Den lilla svarta och mitt hemmakontor

Igår efter att jag hade haft fredagsmys med barnen och nattat dom så bytte jag om till en klänning från ett av mina svenska favoritmärken Viktoria Chan och så klackar och åkte iväg på en middag vid 21.00. Lovisa bor ju här så hon kunde snällt passa under tiden. Det är min fördel av att ha mycket energi, jag får ut så mycket av en dag.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag ÄLSKAR att få bära tjusiga kläder och känna mig feminin. Det behöver inte vara så komplicerat, en svart enkel klänning, fönat hår, god parfym och rött lack. Något som gör det där lilla extra är att smörja in mig med en kroppsolja som jag mixar med lite skimmer (finns ingen optimal så Emelie och jag ska ta fram en egen glowprodukt för kroppen till Löwengrip – Längtar!). Sedan gör en läpp-penna i läppfärg och ett fint läppglans underverk.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Barnen och jag sov till halv nio imorse. Vi vaknade alla i min säng. Så mysigt. Lovisa tog en välförtjänt sovmorgon så vi gick ner själva och hade en mysig frukost ihop. Idag väntar träning, frisör här hemma (Sally ska få klippa kortare, hon är så peppad!) och sedan checkar hela gänget in på hotell i eftermiddag.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Mitt kontor här hemma håller på att bli klart! Det är så fint! Här kommer några bilder.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Fotar med kameran sedan när det är klart! Ha en fantastisk lördag alltihopa ❤️

 1. Vackra du! 😍
  Måste vara en enorm fördel att som ensamstående mamma ha personal hemma.
  Vilken enorm hjälp och avlastning!
  Jag är själv en ensamstående mamma och har i så många år fått ta hela ansvaret själv. Hade varit så skönt att ha någon mer vuxen vid sin sida som delade på ansvaret med mig.

  Men jag tänkte på en sak. Om Gillis och Sally vaknar upp och du inte finns där vid deras sida, hur skulle de reagera på det? Visst att Lovisa också kan ge trygghet, men du är ändå deras mamma.
  Bara en tanke som slog mig.

  Hoppas ni får en underbar helg! ❤️

   1. Mie: Jo, det är ju samma sak ungefär. Men en barnflicka är fortfarande inte mamma. Jag vill iallafall finnas nära mina barn när de vaknar och söker trygghet, men alla är vi olika.

     1. Hehe nä men sånt är ju livet. Det är ju det man väljer när man skaffar barn. Att inte alltid kunna göra som man vill.

  1. Men snälla nån, det är väl inget konstigt med att ha barnvakt. Tänk vad bra att barnen är trygga med fler personer än mamma och pappa och att en mamma (eller pappa) är där 24/7. Går du aldrig ut? Det ör nyttigt att lämna bubblan ibland och man är inte en sämre mamma för det. Jag tror att Isabella många dagar är mer närvarande och lägger mer tid på sina barn än vad många andra gör. Det är ju bara att se sig om, många föräldrar sitter som uppslukade av sina mobiler och ser inte ens sina barn. Isabella lägger undan telefonen när hon är med barnen och jobbar när de lagt sig..

 2. Hej!

  Jag har en fråga om det här med energi… hur man behåller sin energi när man har massa möten, är på mässor, träffar nytt folk och måste prestera hela tiden. Efter en sådan ”social” dag är jag helt slut och det känns som att jag bränner så otroligt mycket energi… skulle vara intressant att höra om du har några tips på hur man kan spara på energi under dagen så den inte sipprar ur och man kommer hem som en urkramad disktrasa! Tack för en härlig blogg! 😀

  1. Du har inte funderat på om du är introvert? Som extrovert tankar man ju energi genom att va med människor medan man som introvert tankar energi genom att vara ensam (ambivert om du är en kombo av båda).

   Googla och se om du känner igen dig, isf finns tips på hur du ska tänka om du är introvert (typ ta små pauser själv under dagen osv).

 3. IL utmanar föreställningar om mammarollen. Men gör en tankeexperiment och föreställ er en deltidpappa som är, säg stridspilot. Jag är helt övertygad om att alla skulle hylla honom i fall han ordnade med nanny, matlagningshjälp och så vidare och såg till att alltid vara hemma och natta barnen. Om han tränade på arbetstid medan barnen var på förskola skulle inte få er att höja på ögonbrynen. Han ska ju vara fit to fight. Samma resonemang bör gälla en affärskvinna. Och även andra kvinnor som har möjlighet till detta.

   1. Att ha barnvakt har inget med att inte ta hand om barnen att göra. Att leva sitt liv till fullo med fokus på både barn och sig själv kommer gynna dem i det långa loppet. Finns inget värre för ett barn än att se en ledsen/sönder stressad/utbränd förälder. Tar du hand om dig själv och mår bra sipprar det ner på barnen. De som i helgen tycker detr sunt med att ta in en barnvakt då och då kanske behöver ta sig en funderare över sitt föräldraskap.

   1. Man ska också sköta sitt jobb och det gäller att hitta ett sätt att kombinera med föräldraskapet. Inte alltid lätt. Man gör olika.

  1. Förstår precis vad du menar.. men att jämföra en stridspilot med en som utvecklar hudvårdprodukter är inte samma sak, men jag förstår principen!

   1. Vad menar du med att det inte är samma sak? Så du menar att för vissa jobb är det OK att ta in barnvakt osv, men för andra jobb är det inte…? Det tycker inte jag är ett vettigt argument…

    1. Vem som helst har rätten att ta hjälp av barnvakt. Vilken betaltjänst eller gratistjänst man vill. Var inte det jag sa.
     Men jag personligen tycker att vara stridspilot (aktiv sådan då som faktiskt strider och ska skydda massa liv) behöver vara mer utvilad än en som driver hudvård och tar fram olika dofter. Sedan vet jag att jag inte ens ver hälften av hur mycket jobb Isabella lägger ner, det vet jag också. Jag tyckte bara att den jämförelsen var så långt ifrån varandra.

  2. Nope, verkligen inte säker på att alla skulle hylla en sådan pappa.
   Lite trött på den diskussionen faktiskt. ”Om Isabella bara hade varit en man…”.

  3. Intressant synvinkel du tar upp. I många länder är det säkert så. Jag tror dock att vi som läser bloggen, 70-talister, 80-talister, och 90-talister och även vår föräldragenerations syn på hur det borde vara har kommit längre än så. Du tar upp yrkespilot. Varför inte ta upp en man som jobbar som bloggare? Typ Jockeyboy eller vad han heter. Idag är möjligheten att ha hemhjälp en klassfråga och inte en könsfråga. Jag tror att det som stör många är inte att Bella är kvinna/mamma med hemhjälp, utan att människor som behöver det mer eller lika mycket inte har samma möjlighet. Jag tror folk skulle ha förståelse för en ensamstående läkare, sjuksystrar, barnmorskor, piloter som har hemhjälp, för de behöver verkligen vara utsövda på jobbet, men en som är deltidsförälder vars arbete består i att få naglarna målade….som har all fritid i världen varannan vecka,….nejdu, jag hade reagerat likadant om det var en man.

   1. Rinö
    ”men en som är deltidsförälder vars arbete består i att få naglarna målade….som har all fritid i världen varannan vecka”

    Du menar alltså att Isabellas arbete består av att få naglarna målade? Det kan inte vara något annat än avundsjuka som får dig att skriva så.

    Om inkomsterna flöt in med en så minimal insats borde det ju finnas många som lever Isabellas glassiga liv 🙂

  4. Ja, de flesta skulle nog hylla honom men det betyder ju inte att det är rätt. Allt som är typiskt manligt är inte Prisonbeauty – En kreativ skönhetsblogg om drogmissbruk, kriminalitet, fängelse och livet efter automatik rätt. En pappa får ju i princip hyllningar av att hämta på förskolan och plocka ur diskmaskinen på samma dag. Problemet är ju att det finns för låga förväntningar på fädrer, vilket gör dem både omöjligt och irrelevant att jämföra med.

   Det här argumentet med att alltid jämföra hur män behandlas är så typiskt patriarkatet, som om det per automatik är det rätta sättet att vara. Sen tycker jag kvinnor överlag har för mkt krav och för höga förväntningar på sig, ett mellanting mellan de båda könen vore väl det ultimata. Med det sagt tror jag inte det är hälsosamt för barn med så mycket köpt personal som trygga vuxna, varesig det är mamma eller pappa som är mycket frånvarande.

 4. Av ren nyfikenhet. Är Lovisa alltid där även när barnen är hos Odd. Eller har hon en deltidstjänst. Hon kanske hjälper till med andra uppgifter än barnen?
  Ha en bra helg.

 5. ”Lovisa fick en sovmorgon” – men jösses skall hon vara tacksam för det? Får hon inte göra som hon vill en lördag?? Eller bestämmer du allt?

  1. Haha what? Hon är ju anställd där? Alltså har vissa tider. Idag kanske hon hade tid från 8.00? Och fick sovmorgon ist. Vad vet vi.

 6. Varför lägger du in träning de helger du har barnen ?? Bara undrar du träffar ju dem så lite lek med dem och du får träning. Ut och plumsa i snön på tomten.

  1. Varför inte träna fast man har barn? Det tror jag att väldigt många föräldrar gör… Jag gör det, man har tid över att umgås med barnen på helgerna 🙂

  2. Din kommentar är onödig, samma med min, som kommer här: Om du vill plumsa i snön så varsågod! Vi är alla olika, prioriterar olika vad det gäller jobb o göra saker med barnen. Jag skulle iaf inte gå fram till någon som tränar när vi är på gymmet o fråga: varför i hela friden är du inte ute o plumsar i snön tillsammans med dina barn?🤣

 7. Åh herregud så fint kontor! Tack för inspiration, känner att jag också vill göra om lite hemma snart. Besök gärna min blogg där jag skriver om bland annat psykisk ohälsa! Kram <3

   1. Den såg jag på Sunprime Atlantic hotell i Playa de las americas. Ingår i en serie med dekorativa fotografier tagna på 50-60 talet.

 8. Vilken fin klänning! Så fint ni har det hemma, ser att ni fått upp gardiner, nya växter och nytt bord, så mysigt, jättefint! Och så fint kontor, snyggt! Ha en fin lördag, så trevligt att läsa din blogg!

 9. Tycker att ditt torrschampo är superbra men det är väldigt mycket parfym. Kommer det komma en parfymfri variant av torrschampot? Det hade varit toppen för mig som är känslig mot starka dofter 🙂

 10. Hej!
  Jag tycker att det hade varit så intressant att veta hur det fungerar med Lovisa. Jobbar hon mellan vissa tider eller är hon alltid tillgänglig så att du kan be henne om saker när som helst? Eller hon har ”jour” under dina barnveckor och sedan ledig när barnen är hos Odd? Hur känns det att bo med en i ”personalen”? Får hon lov att röra sig fritt när som helst i huset och ta av allt i kylen eller hon har en egen del av huset som hon hänger i?
  Älskar att följa din blogg och hoppas att du svarar 😊

 11. Du har energin för du behöver inte städa, tvätta, laga mat, osv. Handlar inte om din personlighet. Klart som fan alla hade varit piggare om man hade råd att någon gör precis allt för en.

  1. Oj, där tänkte vi lika du och jag. Jag har inga problem med om hon nu vill lägga pengar på personal men då kan man väl i alla fall vara ärlig med vad det bidrar till.

   1. Men snälla nån vad är hon inte ärlig om? Vad var oärligt? Bara för att man inte behöver städa eller tvätta så betyder inte det att man automatiskt har energi – tid över har hon ju däremot, så att hon kan göra annat som t ex träna vilket gör att de flesta får mer energi. Jag tror att Isabella har mycket energi för att hon tränar, äter nyttigt och bra men framförallt för att hon är lycklig, frisk och trivs med livet och för att hon är en positiv person.

  2. Haha ni kanske tvättar, städar, lagar mat och passar ungar hela dagarna men jag tror att Isabella har tusen gånger mer fullt upp än vad ni har. Hon gör nog miljoner mer saker som man blir trött av, ni skulle nog svimma efter en dag i hennes liv. Men men, fortsätt städa och tvätta och klaga över att ni blir trötta. Ni skulle bara veta 🙂

   1. Becca..det är jävligt stor skillnad att ha ett liv där man i princip bara gör det man tycker är kul och ett vanligt familjeliv.

 12. Hur kan du använda parfym och massa andra parfymerade produkter när du säger att du har astma och är känslig mot dofter? Blir det inte jobbigt för dig?
  Genuint nyfiken då jag själv också har astma och är känslig. Jag blir jättesjuk när folk har parfym på sig.

  1. Komplicerat det där, min dotter har astma och reagerar på vissa dofter men andra inte. Hon älskar att bära parfym själv.

 13. Jag är också nyfiken på upplägget med Lovisa. Jag tycker att du är en stark förebild och sådana behöver vi fler av istället för bittra tråkiga kärringar som brukar kommentera här. Kärringar som bara vill vara hemma och lata sig och inte jobba.

 14. Ja tänker på när ni bodde i det gamla huset, då var ni ute nästan jämt och hängde i varandras trädgårdar och på ”gatan”. Det känns som om ni inte alls gör det på samma sätt nu. Kan du sakna det? Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..