte åka buss, för tänk om en tjock person suttit på sätet innan”

 23. Konstig kommentar men inte grabbig? Däremot hade jag istället frågat vart han ville komma med den kommentaren? Ditt svar signalerade ju mer att det var hans problem att han inte var ditt fan vilket ju inte alla måste vara. Han var väl inte satt där för att han var ett fan till dig men som sagt konstig kommentar.

 24. Ja såg det på din story! Lite oväntat av en sån ”PK” person som han att säga nåt sånt ! Grymt bra svarat!

 25. Kanske sagts redan, men det handlar om att han medvetet eller ej vill markera att han inte tog ”blondinbella” på allvar och tar avstånd från den där unga dagboksbloggande tjejen men att du nu när du befinner dig i näringslivet har ”bevisat dig” och kan röra dig på hans nivå. Det ska liksom vara tydligt att det är nya Bella han intervjuar, inte den gamla. Trams såklart eftersom du är samma person men utvecklats, som alla gör. Perfekt svar av dig tycker jag, lite Ribbing-aktigt nästan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..