I Malmö

 I samarbete med Löwengrip  

Alltså jag har en snart fyra årig dotter som är precis som jag. Imorse strax innan 05 så tog jag en dusch och under tiden så öppnar Sally dörren till badrummet och säger ”mamma, hotellet ringer oss och vill prata med dig”. Då har receptionen ringt upp när Emelie väntat nere i lobbyn och Sally har klivit upp och svarat. Jag blev så förvånad över att hon dels var vaken och sedan att hon liksom klivit upp och svarat. Jag ser fram emot att få värva in henne i vårt framtida skönhetsimperie. Hon kommer att älska det.

Hur som helst, nu befinner sig Simon och jag i Malmö. Jag ska strax prata på scen hos Malmös Näringslivsdag. När jag är klar så hämtar en bil mig och kör mig till Kastrup i Danmark. Därifrån flyger jag till Paris. En lång men väldigt rolig dag.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Dagens look nr 1 (byter ikväll igen). Topp från Andiata. Älskar deras kortärmade polotröjor. Kjolen kommer ifrån Hugo Boss och skor Stinaa J.

Förresten! Just nu har Kronans Apotek ett fint erbjudande på Löwengrip inför Alla hjärtans dag. Jag och Hannah hade en livesändning tillsammans med Kronans tidigare i veckan där vi pratade om våra bästsäljare som jag inte klarar mig utan. De är perfekta för snabbstyling om du ska gå direkt från jobbet till alla hjärtans dag-middagen. Ni hittar erbjudandet här!

   1. Alla barn har väl haft en fisherprice telefon med rullande ögon? Telefon i gammal stil och banne mig vet barn, per automatik, hur man ska svara när föräldrarna låtsasringer till den.

    Brorsonen är snart 3 han svarar och pratar när jag ringer. Tycker inte det är något avancerat. Det handlar snarare om barn vill prata i telefon eller inte…

    Skulle vara intressant att läsa om Gillis också någongång. Tycker att han kommer ganska mycket i skymundan.

     1. Nu menade jag utifrån ”överta imperiumet”-perspektivet. En grabb kan väl axla ett skönhetsmärke precis som en tjej kan. Om. De. Vill.

    1. Men nu var det ju Sally som svarade… Hon skrev även om Gillis i inlägg någon dag tidigare, att han är hjälpsam och något uttalande han gjort så han näms också.. men o andra sidan så brukar det klagas på om Bella skriver om barnen, och skrivs det inte om dem så är det fel. Inte lätt att vara alla till lags och göra rätt 😉

 1. Hmmm Sally verkar väldigt duktig. Vaknar av telefonen och förstår att svara!
  Det tror jag min kunde när hon var 4 med.

  Tycker dock lite synd om Sally att hon redan nu förväntas ta över ditt tänkta imperium?

 2. Men låt henne själv välja vad hon vill jobba med…kanske hon vill bli en polis, läkare eller lärare. Du kan påverka henne undermedvetet i hennes val.

  1. Men hon tvingar henne nog inte.. Hon skrev att hon ser fram emot att värva in henne, men vill hon inte så blir hon nog inte tvingad kanske.

 3. Är det ovanligt att 4-åringar svarar i telefon? Känns som en självklarhet på min tid (att man svarade om det ringde och mamma var upptagen) fast då hade vi ju å andra sidan en helt annan telefonkultur. Oftast var det moster som ringde och hon var alltid lika glad att få prata med mig. 😊

  1. 😂😂😂 så komiskt när folk tror deras barnet nått alldeles särskilt! Alla bar utveckling såklart olika förmågor olika fort och olika mycket men ja, svara i telefon som 4 åring är inget särskilt.

   1. Men är det inte jättefint att man ser ens barn som något alldeles särskilt? Mina 2 är helt fantastiska och unika och varje framsteg jublar jag och deras pappa åt. Trots att jag vet att dom är högst ordinära utvecklingsmässigt.

 4. det är så fint att fasa in sin dotter i att profitera på och sträva efter patriarkatets snäva skönhetsideal. bygger definitivt karaktär och självkänsla och kommer inte på något sätt påverka hennes psykiska hälsa negativt på något sätt alls.

  1. Haha! Vilken underbart bitter kommentar. Om du vill läsa analyser om patriarkatet, skönhetsideal och psykisk ohälsa så tror jag att du har hamnat på fel blogg.

 5. Vet du att tåg från Malmö C till Kastrup går fortare än bil…… & billigare (like u couldn’t care less). Du hoppar på och vips 15 min senare så kliver du av och tar rulltrappan upp i terminalen.

  1. Vet du vad, när jag åker hem till Sverige så vägrar jag numera ta tåget från Kastrup till Lund. Inte en jävel som flyttar på sig när man ska på tåget med väskor och barn, inte en jävel som hjälper till eller frågar om man behöver hjälp. Nä, numera hyr jag en bil och slipper den tåg stressen.

    1. Ha ha härlig kommentar V! Finns något som heter, hjälpa varandra. Det är så jag uppfostrar mina barn. What can I do to help?

   1. Hjälpte du andra när du åktetåg eller var fokus bara på att andra ska hjälpa dig? Om du börjar så följer andra efter.

    1. Sussue, jag hjälper ”främlingar” så ofta jag bara kan om jag ser att de skulle behöva en extra hand. Testa någongång! Känns bra att hjälpas åt.
     Kram!

  2. De där tågen är inte att lita på. Är alldeles för ofta försenade eller inställda för att man ska våga chansa. Kör hellre över och parkerar eller tar båten och tåget på danska sidan (bor i Helsingborg).

   1. Väldigt sällan förseningar på den lilla sträckan på 2 stationer. Och skulle det vara försenat med 5-10 min så hade nog även Isabella hunnit i tid trots allt.

   2. Annika, Öresundstågen går ju var tjugonde minut och är de sena brukar det inte vara speciellt många minuter. Skulle ett vara inställt kan du lätt ta nästa. Visst, det kanske inte är så bekvämt, men det är snällare mot miljön och man får göra det man kan. Bella vill bara provocera genom att skriva ut att hon åker bil och flyger hit och dit, det står i hennes excelark. 🙂

  3. Men de kanske inte passar i tid, sen kanske Bella hade packning och kände att det blir omständigt med tåg och kändes kanske säkrare med bil för att komma fram i tid. Sen vet inte du om Bella kanske tycker det är obekvämt med tåg pga torgskräck som hon berättat om. Själv har jag ångest för att åka både buss och tåg.

   1. Packning? För ett par dygn i Paris 😂 knappast inte mer packning än alla andra som åker till Kastrup med packning för att resa jorden runt. Lovar att det finns gott om plats på dom tågen även för Bella och hennes ”packning” 😉

    1. Är alltid nån jävel ombord som är drogad eller alkoholpåverkad som ska ställa till det. Eller folk som luktar illa, nä hua bättre med bilen!

   2. Har man torgskräck befinner man sig inte på NK knökat med folk en lördag samt låter folk komma för att prata och ta kort.

    1. Jo man kan absolut klara av att vara på NK eller i annan butik trots att man kan ha torgskräck i andra sammanhang, och kan låta folk komma för att ta kort, kan vara svårt att mota bort kanske. Torgskräck kommer dessutom i perioder och i olika sammanhang, inget man alltid behöver lida av konstant. Men att åka bil ist för tåget kan bero på att hon ville känna sig trygg och säker på att komma fram i tid, inget konstigt. Som någon skriver, mycket obehag ofta på dessa tåg med drogpåverkade och annat också.

  4. Hade du tagit tåget efter allt med stalkern? Och om jag minns rätt så fanns det två av dem?? Det tror jag inte.

  5. Isabella har nog koll på tåg, men det handlar väl om att vilja också. Jag tror ganska många hade valt att luta sig tillbaka i en bil än att trängas med andra på tågen. Dock vill/kan inte att betala för det och låter därför bli. Och hade hon velat åka tåg, hade hon väl gjort det.

 6. Alltså, det gick ju inte så bra att jobba med Odd. Har du inte lärt dig en läxa, att det inte är så lätt att jobba med familjemedlemmar?

  1. Lo, Det var väl en riktigt korkad kommentar.
   Deras äktenskap var inte bra, så klart det inte fungerar att jobba ihop då.
   Sen kanske det var andra orsaker också som varken du eller jag vet någonting om.

  2. Jag jobbar med min bror och har gjort i flera år, det går fantastiskt bra! Däremot blev det katastrof den korta period jag jobbade med min pappa. Båda släkt, båda blodsband, vilken läxa ska jag lära mig?!

 7. Låt din dotter få bestämma själv vad hon vill jobba med. Drömma kan man alltid göra. Sen tycker jag det är väldigt mycket prat om Sally. Och inget om Gillis.

  1. Men snälla. Måste föräldrar prata och skriva exakt lika mycket om sina barn, är det viktigt? Hon skriver om Gillis också, senast igår tror jag. Men skriver hon om barnen så brukar det klagas på det också, alltid är det fel på nåt.

   1. Som vanligt ska vissa döma en kommentar som att det vore en klagomål. *Skratt*. Det är roligare att läsa Isabellas kommentarer än själva inlägget.

    1. Du fick ju förklaring till det du skev, du hade ju tydligen missat vissa saker. Är det bittert att folk svarar och informerar om det rätta, bittert att inte få stå oemotsagd?

 8. Låt henne välja själv. Jättejobbigt när föräldrarna förväntar sig något av en, så lätt att få dåligt samvete osv när man inte kan leva upp till förväntningarna. Sally är inte en mini-Bella. Hon är Sally.

  1. Håller med dig. Alla barn tycker det är roligt att prata i telefonen. Behöver inte blive vara en mini-Isabella bara för at hon tycker om det.

 9. Åh vad snygg du är !! Jättefina kläder och stort lycka till med det jobb som väntar.
  din lilla Sally är bara så söt och fin. Gullunge. Det kommer bli stora grejer av dina barn. 😀

 10. Du var grym på galan i Malmö! Satte moderatorn på plats när han inledde med att säga att han inte gillade dig från början… Tyckte du svarade superbra på alla frågor och blev irriterad att sista frågan handlade om föräldraskap (den frågan hade en man aldrig fått). Inspirerande!!

    1. Det sårade nog inte och han menade nog inte att såra eller något illa utan att han inte var Blondinbella-fan från början bara och inget särskilt konstigt i det. Men visst onödigt att säga och kan förstå om Bella blev lite ställd men hon har alltid bra svar på tal ju, bra svarat – ”nej men det är ju ditt problem isåfall inte mitt” haha klockrent.

   1. Gilla, nej! Men varför är det intressant för publiken att veta vad moderatorn tyckte om Isabella för 15 år sedan? Hur är det relevant för näringslivsgalan..

 11. Gulligt, m e n du får sluta att jämföra dina barn. De är individer och därmed olika. Din dotter är nog mera på G än din son just nu, men är verkligen den ena bättre än den andra?
  Vi alltså ha sagt…favorisera inte ett barn framför ett annat❣️

  1. Men alltså snälla! Varför skulle hon favorisera för att hon skriver om Sally just i detta inlägg? Och jämföra, vadå jämföra? Hur ser du att hon jämför eller säger att den ena är bättre än den andra? Tror inte folk är kloka.

   1. Precis! Varför skulle man favorisera och jämföra sina barn som man älskar lika mycket?! Fattar inte hur folk tänker!

  2. Var läser du att hon jämför och favoriserar?! Det gör hon definitivt inte och hon skriver väldigt fint om båda barnen. Tolkningen ligger hos dig, och jag skulle säga att den är direkt felaktig och dessutom sårande❣️

  3. Snälla citera var Isabella skriver att Sally är bättre än Gillis?? Det är verkligen bedrövligt hur människor väljer att tolka in och hitta på kring det som Isabella skriver.

    1. B – det är bara du och några avigt inställda som läser det mellan raderna, du tolkar och vänder ju allt till fel. Allt är ju fel som Isabella gör och säger enligt dig och vissa, handlar ju om att ni ogillar och vill hitta fel och skamma och klaga. Ja Britt-Marie visst är det bedrövligt.

 12. En fråga som inte har med inlägget att göra, hoppas det är OK!? Mina små ska börja förskola till hösten (tvillingtjejer som blir tre år i maj), och jag funderar på om jag ska välja någon speciell inriktning. Det finns Montessoriskola, Waldorf och I Ur och Skur förutom den ”vanliga” kommunala förskolan. Hur har du tänkt där? Går dina barn i kommunal el annan förskola? Ni andra som läser här, hur har ni tänkt?

  1. Är inte Isabella, men är förskollärare. Reggio Emilia-inspirerat skulle jag tipsa om! Jag har arbetat på olika förskolor, med olika inriktningar. För det första skulle jag se över lärmiljöer, hur ser miljöerna ut – är de tillgängliga för barnen? Får barnen utrymme för att leka och lära? Hur insatta är pedagogerna i den pedagogik som förskolan inspireras av? Är pedagogerna engagerade och intresserade i barnen? Är de insatta i den nya läroplanen, likabehandlingsplanen osv.

   Eftersom jag själv är förskollärare, hade jag gått på besök och spanat in. Vad är känslan i kemin mellan barn-pedagoger osv.

   Av erfarenhet är kommunal förskola det bästa alternativet och absolut det jag skulle rekommendera 🙂 Lycka till!

  2. Har alltid tänkt att mina barn minsann ska gå på ur-o-skur då jag själv är så dålig på att vara utomhus men tycker sånt är viktigt.
   Nu när ungen kommit blev jag tvungen att ställa henne i kö på den förskola som ligger närmast hemmet (en vanlig kommunal), annars hinner jag inte till jobbet så det liksom löste sig själv.

  3. Waldorf kan vara Väldigt väldigt bra om det är en bra och seriös förskola/skola eller dålig och för hippie… Så kanske testa och försök bilda din egen uppfattning!

  4. Det viktigaste är att det är smidigt för er som familj att lämna och hämta även de stressigaste dagarna. Det vinner man mycket på. Alla förskolor i landet ska följa samma styrdokument och hålla en jämn kvalitet. Sen är det såklart viktigt att man känner sig trygg med personalen. Så besök de förskolor ni funderat på. Men stirra er inte blinda på om de har någon speciell inriktning. Kommunala förskolor är i regel jättebra och har ofta ett nära samarbete med de kommunala skolorna i området vilket kan underlätta om det är tänk att barnen ska gå där.

  5. Hej,

   Mitt tips är att om du har möjligheten att välja och vraka mellan flera olika förskolor och avdelningar så hade jag som nummer 1 prioriterat närhet till hemmet. Det är guld värt att ha nära till en förskola och kunna promenera dit, desto fler barn man får ju högre värt är just denna parameter.

   När man väljer inriktning skulle jag tipsa om att välja en som stämmer väl överens med hur ni själva lever så att barnens vardag blir en del av ett större sammanhang. Är ni friskus och piggus varje helg och åker längd på tvären och tvärsen i alla väder, bor i tält när det spöregnar och helst bär kånken och vandringskängor? ja då är helt klart ur och skur klockrent. Är ni istället pyssliga pysselGreta som gärna spenderar helgen med att dekorera i hemmet, plantera små söta örter och gärna klipper och klistrar i allt vad ni får tag på, ja då tycker jag absolut att Montessori eller andra klipp och klistra-utbildningar låter klockrent.

   Har några kiddoz i min ena sons föreskolegrupp där föräldrarna är riktiga ”citymänniskor” som helst spenderar tiden med barnen på museum, cafe och spännande resor. De valde att sätta barnen i ur och skur för att det skulle vara hälsosamt och nyttigt. Snacka om kulturkrock heeela tiden. Fel kläder, barn som gnäller för de är inte vana att vara ute hela helgerna. Allt krockar för barnen är ju stöpta som sina föräldrar..

   Man kan absolut göra precis som man vill, men jag skulle tipsa om att ta det som är närmast er egna personlighet

  6. Tack för alla svar! Var på besök på Waldorf o Montessori igår, kändes bra båda två. Men nackdelen är att barnen bor väldigt utspritt i kommunen, finns ingen i vårt närområde. Längre att lämna o hämta, och inte ha skolgemenskap m barnen i grannskapet. Känns inte så bra. Kommunala föris är på gångavstånd, ligger vid ett stort grönområde/skogsparti, de är ute mycket, har mycket musik och rörelse och skapande verksamhet. Och det verkar som om de får plats där. Egentligen är det självklart. Tack alla!

 13. Egentligen bryr jag mej inte så mycket om vad Isabella skriver på sin blogg.. Det är mycket roligare att läsa alla kommentarer 😉

  1. Det är enbart därför jag läser🤪Själva inläggen ger ju inte då mycket men många av kommentarerna skrattar jag åt

 14. Störde mig så sjukt mkt på att konferencieren på Malmös näringslivsgalan började intervjun med att säga att han inte var Isabellas största fan när hon började! Tyckte det var ganska oproffsigt och förminskande! Och vad svarar man på det liksom? Fast bellas svar var klockrent. 👍🏻

  Dessutom var hon 14 år när hon började, herregud cut her some slack liksom. 😂

 15. Ett lugnande meddelande till ni som kommenterar

  Sally kommer förmodligen få jobba med precis vad hon vill. Bella kommer inte tvinga henne. Men hon blir nog glad om Sally vill jobba med Löwengrip. Kanske är det så att Sally redan nu pratar om det. Alla barn har drömmar. Men de kan alltid ändras!

  Hoppas detta tar bort er enorma oro lite så ni kan andas ut och få ordentligt med sömn inatt. ❤

 16. Hmmmm snittblommor är väl en stor belastning på miljön? Varför inte inspirera med växter som har långlivslängd och klimatsmartare. Tror du måste böja tänka mer övergripande hur du presenterar din livstil då den är enormt miljö påfrestande som den är..vilket är en fantastisk möjlighet att förändra och lära hur och vad man kan tänka på, t.ex snittblommor och miljö påfrestande bud. Hej Hej och ha det fint!

  1. Anna tror att du m¨ste börja tänka att du gör som du vill andra gör som dom vill. Det går inte att tjata in det här, det blir ofta tvärt om då.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..